January 16Jan 16 Mi jesmo juče pobedili ali se skoro ništa nije promenilo u našem pristupu u odbrani. Osim što smo ovaj put igrali bolji napad.Defanzivni rejting Valensija 143, Žalgiris 139, Milano 137. (Pariz 131, Dubai 150)Obradović i dalje nastavlja tvrdoglavo da forsira igrače koji nisu dorasli ovom nivou takmičenja(Jago/Deda). Juče sam imao utisak kada je počeo da zajeb.. petorke da su i ostali igrači počeli da igraju neobaveznu košarku u smislu pa ne možeš samo ti da se zajebavaš...možemo i mi. Uvođenje Jaga i Dede baš loše deluje na moral ekipe. Za ova 22 kola gledajući petorke koje su ukupno igrale 10 ili više minuta redom po učinku:Butler J., Graham D., Kalinic N., Moneke C., Ojeleye S. +53Miller McIntyre C., Miljenovic S., Kalinic N., Moneke C., Motiejunas D. +47Butler J., Miller McIntyre C., Nwora J., Ojeleye S., Izundu E. +41Butler J., Miller McIntyre C., Nwora J., Moneke C., Ojeleye S. +35Miller McIntyre C., Kalinic N., Nwora J., Moneke C., Izundu E. +21Bilo koja petorka sa Jagom ili Dedom pravi minus na terenu. Ko god da su mu saigrači
January 16Jan 16 45 minutes ago, uini said:kalinari nam bukvalno vratio i želju i moral svojim superherojskim effortomBez ovoga bi se ponovila još jedna tužna priča.Problem je što se to u ovom momentu njegove karijere dešava više incidentno nego kao nešto što možemo da očekujemo u kontinuitetu.
January 16Jan 16 Ne znam šta se desilo sa našom odbranom, tokom one serije pobeda u novembru bili smo drugi najbolji defanzivni tim lige, sada je postalo normalno da primimo 100. Juče je prvo poluvreme bilo sramotno, ali u 4/4 smo pokazali da možemo. Ima ovaj tim dobar motor, juče je energija bila najbolja na kraju iako je rotacija bila skraćena.Ako Bolomboj bude bar na 70% onog starog popraviće nam defanzivni skok i odbranu obruča. Nadam se da je jučerašnja utakmica pokazatelj novog statusa Dede, a o Dobrićevoj sramnoj partiji ne znam šta da mislim. Njega ne treba otpisati, on još uvek može da participira na ovom nivou.
January 16Jan 16 1 hour ago, Dankan Ajdaho said:Problem je što se to u ovom momentu njegove karijere dešava više incidentno nego kao nešto što možemo da očekujemo u kontinuitetu.Nije tako, problem je što on sa tim pristupom ne može da daje ne znam koliko poena niti je takav igrač već da mora da proradi neko drugi kao juče Butler i da zatrpa.Kalina je juče imao stat tipa 10-5-2 što apsolutno ne zvuči spektakularno u ovom kontekstu ali je bez dileme doneo preokret energijom i bitnim odbrambenim potezima u bitnim momentima. Napisao je Nikodije iznad za odbranu, poslednjih utakmica osećaj je da bukvalno ne možemo ništa da odbranimo i da je svaki napad potencijalna opasnost, kako ko krene 1on1 prođe, ako nas malo zavrte, neko ostaje sam. Mora na tome da se radi, kao i u varijantama napada jer se nama zaista previše napada završava frljokama u poslednjoj sekundi, igrom 1on1 i 2on2 bez bilo kakve ideje šta dalje ako to ne prođe.Edit: poenta je da se on uvek trudi. Edited January 16Jan 16 by Mil@n
January 16Jan 16 Gledam sada statistiku, u prve tri četvrtine smo primili neverovatnih 82 poena, što je realno neobjašnjivo, pogotovo jer nije delovalo (sem u nekim bizarnim momentima tipa vezanja pertle) da se ne borimo i da nema želje.Napisao sam tokom meča, delovalo mi je kao da su igrači stalno iznenađeni u odbrani šta se dešava, kao da se prvi puta susreću sa nekim osnovnim principima.Ja zaista nemam ideju o čemu je reč, od očaja do sjaja, da li je ludačka partija Kalinića povukla i sve ostale ili je jednostavno konačno kliknulo nešto.Iskreno se nadam da je ovo drugo u pitanju.
January 16Jan 16 4 minutes ago, Mil@n said:Nije tako, problem je što on sa tim pristupom ne može da daje ne znam koliko poena niti je takav igrač već da mora da proradi neko drugi kao juče Butler i da zatrpa.Kalina je juče imao stat tipa 10-5-2 što apsolutno ne zvuči spektakularno u ovom kontekstu ali je bez dileme doneo preokret energijom i bitnim odbrambenim potezima u bitnim momentima. Napisao je Nikodije iznad za odbranu, poslednjih utakmica osećaj je da bukvalno ne možemo ništa da odbranimo i da je svaki napad potencijalna opasnost, kako ko krene 1on1 prođe, ako nas malo zavrte, neko ostaje sam. Mora na tome da se radi, kao i u varijantama napada jer se nama zaista previše napada završava frljokama u poslednjoj sekundi, igrom 1on1 i 2on2 bez bilo kakve ideje šta dalje ako to ne prođe.Juče je napad bio ok, svidelo mi se to što je bilo dosta dobrih upotrebljivih lopti pod koš, ranije su centri delovali odsečeno, ovo je korak u dobrom smeru. Mora taj napad da bude raznovrsniji, da ne zavisi sve od toga na koju nogu su ustali Batler i Nvora.
January 16Jan 16 Obradović je sjajan trener!!!!! Pokušavamo igrati onu divljinu koju je Pariz igrao lani a najčešće nemamo energiju i fizikalije za tako nešto. I onda se tu pravi tona grešaka a igrači koji nisu neke atlete poput Jaga i Dede ili su izašli iz povrede poput Dobrića izgledaju kao da su pali sa Marsa i nemaju pojma o košarci.
January 16Jan 16 Bitna pobeda da se ostane u igri. Poraz bi produbio krizu i gurnuo nas van plej in zone, ovo mozda trgne ekipu. Pogotovo ovakva pobeda velikim preokretom ima potencijal da opet homogenise tim, malo je problem sto sada gostujemo Monaku koji je od poslednjih deset domacih na 8 presao 100 i u ponajboljoj su formi u EL. Obradovic pokusava da shvati sta je problem, Batlera je jako malo koristio do finisa, ocigledno zeli da oslobodi ekipu centralizacije oko njega sto je osnovni preduslov povratka dobrih stvari. Jago se po obicaju preterano proziva, imao je 3-4 savrsena lob pasa za lake poene pod kosem.
January 16Jan 16 I da se zahvalim Poeti što je sklonio Neba u završnici, do tada nas je uništavao s obe strane terena jer je daleko bolji + jači od naših centara. Prilično WTF odluka njihovog trenera.
January 16Jan 16 2 minutes ago, Dankan Ajdaho said:I da se zahvalim Poeti što je sklonio Neba u završnici, do tada nas je uništavao s obe strane terena jer je daleko bolji + jači od naših centara. Prilično WTF odluka njihovog trenera.Hvala Expo Poeti!
January 16Jan 16 Jago se veoma malo proziva za ono što isporučuje na obe strane parketa. Zahvaljujući jučerašnjoj postignutoj trojci(1/3) je uspeo da prebaci sezonskih 20%. Sad je na 21%. Uz sramotnih 26% za 2 poena. Uz 2,6 asistencije i 1,3 izgubljene lopte po utakmici. Znaš ko je imao ovakvu statistiku? Filip Čović. Broj asistencija i TO je identičan a Filip je imao bolji šut za 3p i lošiji za 2p. Za defanzivni deo bolje i da ne počinjem. Košarka je igra visokih ljudiMislim da će nam Bolomboj mnogo doprineti čak i bez fizičke spreme i sa skoro pa sigurno sporijim nogama u odnosu na prethodne sezone. Njegov najjači forte je baš ono što nam najviše i treba i odakle primamo najviše poena(najlošiji smo u ligi), a to je zaštita obruča i pospremanje lopti oko obruča od strane protivničkih igrača. Najslabije branimo reket, što je delimično posledica i niskih petorki sa kojima igramo. Bolomboj će ovo baš dobro zakrpiti bez obzira u kakvom je stanju. Njegovih 50% je mnogo bolje i od Montejunasa koji ne stiže da se vrati u reket, od Odželeja koji je mnogo bolji ofanzivni skakač nego defanzivni a Dedu neću ni da komentarišem. Bolomboj - Moneke će rešiti naše probleme u reketu. Još ako u petorci budu Kodi, Nvora i Kalinić koji su svi fantastični skakači.Izundu jednostavno nema taj osećaj i on je mnogo bolji na ofanzivnoj strani parketa. Čak i Deda ima više skokova od Izundua
January 16Jan 16 Mogu i midžeti da igraju košarku na ovom nivou, al mora da ima neki izraziti kvalitet, turbo brzina, šut, čvrstina, karakter da bije većeg... Jago je barem imao šut, više ni to. Mada juče jeste iznenadio nekim dobrim dodavanjima, što je napisao opušteni.
January 16Jan 16 45 minutes ago, nautilus said:Pokušavamo igrati onu divljinu koju je Pariz igrao lani a najčešće nemamo energiju i fizikalije za tako nešto. to što pariz igra je više neka nekontrolisana varijanta dantonijevog 7 seconds or less sa sunsima. naša igra je sa obradovićem i inkorporiranjem butlera, prešla na standardni spori iso, za koji ti treba neki majstor nivoa luke dončića ili ajde, kevina puntera, čiji je iso željko kombinovao sa setovima brže igre, punim uručenja i protoka lopte.nama prija brza igra ali ona mora da dođe iz dobre ili vrhunske odbrane i da se dešava kroz tranziciju. sve ostalo je nedovoljno prikladno za ovaj inače veoma dobro sklopljen roster.
January 16Jan 16 4 minutes ago, Nikodije said:Mogu i midžeti da igraju košarku na ovom nivou, al mora da ima neki izraziti kvalitet, turbo brzina, šut, čvrstina, karakter da bije većeg... Jago je barem imao šut, više ni to. Mada juče jeste iznenadio nekim dobrim dodavanjima, što je napisao opušteni.Jago je sinoc sasuo strasno bitnu trojku iz ugla za koju sam siguran bio da masi.Inace se slazem. Shorts recimo ima vanserijsku brzinu i odlican pregled igre, a i poludistancu kad naskoci.