March 27Mar 27 1 hour ago, Michael Krueger said:Nisam je neki fan jake odbrane i krvavih kolena, ali baš mi smeta što primamo kao od šale 50+ po poluvremenu (prvom naročito). Imamo predobar roster, ratnike i znalce, ali kad vidim ISO košarku i promaju u odbrani, nije mi dobro. Stvarno smatram da ovaj tim može mnogo bolje da igra, da tu ima opcija za raznovrsne setove u napadu, a da odbrana mora da bude bolja. Zato kritikujem Obradovića, jer oči krvare kad izađemo na teren kao u Kaunasu, protiv Valensije, Makabija ili Bajerna... čak i protiv Baskonije smo hodali po tankoj žici, 2.26 minuta pre kraju imamo +7 i dozvolimo da nas Batler vadi hero trojkom... Da smo to izgubili, a bili smo damn close, kladio bih se u 11. mesto. I dalje ništa nije sigurno, ako izgubimo večeras biće opet do or die protiv Pariza i komšija koji su rasterećeni (računam da ćemo dobiti Asvel)...Ja sam laik, pratim košarku dugo, igrao sam je... Obradović je trener, on sigurna zna bolje zašto mu ekipa igra ovako lošu odbranu 80% utakmice, zašto mu je pozicioni napad spor i lopta užasno sporo ide, pa je ISO i neki španski pik jedino što igramo, uz tranziciju kad se otvori mogućnost... imamo brdo kvaliteta, ali ta Obradovićeva "ograničenost" ili bar manjak opcija je doprinelo da budemo pročitana ekipa. Ne možemo nikog da rutiniramo, a pobede nam dolaze samo kad se poklopi da isporuče svi glavni igrači (Batler, Nvora, Kodi, Čima, Semi i Boki)... čim neko zatankuje ili se desi da ne ide šut, plan B ne postoji i mi se epski mučimo ili gubimo utakmice (Bajern, Makabi, Barselona)... jedino ako Obradović svesno dozira potrošnju u odbrani da bi mogao da dobija utakmice ISO napadom, za koji imamo džebane...Stvarno mislim da je ovaj tim baš kliknuo i da je kadar čak i za F4 (F8 se ne dovodi u pitanje), ali da nam fali to malo raznovrsnosti koja zavisi od trenera... sabiraćemo utiske na kraju naravno...Obradovic je vise puta izjavio da je kosarka igra bekova, igrao je beka kao igrac, igrao je sa Monakom isto ovo sto mi sada igramo, nema tu nekog posebnog iznenadjenja. Ponekad udjemo u utakmicu sa Motijeunasom kome se lopta spusti dole i tako otvaramo utakmice, to igramo par minuta da se skupe odbrane i radilo ne radilo vise se ne vracamo ni toj igri, niti se Motijeunas vraca na parket. Tako smo, na primer, otvorili utakmicu protiv Panatanaikosa u Beogradu i rano stekli prednost koju smo samo podebljavali kako je utakmica odmicala do poslednje cetvrtine. Imamo i jednu akciju kad pokusavamo da spustimo Kalini loptu na "desni lakat" da igra ledjima iz cega obicno dobijemo dobar napad. Istina je da nam igra previse zavisi od bekova ali treba biti posten i reci da ni ekipa nije selektirana da moze da ima bolju igru u reketu, pogotovo posto Rivero ne igra prakticno celu sezonu. Bolomboj i Izundu su pik centri, Odzelej je trojka sa odlicnim spot-up sutem koja kod nas igra cetvorku (ponekad peticu) i nema nikakvu igru ledjima a Moneke kao prva cetvorka je tip nize, lakse i brze cetvorke i ucinkovitiji je kad napada licem prema kosu.Realno nemamo dubinu u ovakvom sastavu, ako Kalinic i Motijeunas nisu na parketu nemamo ni kome da gurnemo loptu dole, zato smo dosta predvidljivi u half-courtu i prinudjeni smo da vrtimo pik do beskonacnosti dok nam se ne otvori neka opcija za sut ili prodor. Da sam trener protivnicke ekipe maltene jedini fokus bi mi bio da usporim igru i ne dozvoljavam tranziciju po svaku cenu, ko uspe da to uradi protiv nas ima velike sanse da nas pobedi. Nadam se da smo se dobri pripremili za veceras jer nas je Barselona u Beogradu tako oducila od kosarke, to je bila jedina utakmica ove sezone gde je rezultat bio tesan a utisak je bio da ne bismo pobedili da se igralo tri dana.Ono sto je dobro i zasto smo koska od ekipe za svakoga je sto nije bas previse lako za bilo koju ekipu da kontrolise ritam utakmice sve vreme. Mi nismo brzi kao Pariz ili Valensija ali smo dosta brzi, nismo dobri u pet na pet kosarci kao Olimpijakos, Real ili Barselona ali imamo nekoliko igraca koji su elitni napadaci i uvek mogu da izmisle kos. Imamo problem sa ekstremno brzim i ekstremno disciplinovanim ekipama ali takvih nema puno, u medjuprostoru izmedju ekstrema u kojem se nalazi vecina ekipa imamo kvalitet, talenat i size da igramo protiv bilo koga i da pobedimo bilo koga. Ono sto vidim kao mnogo veci problem je sto se samopouzdanje nekih nasih igraca ali i trenera pomalo granici sa nonsalancijom i bahatoscu, zbog toga smo izgubili neke utakmice koje nismo smeli. Nijedna ekipa u Evroligi nije savrsena i svi gube dosta, o cemu govori i stanje na tabeli, nije neki preveliki problem to sto i mi imamo rupa u igri ali ne sme da nam se desi da olako ulazimo u utakmice i pogotovo da tvrdoglavo guramo kosarku koju smo zamislili da igramo kad nas protivnik izbaci iz zone komfora. Desava nam se to dosta cesto, razlog zasto smo jos uvek debelo u igri za plej-of je sto smo ove godine dobili mnogo i takvih utakmica kad smo "nadigrani" u tesnim zavrsnicama i na jednu loptu. Fener dva puta, Monako dva puta, Zalgiris kuci, Makabi u "gostima", sada Baskonija, sve smo to dobili u poslednjih par minuta na individualni kvalitet i karakter Batlera, Monekea i Nwore, jednom (protiv Makabija) cak i Izundua. To su dobre navike.
March 27Mar 27 9 minutes ago, MiddleClass said:Dok su ostali imali po 7-8 stranaca u rosteru. srpsko-grobarska mitomanija 2.0 Prvo, mitomanijom nazivaš istinite činjenice a pritom iskusno preskačeš prve dve vezane za godine i gostujući teren, diskvalifikovao si se prilično u vezi ove teme
March 27Mar 27 5 minutes ago, Heaviside said:Odbranu spremi takođe OK, ima po neki trik i mislim da su nam problemi na tom delu terena manje taktičke a više motivacione prirode. Ne uspeva da ubedi igrače da svaku evroligašku utkamicu shvate maksimalno ozbiljno od prvog minuta. Nije to danas ni lako, pogledati samo kako se proveo njegov prezimenjak.ja ne verujem da je potrebna motivacija igračima u završnici evrolige ali im trebaju instrukcije, pogotovo ako ti prodaju isti napad sa iteracijama, dva-tri puta u 5-6 napada.ono što sam pomeno protiv baskonije se dešavalo prilično puta u nekim periodima utakmice. virtus nam je relativno skoro prodavao isti napad trećinu prvog poluvremena, makabi, ne sećam se ko još ali bilo je primera iihaj
March 27Mar 27 41 minutes ago, ubibobi said:Ne mere, prošo voz, ta je titula bila jedinstvena, prosek godina 21.7, igranje cele sezone u gostima i to bez ijednog stranca u ekipiNe bih je menjao za 10 realovih realno Naravno da je ta titula bila jedinstvena samim tim sto je i jedina, ima svakako svoje posebno mesto u bogatoj istoriji Partizana, ali porediti je sa danasnjom Evroligom je isto kao da mi tvrdimo da smo u Bariju osvojili Ligu Sampiona. Formalno jesmo ali u pitanju su dva potpuno razlicita takmicenja. Jugoslovenski klubovi su u rasponu od 13 godina izmedju 1979. i 1992. godine osvojili Kup Sampiona sedam puta, takvi rezultati su danas nezamislivi za nase klubove.
March 27Mar 27 Ali ovi što se podsmevaju tom uspehu su najjači a ovde broje pobede u sezoni kako bi obarali neke "jake" rekorde...Drugo @MiddleClass koji tvrdi da ni ostali nisu imali strance, evo samo iz glave onaj huventudov dvojac Prisli, Tompson i mislim još jedan amer da je bio tu a verujem da ni ostali Knorovi, Filipsi, Barse i Reali nisu bili bez istih....ne računam domaće ekipe koje istina nisu imale stranaca u to vreme, ali o njima nije ni bilo reči jer nisu ni igrali kup šampiona te godine
March 27Mar 27 2 minutes ago, ubibobi said:Ali ovi što se podsmevaju tom uspehu su najjači a ovde broje pobede u sezoni kako bi obarali neke "jake" rekorde...Drugo @MiddleClass koji tvrdi da ni ostali nisu imali strance, evo samo iz glave onaj huventudov dvojac Prisli, Tompson i mislim još jedan amer da je bio tu a verujem da ni ostali Knorovi, Filipsi, Barse i Reali nisu bili bez istih....ne računam domaće ekipe koje istina nisu imale stranaca u to vreme, ali o njima nije ni bilo reči jer nisu ni igrali kup šampiona te godineDva stranca su valjda bila maksimum istovremeno u igri tih godina, ne racunajuci Makabi kod kojeg najcesce i ne znas ko su Izraelci a ko Amerikanci. Svejedno je taj tim Huventuda sa bracom Djofreza i Viljakampom bio jak i bez stranaca. Evropske ekipe su u to vreme uglavnom dovodile Amerikance na centarskim pozicijama jer su bili neuporedivo eksplozivniji i atleticniji od evropskih centara tog perioda. Partizan je te godine osvojio sa dve nekretnine Stevom i Koprivom na centarskim pozicijama, Rebraca je bio u sastavu ali mislim da nije mnogo igrao. Edited March 27Mar 27 by harper lee
March 27Mar 27 Steva je još tada izgledao kao sredovečni čova sa gomilom dece opterećen kreditima za stan...koliko su ostali imali ako je prosek bio 21
March 27Mar 27 Grci su od kraja osamdesetih dozvoljavali jednog pravog stranca (uglavnom su dovodili Amerikance), ali su gledali da igrače grčkog porekla iz Amerike ili Jugoslavije (tipa Subotić, Prelević, Mišunov...) naturalizuju. Makabi je imao dva prava stranca i barem dva naturalizovana Amerikanca krajem osamdesetih i početkom devedesetih, jer oni od domaćih igrača nisu mogli da nađu kvalitetne igrače preko 2 metra visine... Edited March 27Mar 27 by alkibijad
March 27Mar 27 33 minutes ago, ubibobi said:Pa zato i kažem da je prošo voz Kao I onaj u kom su bili Cibona 2X, Split 3X, Bosna prvi klub koji je osvojio sve 3 evro titule. Naravno da njihove titule nemaju nikakavu tezinu, niti se mogu uporediti sa tom Partizanovom.Jbt, koliko moras biti jedan i zloboan da nipodastavas uspehe kluba jer ga mrzis ( kao I sve vezano za njega). I to vazi za sve. Edited March 27Mar 27 by John Dies at the End
March 27Mar 27 Pogodite ko vec mesec dana ostri plajvaz za jednu dvocifrenu rapsodiju veceras Edited March 27Mar 27 by Ratamahatta
March 27Mar 27 1 minute ago, John Dies at the End said:Kao I onaj u kom su bili Cibona 2X, Split 3X, Bosna prvi klub koji je osvojio sve 3 evro titule. U jebote, onda vi baš niste imali sreće! Ali to bar objašnjava onaj tvoj post iznad i nenormalnu količinu frusta koju poseduješ, opusti se, I da te podsetim da je cela priča krenula od mogućeg obaranja partizanovih rekorda od strane KKCZ
March 27Mar 27 Da presecemo ove nostalgicne price na dan verovatno najbitnije utakmice Zvezde ove sezone do sada. Vecerasnja pobeda bi bila masivna, imajuci u vidu raspored njome bismo se resili jednog od konkurenata za plej-of, dosli u poziciju da sami odlucujemo o sebi na sledece tri utakmice u kojima smo favoriti, od kojih dve igramo kuci, a takodje i bili bezbedni u slucaju da nam na jednoj od te tri utakmice ne krene dobro. Svi znamo da moramo da trcimo da bismo dobili ovakvu Barsu ali to zna i Paskval, zato je jako vazno pre svega da budemo fokusirani na slobodnim bacanjima (izveli smo ih 30 u Beogradu, ne slucajno) a pomogao bi i sut spolja jer Katalonci u reketu biju i na boga ne misle, unutra ce biti muka probaciti loptu kroz obruc.Ako izuzmemo gostovanje Zalgirisu Barselona i Valensija su jedine ekipe koje su nas posteno nadigrale u Beogradu, nadam se da igraci to pamte i da ce veceras pokazati da su nesto naucili iz tog poraza od Paskvala.