November 9, 2025Nov 9 1 hour ago, FPLS said:12 dana nakon što je objavljeno da se Grejem oporavio i priključio treninzima, a Nvora uspešno završio terapije i mogao bi da zaigra protiv Makabija - nijedan nije u avionu za Dubai i očito obojica preskaču i ovo duplo kolo. Komedija.Nwora i Grejem su potpuno oporavljeni, treniraju sa ekipom i kuluce u teretani. Zasto ih ne vracaju ne znam, ono sto znam je da su u klubu grdno ispizdeli zbog onolikih povreda i da niko vise nece otici na pauzu zbog povrede jer je igrao nezalecen, nedovoljno spreman ili iscrpljen. I kod nas i u druge timove su igraci dosli onoliko spremni koliko su individualno radili preko leta tako da su sezonu poceli u debelo razlicitim fizickim stanjima a nije bilo dovoljno vremena da se kroz pripreme ujednaci njihova fizicka i kondiciona sprema. To je dovelo do bizarnih scena da je trenutno na postedi skoro 60 igraca klubova koji igraju Evroligu. Posle utakmice protiv Panatanaikosa se Batler malo uhvatio za zadnju lozu i u klubu su svi skupa umalo doziveli fras, ispostavilo se da je samo zamor ali odmah su odlucili da ga ne skidaju protiv Buducnosti jer je i on ocigledno daleko od maksimalne fizicke spreme.Klubovi komuniciraju medju sobom i povrede igraca su velika tema u toj komunikaciji. Svi su totalno frustrirani zbog ovolikih povreda i gotovo je sigurno da ce doci do nekih promena kad se ova sezona zavrsi, da li u kalendaru, ili u duzini priprema, ili u necem trecem ali se svi slazu da nesto mora da se menja. Svima je u glavi slucaj Matijasa Lesora kojeg je PAO vratio prerano i sad ga je verovatno izgubio na jos nekoliko meseci jer mu se pojavio kostani otok za koji sad vagaju da li da resavaju terapijama ili novom operacijom.Svi oni koji gledaju tabelu, kalkulisu sa rezultatima i sansama tima da pobedi i bogorade jer se igrac nije vratio za nedelju vec dve nedelje, za mesec vec dva meseca trebalo bi vec jednom da zacepe gubicu i prestanu da histerisu. Igraci su zivi ljudi o cijem zdravlju mora da se vodi racuna, vratice se kad se budu vratili a to ce biti onda kad budu fizicki spremni da ponovo igraju utakmice. Ne mogu da verujem da toliko ljudi ne moze da shvati nesto toliko jednostavno jer, eto, moraju da znaju tacan sat kad ce koji igrac da se vrati.
November 9, 2025Nov 9 Kako pošten cigan meri vreme? Kada je bitan igrač povređen, tada između 23.10. i 9.11. ima mesec dana jer se svaki dan računa kao dva zbog patnje za povređenim igračem.
November 9, 2025Nov 9 Mi smo u stvari napravili 2 tima, za prvi i za drugi deo sezone, nije to tako loše.
November 9, 2025Nov 9 Najjače je da klupski lekar tačno zna kad će igrač da se vrati. Ja bih trolovao navijače redovno kao što su ih trolovali prethodnim injury update-om.U NBA se često ispostavi da povreda traži po 3x dužu pauzu od prvih prognoza. Mi smo okean daleko što se tiče dijagnostike.
November 9, 2025Nov 9 4 hours ago, harper lee said:Nwora i Grejem su potpuno oporavljeni, treniraju sa ekipom i kuluce u teretani. Zasto ih ne vracaju ne znam, ono sto znam je da su u klubu grdno ispizdeli zbog onolikih povreda i da niko vise nece otici na pauzu zbog povrede jer je igrao nezalecen, nedovoljno spreman ili iscrpljen. I kod nas i u druge timove su igraci dosli onoliko spremni koliko su individualno radili preko leta tako da su sezonu poceli u debelo razlicitim fizickim stanjima a nije bilo dovoljno vremena da se kroz pripreme ujednaci njihova fizicka i kondiciona sprema. To je dovelo do bizarnih scena da je trenutno na postedi skoro 60 igraca klubova koji igraju Evroligu. Posle utakmice protiv Panatanaikosa se Batler malo uhvatio za zadnju lozu i u klubu su svi skupa umalo doziveli fras, ispostavilo se da je samo zamor ali odmah su odlucili da ga ne skidaju protiv Buducnosti jer je i on ocigledno daleko od maksimalne fizicke spreme.Klubovi komuniciraju medju sobom i povrede igraca su velika tema u toj komunikaciji. Svi su totalno frustrirani zbog ovolikih povreda i gotovo je sigurno da ce doci do nekih promena kad se ova sezona zavrsi, da li u kalendaru, ili u duzini priprema, ili u necem trecem ali se svi slazu da nesto mora da se menja. Svima je u glavi slucaj Matijasa Lesora kojeg je PAO vratio prerano i sad ga je verovatno izgubio na jos nekoliko meseci jer mu se pojavio kostani otok za koji sad vagaju da li da resavaju terapijama ili novom operacijom.Svi oni koji gledaju tabelu, kalkulisu sa rezultatima i sansama tima da pobedi i bogorade jer se igrac nije vratio za nedelju vec dve nedelje, za mesec vec dva meseca trebalo bi vec jednom da zacepe gubicu i prestanu da histerisu. Igraci su zivi ljudi o cijem zdravlju mora da se vodi racuna, vratice se kad se budu vratili a to ce biti onda kad budu fizicki spremni da ponovo igraju utakmice. Ne mogu da verujem da toliko ljudi ne moze da shvati nesto toliko jednostavno jer, eto, moraju da znaju tacan sat kad ce koji igrac da se vrati.Treba da produže pripreme i skrate rostere.Van pameti je vucarati recentno oporavljene igrače na drugi kontinent, a sledeća utakmica je za dva dana (plua razlika koju kosmos pravi jer idemo uz vetar u povratrku). Ali, opet svojeručno istraživanje - rekao bih da je košarka kao sport u Evropi brže uznapredovala od medicine, sportskog longivity-a i tehnika oporavka. Kad kažem u Evopi, mislim na pristupačnost NBA-a koji je u delu sistema takmičenja, pravila, profila igrača, atraktivnih i rizičnih igračkih osobina, otišla daleko ispred sportsko-medicinske avangarde koja takve izazove može da kompenzuje. Razgovarao sam sa kondicionim trenerom koji se kune u Koprivicu i Karaleju. Naravno da će se povređivati.Pokojni Miloje se ubi o tome pričajući.
November 9, 2025Nov 9 Author 5 hours ago, harper lee said:Mislim da ta bacanja vise pokazuju koliko pametno igramo, pogotovo kad je CMM na parketu, mada ima i do toga da je ekipa fizicki kompletna i da se igraci ne boje kontakta. Plus forsiramo tranziciju i brzu igru tako da ekipe trose mnogo "malih" faulova da to zaustave i brzo izlaze iz bonusa. Dodatni plus je sto imamo par vacarosa u ekipi poput Motijeunasa i Kalinica koji su veoma vesti da sudijama prodaju kontakt. Ima tu mnogo faktora.Pametne ekipe koje nametnu kontakt igru i uvedu utakmicu u tucu uvek su u prednosti i prave veliku razliku u free poenima sa bacanja. Olimpijakos je protiv Partizana imao neku nenormalnu prednost u bacanjima, izveli su ako se ne varam preko 20 bacanja vise. OK, svi znamo da Grci u Pireju imaju get out of jail card, pogotovo u tesnim zavrsnicama (bilo je po par groznih sudijskih odluka na stetu Partizana i Hapoela kad su se utakmice lomile), ali se tolika prednost ne moze steci na par ili nekoliko sudijskih odluka. Jednostavno znaju da igraju takvu kosarku jer je godinama igraju i Partizan koji ima "sarenu" ekipu sa dosta americkih igraca koji su relativno novi u Evropi se nije snasao. Mi smo napravili ekipu koja je uglavnom sasvim dobar fit za ovo kako se sudi Evroliga poslednjih godina, ogromni smo ali ne gubimo na brzini jer su igraci mahom atletski sposobniji od vecine protivnika. Plus smo u takvom momentu da igraci zele da igraju i individualnu i timsku odbranu, sto nam daje dodatni plus u odbranama sa preuzimanjem koje igramo veoma cesto. Ja se ne secam da smo ikada imali ovoliko blokada iz drugog plana ili chase-down blokada kad protivnicki bekovi steknu prednost u odnosu na nase visoke igrace koji preuzimaju.Napravili smo zaista jako dobru ekipu u odnosu na ulozen novac, s tim sto ta ekipa mora da igra tacno ovo sto igra u poslednje vreme da bi dobijala utakmice. Cim krenemo da lelemudamo imamo problem i sa ekipama poput Spartaka, Buducnosti ili Baskonije ali kad se spustimo u stav i kad smo fokusirani na utakmicu mnogo nas je tesko dobiti. Mislim da su i igraci toga svesni jer posle utakmica stalno isticu te periode kad odustanu od svoje igre i koliko nas ti periodi kostaju a ne deluje kao tipicna "we must play better defence" igracka fraza jer se i golim okom vidi razlika.da ne zaboravimo još jedan detalj oko slobodnih bacanja. najgori smo po procentu, sto dodatno daje par bacanja po utakmici
November 9, 2025Nov 9 Kakav recentni Čaković talk ^Ma idi bre Rose... Edited November 9, 2025Nov 9 by Valk
November 9, 2025Nov 9 1 hour ago, Nikodije said:Ali masa cigana stvarno veruje da tu postoji neka zavera oko povređenih igračaJebi ga, situacija je realno sranje za omnipotentne navijace sa drustvenih mreza koji se u sve najbolje razumeju a super najbolje u to da su "bagzi+dozet" sranje koje treba oterati iz kluba jer su nesposobne Coviceve pudlice. Ne mogu da se zale na rezultat, ne mogu da se zale na igru, ne mogu da se zale na izbor i ponasanje igraca, ne mogu da se zale na trenera i sta im drugo preostaje nego da se zale na to da ih klub zajebava i ne govori im svakog dana procene tacne u minut kad ce neki povredjeni igrac da se vrati. Svi znamo (moj "omiljeni" argument) da lekari u Zvezdi, za razliku od Debejkija do Debejkija sa foruma, nemaju pojma i da kad bi forumska komisija preuzela na sebe lecenje igraca svi bi odavno redovno igrali i bili zdravi k'o dren.Cak i onaj mrtvi Davidovac usred novembra igra kao posednut a bar smo na njega racunali da nece izdati i da ce biti tradicionalno mrtvo puvalo kako bismo imali koga da opljunemo. I o cemu sad krsten navijac sa drustvenih mreza da pise? Da nece mozda o kosarci?Nema sta, to ti se zove, piski Boze na nase veselje. Izdali nas prijatelji, izdao nas klub, izgubili sve smo bitke al' ostajemo idioti na kub.
November 9, 2025Nov 9 Možda neko od njih dvojice i zaigra protiv Monaka. Što kaže kralj, van mozga je vući igrače koji rade na povratku u game shape do Emirata i nazad u dva dana. Edited November 9, 2025Nov 9 by Heaviside
November 9, 2025Nov 9 21 minutes ago, Ros said:da ne zaboravimo još jedan detalj oko slobodnih bacanja. najgori smo po procentu, sto dodatno daje par bacanja po utakmiciMeni je fascinantno i dosta govori o zatrovanosti i bolesti ovog drustva sto se uopste pise o tome u Srbiji. Onaj mucenik Zeljko Pantic izbljuje neke svoje fantazije na nekim svojim klipovima i sada se mediji bave najbesmislenijom od svih statistika i to posle jedva devet kola sezone.