Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

1 hour ago, Ivo Petović said:

Preko Semija je šutnuo Blekni, Izundu je već davno bio napolju, kao i protiv Partizana (kao što rekoh, ne znam da li smo išta odbranili od njegovog izlaska, a nemam živaca sad da gledam opet). Odlična odbrana Semija u tom posedu, ne znam šta je mogao više da uradi bez da napravi faul (ili da rizik da mu sviraju faul bude veliki), ali jbg vrhunski šut. Možda bi dodatnih 10ak santima Izunduovih ekstremiteta tu pomoglo, ali avaj.

Batler je daleko od rupe u odbrani, iako ponekad deluje lenjo. Mada, u nekoj projektovanoj petorci Zvezde za završetke utakmica, koju ja zamišljam i prizivam već mesec dana (a koja se naravno nikad neće desiti, jer zato), on je verovatno prvi kandidat za napadanje. Treba mu još privikavanja na Evropu i dodatni pas koji je ovde praksa u odnosu na NBA - i protiv Hapoela je imao jednu situaciju kad je uspeo da rotira i istrči na šut za 3, a onda stao očekujući da će igrač Hapoela da šutne, a on nadriblao i dodao pored na još sigurniji šut za 3 Brajanta - dok je Batler provalio da ide još jedan pas, popili smo 3. Ali to su stvari koje će vrlo brzo da ispravi tj da se navikne.

I Batler i Grejem su za mene neocekivano dobri u individualnoj defanzivi ali jos uvek se tu i tamo pogube u timskoj, sto koliko je do njih toliko je i do ostatka tima. Ovo za niske petorke u zavrsnicama si dobro primetio i tu ce nesto morati da se koriguje jer je ovo treca utakmica koja nam klizi iz ruku na kraju s tim petorkama, mada mislim da ce se delom samo od sebe korigovati kad u zavrsnicama bude igrao Moneke a ne mrtvi Davidovac. Nama je osovina Kalina - Moneke - Odzelej mnogo donela u onoj seriji pobeda ali Moneke je upao u seriju povreda i ispao iz forme a Kalinic igra mnogo lose u poslednje vreme. Mislim da je razlog sto Obradovic ne veruje Izunduu u zavrsnicama to sto ovaj ima nesto slabije lateralne kretnje i dobri bekovi ga relativno lako pobedjuju prodorom.

Te tesne zavrsnice uvek nekako udju u fokus kad se razmislja o ulozi trenera i greskama igraca ali problemi zbog kojih smo izgubili utakmicu mislim da pre svega leze u tome sto smo ostali sa premalo raspolozenih igraca nakon te Batlerove kampanje i sto smo napravili gomilu gluposti kad smo otisli na +7 u kojima je prednjacio Kalinic. Nekako je on poslednji igrac od kojeg sam ocekivao da ce da izminira ekipu glupostima i jeftino prodatim loptama ali on je prakticno vratio Hapoel u igru serijom sumanutih odluka. Mislim da bi mu dobro dosao odmor, govor tela mu je bas los u poslednje vreme.

Naravno da se ni njegova ni partija Davidovca nece nigde pojaviti u komentarima i da ce se sve svaliti na Kodija ali na te pseudosovinisticke ispade nase javnosti smo svi odavno navikli i svidja mi se sto je Obradovic odmah presekao tu jezivu gomilu bljuvotina kakve citamo svaki put kad se u nekom od stranaca trazi dezurni krivac za ovaj ili onaj poraz. Poslednjih godina vecina navijaca uzima sebi previse za pravo, vidim da su vec pocela pljuvanja Obradovica zbog ove izjave jer se, mozes misliti, ne slazu sa njihovim minucioznim misljenjima o bugarskom govnu. Neki ljudi zaista sebe dozivljavaju preozbiljno.

• Replies 18.4k
  • Views 822.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

svi mi ljudi, dozivljavamo sebe preozbiljno, cak i kada se salimo ( :

Small-ball postava sa CMM-om, Nworom, Kalinom, Monekeom i Semijem nam je donosila ozbiljnu defanzivnu dominaciju. Kratko ćebe zasnovano na preuzimanju i pomaganju, a očigledan deficit u visini, kompenzovali smo brzinom, snagom, tranzicijom i defanzivnim IQ-om Kaline i Monekea (iskreno, očigledno ga nisam ozbiljnije gledao, delovao mi je kao znatno slabiji defanzivac). U najmanju ruku ravnotežu u skoku su nam donosili najbolji skakači na 1 i 2 u takmičenju CMM i Nwora. Sve to je otvaralo prostor za agresivne rizike u linijama dodavanja. Ti rizici su Nworu često izbacivali iz pozicije i po deset metara u ofsajd, ali su ga istovremeno pretvorili u prvog kradljivca takmičenja. Batler je podjednako opasan vaćaroš, samo je trenutno u fazi u kojoj se fokusira na hvatanje šablona i disciplinu u tom smislu ali dešavaće se da ga probijaju i da odluta.

Primer zdravog razmisljanja.

Nije hteo da priča o tome da je Hapoel favorit za osvajanje Evrolige.

"Još nismo ništa postigli, ništa nismo dokazali. Ovo nam je prva godina u Evroligi, tako da smo autsajderi", rekao je Brajant i dodao da ni F4 nije tema.

"Nikada ne razmišljam tako daleko unapred. Trenutno razmišljam o tome šta ću večerati i kada ću razgovarati sa svojom decom i porodicom. Kada razmišljaš predaleko unapred, javljaju se anksioznost i strah. Trudim se da idem dan po dan, da budem dosledan i da verujem u svoj proces i sistem. Cilj ekipe je jednostavan. Imamo neku vrstu „slobodne godine“, pa je mentalitet autsajderski. Cilj je da budemo bolji svakog dana  na treningu, na šuterskom treningu, u svakoj utakmici domaće lige i Evrolige. Dan po dan".

19 minutes ago, samo_opusteno said:

Primer zdravog razmisljanja.

Nije hteo da priča o tome da je Hapoel favorit za osvajanje Evrolige.

"Još nismo ništa postigli, ništa nismo dokazali. Ovo nam je prva godina u Evroligi, tako da smo autsajderi", rekao je Brajant i dodao da ni F4 nije tema.

"Nikada ne razmišljam tako daleko unapred. Trenutno razmišljam o tome šta ću večerati i kada ću razgovarati sa svojom decom i porodicom. Kada razmišljaš predaleko unapred, javljaju se anksioznost i strah. Trudim se da idem dan po dan, da budem dosledan i da verujem u svoj proces i sistem. Cilj ekipe je jednostavan. Imamo neku vrstu „slobodne godine“, pa je mentalitet autsajderski. Cilj je da budemo bolji svakog dana  na treningu, na šuterskom treningu, u svakoj utakmici domaće lige i Evrolige. Dan po dan".

Druze, ovo je genericka izjava koju igraci daju automatski, bar pet-sest nasih igraca sam cuo sa slicnim mantrama. "Duga je liga, idemo utakmicu po utakmicu, niko nista nije osvojio u novembru/decembru, razmisljamo samo do sledece utakmice...". Ovako iz glave sam te stvari od pocetka sezone cuo od Nwore, Monekea, Batlera, Kodija, Davidovca, Dobrica, Motijeunasa, par puta i od Obradovica.

Nadam se da je ovo raskivanje Partizana od prekjuče dovelo do otrežnjenja i da nećemo ući u utakmicu po principu lako ćemo, pa biti polupani ko ukrasi za novogodišnju jelku kada ih dohvati moja mačka.

16 hours ago, kralj said:

Kratko ćebe zasnovano na preuzimanju i pomaganju, a očigledan deficit u visini, kompenzovali smo brzinom, snagom, tranzicijom i defanzivnim IQ-om Kaline i Monekea (iskreno, očigledno ga nisam ozbiljnije gledao, delovao mi je kao znatno slabiji defanzivac).

Ovo je naš najbolji period ove sezone. Od Fenera do Monaka. Bili smo u možda najkraćoj rotaciji ali je igrao Moneke, to je jako važno, ta spona Kodija i njega. I Naravno na skoku je bio sveprisutan Ebuka. On posebno protiv Monaka.

Nivo požrtvovanosti Semija i Monekea u tom periodu su bili da ti se srce istopi od sreće.

Semi je i sad takav, samo što su sudije protiv Partizana i Hapoela odlučile da faul u napadu više nije faul u napadu.

35 minutes ago, JPM said:

Ovo je naš najbolji period ove sezone. Od Fenera do Monaka. Bili smo u možda najkraćoj rotaciji ali je igrao Moneke, to je jako važno, ta spona Kodija i njega. I Naravno na skoku je bio sveprisutan Ebuka. On posebno protiv Monaka.

Nivo požrtvovanosti Semija i Monekea u tom periodu su bili da ti se srce istopi od sreće.

Semi je i sad takav, samo što su sudije protiv Partizana i Hapoela odlučile da faul u napadu više nije faul u napadu.

Nisam bas siguran, u tom periodu je bilo uspona i padova isto kao i sada ali smo uglavnom igrali kuci protiv u tom trenutku slabijih protivnika pa se nije odrazilo na rezultat. Jedino smo protiv Reala odigrali kompletnu utakmicu (ali i tada uglavnom samo u drugom poluvremenu) i dobre tri cetvrtine protiv Panatanaikosa (po mom misljenju nase najbolje izdanje do sada). Zalgiris je maltene sam resio Nwora prilicno rizicnim poludistancama i prodorima koji su nekako ulazili, protiv Baskonije smo bili ocajni u prvom poluvremenu, protiv Asvela smo odigrali jednu dobru cetvrtinu, Makabi je dobio Izundu skokovima u napadu, Monako je prelomio Batler nakon sto nam je Dobric od svih igraca drzao glavu iznad vode, doziveli smo najtezi poraz ove sezone u Dubaiju. Ne mislim da smo igrali nista bolje nego sto smo igrali posle toga protiv Olimpijakosa, pa cak i u porazima od Valensije i Hapoela. Rezultatski taj period jeste bio najbolji ali kad pogledas protiv koga smo igrali i na cijem terenu ne mislim da je igracki bio toliko superioran, jedino sto je zbog silnih povreda postojao sense of urgency u ekipi pa su preostali zdravi igraci grizli kao nenormalni.

Realno, ovolika panika i nervoza je pre svega zbog poslednje cetvrtine protiv Partizana u kojoj smo doziveli kolektivno pomracenje mozga. Da se to nije desilo ne bi bilo ni ovih tri vezana poraza i ljudi bi imali malo vise poverenja u ovo sto igramo od pocetka sezone, ovako ce biti znakova pitanja dok opet ne udjemo u neku seriju dobrih rezultata. Normalno je i da su neki igraci koji su nas vukli malo pali u formi, Kalina je najocigledniji primer, malo nas sada i pazljivije skautiraju jer smo pokazali da smo konkurentni. Ja uopste nemam osecaj da smo u nekoj posebnoj krizi igre, ako dobijemo Virtus veceras vraticemo se na dobar kolosek i onda ce nam samo ostati da resimo pitanje tesnih zavrsnica na gostujucem terenu jer smo ih previse pogubili zato sto smo dosta losije izgledali u poslednjim cetvrtinama nego u ostatku utakmica.

Na zalost, izgleda da cemo igrati pod posebnim pritiskom sve vreme zbog nerazumnih navijackih ocekivanja ali to je problem koji igraci ne mogu da rese. Ako je ikada postojao dokaz da je Zvezdina publika vecinski fudbalska onda je to ovo neverovatno navijacko izjednacavanje evroligaskih utakmica sa utakmicama domace lige u fudbalu, u smislu da se svaki poraz u Evroligi dozivljava kao podjednaka senzacija porazima u fudbalu za koje su iskljucivo krivi igraci koji su podbacili, odigrali neozbiljno ili nemaju kvalitet koji im je pripisivan pre toga. Realnost je da imamo sedam poraza u ligi u kojoj prvi i drugi na tabeli jedini imaju pet (drugi sa utakmicom manje) tri ekipe sest a ostale isto ili vise od nas. Liga je vrlo izjednacena i doslovno svako svakoga moze da pobedi na bilo kojem terenu.

Nemam šta da dodam, ovo što si kvotovao je moj lični utisak, ostalo je neki tvoj stav sa kojim se većinski slažem.

Bice zanimljivo natjecanje danas, ne znam kako cemo leci jedni drugima. Grahama bih menjao za Alstona uz nasu doplatu, unistio je prijatenje preksinoc

14 poena iz 6 suteva, sve u kljucnim trenucima - da se vrate, da odbiju, da ukucaju ekser

Malo trosi, puno daje, idealna tekma. Bas ne volim kad su takvi preko, ima onu Maodo Lo/Brizuela/Deson Pjer/Deson Tomas auru

Ovakav streak i ovakva selekcija suta se u EL vrlo retko vidja, caleta se secam kroz maglu. Prvi put sam ga gledao preksinoc i odusevljen sam, kljucni igrac tamo

alston.png

Edited by Ratamahatta

15 minutes ago, Ratamahatta said:

Bice zanimljivo natjecanje danas, ne znam kako cemo leci jedni drugima. Grahama bih menjao za Alstona uz nasu doplatu, unistio je prijatenje preksinoc

14 poena iz 6 suteva, sve u kljucnim trenucima - da se vrate, da odbiju, da ukucaju ekser

Malo trosi, puno daje, idealna tekma. Bas ne volim kad su takvi preko, ima onu Maodo Lo/Brizuela/Deson Pjer/Deson Tomas auru

Ovakav streak i ovakva selekcija suta se u EL vrlo retko vidja, caleta se secam kroz maglu. Prvi put sam ga gledao preksinoc i odusevljen sam, kljucni igrac tamo

alston.png

Doslovno nijedan od nabrojanih igraca ne bi imao mesta u prvoj petorci Zvezde. Mozda onaj Deson Pjer od pre par godina.

Pa i ne mora da bude u prvoj, moze da sipa 3 trojke u trecoj cetvrtini i slomi tekmu, sve ono sto Graham (osim u jednoj tekmi) konstantno ne radi

6 minutes ago, Ratamahatta said:

Pa i ne mora da bude u prvoj, moze da sipa 3 trojke u trecoj cetvrtini i slomi tekmu, sve ono sto Graham (osim u jednoj tekmi) konstantno ne radi

Mala kvaka je sto je Alston krilo a Grejem kombo bek. Dakle, njime bi menjao Nworu, Monekea, Kalinu, Odzeleja ili Davidovca. Mi smo jedna od najpokrivenijih ekipa na tim pozicijama i ne treba nam nikakav novi igrac da nas pojacava. Alston je solidan igrac ali ako vec moze da se bira od igraca na tim pozicijama iz drugih evroligaskih klubova ja bih radije Blosongejma ili Alfu Dialoa a ne bih imao nista ni protiv Klajburna. Covek ima finu statistiku i profitira zato sto je fokus odbrana protiv Virtusa na Edvardsu i Morganu koji ako se zapale mogu da ubace 30 bez problema pa se cesto drugi igraci uzimaju kao koncepcijski rizik. Plus ima 207 cm i tesko mu je braniti sut ako pomazes sa njega i zakasnis. Nama je u osnovnoj postavci napada Nwora na cosku ili na 45 a njega ne bih menjao u ovom trenutku ni za jednog igraca u Evroligi. Pa ni za svemoguceg Alstona.

43 minutes ago, Ratamahatta said:

Pomoglo je i to što je svaki šut bio sam kao duh.

Just now, Dankan Ajdaho said:

Pomoglo je i to što je svaki šut bio sam kao duh.

Pa cela svrha igranja kosarke je da neko ostane sam. I pogodi

Sto mi ne radimo vec neko vreme