Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Propast automobila na fosilna goriva

Featured Replies

Zanimljivo je da je isplativost EV dosla od ludog kineskog ulaganja u istih. Da je samo do zelene agende vs. sus giganti bili bi smo 100 godina dalje. A kineski razvoj je dorektna posledica njihove zelje da smanje zavisnost od uvoza energenata, isto kao i razvoj solarnih panela.

Evropa nema nekog razloga da zamenjuje sus te ocekujem da i dalje kaska za ostatkom sveta. O Srbiji koja je otpad evropskih automobila da i ne pricamo.

• Replies 204
  • Views 6.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Zabavlja me što je u svakoj diskusiji o električnim vozilima Venom agresivan ko vegani kad se priča o hrani. Lično, vozio bih električni automobil kao drugi, za grad. Kolega ima električni Mini Coope

• Fun fact- baterija ne degradira pređenom kilometražom nego vremenom, nebitno da li se vozi ili ne. Zapravo više degradira dok stoji nego ako se vozi. Znači menjaš nešto što traje 15-20 godina nečim

• You can't handle the truth! Ukratko, mislim da je ok lik, ali ima tema na kojima padne u trans i reći će bukvalno bilo šta, preći preko svake logike i argumenta, jednostavno ne vredi pokušavati. Ja

Posted Images

57 minutes ago, Shan Jan said:

A kineski razvoj je dorektna posledica njihove zelje da smanje zavisnost od uvoza energenata, isto kao i razvoj solarnih panela.

ali nije

od 44 minuta čovek* objašnjava

*bio u kini(iranu, renou)

iz autoindustrije

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

ali nije

od 44 minuta čovek* objašnjava

*bio u kini(iranu, renou)

iz autoindustrije

V10 made in PRC lolol

• 3 weeks later...
  • Author

Fino ali kakva je mreža punjača u Etiopiji, Brazilu... itd?

Ne pratim ali mi se čini da je domet sa punim baterijama oko 300-400km, a period punjenja od 0 do 90-100% i dalje par sati.. I dalje je sus praktičniji..

• 3 weeks later...

britanci bi da uvedu akcizu na elektricna i hibridna vozila od '28.

3p po km za EV i 1.5p po km za HV

al ce biti vracanja kilometraze

Brat od druga kupio polocnu teslu model 3 za 22k. Kune se u njega, kaze da ima ubrzanje ko F1, domet zavisno od brzine voznje od 200 do 500km i potrosi na struju smesno para u odnosu na gorivo. Plus stedi i na servisima. E sad, on ima gajbu, mislim da smo o tome pricali ovde. Bez toga bi bila druga prica. Zanimljivo je da kaze da najmanje trosi u stani kreni gradskoj voznji. Najvise na autoputu.

pre neki dan sam uzivo video onog teslinog tenka. ogavan je, ali i upecatljiv :)

• Author

Jel može moderacija ovo da prebaci na neki odgovarajući topic? Ovo je topic o dekarbonizaciji auto industrije, topic o EV i day to day dešavanjima na tom polju već postoji.