Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

Mozda sam los covek, kao I obicno no meni je ovo zabavno.

Zaigrala mecka i pred "pingvinsku" kucu, sto bi reko neko uz pivo ispred prodavnice.

• Replies 1.1k
  • Views 67k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

Grenland ima strateski znacaj, da se ne lazemo. Njime USA potpuno zatvara izlaz Kanadi, stavljajuci je u svoj dzep. Takodje Grenland sluzi za kontrolu Arktika i arkticke rute ka Evropi. Da se spreme Island i Svalbard pa da USA potpuno zatvori i Evropu i Rusiju sa te strane violina

@Shan Jan Ja uopšte ne razumem ove argumente zatvaranja - ni ovde ni kad se o Kini i Tajvanu priča. Teritorijarne vode su samo 12 milja. Kanadski severoistok gleda na grenland, ali ispod ostaje barem 1000km obale koja je ispod. Plus naravno sva obala prema pacifiku. U kojem je to univerzumu zatvaranje.

Ako hipotetički neka sila (USA) hoće da uspostavi ilegalnu pomorsku blokadu kanade (a tek sa rusijom i kinom nema smisla, ali ajde da se držim kanade), ne vidim da grenland pravi značajnu razliku. Nekad mi se čini da ljudi te zaključke o značaju grenlanda izvlače iz igranja rizika u kome je grenland već ozbiljna priča.

Mislim imalo bi neki značaj za rakete presretače kao zaštita za napad iz rusije, ali ne mislim da bi im danska blokirala da ih postave...

5 minutes ago, Spooky said:

Mislim imalo bi neki značaj za rakete presretače kao zaštita za napad iz rusije, ali ne mislim da bi im danska blokirala da ih postave...

A inače, Rusi i knezi ne mogu da gađaju sa druge strane? Gde će na pacifiku da stave presretače?

To je kao da kazes da Kina nije zatvorena od strane americkih saveznika (Juzna Koreja, Japan, Tajvan, Filipini) jer su teritorijalne obale samo 12 milja. Obala sluzi da se preko instalacija na njoj i brodova koji mogu da plove sa nje dublje kontrolise more a to moze ici lagano stotinama km. Sto vise obale, to lakse kontrolisanje. Da nije tako ne bi Rusi drzali ono naselje sa par ludaka na Svalbardu, cisto da se zapisaju.

41 minutes ago, radisa said:

A inače, Rusi i knezi ne mogu da gađaju sa druge strane? Gde će na pacifiku da stave presretače?

Na Aljasci. Sve te rakete bi letele manje-više polarnom rutom, čak i iz Kine.

Edited by Ayatollah

Milijarder Ronald Lauder je pogurao priču o Grenlandu preko Trampa. U pitanju je najverovatnije rudnik Kvanefjeld, najveće nalazište retkih minerala van Kine. Tu se nalaze i velike rezerve uranijuma. Ključno za americku nezavisnost snabdevanja od Kine.

Grenland nije geopolitika. To je hostile takeover pod pokroviteljstvom Bele kuće, gde se državni interes SAD savršeno poklapa sa privatnim portfoliom Trampovih prijatelja.

Edited by Lord Protector

Svaki njegov potez se poklapa sa privatnim portfoliom njegovih prijatelja.

Na šta je spala sudbina planete.

Kometo, udri, ne žali.

Genije je nekada sve rekao:

"Vizantija sada nije drugo

no prćija mlade Teodore"

Edited by duda

koja sila i koje siledzistvo. posle sastanka juce nije bilo preciznih izjava o cemu se razgovaralo osim da su napravili radnu grupu. danci su ukopcali da je to radna grupa koja ce skloniti fokus iz medija, malo ohladiti situaciju i diplomatijom pokusati resiti situaciju. ovako su ameri skontali:

Prema rečima portparolke Bele kuće Karoline Livit, „dve strane“ su se na sastanku u sredu u Vašingtonu složile da formiraju radnu grupu ljudi koji će nastaviti razgovore o „preuzimanju Grenlanda“. Ovi razgovori će se održavati svake dve ili tri nedelje, rekla je ona. Izjave su date tokom konferencije za novinare u Beloj kući u Vašingtonu, na kojoj Grenland nije odmah bio na dnevnom redu. Međutim, jedan novinar je postavio pitanje o toj temi.

kako su danci skontali:

Prema rečima Larsa Lokea Rasmusena, radna grupa će istražiti da li postoje metode koje „mogu da ispune“ američke želje za bezbednošću na Arktiku uz „poštovanje crvenih linija“. - To je ono o čemu smo se složili i na to se mogu pozivati. Bio sam na sastanku i to je ono za šta se zalažemo, kaže on za TV 2. Ako se ispostavi da Amerikanci imaju drugačiju ambiciju kada se sastanci održe, to će biti „veoma, veoma kratka serija sastanaka“, kaže ministar spoljnih poslova.

zavrsili pricu. sinoc su tri velika danska vojna transportna aviona sleteli na grenland. velika britanija, svedska, francuska, nemacka, norveska i holandija salju oficire (po par komada) bez vojske. cisto da se pokaze solidarnost. poljaci su javili da su odustali.

2 minutes ago, Krampa said:

poljaci su javili da su odustali.

Tako će im I Danci javiti da su odustali kad Rusi budu kod Lvova.... fantom

1 minute ago, radisa said:

Tako će im I Danci javiti da su odustali kad Rusi budu kod Lvova.... fantom

ma nece. rado danac ide u vojnike. kasarne prazne. danas pravili anketu sta ako...grenland ode. mlade do 30 totalno boli tuki, njima vazno da se moze putovati u ameriku. ovi malo stariji - boli tuki ali da se makar to dobro naplati i neka lova obrne. ovi matoriji preko 60 - katastrofa, un, medjunarodno pravo ali razumiju ako treba da se ameri zastite of rusa i kineza.

2 hours ago, duda said:

Svaki njegov potez se poklapa sa privatnim portfoliom njegovih prijatelja.

Na šta je spala sudbina planete.

Kometo, udri, ne žali.

Genije je nekada sve rekao:

"Vizantija sada nije drugo

no prćija mlade Teodore"

Glasalo tako u USA, narod je birao.

btw

Captulre.JPG

Cghapкture.JPG

4 hours ago, Caligula said:

Glasalo tako u USA, narod je birao.

Nego, 'ocel EU da uvodi neke sankcije?

Nesto nam se ushutela UvdL, a KaKa na predlaze da se alkoholisemo.

Evo bolje ilustracije kako se 'rane EU lideri

https%3A%2F%2Fd1e00ek4ebabms.cloudfront.

8 hours ago, Lord Protector said:

Milijarder Ronald Lauder je pogurao priču o Grenlandu preko Trampa. U pitanju je najverovatnije rudnik Kvanefjeld, najveće nalazište retkih minerala van Kine. Tu se nalaze i velike rezerve uranijuma. Ključno za americku nezavisnost snabdevanja od Kine.

Grenland nije geopolitika. To je hostile takeover pod pokroviteljstvom Bele kuće, gde se državni interes SAD savršeno poklapa sa privatnim portfoliom Trampovih prijatelja.

Pa onda jeste geopolitika.

Donekle, vise je pljačka. Imperija više ne može da se širi ka spolja (ekstenzivni rast) i pljačka neprijatelje, ona se okreće ka unutra – ka svojim provincijama i saveznicima – kako bi održala standard života u "centru". Faza imperijalne autofagije.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.