Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

17 minutes ago, April said:

Izgubili ste dve utakmice od supermotivisanih timova koji bi preorali teren za tu pobedu. Odmah Sale ne zna, Davidovac kurton, plejin u pitanju,...

Jedna ispravka, Davidovac je oduvek kurton.

A u tim naravno da verujemo, ovo je ubedljivo najbolji ruster koji smo imali u istoriji kluba, kome ne odgovara neka pređe da navija za Hapotel Tel Aviv oni su prvi na tabeli.

• Replies 18.4k
  • Views 822.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

7 minutes ago, harper lee said:

Da, ali je problem to sto Grejem bas nista ne igra u napadu iako sada vec dobija u komadu dobre minute da nesto proba

Igrao je sasvim solidno bez Kodija u prvom poluvremenu, kada je lepo prepoznavao šta treba napasti. Bacio je i jedan sjajan lob-pas sa centra, ali slažem se, premalo je to. Jebiga on živi od šuta, a šut mu živi od samopouzdanja. On je igrač koji se nikada nije snalazio u epizodnim ulogama, i kad su te uloge bile u Holivudu, teško je očekivati da će i u ovoj Nebeskoj udici. Sumnjam da će da bude koristan u bilo kakvoj bekap ulozi.

Edited by kralj

Sećam se statistike iz sezone 21/22, tada su Kalina i Deda bili na prva dva mesta po kvalitetu odbrane ispod koša. Sećam se da Mirota nije Dedi mogao ništa. Ova ideja da Deda juri turbo crnce na 7 metara od koša je dosta ekstravagantna i mislim da od nje treba odustati.

50 minutes ago, April said:

Samo vas gledam

Izgubili ste dve utakmice od supermotivisanih timova koji bi preorali teren za tu pobedu. Odmah Sale ne zna, Davidovac kurton, plejin u pitanju,...

Smatras da je Partizan bio super motivisan? Pa cak i da je bio, tu utakmicu smo morali da dobijemo... Poraz od Barce mi nije tesko pao, kao ni ovaj sinoc.

To sto jedan forumas posle tri minuta utakmice vredja trenera ili juri igraca nije opsti ton... Pritom treba imati u vidu da nam druga polovina sezone nosi mnoga gostovanja...

12 minutes ago, assignment said:

Pritom treba imati u vidu da nam druga polovina sezone nosi mnoga gostovanja...

Ovo je Zexova besmislica jer utakmicom sa Efesom zavrsavamo polusezonu i tada cemo imati skor domacinstva i gostovanja 10-9. Tako da nikakva mnoga gostovanja druga polovina EL ne donosi. Kako drugima, tako je i nama...

5 hours ago, uini said:

sve što si napisao zvuči vrlo legitimno situaciono ali kada se gleda dugoročnije od nekog segmenta utakmice ili čak cele tekme, sale limitira opcije kojima raspolažemo, odnosno, "gasi" legitimne opasnosti po protivnika, tako što igra na jedan način.

sinoć sam spomenuo da je nwora od mvp kandidata prešao u lika koji dobija otpatke. graham je sveden na lika koji čeka priliku da opali loptu a pri tome, nemamo nikakav flow, lopta se ne kreće dovoljno dobro i često, da bi oni uspevali u takvim ulogama.

neka cody / butler rade to što rade ali nema smisla tako celu tekmu, prosto se sjebava potencijal ekipe

Nisam ja nigde napisao da Cody treba da radi to što radi. Nije on taj koji treba da napada izolacijom pored Batlera i Nvore na terenu. Koncepcija Zvezdine igre u napadu odgovara personalu koji je na raspolaganju. Moneke i Cody odlični tranzicioni igrači, verovatno jedni od najboljih na svojim pozicijama u EL, napadati zato što više sa njima na parketu na nepostavljenu odbranu, smanjiti broj poseda u 5 na 5 napadu. Međutim, u pozicionom napadu sa CMM i nedostatkom true PG kao bekapom neće se doći do nekog protoka lopte koji bi zadovoljio masu navijača koji očekuju umiranje u lepoti košarke. U pozicionom napadu se pogotovo u situacijama u kojima Hapoel preuzima sve skoro čitavu utakmicu sve svodi na lovljenje mečapa i poneki specijal koji može da prođe ako odbrana zaspi, tipa da prođe neki slip, da se ne preuzme dobro na ghost screenu itd. E sad, u lovljenju mečapa, Zvezda bar ovo što je bio slučaj u derbiju i juče nije pronašla način da spusti loptu dole, niti su igrači koji igraju dole kao Kalina bili sposobni tu da naprave prednost pa se svelo na jednolično rešavanje izolacijom 1 na 1 spoljnih igrača, pre svih Batlera jer je on bio najraspoloženiji. U tom smislu priča o Nvori je nebitna za razgovor jer da je on bio najaraspoloženiji dobio bi on tu loptu, da se Grejem pokazao kao takav, bio bi on itd to su samo personalna rešenja. Možda bi eventualno u situaciji od sinoć gde ste nezadovoljni brzinom rešavanja tih situacija moglo se probati sa nekim bumerang rešenjima za Batlera posle switcha, ili sa značajnijim flare blokadama od lopte, ali ekipa mislim da nije uigrana još uvek za tako neke automatizme. Mislim recimo da bi pre svega za Nvoru pa i CMM moglo da se kreira iz bumeranga jer su dobri downhil igrači. Generalno je međutim Batler rešavao sve u drugom poluvremenu jako dobro, iz izolacije, prepoznavao rešenja, spajao centre sa loptom na ziceru itd. Šut Bleknija koji je verovatno rešio meč preko ruke mislim Izundua iz uručenja na desnih 45 nije ništa bolje rešenje od onoga što je Batler igrao, samo je ovaj pogodio a CMM srljao u čoveka na drugoj strani. Najveći wtf je uvođenje Davidovca za odbranu umesto Batlera gde nisam stekao utisak da je Batler tolika rupa u odbrani i onda nemogućnost da se vrati u napad gde je Obradović imao više sreće nego pameti posle trojke Nvore a protiv nas zbog ofanzivnog skoka tj Bonga nije uhvatio bio loptu čini mi se.

4 hours ago, Dankan Ajdaho said:

Kad kažem igramo ISO košarku, to znači baš ovo boldovano, jednostaavno protok lopte nam je nepostojeći. Hapoel je čitavo prvo poluvreme, doduše prvenstveno našoj maloumnoj odbrani pika pravio višak čistim protokom bez da su nas bekovi jednom probili. Jebena katastrofa.

Zvezdina odbrana od pika je u prvom poluvremenu isto bila switch i onda next odbrana odnosno faktički udvajanje ball handlera kad su sa loptom Micić i Brajant da bi se upravo naterao protok lopte do Vejnrajta i Malkolma kako bi oni bili ti koji šutiraju. To je Zvezda dobro radila veći deo poluvremena, nekad je rotacija malo kasnila, previše je primljeno poena preko Oturua na obruču posebno u ranoj fazi utakmici ali strategija kao strategija je sasvim dobro funkcionisala veći deo utakmice. Skok je trpeo bez Monekea.

13 minutes ago, theanswer said:

Nisam ja nigde napisao da Cody treba da radi to što radi.

pa tebratore, to sam ja napisao ( :

čak nisam napisao ni da treba, već neka radi to što radi, imajući u vidu da verovatno nije samostalni privatni preduzetnik, već da mu trener obradović daje takve instrukcije.

kad počneš post sa takvom omaškom, moram sad da se rekuperiram pa da čitam šta si još sve napisao

Dobro je sve napisao, samo ja mislim da je Batlera vadio da bi ga odmorio za napad, a ne zbog defanzivnih propusta. I on i Grejem igraju sasvim solidnu odbranu, a za očekivati je da je dodatno stabilizuju kada se prilagode malo drugačijim navikama u smislu spacinga, pa i pravila/suđenja.

dobar mu je i prvi post ali nema nameru da se iole otvori za neki build-up svoje teze

sve što je napisao je korektno, plus čovek raspoznaje tipove napada ali ne može košarka da se igra po principu

• ako x ide, x će dobiti sve lopte, ako y ide, dobiče i on nešto

to otprilike može u nba ali i tamo moraš da imaš još neke principe, jer su u suprotnom, od sada pa nadalje, razigrani samo oni na koje ide gro napada i koji su stoga u povlašćenom položaju. trener mora malo versatilityja da ponudi

41 minutes ago, MiddleClass said:

Ovo je Zexova besmislica jer utakmicom sa Efesom zavrsavamo polusezonu i tada cemo imati skor domacinstva i gostovanja 10-9. Tako da nikakva mnoga gostovanja druga polovina EL ne donosi. Kako drugima, tako je i nama...

s tim da je Zvezda imala 2 gostovanja u BG-u u ovih 9 (Partizan, Makabi).

Batler je oba puta u zavrsnici menjan jer je lipsao, sto se dobro videlo i u prenosu pre svega preko nacina na koji je zavrsavao poslednje napade. Pre toga, prvi put kad je zamenjen "signalizirao" je tako sto je digao onu trojku preko Motlija i dobio bananu. Ono sto je on radio u trecoj cetvrtini je izgledalo flashy kao na igrici ali takve stvari trose mnogo snage jer ukljucuju mnogo driblinga i zavrsavanja iz kontakta. Na zalost, mi nismo imali drugog igraca koji je mogao da preuzme u napadu jer su manje-vise svi bili van utakmice. Sve zivo su igraci pokusavali da sacuvaju Batleru snagu, krili su ga po coskovima, prenosili loptu da ga rasterete prenosa, dodavali mu da zavrsava u kasnijim fazama napada dok je on hvatao vazduh u pocetnim fazama, na kraju je oba puta morao da izadje sa parketa jer su mu resenja bila sve gora i gora kako je vise gubio snagu.

Ne znam sta oni vide na treninzima kod Grejema, kazu da izgleda kao munja, ali ako izuzmemo osakacenost reketa zbog povreda nama je trenutno najveci problem to sto on ne isporucuje nista u napadu. Defanzivno je sasvim OK, vise u individualnoj odbrani nego u timskoj, ali u napadu mu je ucinak nepostojeci i poenterski, i u asistencijama, i u organizaciji igre. Kako vreme prolazi sve vise sumnjam da on uopste moze da doprinese bilo cime osim da eventualno "prokine" u sutu pa ubaci tri-cetiri trojke iz driblinga kao protiv Olimpijakosa ali i cudnije stvari su se desavale. On je taj koji mora da rastereti Kodija a ne Batler, ono sto igra Batler moze sa bilo kojim plejem na parketu.

Grejem pre svega da nam poživi na nogama mesec dana, da uđe u kakav takav ritam, ako se ne varam on je i sad bio nešto povređen.

2 hours ago, JPM said:

Ozbiljno preteruješ. Takav manir smenjivanja trenera ne postoji nigde i doveo bi za godinu, dve da niko neće da preuzme tim.

Ne znam šta je u pitanju kod tebe, da li se ne sećaš šta pišeš ili ne možeš da iskontrolišeš afekat kada se desi. Kritika je jedno ali ovoliki ekstremi u stavovima iz kola u kolo prosto nemaju logiku.

Gde si ti video da neko tako vodi bilo koji klub?

Obradović je regresirao na svoje umeće iz prvog mandata, gde isto tako izgledao, tvrdoglavio se, terao inat, vukao poteze koji više štete no koriste, tako da smo svi jedva čekali da ode. Iskustvo govori da kada jednom upadne u kanal, umesto da se čupa iz njega racionalnim razmišljanjem on kopa sve dalje dok ne stigne do marijanske brazde. Ne znam da li u rukovodstvu, među pomoćnim trenerima postoji neko ko može da razgovara s njim a da on to prihvati, meni uopšte ne deluje da je to moguće.

Ono psovanje pre početka sinoćne KZŠ kada nije znao da je mikrofon uključen poprilično govori na tu temu.

Ako nastastavi na ovaj način da vodi tim, već u februaru ćemo izgubiti izglede za plejof, a početkom marta i za plejin.

2 hours ago, Milošica said:

Laki, Odiseja ili Oldboj?

Oldboj naravno.

Ja pretrnem svaki put kada se Butler onako presavije i stavi šake na kolena...znajući njegov istorijat.

@Dankan Ajdaho

Ja sam ti pomogao to veče.

Edited by Milošica