October 26, 2025Oct 26 Zanimljivo je da je isplativost EV dosla od ludog kineskog ulaganja u istih. Da je samo do zelene agende vs. sus giganti bili bi smo 100 godina dalje. A kineski razvoj je dorektna posledica njihove zelje da smanje zavisnost od uvoza energenata, isto kao i razvoj solarnih panela.Evropa nema nekog razloga da zamenjuje sus te ocekujem da i dalje kaska za ostatkom sveta. O Srbiji koja je otpad evropskih automobila da i ne pricamo.
October 26, 2025Oct 26 57 minutes ago, Shan Jan said:A kineski razvoj je dorektna posledica njihove zelje da smanje zavisnost od uvoza energenata, isto kao i razvoj solarnih panela.ali nijeod 44 minuta čovek* objašnjava*bio u kini(iranu, renou)iz autoindustrije
October 27, 2025Oct 27 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:ali nijeod 44 minuta čovek* objašnjava*bio u kini(iranu, renou)iz autoindustrijeV10 made in PRC
November 17, 2025Nov 17 Fino ali kakva je mreža punjača u Etiopiji, Brazilu... itd?Ne pratim ali mi se čini da je domet sa punim baterijama oko 300-400km, a period punjenja od 0 do 90-100% i dalje par sati.. I dalje je sus praktičniji..
December 5, 2025Dec 5 britanci bi da uvedu akcizu na elektricna i hibridna vozila od '28. 3p po km za EV i 1.5p po km za HVal ce biti vracanja kilometraze
December 5, 2025Dec 5 Brat od druga kupio polocnu teslu model 3 za 22k. Kune se u njega, kaze da ima ubrzanje ko F1, domet zavisno od brzine voznje od 200 do 500km i potrosi na struju smesno para u odnosu na gorivo. Plus stedi i na servisima. E sad, on ima gajbu, mislim da smo o tome pricali ovde. Bez toga bi bila druga prica. Zanimljivo je da kaze da najmanje trosi u stani kreni gradskoj voznji. Najvise na autoputu.
December 5, 2025Dec 5 pre neki dan sam uzivo video onog teslinog tenka. ogavan je, ali i upecatljiv :)
December 5, 2025Dec 5 8 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:britanci bi da uvedu akcizu na elektricna i hibridna vozila od '28.https://www.carwow.co.uk/news/9860/electric-cars-pay-per-mile-november-budget
December 5, 2025Dec 5 Author Jel može moderacija ovo da prebaci na neki odgovarajući topic? Ovo je topic o dekarbonizaciji auto industrije, topic o EV i day to day dešavanjima na tom polju već postoji.