Thursday at 14:204 days nem pojma zašto, ali totalno vidim kako fanovi ronalda slušaju rogana, vole maska, gledaju ufc, i brinu o islamizaciji evrope i kretanjima na kripto tržištu Edited Thursday at 14:214 days by Pokojni Ruxin
Thursday at 14:524 days 18 hours ago, kud u maglu Simoviću said:on je uz tu ruku larger than life postao u napuljuzamisli trenutno najboljeg igrača na svetu da ode u everton i uzme premijer ligutaj mateus ‘90 je bio zver, uz maradonu ‘86 za mene najviši pik na svetskim prvenstvima kod pojedincadoduše tom svetlu najviše kumuje ona utakmica protivu sfrj u milanupri tom ni mi tad nismo bili kurasaoInteresantno mi je da referišem na ovaj post tj dve stvari koje su istaknute, prvo slabost kluba u koji je došao Maradona a drugo pominjanje Mateusa.Napoli.Ovo je široko uvreženo mišljenje, neporeciva istina da je Maradona harao Italijom sa ispodprosečnim italijanskim 'Evertonom'To nije baš tako. U današnjem kontekstu najpreciznije poređenje bi bio Njukasl, možda čak i Čelsi. Naime, Napoli je imao dve jako dobre sezone, kad je bio treći iza neprikosnovenog Juventusa, Rome ili čak Fiorentine 81. i 82. godine. Zatim dve godine imaju strašan pad, dolazi Maradona ali i sa njim dve sezone ne uspinju se na tabeli značajno. Tek u trećoj sezoni uzimaju titulu. Onda dolazi i Careca uzimaju i UEFA kup, kao i još jedan Skudeto. Za sve te godine pored Kareke, Maradone kupuju i Bagnija, De Napolija, Giordana...AKo izuzmemo nepriokosnoven Milan koji je trošio ubedljivo najviše Napoli je bio odmah iza rame uz rame sa Interom, čak ispred Juvea nekoliko sezona...u drugoj polovini 80ih davao je nekoliko ITA reprezentativaca...Mateus, sa Van Bastenom...su verovatno sledeći dominantni igrači. I to je bitan momenat za kolektivno sećanje, ipak su to generacije koje formiraju javno mnjenje danas...nema više dominantnih 10ki. To su sada Laudrup, Šifo, Hađi, Piksi. Dominantni igrači su Mateus, Van Basten, i nekoliko defanzivaca zapravo... i ničiji peak ne traje dugo. I tako je to sve do pojave Ronalda i Zidana. Ta praznina je samo pojačala Maradonin legacy.A da li je baš toliko bolji od Platinija ili Zika?
Thursday at 15:194 days Zanimljivo...čudi me da Mesi nije odabrao svog zemljaka Dijega, mali ima dobar ukus: Edited Thursday at 15:564 days by Rudolf Pingvinoglu
Thursday at 17:334 days Author @dillinger platiniju i ziku su falile titule sa svetskih prvenstava da uđu u krug besmrtnih. ziko mi je tu prilična enigma, brazil tri prvenstva posle pelea nema titulu, a svima treba brazilski super star(ko posle pela, peleov naslednik itd.) ziko je tu bio bolji od drugih(pitanje dal je bolji od dr sokratesa) dok je maradona od zika bolji za klasu. sa platinijem bi već mogao da se poredi, mada su poznate mišelove izjave o diegovoj fudbalskoj superiornostibilo bi zanimljivo čuti ne samo koliko su dugački nečiji peakovi bili, već koliko su visoki bili i gde su ostvareni dali protiv kaljarija/saragose ili u polufinalu sp-alotar je na prvenstvu u italiji odigrao na 4000 obrtaja celo prvenstvo. iskidao čovekeverton sam lupio kao neki rendom klub iz sredine tabele(pa malo gore) najjače lige trenutnoposle tvog posta sam upitao chatgpt da mi izračuna prosečno mesto napolija u dekadi pre maradone i evertonovo u poslednjoj dekadi7.25 - 8.2
Yesterday at 01:481 day Ni Xavi ne zna, samo PPP znahttps://mondo.rs/sport/fudbal/fifa-wc-2026/a2244083/cavi-o-mesiju-najbolji-igrac-svih-vremena.html