November 24, 2025Nov 24 Čitam i ovu drugu izjavu Saše povodom Grejema, mislim da mu sledi najizazovniji period sezone do F4. Ohrabrujuće jeto što je imao iskustvo sa Džejmsom, sličnu vrstu taktičnosti i kompromisa treba i ovde da primeni.
November 24, 2025Nov 24 29 minutes ago, kurjak said:Još kad krene povratak povređenih, Bolomboj, Rivero, Karter ... biće veselo.Sto? Falice ti Plavsic?
November 24, 2025Nov 24 4 minutes ago, harper lee said:Sto? Falice ti Plavsic?I slatke muke su muke, za trenera.
November 24, 2025Nov 24 5 minutes ago, uini said:obrad izgleda kao lik koji ne voli slatkoBukvalno Zato mrzi Grejema medenjaka.Svakako ako pusti Jaga da pokušava da se juri sa Walkupom 20+ minuta, jebi ga baš.
November 24, 2025Nov 24 8 minutes ago, Valk said:Svakako ako pusti Jaga da pokušava da se juri sa Walkupom
November 24, 2025Nov 24 45 minutes ago, kurjak said:I slatke muke su muke, za trenera.Nema vise slatkih muka sto se tice igraca koji se vracaju, jedina muka je pronalazenje pravih uloga za Grejema i Batlera koji su se vec vratili. Karter, Kenan i Rivero su out za ovu sezonu a Bolomboj ce samo zauzeti svoju poziciju umesto Plavsica i igrati ono sto sada iz nuzde igra Odzelej. Izundu je vec izgradio svoju poziciju i ulogu, tu nema sta da se filozofira. Proci ce neko vreme i da se Nwora ponovo kalibrira jer je protiv Beca dosta igrao na silu i pokusavao da nadje svoje suteve na pogresan nacin. Po rotacijama protiv Valensije bih rekao da ce se u osnovi ici na petorke sa po dva ballhandlera i kombinacijama Kodi-Batler i Grejem-Nwora na bekovima, s tim sto ce ponekad u zavrsnicama u zavisnosti od trenutne forme i protivnika trojica od ove cetvorice biti na terenu jer Nwora moze i na tri a i Kodi ima kapacitet da napadne iz coska spot-up sutem ili prodorom po ceonoj liniji kad Batler ili Grejem postavljaju napad.Problem je sto se izgleda ispostavlja da je Sasha prilicno konzervativan sto se tice adaptacije NBA igraca na evropsku kosarku tako da ce integracija Batlera i Grejema trajati duze nego sto bilo ko od nas misli. Batler jos uvek nema svoje pozicije a ni Kodi nema naviku da se oslobadja lopte u korist drugih napadaca pa za sada ne dobijamo od njega ono sto bi vec mogao da nam da svojim napadackim talentom. Od svih onih poena kojima je zatrpao Monako u zavrsnici Batler je dve spot-up trojke obe dao na Kaliniceve pasove, dva kosa je dao iz individualnih prodora i tek je na samom kraju dobio jednu loptu od Kodija da napadne Dzejmsa i da kos kojim je zatvorio utakmicu. Sa Grejemom ce biti jos veci problem jer on sebe vidi kao point guard-a i zna koliko zna. Ja njega za pocetak uopste ne bih ni stavljao sa Kodijem u petorku, bio bi mi lider second unit-a sa sve vecom minutazom kako vreme bude prolazilo. Batler je prihvatio da mora da uci i da se prilagodjava, Grejem mi ne deluje kao takav tip a ima karijeru iza sebe kao argument da bude pravi lider ekipe. Uostalom, verovatno je i doveden da to bude.Da ne bude zabune, ne mislim da ima nekih sujeta u ekipi i medjusobnog miniranja, prosto igraci steknu neke navike u igri i kad sekunde krenu da cure kod njih proradi instinkt da rade ono sto su navikli da rade. Sa tim ce morati da se zivi jer nije svako Kalinic da mu pod pritiskom mozak bolje radi.
November 24, 2025Nov 24 Ja mislio da će se Rivero vratiti i odigrati drugi deo sezone, slično kao Bolomboj i da se zbog toga okleva sa ugovorom za Montija.Ideja sa Grejemom je očigledno da se uvodi polako u igru i prvo preuzme Jagove minute. Videćemo kako će on to da prihvati i da li je uopšte tip koji može u takvoj ulozi da se pokaže, ali zapravo mi se sviđa takav pristup. Imamo čoveka koji u ovom trenutku igra kao možda i najbolji plej Evrolige i nikako mu ne bih smanjivao ulogu samo zato što se Grejem pojavio. Grejem ima ozbiljan CV, doveden je da bude lider, ali tek treba da dokaže šta u ovoj fazi karijere i posle duge pauze može da uradi u Evropi. Svakako nam treba kao hleb nasušni makar da zameni Jaga od koga prosto mora bolji i tu ulogu bih mu dao što pre pa je u zavisnosti od njegove i forme ostalih bekova postepeno povećavao. Nadam se da Saša neće previše oklevati sa time, Jago je užasan. Edited November 24, 2025Nov 24 by Heaviside
November 24, 2025Nov 24 graham bi trebalo odlicno da funkcionise u kombinaciji sa CMMom, bas dopunjuju ono sto fali ovom drugom (nwora na sf ili kalinic)nista losije (ali drugacije) bi trebalo da bude u napadu sa opcijom graham - butler - nwora / kalinari. defanzivno bi sigurno bilo slabije od prve opcijeu sustini, sasha o. samo ne zeli da mahnito uvodi nove elemente, posto je butler u procesu prilagodjavanja a nwora iznova trazi ritam. bice to okej, samo da ne izgubimo intenzitet & sense of urgency sa kojim igramo ovih mesec dana.
November 24, 2025Nov 24 1 hour ago, Heaviside said:Ja mislio da će se Rivero vratiti i odigrati drugi deo sezone, slično kao Bolomboj i da se zbog toga okleva sa ugovorom za Montija.Ideja sa Grejemom je očigledno da se uvodi polako u igru i prvo preuzme Jagove minute. Videćemo kako će on to da prihvati i da li je uopšte tip koji može u takvoj ulozi da se pokaže, ali zapravo mi se sviđa takav pristup. Imamo čoveka koji u ovom trenutku igra kao možda i najbolji plej Evrolige i nikako mu ne bih smanjivao ulogu samo zato što se Grejem pojavio. Grejem ima ozbiljan CV, doveden je da bude lider, ali tek treba da dokaže šta u ovoj fazi karijere i posle duge pauze može da uradi u Evropi. Svakako nam treba kao hleb nasušni makar da zameni Jaga od koga prosto mora bolji i tu ulogu bih mu dao što pre pa je u zavisnosti od njegove i forme ostalih bekova postepeno povećavao. Nadam se da Saša neće previše oklevati sa time, Jago je užasan.Jago je mnogo losiji nego prosle sezone ali to je i bilo za ocekivati, u ovakvoj konkurenciji pokusava da dokaze da moze da bude deo ekipe i pokusava da uradi stvari koje niti moze niti sme da radi a s druge strane plasi se nekih jeftinih gresaka i cesto mu se desi da hobluje loptom parket po 20 sekundi bez ideje kako da napadne. Bas je losa situacija za njega ali tako je kako je, on jednostavno nema telo za Evroligu i zbog toga je preveliki liability na terenu.Ja ne mislim da ce Kodijeva uloga da se smanjuje u bilo cemu osim u tome kod koga je lopta kad se igraju odlucujuci napadi, preveliki je asset u odbrani i tranziciji. Ali taj jedan aspekt je vrlo problematican jer tu ne postoje dva igraca u timu, there can be only one. U Monaku je Dzejms bio taj uz sav kvalitet Okoboa i ekipe, u Zvezdi je jos uvek konkurs otvoren. To ti je ciganska sreca, ili nemas nijednog go to igraca ili ih imas cetvoricu.
November 24, 2025Nov 24 18 minutes ago, harper lee said: To ti je ciganska sreca, ili nemas nijednog go to igraca ili ih imas cetvoricu.