December 17, 2025Dec 17 2 minutes ago, Ivo Petović said:Ja stvarno nemam ništa protiv Davidovca, mogu da ga zamislim kao najedkvatnijeg kompanjona za pivo iz ovog rostera, ali koliko smo puta u prethodnih par godina, od protivničkih trenera u EL na tajmautima čuli rečenicu: Napadajte Davidovca!? Ja sam bar 3 puta, a to je samo ono što se čulo u prenosu, a ja uz to i ne gledam previše EL. Sinoć kad je ušao Davidovac, Džons je bukvalnmo skakao sa loptom u rukama kako bi Blejkniju skrenuo pažnju da treba on da uzme loptu jer ga čuva Davidovac. To je bukvalno veliki T Bone bačen tigrovima u kavez. Ne znam kako drugačije to opisati. Početničke stvari.Meni se neopisivo kenja od Davidovca a još više od likova koji su u fazonu da od njega naprave "najinteligentnijeg" igrača ikada jer eto dao je u svakoj desetoj utakmici 14 poena. Na sreću, on je poslednji mohikanac od tih naših polutana koji EL mogu da igraju samo u Zvezdi i nigde više. Dobrić mi nije toliko loš jer barem ima kakve takve fizikalije i barem fizički liči na košarkaša na svojoj poziciji. Davidovac je rupčaga jer u napadu nema nikakve veštine osim spot up šuta i back dora i kojeg pravovremenog utrčavanja. U odbrani komedijaš, slab za 4, 5 spor za 2, 3, prosto, na ovom nivou igre, lige a i rezultatskih aspiracija on je rupčaga koja ne sme da igra više od 5 minuta o utakmici. Poznajem neke ljude (rođeni brat npr) koji se kunu u njega, "on radi one stvari koje niko ne primećuje" što mi prouzrokuje momentalnu dijareju jer kad pitam koje su to stvari, bukvalno ne mogu da mi nabroje 2 stvari. A Luka i Kuzma i ostali poštovaoci rada i dela domaćih "zvezda" moraju da shvate da je dilema vrlo prosta. Rezultat u EL ili razvoj i vucaranje domaćih igrača pogotovu ovih tipa Davidovac ne idu u istu rečenicu i neće nikada osim ako se ne odreši kesa i ne dovedu proverena imena. Da budem pošten prema čoveku, Imao je Davidovac odličnih utakmica gde je bio čak i čovek odluke i svaka mu čast na tome jer je iz sebe umeo nekad kad je jako potreban da izvuče maksimum i donese prevagu. Ali suviše je to retko, a na ovom nivou takmičenja prosto, nemaš luksuz da ti neko igra toliko minuta da bi bljesnuo u jednoj, 12oj utakmici.
December 17, 2025Dec 17 37 minutes ago, Dankan Ajdaho said:Šta reći, koju posluku porati?napravio je gresku u odluci ali ja mislim da je to honest mistake. tu kada se odlucio za ulaz vise nema dobrog ugla da asistira butleru, iako je logicno da akcija bude za njega na 45 stepeni. dal se butler sporije dovukao ili se kodi unervozio, nebitno je
December 17, 2025Dec 17 23 minutes ago, Jesper23 said:Kao što reče Uini može se promjeniti brzina, ako ne ide pun gas sa Kodijem, ajmo probati sa Batlerom. Kad je Batler u ekipi Kodi mi je čist višak, sa njega pomažu, može se probati sa ovim uzajamnim blokovima i bržim sekundarnim opcijama, ali i defanzivno se patimo kad je takva postavka.Juce u 2/4 smo dosta minuta igrali bez Kodija, sa Batlerom i Greyham, pritom defanziva nije nesto bila losija, igrali smo egal ....
December 17, 2025Dec 17 Skoncentriši se, Petoviću, vidiš kako Laki može iz jednog jedinog frejma da vidi svu poeziju i tragediju napadačke alhemije.
December 17, 2025Dec 17 Povratak Čime bi trebalo da izbacuje Dedu iz značajnije uloge, time bi jedan bitniji problem iz ove utakmice sa Hapoelom bio rešen. Ostaje pitanje četvorice bekova i kako ih koristiti a da svi budu zadovoljni i da igra i hemija na trpe, imam utisak da Salo pokušava da balansira tako da se nikome ne zameri, al jbg, nije CMM baš Majk Džejms pa da moraju da mu se titraju jajca. Edited December 17, 2025Dec 17 by Nikodije
December 17, 2025Dec 17 16 minutes ago, Mil@n said:A to je bilo "samo" jedan od najboljih plejeva EL prvih 6, 7, 8 utakmica, verovatno top 3.To sto je Kodi odigrao tih 6-7 utakmica je bilo na nivou koji do sada nije igrao, nije to njegov standard. Imao je on uvek solidne i po koju dobru utakmicu, ali nikada kod nas nije igrao konstantno. Odlican je Kodi u odbrani, ali po meni nije klasicni plej. Sinoc je skoro celu 1/4 igrao sam dok se ostatku tima ladila muda na parketu, to nije dobar pleymaking....Ali nije Kodi nikakav problem, problem je da Sale treba da vidi kad Kodiju ne ide ili pocne da sili, ili da "ne vidi" slobodnog Batlera, sto se vec vise puta desavalo... Jer sada imamo alternativu kako bi Kodi na klupi mogao da se sabere...
December 17, 2025Dec 17 9 hours ago, Dankan Ajdaho said:Sve se crta da Tomović preuzme ekipu od februara.Ozbiljno preteruješ. Takav manir smenjivanja trenera ne postoji nigde i doveo bi za godinu, dve da niko neće da preuzme tim.Ne znam šta je u pitanju kod tebe, da li se ne sećaš šta pišeš ili ne možeš da iskontrolišeš afekat kada se desi. Kritika je jedno ali ovoliki ekstremi u stavovima iz kola u kolo prosto nemaju logiku.Gde si ti video da neko tako vodi bilo koji klub?
December 17, 2025Dec 17 10 minutes ago, Nikodije said: imam utisak da Salo pokušava da balansira tako da se nikome ne zameri, al jbg, nije CMM baš Majk Džejms pa da moraju da mu se titraju jajca.ja imam utisak da sale prosto vidi kao kljucno to kako cody moze da igra odbranu, svog coveka ili na preuzimanju, kao sto rekoste, da pokupi dosta skokova i naravno, da udje pod kos, tu je jedan od boljih u ligi. nista nemam protiv te logike sve dok se malo prosiri repertoar izvan njega i butlera
December 17, 2025Dec 17 Ako se Sale nikom ne zameri, proći će kao i Janis.Ja zapravo tu ne vidim nikakvo zameranje bilo kome. Igrač, dok je u klubu, ima da radi ono što mu se kaže da radi. Ako mu se ne sviđa, na kraju sezone može da ide. Dok je plaćen u klubu on mora da izvršava profesionalno svoj posao, onaj koji mu trener odredi. To vam je kao kada u nekoj firmi fizički radnik odluči da je komercijalni ili tehnički direktor. Ne brate, ti si tu da nosiš stvari po magacinu ili da voziš viljuškar. Isto i u jednom KK timu. Zna se šta ko ume. Na treneru je da iz skupa pojedinaca napravi dobro šljakajući kolektiv. Takođe je na treneru da onog koji iskače iz svoje uloge ukori ili odstrani.Nema tu zamerivanja bilo kome.
December 17, 2025Dec 17 31 minutes ago, Mil@n said:Meni se neopisivo kenja od Davidovca a još više od likova koji su u fazonu da od njega naprave "najinteligentnijeg" igrača ikada jer eto dao je u svakoj desetoj utakmici 14 poena.Ovo rade samo Arenini komentatori a razlozi koji su...jbm li ga.Davidovac je jednostavno prespor igrač. Nesumnjivo da ima košarkaški mozak, ali to u 95% situacija ne znači ništa ako ne možeš motorikom da ispratiš.Isto važi i za Donatasa sad u 35 godina, ali je on ipak centar pa se toliko to i ne vidi.
December 17, 2025Dec 17 Samo vas gledamIzgubili ste dve utakmice od supermotivisanih timova koji bi preorali teren za tu pobedu. Odmah Sale ne zna, Davidovac kurton, plejin u pitanju,... Umesto da budete ponosni na igru koja zahteva samo fajn tjuning i stanete iza tima koga čeka težak raspored u januaru, vi očekujete - šta? Smenu trenera, promenu hijerarhije u sastavu, klupiranje stubova ekipe, itd. Batler je tek stigao, Bolomboj stiže, Grejem se traži, tek je decembar. Zašto konačno ne bi verovali u najbolji roster koji ste ikada sastavili? Ako im ne budete verovali, neće dobaciti do punog potencijala koji poseduju.
December 17, 2025Dec 17 Ja lično mogu za sebe samo da kažem da kritika nije znak nepoverenja. Odnosno da se slažem da ne treba na malom uzorku donositi zaključke.Zapravo, mi nikako kao klub da naučimo šta znači jedan ciklus sa trenerom. Janis nije ni trebalo da bude smenjen, jer kao što smo kasnije videli, ni Sale nije čudotvorac.Bukvalno se kao navijači ponašamo kao one Holivudske manične baba devojke kojima brakovi traju po nekoliko meseci, a nekima ni mesec dana. Ludilo mozga.
December 17, 2025Dec 17 13 minutes ago, assignment said:Juce u 2/4 smo dosta minuta igrali bez Kodija, sa Batlerom i Greyham, pritom defanziva nije nesto bila losija, igrali smo egal ....Da, ali je problem to sto Grejem bas nista ne igra u napadu iako sada vec dobija u komadu dobre minute da nesto proba, Batler ume da doda iz prodora ali realno nije plej i ako zelimo da malo vise odmorimo Kodija i nadjemo neke napadacke opcije bez njega ili ce Grejem da proigra ili da se pozdravljamo i vratimo na "projekat Jago". I izgledala nam je lose odbrana ali prvenstveno opet zahvaljujuci Davidovcu, nakon sto smo nekoliko puta dozvolili otvoren sut i Grejem i Davidovac su se zajedno preselili na klupu.Posle poraza covek, a narocito cigan, se nekako uvek fokusira na lose stvari ali danas mi je ubedljivo najjaci utisak sa utakmice onaj take-over Batlera u trecoj cetvrtini. Ja se ne secam jednog jedinog naseg igraca koji je tako kondenzovano u jednom stintu onako izmaltretirao protivnika na ovom nivou kosarke. Nesto najslicnije ovome sto je Batler uradio je napravio Kvinsi protiv Reala i Teo u svojoj prvoj sezoni protiv Makabija ali Batlerov performans je isao i preko toga. Ono je bilo siledzijstvo nad izraelskom nejaci posebne vrste.
December 17, 2025Dec 17 8 minutes ago, April said:Samo vas gledamIzgubili ste dve utakmice od supermotivisanih timova koji bi preorali teren za tu pobedu. Odmah Sale ne zna, Davidovac kurton, plejin u pitanju,...Umesto da budete ponosni na igru koja zahteva samo fajn tjuning i stanete iza tima koga čeka težak raspored u januaru, vi očekujete - šta? Smenu trenera, promenu hijerarhije u sastavu, klupiranje stubova ekipe, itd.Batler je tek stigao, Bolomboj stiže, Grejem se traži, tek je decembar. Zašto konačno ne bi verovali u najbolji roster koji ste ikada sastavili? Ako im ne budete verovali, neće dobaciti do punog potencijala koji poseduju.Ma naravno, Saša vodi tim od 10 novih igrača sa kojima ne da nije prošao pripreme nego pitanje je da li je imao 10 treninga koji nisu bazirani na oporavak. Meni deluje da neke jasne stvari ne vidi, nemam drugo objašnjenje, ali nije mala šansa da to što je meni očigledno on vidi mnogo jasnije, samo je u prilici da ukalkuliše i nešto meni nevidljivo. Navijači kao navijači, bitno je da on sam, igrači i naravno uprava ne padnu pod uticaj svega toga, ali govorimo o duboko toksičnom ambijentu i histeričnoj grupi ljudi koja na slavama na pitanje šta ima novo prepričava kako bismo pobedili Barselonu da trener nije slepac, a Kodi kamenjar.