November 26, 2025Nov 26 8 minutes ago, kralj said:Pa jeste, ali ja to kod njega ne vidim. Možda je i do mene. Kad pričamo o brzom prvom koraku, mislimo na onaj instant-eksplozivni prodor kad igrač da gas i prođe, jer čuvar jednostavno ne može nogama da isprati.Kod Batlera to nije poenta igre. Ne koristi čisti atletizam, nego prolazi time što menja ritam kao da mu je ugrađen metronom u kretanje. Radi to kroz fine promene pravca i tempa i uz prateći ball-handling kojim izbacuje protivnika iz balansa.Dobar primer za takve crafty igrače je Gudurić. On je stalno na prstima, i često, doduše jednom te istom fintom, prolazi već na prvom koraku. Ali fora nije u brzini nego u tome kako uspori već na prijemu lopte, nagovesti kretnju i u istom trenutku izbacuje čuvara iz težišta kao da mu preseče osovinu. Plus je levak, pa i mu i to ide u prilog u smislu hvatanja protivnika na pogrešnoj nozi. Ima naravno i boljih primera, ali ta njegova finta na centralnom piku baš bode oči.Samo protiv Monaka je cetiri puta pobedio igraca koji ga cuva brzim prvim korakom, dva puta je zavrsio polaganjem, jednom flouterom i jednom je asistirao Kalinicu za trojku. Ta promena ritma o kojoj govoris kad igrac iz staticnog driblinga munjevito krene u prodor i pobedi igraca koji ga cuva je i moguca samo ako igrac ima brz i eksplozivan prvi korak. Razlog zbog cega vam se cini da Batler nije brz je u tome sto on kad pobedi cuvara ne stice toliku prednost da lako dodje do obruca ali to po mom misljenju nije posledica manjka brzine vec manjka mase. Kodi nema nista brzi prvi korak od Batlera ali kad se ona njegova telesina zaleti na obruc stice se utisak kao voz da se zaleteo na obruc, njega skoro nikakav kontakt ne moze da izbaci iz kretnje. Opet protiv Panate negde pocetkom poslednje cetvrtine je Osman pokusao da ga zaustavi tako sto je ispruzio ruku u Kodijevu kretnju i napravio mu rampu, ovaj je bukvalno abdomenom prosao kroz tu ruku i polozio na obrucu za 2+1 kao da ga niko nije ni dodirnuo.
November 26, 2025Nov 26 Studio je hit, gos'n Vlade se obukao u crveno-belo, kaže da ispoštuje CZ i Oly, ali kako sad priča - deluje da navija za Grke.Bez "Mekintajer je istrošen" nije moglo da prođe
November 26, 2025Nov 26 Just now, Valk said:Studio je hit, gos'n Vlade se obukao u crveno-belo, kaže da ispoštuje CZ i Oly, ali kako sad priča - deluje da navija za Grke.Bez "Mekintajer je istrošen" nije moglo da prođe Jel prokomentarisao ostavku Zelimira?
November 26, 2025Nov 26 Just now, MiddleClass said:Jel prokomentarisao ostavku Zelimira?Kaže ne bi da komentariše da ne doliva ulje na vatru ALI Kaže da potpuno razume Željka, smatra igrače za odgovorne prvenstveno i nabrojao one 4 utakmice na kojima je KKP imao run protivnika od 14-25 poena+
November 26, 2025Nov 26 Jebote, popizdeću što redovno mašim Đuru. @harper lee Pa dobro, možda nam se terminologije ne podudaraju, nismo profi pa trivijališemo. Pročešljao sam sad malo reviews njegove igre, evo ovaj tekst kao da sam sam pisao:Jared Butler Is One of my Favorite Basketball Players EverNo, this is not *just* because he scored 15 points last night.
November 26, 2025Nov 26 5 minutes ago, kralj said:Jebote, popizdeću što redovno mašim Đuru.Napokon je prevalio preko zuba da Jago ne košta ništa i da je njegov nedoprinos uzrok što se Mekintajer™ toliko troši.Priznaje da ga je do sad branio jer eto, simpatiše ga, ali više nema šta + da kaže.
November 26, 2025Nov 26 Neće DeDa igrati, reče Sale da je povredio aduktor, da nije strašno ali da mora da odmiruje.Miljenovića nema na prozivci. Grejem je u timu. Edited November 26, 2025Nov 26 by Valk
November 26, 2025Nov 26 Lepo, Moty otvorio trojkom.Milutinov je izbacio loptu, ode nam čelendž zbog ćoravih sudija.