Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Epstein files

Featured Replies

5 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Ne mora da bude ideološka u devetnaestovekovnom smislu. Ali je potrebno da se ponudi nešto novo. Za sada se od novih "narativa" nude ili idiokrasi trumpovština-desničarstvo u svim regionalnim varijantamaa ili ISIS ekstremizam. Ljudi hoće nove stvari i lako im se okreću, ali da bi im zadržale pažnju to novo mora i da im ponudi nešto dobro, inače traže sledeću novinu...

Ljudi hoce da se postuju zakoni, tj. da oni vaze za sve bez obzira koliko je neko mocan. Sto se u praksi ne desava, jer je prakticno nemoguce sprovesti. Sto je neko mocniji, to je zloupotreba veca, a kontrola manja. U nekom trenutku sve moze da pukne, ali opet ce neko drugi preuzeti tu poziciju i moc.

• Replies 639
  • Views 48.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Činjenice: 6. jula 2019. uhapšen je Jeffrey Epstein po federalnoj optužnici za seksualnu trgovinu maloletnicima na Floridi i u Njujorku. 10. avgusta 2019. godine Epstin se navodno ubio (obesio) u zat

• vememah
    vememah

https://x.com/PaperWhispers/status/2018005103425278283

• Melanija malo troluje 🫠

Posted Images

1 hour ago, harper lee said:

O, jebala te vise ideoloska alternativa na svim topicima, imam osecaj kao da si izasao iz vremenske masine nakon sto si se u nekoj birtiji naroljao sa Marksom i Engelsom.lolol

1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Ne mora da bude ideološka u devetnaestovekovnom smislu. Ali je potrebno da se ponudi nešto novo.

Upravo.

Kao što ja očinski strpljivo objašnjavam antivučićevski nastrojenim liberalima, ne morate ponovo petokrake na čelo, ali ne možete da nudite isto što i vaš arhineprijatelj (samo brže. jače, bolje...) Mora zaokret da bi se stvari promenile. Ništa ne nastaje ni iz čega.

81217x18_YouDontHaveToGoHome_RED_COTT__5

41 minutes ago, harper lee said:

Nije sve novo i revolucionarno ideologija, niti svaka ideologija donosi nesto novo i revolucionarno, za dobrog Vinija je svaki nacin misljenja ideologija. Kao istoricar znas to bolje od mene, samo Rim je do Teodosijeve podele cetiri ili pet puta kroz reforme javne uprave i uzurpacije vlasti radikalno menjao svoju drustvenu i politicku arhitekturu bez promene ideologije. Da i ne pominjem novije primere poput, na primer, Slavne Revolucije u Engleskoj ili americke revolucije. Zapravo su samo tri dramaticna drustvena zaokreta u evropskoj politici u poslednjih 500 godina u osnovi imala radikalno novu ideologiju, Luterova Reformacija, francuska burzoaska revolucija i Oktobarska revolucija, svi ostali zaokreti su pre svega dosli kao posledica tehnicko-tehnoloskog napretka i prilagodjavanja drustava posledicama tog napretka.

Naravno, jedine opcije na raspolaganju su progresivne reforme (evolucija) ili rušenje trulog stabla do panja (revolucija). U premoderno doba je bilo neuporedivo lakše reformisati sistem u nešto novo, danas se takve ideje smatraju za utopističke jer "kapitalizam nema alternativu". Ali i suštinska reforma i mahnita revolucija zahtevaju ideološku alternativu postojećem sistemu, to je strukturni uslov za reorganizaciju društva, od toga nema bežanja.

Da ne smaramo sad poštene ljubitelje pedofilskih narativa pričom o tome kako redistribucija agrara "nije ideologija", ili formiranje plaćeničkih vojnih formacija nezavisnih od senata "nije ideologija", ili kako zamena apsolutističke monarhije parlamentarnom "nije ideologija" - o svemu tome možemo na nadležnom topiku.

41 minutes ago, harper lee said:

Epstajnovi fajlovi, to jest, ceo taj zalosni galimatijas ljudske moralne bede su najobicnija aberacija, slucaj koji se resava na sudovima, nema nikakve potrebe nuditi ne znam kakav kopernikanski drustveni zaokret da bi se on resio. Sve i da se desi neki misteriozni drustveni zaokret mocni ce uglavnom da ostanu s one strane zakona uz ovakve povremene napukline na oklopu njihove moci. Mocni ljudi su padali i ranije uredno i bez ideoloskih vratolomija, neki drugi mocni ljudi su nastavljali tamo gde su prethodni pali. Nema potrebe ni za kakvim Robespjerom da bi neki Bil Gejts zaglavio robiju zato sto je jebao maloletnice, dovoljan je konkurentan centar moci.

Ideja da ćeš sudski doći do rešenja koje si prethodno opisao kao kotrljanje moćnih glava je utopijska.

Naravno da ni Bil Gejts, ni Bil Klinton, ni Endru jebeni Mountbaten-Vindzor neće zaglaviti robiju zbog jebanja maloletnica, pobogu.

Ko će taj ishod obezbediti, koji to "konkurentan centar moći" vidiš da se formira?

Slučaj Epstein ilustruje fundamentalan problem modernog društva čija je samo površna manifestacija jebanje maloletnica. U pitanju je, naravno, aposlutna nedodirljivost elita.

Tvoj predlog - zamenimo moćnike koji jebu maloletnice moćnicima koji neće jebati maloletnice - je apsurdna. U prirodi je moćnika da jebu koga hoće i ne polažu račune nikome! Pa ti vidi kako se to rešava u postideološkom svetu.

Neki likovi su konvertovali mejlove u Gmail inbox.

https://www.jmail.world/

Imate ispod fotografije, letove avionom, a u Apps i virtuelnu turu njegove vile, WhatsApp prepiske, Amazon nabavke.

9 minutes ago, Weenie Pooh said:

Tvoj predlog - zamenimo moćnike koji jebu maloletnice moćnicima koji neće jebati maloletnice - je apsurdna.

Zamena mocnika koji jebu maloletnice mocnicima koji ispocetka tvrde da nece jebati maloletnice dok se ne obezbede nije moj predlog vec istorijska dijalektika. A ona je sve samo ne apsurdna jer ono sto je apsurdno se ne moze desiti a ovo se desilo nebrojeno puta.

1 minute ago, harper lee said:

Zamena mocnika koji jebu maloletnice mocnicima koji ispocetka tvrde da nece jebati maloletnice dok se ne obezbede nije moj predlog vec istorijska dijalektika. A ona je sve samo ne apsurdna jer ono sto je apsurdno se ne moze desiti a ovo se desilo nebrojeno puta.

I čemu je to vodilo nebrojeno puta? Moćničkom jebanju maloletnica. Šta smo rešili? Ništa.

Ako se nadaš da će iz kontradikcija oličenih u toj dijalektici proisteći nekakva revolucija, mislim da znam koji je od nas dvojice kriptomarksista fantom

11 minutes ago, Weenie Pooh said:

I čemu je to vodilo nebrojeno puta? Moćničkom jebanju maloletnica. Šta smo rešili? Ništa.

Ako se nadaš da će iz kontradikcija oličenih u toj dijalektici proisteći nekakva revolucija, mislim da znam koji je od nas dvojice kriptomarksista fantom

Ah, pa ti bi da resis nagone ljudske vrste. Nece ti tu pomoci nikakva ideologija, druze.

Jedini nacin da se nesto od toga resi je da ovi trenutni najebu pa da u njihovim glavama postoji ideja odvracanja zbog posledica. Sto su izvesnije posledice to je drustvo civilizovanije. Ali da ukines da mocni rade ono sto zele jer su mocni, to nikada nikome nije uspelo u nekoliko hiljada godina dokumentovane ljudske istorije pa nece ni nekoj novoj misterioznoj ideologiji koju ces ponuditi. To su utopijske ideje.

4 hours ago, Weenie Pooh said:

Nisam stigao juče na ovo da odgovorim, izvini - kakvo crno obrazovanje kad čovek ima samo srednju školu?

Preko veze se uvalio kao nastavnik u elitnim privatnim školama, predavao fiziku i matematiku bez diplome.

Preko veze se uvalio kao finansijski konsultant najbogatijih Amerikanaca bez ikakvog bekgraunda u finansijskom sektoru.

Niko od njih ne želi/ne može da kaže šta je to učio decu i kakve je to savete davao ovaj potpuni duduk, za šta su ga tačno masno plaćali.

O šarmu koji prosto kulja iz ovih mejlova da i ne govorimo, čovek je najplići i najpovršniji mogući erudita.

Toliko je bio šarmantan da mu je devojke morala da regrutuje Ghislaine Maxwell, ćerka čuvene špijunčine koja je radila za MI6, KGB, i Mosad paralelno.

Ne bih da nastavljam dalje na ovu temu, jer nije ni toliko bitan za širu sliku Epstinov intelekt ili socijalni skilovi. Ali ajde leba ti prevedi mi boldovano. Izrazito mršav a debeo?

Daj prebacite ove na neku drugu temu da filozofiraju, a ovde da se zgražavamo nad jevrejštinom, pedofilijom i ostalim boleštinama.

17 minutes ago, napadaj said:

Daj prebacite ove na neku drugu temu da filozofiraju, a ovde da se zgražavamo nad jevrejštinom, pedofilijom i ostalim boleštinama.

Šta ovo znači?

Odlicna Marine Hyde:

https://www.theguardian.com/commentisfree/2026/feb/03/jeffrey-epstein-powerful-men-women-girls?CMP=Share_iOSApp_Other

Poslednji pasus:

«They all sell out women in the end. So yet again, it’s being left to the victims. Twenty of the Epstein survivors recently released a statement saying that information about them was included in the latest file release, “while the men who abused us remain hidden and protected”. That is the dark heart of this – yet even now we’re looking the wrong way. I keep hearing frantic commentary about what this means for Keir Starmer, for Fergie, for Mandelson’s peerage, whatever. How about the biggest and grimmest question of all: what it means for women and girls to be able to clearly see that we live in a world where so many of the richest and most powerful men alive are just not bothered enough by their exploitation. Or worse.»

Edited by Moonwalker

46 minutes ago, harper lee said:

Ah, pa ti bi da resis nagone ljudske vrste. Nece ti tu pomoci nikakva ideologija, druze.

Jedini nacin da se nesto od toga resi je da ovi trenutni najebu pa da u njihovim glavama postoji ideja odvracanja zbog posledica. Sto su izvesnije posledice to je drustvo civilizovanije. Ali da ukines da mocni rade ono sto zele jer su mocni, to nikada nikome nije uspelo u nekoliko hiljada godina dokumentovane ljudske istorije pa nece ni nekoj novoj misterioznoj ideologiji koju ces ponuditi. To su utopijske ideje.

Kad pre dođosmo do "jebiga, ljudska priroda" stava? Njemu je prvi komšija "ne talasaj, živimo u najboljem od svih mogućih svetova".

Taj put koji sugerišeš, odvraćanje putem primera, upravo gledamo kako ne funkcioniše. "Rešenje je da ovi trenutni najebu", koji trenutni kad samo ovaj jedan slučaj ide 30 godina unazad a posledica za počinioce nema? Nijedan klijent nije izveden pred sud, bukvalno nijedan.

Jedino što se tako eventualno rešava je problem koji bi sama elita rado rešila - problem nepouzdanih izvođača radova. Jeffrey & Ghislaine ih obrukali, Jeffrey & Ghislaine najebali, sledeći provajder mladog mesa bolje neka se pripazi.

45 minutes ago, bios said:

Ne bih da nastavljam dalje na ovu temu, jer nije ni toliko bitan za širu sliku Epstinov intelekt ili socijalni skilovi. Ali ajde leba ti prevedi mi boldovano. Izrazito mršav a debeo?

Naravno, vrlo je jednostavno. Erudita = čovek širokog obrazovanja. Epstein se tu naizgled kvalifikuje jer je iskazivao interes za milion različitih tema. Ali čovek čije je znanje ekstremno plitko i površno, koji ni na jednu temu ne zna da napiše više od prve dve rečenice iskopirane sa Vikipedije, to ti je erudita sa Temua.

Inače jeste bitan Epsteinov navodni intelekt i navodni skilovi. Mitologizacija zločinca je jako ružna društvena pojava, često i štetna.

Zato kad ti kreneš da ređaš kako je bio obrazovan, vešt, šarmantan, ja moram da ti nacrtam zašto nije bio ništa od toga; ti posle zaključuješ "ma dobro, nećemo sad o tome" sleep

• Author

Čomski je rekao nešto u stilu Rade Milentijević: "Ja kad uđem kod predsednika Epstina, ja puno od njega naučim":

I met Jeffrey Epstein half a dozen years ago. We have been in regular contact since, with many long and often in-depth discussions about a very wide range of topics, including our own specialties and professional work, but a host of others where we have shared interests. It has been a most valuable experience for me.

https://www.theguardian.com/us-news/2025/nov/22/noam-chomsky-jeffrey-epstein-ties-emails

3 hours ago, Milošica said:

Šta ovo znači?

HAAVzFxbEAA52FR?format=jpg&name=medium

HABO0l4bEAQC64w?format=jpg&name=large

Epštajn je pored svega bio i odvratni rasista&supremacista...kao i mnogi koji su bili u kontaktu sa njim

Edited by Lord Protector

Rasista jer Jevreje zove Jevreji think

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.