November 16, 2025Nov 16 1 hour ago, kralj said:Izgleda da trenerski i medicinski staf rade sve ne da bi se povređeni vratili, nego da se i ovi što igraju povrede.Nečuveno.Meni je potpuno neverovatna ta fascinacija dela navijaca time kad ce koji povredjeni igrac da se vrati, kao da imamo 0:11 u Evroligi a ne da delimo prvo mesto na tabeli. U Ljubljani ce biti prilika za igrace poput Jaga, Miljenovica i Plavsica da dobiju vece minute i podignu svoj takmicarski ritam jer u Evroligi ili ne igraju uopste ili igraju jako malo. Jedine minutaze koje su u crvenom (preko 30 minuta protiv Monaka) su minutaze Kodija, Kaline i Odzeleja i od njih trojice ne treba ocekivati neki preveliki ucinak, ostali nemaju nikakav problem s prevelikim opterecenjem i igrace svoje standardne minute.To je, naravno, jasno i ovima koji stalno zakukavaju da ih klub ne postuje jer ih ne obavestava svakodnevno o tome u kakvom su stanju povredjeni igraci i smisljaju razne teorije zavere o tome zasto se ovaj ili onaj igrac ne vraca onda kad oni misle da treba da se vrati ali o cemu bi drugom pisali. Kosarka ih ne zanima a prelazni rok je zavrsen i tim je kompletiran, ne ostaje im nista drugo nego da pisu stotine postova o povredama, izostancima, duzini oporavka i nesposobnosti medicinskog stafa. Raznih opsesija sam se nagledao kad je sport u pitanju ali ova je zasluzila zlatnu medalju. Odradili smo maltene savrsen prelazni rok, atmosfera u timu je fantasticna, igramo uzbudljivu i lepu kosarku, rezultati su nam iznad ocekivanja ali klub je govno jer nije rekao u dan kad ce da se vrati iz povrede Dzordan Nvora. Da covek ne poveruje.
November 16, 2025Nov 16 2 hours ago, Dankan Ajdaho said:Evo jubilarnih mesec dana prođe od day to day povredeKoji si ti smarač i samopromotivan lik…Aj sad podeli link ka svom YT videu gde nešto “analiziraš”.
November 16, 2025Nov 16 2 hours ago, Valk said:Dobar Saša.Baš zrelo priča i trenerski i psihološki. Deluje da je i za sebe izvukao neke pouke.sličan vajb sam imao čitajući (jednom kada sam uspeo da prevaziđem naslov, koji je nekada eventualno mogao biti u podnaslovu) - međutim, treba imati na umu da nište ne uspeva kao uspeh i da svi deluju razložno i zrelo i blagougodno, kada im ekipa igra ovako i delje redom. svakako je u pitanju trener sa sada već respektabilnom kilometražom u evroligi i to na ozbiljnim projektima.
November 16, 2025Nov 16 2 hours ago, harper lee said:Jebo mater ako ne bih banovao sve ove veseljake sto prde o datumima kad koji igrac treba da se vrati po njihovom posranom misljenju.Doslovno citiram Obradovića koji je pred utakmicu sa Monakom izjavio da će pred samu utakmicu odlučiti hoće li Nvora igrati. Izjave o Monekeu npr neću ni pominjati.Evo povredi se Larkin, sutradan klub izlazi sa obaveštenjem da je dva meseca out.Je li se srušilo nebo? Što je problem da su odmah rekli za Nvoru odsustvovaće mesec, odsustvovaće dva? Bi li neko pao mrtav? Čemu sprdačina sa navijačima sa day to day kretnlucima kada je apsolutno svakome jasno da je to laž? Koja je svrha tih laži, šta se time postiže?
November 16, 2025Nov 16 2 minutes ago, Dankan Ajdaho said:Je li se srušilo nebo? Što je problem da su odmah rekli za Nvoru odsustvovaće mesec, odsustvovaće dva? Bi li neko pao mrtav?Možda nisu znali/bili sigurni??
November 16, 2025Nov 16 Cujes sta dobijaju. Ubio se Spanulis od gledanja videa sa Monekeom i Nvorom kad ono puf - Dobric 20p Edited November 16, 2025Nov 16 by MiddleClass
November 16, 2025Nov 16 5 minutes ago, dragance said:Možda nisu znali/bili sigurni??Ako nisu znali sutradan, znali su kroz nedelju dana. Ako nisu ni tada, poserem se u stručnost medicnskom stafu koji je toliko nesposoban da ne može da napravi razliku između nedelju/mesec/dva pauze kod igrača.Ko to nije u stanju, neka baci diplomu i ode da prodaje semenke.
November 16, 2025Nov 16 7 minutes ago, uini said:sličan vajb sam imao čitajući (jednom kada sam uspeo da prevaziđem naslov, koji je nekada eventualno mogao biti u podnaslovu) - međutim, treba imati na umu da nište ne uspeva kao uspeh i da svi deluju razložno i zrelo i blagougodno, kada im ekipa igra ovako i delje redom. svakako je u pitanju trener sa sada već respektabilnom kilometražom u evroligi i to na ozbiljnim projektima.Jedino sto je jos uvek dilema je kako ce se ova ekipa ponasati na gostovanjima i to, po mom misljenju, ne protiv agresivnih neprijateljskih publika vec u pozorisnoj ili karnevalskoj atmosferi, a nagovestaje toga cemo videti vec u sledecem kolu. Oni svi skupa veruju da mogu da urade velike stvari ako ostanu zajedno i tako ce i igrati, za koliko ce to biti dovoljno niko ne moze da kaze posle samo 11 kola. Sale ima u timu nekoliko iskusnih igraca i ozbiljnih glava koje ce mu uskociti u pomoc ako/kada stvari krenu nizbrdo, ima nekoliko domacih igraca koji nisu gladni ni lopti ni minuta, ima i nekoliko igraca koje poznaje godinama i ima odlican privatni odnos sa njima.Kljuc je u tome sto smo doveli uglavnom igrace koji smatraju da imaju stosta da dokazu i sebi i drugima, mislim da sam to vec jednom napisao, bilo da po njihovom misljenju nisu imali dovoljno dobar tretman u bivsim klubovima, bilo da su dosli iz slabijih liga i u Zvezdi zele prodor na evroligaski nivo. Pricamo o igracima od kojih su neki imali kakve-takve role u NBA ligi poput Motijeunasa, Monekea, Odzeleja, Batlera ili Nwore a ne o nekim umisljenim igracima koji bez uporista misle da zasluzuju bolji tretman od onog kojeg su dobijali. Skupili smo ekipu sa mnogo motiva, sve sto trener treba da uradi je da sve te licne motive uveze u jedan isti cilj. Kakvi god da su karakteri, a ne vidim do sada nikakav problem u tom smislu, prilika da zajedno naprave nesto opipljivo i pokazu u Zvezdi da su bili u pravu kad su smatrali da nisu imali dovoljno dobar tretman u odnosu na svoj kvalitet je ogroman incentive. Uopste ne mislim da ce Saletu biti tesko da motivise takvu ekipu i da ih ubedi da deo svoje licne promocije treba da uloze u zajednicki cilj (sto bi bio Final Four) iz kojeg ce svi naplatiti svoje "dugove". Nije nemoguce ali bi bilo mnogo teze da razjebe tu atmosferu iz bilo kojeg razloga, dosao je u ekipu koju samo treba usmeravati a ne menjati njihov originalni motiv.Tim vise mi idu na kurac ova bulaznjenja o smrdljivom klubu koji laze mudre navijace oko povreda igraca. Ovo je tim koji se hrani podrskom vise nego bilo koji drugi jer uziva u toj podrsci i zna kako da je iskoristi, ta konekcija im je jako bitna. Ne znam da li si video ispred klupe kad je Odzelej nabio prst i kad mu je fizio rekao da bi bilo dobro da ode na klupu na nekoliko minuta da malo pazljivije pogledaju sta je sa tim prstom. Reagovao je bukvalno kao dete kad mu kazes da ne moze da udje u prodavnicu i kupi igracku, smejao sam se par minuta kad sam to video. To su igraci koji zele da igraju, zele da budu deo svega ovoga, sumnjam da bi par poraza to promenilo. Uostalom, mi smo tu utakmicu protiv Monaka odigrali nakon poraza od Dubaija u kojem smo bili bas nadigrani i nismo licili na sebe.Mislim, sve je moguce ali ne vidim ama bas nijedan razlog da se spekulise na tu temu jer ne postoji nijedan uznemiravajuci signal.
November 16, 2025Nov 16 Treba kontaktirati Nerflix da snimi seriju po ppp pisanju o povredama igrača Zvezde, med timu, šta izlazi u javnost i razlozima (ne)transparentnosti u vezi sa istim. Ovako iz glave, šta se sve pisalo i ponavljalo u ovih mesec dana, ima materijala za bar 6 serijala po 10 epizoda.
November 16, 2025Nov 16 Igračima i treba da ostanu u ritmu i da ne prave osmodnevnu pauzu između Monaka i Valensije. Sve ovo govorimo u trenutku kada, s druge strane lopte, izgreban Jokić ubacuje 55 poena uprkos naizmeničnom makljanju konjina poput Lopeza i Zupca, sa zavojem oko zgloba, dvadesetak sati nakon što je ubacio 35 i prešao više od 1.000 kilometara.Pritom, od svih ovih naših povreda, Karter ima emboliju, Graham se povredio u prijateljskoj, Rivero, Kenan i Izundu na presmešnoj minutaži, Moneke na zagrevanju, a jedino je Nwora eventualno stradao posle značajnije minutaže u takmičarskoj utakmici. Kada su na programu dupla kola Evrolige, u redu je da se ABA dozira, možda je razumljivo da neigranje odgovara ekipi u krizi poput Partizana radi resetovanja. Nama ABA liga nije samo nužno zlo, već teren na kojem se stvari sa treninga testiraju i implementiraju i igrači ostaju u dinamici mečeva.
November 16, 2025Nov 16 14 minutes ago, Dankan Ajdaho said:Doslovno citiram Obradovića koji je pred utakmicu sa Monakom izjavio da će pred samu utakmicu odlučiti hoće li Nvora igrati. Izjave o Monekeu npr neću ni pominjati.Evo povredi se Larkin, sutradan klub izlazi sa obaveštenjem da je dva meseca out.Je li se srušilo nebo? Što je problem da su odmah rekli za Nvoru odsustvovaće mesec, odsustvovaće dva? Bi li neko pao mrtav? Čemu sprdačina sa navijačima sa day to day kretnlucima kada je apsolutno svakome jasno da je to laž? Koja je svrha tih laži, šta se time postiže?Koja, bre, sprdacina sa navijacima? O cemu ti pricas? Ne odredjuju navijaci kad je igrac spreman vec trener na osnovu treninga i fizickih parametara koji se redovno proveravaju. To sto ste vi umislili da vas neko svesno i namerno laze je samo vasa patologija i nista drugo. Nwora je, sto se povrede tice, mogao da igra ne samo protiv Monaka vec i ranije jer je ta povreda sanirana ali je mogao da igra nespreman i fizicki zapusten zbog pauze. Da se takav ponovo povredio ti bi prvi kukao kako su ga vratili prerano jer kod tebe nije poenta u tome o cemu se kuka vec je poenta da se kuka nije vazno o cemu. Posto niceg drugog nema nasli ste da kukate o tome kad se koji igrac vraca iz povrede i zasto vas ne informisu tacno o tome kad se vraca, kao da ste neki konzilijum koji treba da odluci kad ce koji igrac da igra. Postali ste karakteri iz komedija s tim glupostima i pritiscima na klub da se izjasnjava o tome kad ce koji igrac da pocne da igra, kao da oni zele da ti igraci duze odsustvuju pa cete vi to da sprecite.Da i ne ulazim uopste u takticke detalje inkorporiranja novog igraca u tim koji vec nekoliko kola igra u istom sastavu. Je li ti mozda palo na pamet da je u ovih nekoliko utakmica trebalo uvesti Batlera u tim i koliko bi bilo teze to uraditi sa Nworom koji trosi najmanje po desetak lopti na utakmici i s pravom ocekuje da lopta ide njemu u ruke u zavrsnicama jer je vec pokazao protiv Zalgirisa da to moze? Je l' ti palo na pamet koliko za ulazak Batlera u tim dugorocno znaci to sto je dobio loptu u ruke i doneo nam pobedu protiv Monaka? Da i ne pricam o Grejemu koji je projektovan za prvog pleja, za poziciju koja je najkompleksnija za timsku igru i raspodelu lopti. Ti sad moras u Ljubljani da das 20+ minuta Jagu i Miljenovicu, kao sto si im dao protiv Buducnosti, jer oni ako povremeno ne igraju ozbiljne minute izgubio si ih i motivaciono i kondiciono a s ovim povredama nikad ne znas kada ce ti zatrebati.Dajte, ljudi, saberite se malo. Niko vas ne laze, daju vam ofrlje informacije jer jedino takve mozete da dobijete a ni to vam ne bi davali da vasu histeriju ne koriste razni portali koji truju sa spekulacijama pa moraju da gase pozare koje svako malo podmecete. Niti treba da vam daju. Da niste mozda nezadovoljni rezultatima? Igrom? Ponasanjem igraca? Kurcevitim ponasanjem trenera na konferencijama za stampu? Sta se, bre, desava s vama? Edited November 16, 2025Nov 16 by harper lee
November 16, 2025Nov 16 Nvora ne bi uzeo minute Batleru, već bi ih smanjio Kaliniću i možda koju Dobriću. Batler bi SVAKAKO dobio svoje sledovanje. Ovako ćemo sutra opet da gledamo Kalinića u 35. godini kako guli 30+ minuta protiv moćnog Cedolija.Priče da je Nvora MOGAO da igra ali nije zbog taktike uklapanja novih igrača su glupost i priče za malu decu. Igrao bi kao bela lala da je ikako MOGAO da igra, ali očito nije.Ponavljam, Efes je dan nakon povrede Larkina izašao i rekao čovek je dva meseca aut. I to je to.Da je naš klub izašao s time, kolika god da je pauza, nikakve histerije, teorija zavere i pet hiljda strana tvitera i foruma ne bi bilo ispisano.BTW, AMERIČKI LEKARI su procenili da će Bolomboj u januaru na teren. I eto, imam veliko poverenje da će tako i biti. Da su ovdašnji vračevi to prognozirali, bio bi u statusu day to day negde od avgusta.
November 16, 2025Nov 16 33 minutes ago, harper lee said:Dajte, ljudi, saberite se malo.Ne znam zašto koristiš plural kad bukvalno samo i jedino Dankan zapomaže oko medical informacija.
November 16, 2025Nov 16 25 minutes ago, Valk said:Ne znam zašto koristiš plural kad bukvalno samo i jedino Dankan zapomaže oko medical informacija.I to sto kazes. To je uglavnom ekipa sa VOX-a koja tamo drzi banku ali su se svi povukli osim Zalosne Sove.