Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najbolja utakmica u istoriji fudbala

Featured Replies

Tih 1:7 nije realno, Brazil je bio kao drogiran. A ova furija je čista klasa, sutra da su igrali revanš opet bi bilo 4:0.

• Replies 83
  • Views 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Svakako bi ovu tekmu trebalo uzeti u obzir

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nije finalna utakmica već 1/2 finale brazil nemačka na sp u brazilu. gledao kod kuma, njega deca iznervirala nisu mogli da se dogovore ko će da šeta psa i izađe on na 15ak min. vrati se iz šetnje a

• radisa
    radisa

Tako je bilo, nije urbana legnda... Znali smo svi rezultat, a Živa se pravio kao da ne zna i ponovio par puta kako je 2:0 najopasniji rezultat... Na istom SP je Pižon rekao da "Irci dobro skaču glava

Liverpool-Alaves 5-4 neko finale Kupa Uefa ili kako li se već zvalo tamo oko dveiljadite....

Nisu možda najbolje ali meni drage

Rumunija-Argentina 3:2 (Usa 94. 1/8f)

Bugarska-Nemačka 2:1 (Usa 94 1/4f)

Španija-Nigerija 2:3 (Fra 98.grupa)

Meni ovaj što pominjete Liverpul-Alaves...

I Brazil-Holandija ali da me ubijete ne mogu da se setim koje prvenstvo. Znam samo da nije bilo finale i da sam pomislio "finale pre finala"

• 4 weeks later...

Nije ni citava utakmica cak

1998, ja 10ak godina, išao na trening u obližnju školu, ćale seo u kafić prekoputa, gleda utakmicu. Završavam trening, nalazim ga tamo, pitam ga koji rezultat, on kaže šta misliš…

Ja lupim 2:0 za nas, a on kaže

“7:1 za Jugoslaviju”

vilica do poda

On 30. 4. 2026. at 10:29, Nikodije said:

Tih 1:7 nije realno, Brazil je bio kao drogiran. A ova furija je čista klasa, sutra da su igrali revanš opet bi bilo 4:0.

Nije bio drogiran nego nije igro Tijago Silva, jedini koji je verovo u sebe umesto u boga

To je kao ona epizoda Simpsonovih kad je Mardz bila u zatvoru pa im se uselio aligator u kupatilo i Homer doso u zatvor u posetu u onom djavo kombinezonu s repom jer nije znao da opere

Najbolja tekma Zvezda - Bajern naravno, to je lagano moglo biti jedno 7:6 za nas da je uslo sto obicno ulazi

Na kraju udju 2 budalastine

Bila je super tekma i Obilic - Zvezda 4:3 onda kad je Grozdic zavuko

Edited by Ratamahatta

Nije igrao i Nejmar, njih dvojica su izbegli brukanje.

Ne znam ni da li bi Nejmar i Silva išta tu pomogli. Ok, ne bi bila 7:1 blamaža, ali nekih 4:2 lagano. To je bila najlošija selekcija Brazila koju ja pamtim, baš nesvakidašnje tehnički loš sastav, Nejmar jedini virtuoz. U napadu Fred i Hulk, pa pijani Adriano bi ih pojeo za doručak.

16 hours ago, goofs said:

1998, ja 10ak godina, išao na trening u obližnju školu, ćale seo u kafić prekoputa, gleda utakmicu. Završavam trening, nalazim ga tamo, pitam ga koji rezultat, on kaže šta misliš…

vilica do poda

ohmy

kako si me vratio sada, ista situacija druga utakmica - septembar 2005. posle treninga zovem ćaleta proveravam rezultat utakmice, on kaže 5:2, ja u fazonu ekstra, ko je dao golove, ma dobio Makabi P Tikva.. nisam mu verovao dok nisam stigao kući lolol

jel se seca neko kako je Borota cenio let lopte na utakmici protiv Rumuna (4:6)?¿

On 29. 4. 2026. at 22:05, kud u maglu Simoviću said:

inače je polufinale iz meksika 1970 zapadna nemačka italija proglašena za najbolju utakmicu XX veka

šta znam. za mene je utakmica veka bila ona finalna. brazil - italija.

zapamtio sam i ono finale u stambolu sa liverpulom.

Edited by đorđe geprat

Mislim da možemo da ovde citiramo jedan od legendarnijih upisa bivšeg, isto tako legendarnog, člana ovog foruma (@Redoran):

(izgleda da je originalni post nestao sa http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=11841)

Rumuni su zaustavili Argentince (Redondo, Batistuta, Balbo, Ortega...) u najboljoj utakmici ikada odigranoj na nekom SP, gde su obe ekipe 90 minuta napadale i kontranapadale bez prestanka, golmani su (posebno Luis Islas) odbranili x zicera, a sva tri gola koje su Rumuni postigli (dva Dumitrescu, jedan Hagi) mogu komotno da uđu u istoriju fudbala po svojoj atraktivnosti i jednostavnosti. Za gledaoce u Srbiji, ova utakmica ima posebnu draž i po tome što je počela u 23h po našem vremenu, komentator je bio Vladanko Stojaković a stručni konsultant Mile Kos. Blago meni, snimio sam to na VHS i posle toga još stotinama puta gledao i preslušavao... koje je to ludilo bilo, sportska redakcija RTS prevazišla je sve svoje domete te godine. 

Zbog kasnog početka, jedva sam se odlučio da ipak gledam utakmicu jer mi se užasno spavalo. Međutim, pospanost je nestala nakon manje od pet minuta prenosa u koji je Vladan Stojaković ušao pojačan već pomenutim Miletom Kosom – retko viđenim umobolnikom koji je još tada imao više od 130 godina i valjda i danas ima svoju emisiju na SOS kanalu! Obojica su bili pripiti, ali dok je kod Stojakovića alkohol izazvao već opisanu stondiranost i lagane, opuštene rečenice, Mile je potpuno pomahnitao. U studio je došao sa fiks idejom da se baš te večeri održava centralna proslava Dana mržnje prema Argentini, što je demonstrirao najgorim uvredama koje je bez prestanka sipao na račun argentinskih fudbalera. Usput je vikao, psovao, neprestano upadao Stojakoviću u reč na kraju potpuno nekontrolisano urlao. Teško da je u bilo kom trenutku bio svestan činjenice da se nalazi u živom programu koji - bez obzira na sankcije i sve što se u tom trenutku dešavalo u teško obolelom srpskom društvu - ipak ima određene granice. Srčanog udara ga je spasila činjenica da su Rumuni pobedili sa 3:2 i otišli u četvrtfinale, a evo kako je hronološki to izgledalo:

11. minut: Argentinci izvode sjajnu akciju iz koje Abel Balbo izlazi sam pred rumunskog golmana Florina Pruneu, ali ovaj lepo brani njegov šut. Stojaković hvali Pruneu, ali mu Mile upada u reč: „Ma, bila je to više greška ovog napadača Balboa, golman je beznadežno krenuo napred, prosto je nemoguće iz takve situacije ne reagovati na pravi način... Meni se taj Balbo ne sviđa ni u timu Rome, moram da priznam… Gledao sam ga više puta na televiziji i potpuno mi je jasno zbog čega je Roma tako slabo plasirana, i pored toga što ima našeg Mihajlovića i još par odličnih internacionalaca u timu... GOL!!!"

(u svom Balbo-zanosu, Mile nije primetio niti je Stojakoviću dozvolio da primeti kako su Rumuni već otišli u kontru i dobili slobodan udarac iskosa, iz kojeg je Ilie Dumitrescu postigao jedan od najlepših golova na turniru)

14. minut: Argentina je u napadu, Gabriel Batistuta varkom prolazi uz gol-aut liniju ali ga Dan Petrescu ruši sa obe ruke. Čuveni sudija Pierluigi Pairetto odmah svira penal. To je ovako izgledalo:

Stojaković: „Ortega… Dobra lopta za Batistutu, ali šta sada učiniti… Spretan dribling Batistute…“

Mile: „PENAL JEBOTE!!!“

Stojaković bezuspešno pokušava da uspostavi kontrolu: „Pao je Batist…“

Mile ponovo upada: „A ne, to je za mene indirekt, klasična opstrukcija!!!“

19. minut: Jose Antonio Chamot i Gheorghe Hagi guraju se za jednu loptu, i Chamot koristi priliku da Hagija malo ćušne u rebra dok sudija ne gleda. Na to će Mile: „To je ta prljava igra koja odlikuje Argentince, za razliku od Brazilaca koji su gospoda!“

20. minut: neverovatna akcija Rumuna za 2:1; Hagi iz mesta daje pas na peterac, odnekud utrčava Dumitrescu i po zemlji plasira loptu između Luisa Islasa i stative – ne onom nogom kojom je natrčavao na loptu, već drugom! Dok se radovao, bacio je čudan pogled prema aut liniji, pa je na trenutak izgledalo kao da je linijski sudija nešto mahao. Naši domaćini su to ispratili ovako:

Stojaković: „Hađi… iiiiiiii… 2:1!!! Ponovo Dumitresku., međutim, da vidimo s…“

Mile ponovo ne dozvoljava završetak rečenice: „Je l' poništen?!“ (sa užasnom dozom straha i neverice u glasu)

U drugom poluvremenu Rumuni postižu i treći gol - iz jedne od najlepših akcija i apsolutno najbolje kontre ikada izvedene na svetskim prvenstvima. Čista škola fudbala. Stojaković je ovo ispratio prilično profesionalno, dok su se sa Miletove strane smenjivali uzdasi, roktanja, groktanja i nekakav čudan ropac zadovoljstva.

Argentinci su zatim uspeli da smanje na 3:2 (gol je naravno postigao Balbo) i ušlo se u neverovatnu završnicu u kojoj su se smenjivali argentinski napadi, rumunske kontre i polukontre. To je dodatno razbesnelo odavno proključalog Mileta koji nikako nije mogao da se pomiri sa činjenicom da Rumuni posle svake osvojene lopte idu u napad umesto da kradu vreme. U jednom trenutku, Ion Lupescu je poveo kontru 3 na 1, ali je pogrešio i dao pas pravo u noge Nestoru Sensiniju. Usledio je Miletov urlik: „Pa daj, daj, daj!!!... Gde tamo?!?!?!"

Par minuta pred kraj, nova kontra Rumuna; ovog puta Petrescu odustaje i odlučuje da stane na loptu, što je Mile ispratio neverovatnom mešavinom infarkta i orgazma: „Sada treba da odigraš polako, da ne forsiraš!... ČEKAJ, STANI!!!... Taaako… Taaako… aaahhh...“

Tu je najzad i Stojaković, kome je do tog trenutka sve manje-više bilo ravno do Kosova, odlučio da interveniše: „Mile, malo si se uzbudio...“

Odgovor je stigao kao iz topa: „Pa ja sam Evropejac, navijam za Rumune… Volim ja i latinoamerički fudbal, ali Argentince – NE!!!“

Šta reći, osim da neke stvari novac ne može da kupi…

Volo bi da nadjem taj ceo snimak, gledo bi od pocetka do kraja

20 hours ago, goofs said:

vilica do poda

Nije 98 nego 97.