Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija - Severozapad - Piemont i Torino, Ligurija, Emilija Romanja i Bolonja

Featured Replies

Ima li neko da je bio u Riminiju?Idem na letovanje u to "poznato" Italijansko letovaliste krajem avgusta.Ima li neko iskustva kako je tamo?Imam ideju da iznajmim neka kola i da se provozam do San Marina (15/20km), Firence (150/160km) Venecije i Padova (200/250km). Ne svih naravno ...
Rimini je, a naročito u Avgustu, totalni delirijum. Tamo su zilioni ljudi, naročito klinaca, vlada potpuno ludilo, buka i haos. Plaže su natrpane, i bezobrazno skupe.Inače, Rimini je jako lepo mesto, ali za moj ukus ne u julu i avgustu.
  • Replies 242
  • Views 977
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Varese Ligure Posto nam je i 2 dana bilo previse da lencarimo na plazi i hvatamo bojicu za Mikonos, juce posle dorucka smo se uputili u bespuca Ligurijskih brda i planina. Poslepodne opet na plazu na

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Bobbio Kad se sidje s autoputa i krene penjanje po blagim brdima Pjacentinskog apenina treba dosta vremena da bi stiglo do ovog malog grada nasolnjenog na reku Trebbia. Iako zvanicno pripada Emilij

• Milosh76
    Milosh76

Ne mogu ja bez Italije bar nekoliko puta godisnje ( u 2025 sam bio 5 puta u Italiji) Plan je sledeci , 2 spavanje u Lidu di Jesolu, ujutro poseta Buragu, pa za Vicencu... tamo 3 nocenja, setnja po ok

Posted Images

hvala isis, to je upravo ono sto mi treba. jedino sto mi se javljaju vec sada besane noci na italijanskim sajtovima u potrazi za najboljim resenjem.... :unsure:
Gledaj da nikako ne prihvataš neka plaćanja unapred, pre odlaska i ličnog uveravanja kakav je smeštaj. Majstori su da napričaju svašta, i da stave slike čak od tudje kuće, da bi navatali ljude. Zato, ništa unapred.

na ovim linkovima koje sam ostavila vlasnici su uglavnom britanci koji su pokupovali nekretnine overseas, sredili ih i sad ih rentiraju. uglavnom italija, francuska, spanija, jer za britanske standarde trziste nekretnina u evropi je jeftino.

evo nasao nesto sto ne izgleda lose za pocetakhttp://www.ownersdirect.co.uk/morephotos.asp?property_id=41146http://www.ownersdirect.co.uk/italy/IT2924.htmdoduse moracu da osmotrim zgradu i spolja i da ispitam sta je taj porto maurizio

a pa vec sam u auronzu prosao tu skolu, baba nina nas je navatala u albergo na cenu od 40 ojra (ako je to quarante euro), mi odlucili da umesto dogovorena dva ostanemo cetiri dana, na kraju se pravila luda da nikad nije rekla 40 nego 50, pa smo platili 200 umesto 160. fakat na cjeniku i jeste stajalo minimum 50e, i nisam imao problem sa celom prevarom jer je realno sve bilo OK i pansion je vredeo tu vecu cenu, samo bi smesno kako se prave ludi i vacare bez pardona
meni je tip u sorentu isto probao, ali sam insistirao da smo se telefonom dogovorili za nizu cenu, i na kraju je prihvatio da je njegova greska, i platio sam manje, tj dogovoreno unapred
  • 1 month later...

Vratio se pre neki dan iz Riminija (na severu Italije)skupa Italija u p.m.Simpatičan Rimini nema šta, ima šta da se vidi ima i plaža mada nije neka ... ležaljke od 15 do 25 eurImaju stari grad, imaju veliki park imaju šopig centar imaju sve što treba da ima veliko turističko mestoRelativno blizu je Bolonje, Firence, i Venecije.Interneta ima svuda i besplatan je samo mora da se nađe neki "štand" na kome se da pasoš na uvid i onda ti daju neki "access code" (ja nikad nisam našao te "štandove" nadao sam se da će internet u hotelu proraditi)Inače u Italiji postoji mogućnost da štekeri ne odgovaraju nekim uređajima ..tipa laptopNiko od žitelja ne priča Engleski mora da se jure neki stranci (Nemaca ima najvise) Ruse ne računam oni takođe ne pričaju engelski ....

Vratio se pre neki dan iz Riminija (na severu Italije)skupa Italija u p.m.Simpatičan Rimini nema šta, ima šta da se vidi ima i plaža mada nije neka ... ležaljke od 15 do 25 eurImaju stari grad, imaju veliki park imaju šopig centar imaju sve što treba da ima veliko turističko mestoRelativno blizu je Bolonje, Firence, i Venecije.Interneta ima svuda i besplatan je samo mora da se nađe neki "štand" na kome se da pasoš na uvid i onda ti daju neki "access code" (ja nikad nisam našao te "štandove" nadao sam se da će internet u hotelu proraditi)Inače u Italiji postoji mogućnost da štekeri ne odgovaraju nekim uređajima ..tipa laptopNiko od žitelja ne priča Engleski mora da se jure neki stranci (Nemaca ima najvise) Ruse ne računam oni takođe ne pričaju engelski ....
Ako nisi poludeo u Riminiju u Avgustu, svaka čast, jer to nije normalno.Inače, to sa štekerima je tačno. Vrlo retko će se naći klasična šuko utičnica, već ona njihova bangava sa trećim pinom u sredini, koji glumi šuko. Tako je pametno nositi adaptere, mada ima da se kupi i tamo za male pare.Ti "štandovi" obično postoje samo na papiru, pošto je džabe internet u Italiji misaona imenica.

Setio se ja u jednom trenutku da si rekao da ce da bude pakao od gužve na plažama, međutim jok,bilo prilično popunjeno ali ne i "južna Koreja scenario"slobode plaže su naravno puneimg10823medium.jpgi plaže gde se plaća ...img10752medium.jpgslike govore sve :)P.S. dobro da neko razume za te štekere, uglavnom me gledaju u čudi i pitaju "ako može fen što ne bi mogao i laptop"

Edited by eye of the beholder

trenutno u italiji, blizu azurne obale. pre toga lago di garda, ovaj deo gde i spaske, koji ako je iz NSa, videla mu auto u sirmioneu :D. odatle se spustili na 5 terre gde je :wub:. trenutno zatisje u vidu brckanja na plazi i obilazaka lokalnih draguljcica tipa cervo, bussana vecchia, noli, albenga i sl. zatim sledi azurna obala. iznenadjenje mi je klima, tj. vetar koji duva non stop, sto je super kad gazas po gradu jer nikad nije vruce, vec bas bas prijatno, onako taman. zato i veci talasi na vecini plaza, ali nista prestrasno. vetar na plazi je brrrr posle izlaska iz vode, ali sama voda nije hladna. nema guzve ni u avgustu (krajem), ni sad, uglavnom gomile nemaca.

• 3 weeks later...
Vratio se pre neki dan iz Riminija (na severu Italije)skupa Italija u p.m.
A ja se vratio iz Riminija pre par dana. Odličan provod.Za male pare odeš na more i proputovanje Italijom jer sam posetio i San Marino, Firencu i Bolonju.Skupoća stoji (kao za sve što je truli Zapad), ali ne za sve stvari. Ja sam dosta toga pokupovao što je jeftinije nego kod nas.Plaže prazne, naročito posle 10. septembra.
  • 4 years later...

...

:P

ja bih se prošetao i malo severnije, do ovoga:

Manarola-a-small-town-in-Cinque-Terre-It

jes da je još rano za kupanje, ali Manarola i uopšte cela oblast Cinque Terre je prelepa makar samo za šetnju po okolnim brdima. to ti je oko sat vremena autom.

u firenci ne postoji besplatan parking za strance, koliko znam. po ulici si kao stranac obavezan da parkiraš tamo gde su plave linije, a tu se plaća. parkinzi garaže su lakša varijanta, a najjeftiniji je Fortezza da Basso parking. najskuplji je Santa Maria Novella, njega treba izbegavati (mislim da je cena prvog 1,60€, a drugog 3€ na sat, ali nemoj me držati za reč). za cene benzina imas ovu stranicu, ima i aplikacija za smartphone.

malo južnije ako vam se šeta, isto na sat vremena vam je Arezzo koji vredi videti. Piazza Grande, Petrarkina kuća, katedrala, crkva Santa Maria della Pieve... i obavezno meni najlepša crkva San Domenico. tu je unutra ovo:

633crocifisso.jpg

Edited by aram

Od Firence do Manarole ili Vernace dobrih 2 sata, nije mu bas usput.

• 10 months later...

Ako ces prema Genoi, onda skoci do Cinque Terre.

• 1 year later...

Da li je poseta San Marinu gubljenje vremena ili ga ipak treba videti u okviru ture po Emilija Romanji?

Edited by halloween

Moja neka teorija je da sve treba videti :)

Drugar bio, kaže da je lepo.