Wednesday at 01:362 days 2 hours ago, uini said:kako ti izgleda ovaj chat gpt tejk via DARKOJe l' ovde nema nekog ogrnicenja (tipa min broj odigranih utakmica) ili ja ne vidim? Ili je to samo caveat (kao kod Kawhi-ja).
Wednesday at 07:122 days 6 hours ago, uini said:dodatno, @kralj , pitao sam gde bi jaylen brown u ovom kontekstu isaoBrown is not top 10.I’d place him roughly in the top 15–25 range, with a reasonable ranking around:Jaylen Brown: around #18–22 overallWhy not top 10 by advanced stats?Brown’s 2025–26 box-score case is strong — he reportedly averaged 28.7 points, 6.9 rebounds and 5.1 assists and finished 6th in MVP voting / All-NBA Second Team.But advanced all-in-one impact metrics usually don’t push him into the same tier as Jokić, SGA, Wembanyama, Giannis, Luka, Kawhi, Tatum, etc. DARKO’s current leaderboard top names are clearly ahead, led by Jokić +7.4, Kawhi +6.3, Wembanyama +6.2, SGA +5.8, Giannis +5.4.Pokvario si ChatGpt. ChatGPT je krajnje nepouzdan kada se ovakve stvari rade bez jasnog metodološkog okvira. Uvek će ubaciti igrača kog si mu prethodno pomenuo, više na osnovu konteksta i asocijacija nego na osnovu stvarne matematičke analize. Ovde je uspeo čak da se izmigolji i odbrani životom ovo tvoje uvlačenje JBa u top 10 (meni kaže da sam jedan od najvećih arhitekata sveta na osnovu behance naloga ). U SSu, nema garancije da engine zaista računa određene metrike i kombinuje ih, već po pravilu samo pronalazi neku vezu kroz dostupne informacije.Drugo, ova sezona nije baš idealan reper za procenu Bostona i Brauna, pre svega zato što nije igrao Tejtum, koji je po DARKO modelu, ako se dobro sećam, bio među tri najbolja igrača lige prethodne sezone, svakako u top 5. Bez njega je Braun dobio drugačiju ulogu, ali nije delovalo ni da se potpuno pozicionirao kao nedvosmisleni prvi igrač ekipe. Naprotiv, statistika ponovo debelo favorizuje igrače poput Whitea.Treće, ja uopšte ne tvrdim da je taj trejd dobar za Boston. Pokušavam samo da sagledam zašto tržište nije ponudilo više za Brauna. Činjenica je da postoji značajan deo, pa gotovo i cela NBA analitika, čiji modeli Brauna vrednuju znatno niže nego što ga ti vrednuješ. To je jedan od faktora.Drugi faktor je ugovor. On je ogroman dugoročni teret i, iako možda nije potpuno na nivou najgorih primera poput ugovora PGa, svakako spada u kategoriju ugovora koji ozbiljno utiču na fleksibilnost franšize. Da je JB na tržištu toliko tražen kao što bi se očekivalo za igrača njegovog renomea, neki GM bi verovatno pokušao da ga preuzme čak i uz cenu ozbiljnog paketa. Međutim, videli smo suprotno: ne samo da nema velikog interesovanja, već ni kada se pojavi mogućnost da se uzme ispod očekivane vrednosti, timovi su se povukli, ostali su samo u pregovorima sa ovima koji su prisiljeni ili raspoloženi da se nečega odriču.Treći faktor je percepcija oko njegove uloge i karaktera kao igrača. Još od onog prilično logičnog izbora Spolstre da za reprezentaciju odabere čudnog li čuda Vajta u odnosu na njega kada se jogunio, provlači se određena narativna linija da Braun možda nije idealan saigrač, pa ni franchise igrač ili sekundarna zvezda oko koje se gradi sistem. To ne znači da je loš igrač, već da tržište i eksperti drugačije vrednuju njegov uticaj nego što ga vrednuju novinari i ovaj sledeći ešalon javnih analitičara koji su ipak nivo ispod klupskih.Inače, evo advenced statistika. Ima u komentarima još zanimljivih detalja.https://www.reddit.com/r/nba/s/9gDunUTMD0
Wednesday at 07:592 days @kralj 1 zavitlavam se, ne treba mi ai niti sns statistika da znam kad je neko vrh lige, prosto muzem diskusiju2 ovaj chat koji sam koristio je podesen da ne pamti prethodne diskusije, ne pitaj zasto3 ugovor jeste fsktor ali svakih par sezona stigne novi kontigent vecih i frapantnijih, pa se to donekle nivelise4 zanimljivo mi je da su svima generalno puna usta floskula tipa "best ability is availability", pogotovo u danasnjem nba kontekstu a onda to niko ne spominje za lika koji 10 godina igra redovno 35+ mjns i ne propusta tekme5 plus sto kaze bill simmons, direktno sa kolonoskopije, lik je poznat kao primeren clsn zajednice, bilo fransize ili grada, nikad nije pravio ispade i sta znamta percepcija karaktera koju pominjes je sad isforsirana jer mora se naci sto vise razloga. cuj spoelstra birao whitea pre browna, mozda zato sto su obojica dobri igraci na potpuno razlicitim pozicijama
Wednesday at 08:212 days 21 minutes ago, uini said:@kralj1 zavitlavam se, ne treba mi ai niti sns statistika da znam kad je neko vrh lige, prosto muzem diskusiju2 ovaj chat koji sam koristio je podesen da ne pamti prethodne diskusije, ne pitaj zasto3 ugovor jeste fsktor ali svakih par sezona stigne novi kontigent vecih i frapantnijih, pa se to donekle nivelise4 zanimljivo mi je da su svima generalno puna usta floskula tipa "best ability is availability", pogotovo u danasnjem nba kontekstu a onda to niko ne spominje za lika koji 10 godina igra redovno 35+ mjns i ne propusta tekme5 plus sto kaze bill simmons, direktno sa kolonoskopije, lik je poznat kao primeren clsn zajednice, bilo fransize ili grada, nikad nije pravio ispade i sta znamta percepcija karaktera koju pominjes je sad isforsirana jer mora se naci sto vise razloga. cuj spoelstra birao whitea pre browna, mozda zato sto su obojica dobri igraci na potpuno razlicitim pozicijamaPa Spolstra je birao zamenu za Kavaija. Ovaj je tvitovao neka čuđenja, zaboravio sam sad detalje, čak je i Nike optužio da stoji iza toga.Edit: Slažem se da ima i Bostonovog damage controla. Moraju da peru to što su ga ishajpovali preko svake mere. Dali su mu najjači ugovor u ligi u tom trenutku. Edited Wednesday at 08:282 days by kralj
Wednesday at 08:362 days https://www.sportscasting.com/news/bostons-jaylen-brown-claims-he-is-the-best-two-way-player-in-the-game/?utm_source=chatgpt.com
Wednesday at 08:372 days s'tim sto je bostan uzeo titulu, nije slucaj da das pare levo i desno & nista
Wednesday at 08:382 days 1 minute ago, kralj said:https://www.sportscasting.com/news/bostons-jaylen-brown-claims-he-is-the-best-two-way-player-in-the-game/?utm_source=chatgpt.comja se slazem sa ovim. mozda ne die beste ali medju najboljima kada se gleda sta sve moze off i def
Wednesday at 08:512 days Pa to i jeste kamenčić u cipeli ove diskusije, što se ti, nba treneri i GMovi oko ovoga ne slažete. Eto, 1 Spolstra najboljeg two-way igrača nije zvao ni u USA selekciju, okrnjenu povredama, van koje ima još bar 5-6 aždaja koji su nivo iznad JBa.Razumnom čoveku najbolji two-way igrač sveta ide u svaku petorku, a ostalo se popunjava.
Wednesday at 08:542 days moze tako da se gleda, kao sto moze da se primeti kako je tatum igrao tipa 5 neslavnih minuta ceo turnirne bih uzimao usa repku kao argumentinace, sad idem i pevam chat gpt mi je svee, chat gpt zivoot jee
Wednesday at 09:132 days Realno, sve vise GM-ova kazu da je druga kecelja real deal, nema zajebancije. Manavarski prostor za deal-ove, popunjavanje pevca i sl. je minimalan. Troskovi ogromni, ali ajde, ko jebe milijardere vlasnike.Sustinski, dva super max igraca pojedu 70% cap space i to je neodrzivo.
Wednesday at 12:552 days 5 hours ago, kralj said:Pokvario si ChatGpt. ChatGPT je krajnje nepouzdan kada se ovakve stvari rade bez jasnog metodološkog okvirapa dao mu je Darka kao metodoloski okvir ? ovo je dosta realistican prikaz bio, i odgovarajuca pozicija otprilike
Wednesday at 13:212 days Po Darku je JB 40.Nema šanse da GPT provuče kroz sve play by playeve Darko kriterijume. Lupeta po običaju. Sad sam mu rekao da mi da top 10 evrolige po Darku, ispalio nekih 10 u sekundi. Onda sam ga pitao koji su na listi 5 igrača Zvezde, četiri je od 5-10, a nijedan nije na inicijalnom spisku. Samo je veseli Izundu negde oko 15. mesta. Da sam ga u nastavku pitao za najboljeg trenera bio bi garant Saša Obradović.
Wednesday at 16:422 days 3 hours ago, kralj said:Po Darku je JB 40.Nema šanse da GPT provuče kroz sve play by playeve Darko kriterijume. Lupeta po običaju. Sad sam mu rekao da mi da top 10 evrolige po Darku, ispalio nekih 10 u sekundi. Onda sam ga pitao koji su na listi 5 igrača Zvezde, četiri je od 5-10, a nijedan nije na inicijalnom spisku. Samo je veseli Izundu negde oko 15. mesta. Da sam ga u nastavku pitao za najboljeg trenera bio bi garant Saša Obradović.ma tebe neko zavitlava to vesic kuca na tvom chat gptu Edited Wednesday at 16:422 days by uini