October 31, 2025Oct 31 11 hours ago, Heaviside said:Davidovac je danas 3 (tri) puta primio koš uz napravljen faul. Samo to je dovoljno da upadne u oči u negativnom smislu pored druge trojice krilnih igrača Kaline, Monekea i Odželeja. Igra zato što mora i kada dolaskom Batlera i Grejema Nvora počne da uzima minute na krilu, Davidovac neće imati više od 10 minuta, a Dobrić i Jago ni toliko.Imaš tajm Makabija gdje insistiraju da se on napada u svakom napadu. Siguran sam da postoji razlog za sve to.Odželeje je otkrovenje na poziciji 5, ima fiziku za to, u napadu ga protivnicke petice jednostavno ne mogu sustići. Samo se moliti bogu da svi budu zdravi, zamišljam još odbranu sa Džoelom. Switch all odbrana, pa gdje god da kreneš teško ćeš napraviti prednost.
October 31, 2025Oct 31 12 minutes ago, Jesper23 said:Imaš tajm Makabija gdje insistiraju da se on napada u svakom napadu. Siguran sam da postoji razlog za sve to.I to nije prvi put, i protiv Bajerna je bilo isto kada im Herbert govori "attack Davidovac" i naravno da postoji razlog...Ali, Deki uspeva da pri minutazi od 15 minuta, 14 steti ekipi u oba smera, ali onda u jednom minutu ucini 2 dobre stvari i sve je oprosteno. To sto je njegov najveci plus je njegov kosarkaski IQ...I postoje dovoljno "eksperta" koji prosecne domace igrace proglase bogovima (isto vazi za Dobrica). Ja vise necu nikada da gledam Luku i Kuzmu, jer postaje bolno... Pogotovo Luka, kakve je on bisere zadnjih 10 dana izpalio, npr. na racun Sferopolusa (Ko si ti da jednom Dobricu kazes da ne racunas na njega) ili juce u fazonu Deda, Dobric i Kalinic su osovina Zvezdine snage ili tako nesto.... Edited October 31, 2025Oct 31 by assignment
October 31, 2025Oct 31 Luka i Kuzma su treš koji se gleda iz kulturoloških razloga. Najbolje da ću da se obazirem na njihova košarkaška smatranja pored živog Đure.
October 31, 2025Oct 31 On court/off court u Evroligi, prosek na 40 minutaMoneke 96-81 na terenu / 74-82 na klupi / razlika +23Mekintajer 92-82 / 74-81 / +17Motijeunas 97-77 / 82-77 / +15MIljenović 89-76 / 87-81 / +7Izundu 85-79 / 89-83 / +0Kalinić 91-86 / 82-74 / -4Davidovac 83-81 / 91-82 / -6Jago 77-79 / 95-76 / -22Odželej 69-77 / 103-85 / -25
October 31, 2025Oct 31 37 minutes ago, assignment said:I postoje dovoljno "eksperta" koji prosecne domace igrace proglase bogovima (isto vazi za Dobrica). Ja vise necu nikada da gledam Luku i Kuzmu, jer postaje bolno... Pogotovo Luka, kakve je on bisere zadnjih 10 dana izpalio, npr. na racun Sferopolusa (Ko si ti da jednom Dobricu kazes da ne racunas na njega) ili juce u fazonu Deda, Dobric i Kalinic su osovina Zvezdine snage ili tako nesto....Kuzmanovica da sretnem negde pokusao bih da mu objasnim da ovim slepim hvaljenjem domacih igraca po svaku cenu i upros onom sto svi vidimo samo cini da ljudi te igrace vise mrze, da su podozriviji prema njima i da im gledaju svaku gresku kako bi sebi dokazali suprotno od "kuzmiranja". Kapiram iz kojih motiva on to radi ali se vec pretvorilo u otuzno, prezira vredno, pseudoroditeljsko i bolecivo drndanje, kao da su u pitanju osobe sa problemima u razvoju koje podrzavas iz samilosti a ne profesionalni sportisti. O ovom debelom, isfrustriranom promasaju od coveka koji je pokusao da igra kosarku, propao, pa sada u najgorem kafanskom maniru prica o starim dobrim vremenima kad je on bio dasa i stekao pravo da prica gluposti o kome stigne ne zelim ni rec dalje da kazem. Plus mu toliko tesko padaju Zvezdine pobede da ima potrebu po sto puta u svakoj emisiji da kaze kako je odusevljen da bi to prikrio ali OK, taj deo razumem i ne smeta mi, navijanje je iracionalna stvar.Mi Dobrica i Davidovca gledamo deset godina i znamo sta smo gledali svo to vreme, nije da su u pitanju pocetnici pa da imamo neku nadu da im karijera moze ispasti ovako ili onako. Za tih deset godina da su plastili seno po Pioniru nesto dobro bi uradili sto bi moglo da posluzi kao argument u njihovu korist ali je cinjenica da u slucaju obojice postoje ozbiljna ogranicenja. Najjednostavnije recno, obojica su solidni igraci sa rupama u igri ili ponasanju koje nisu mogli ili nisu zeleli da rese za sve te godine i nisu kalibar za Evroligu osim da sede na kraju klupe i uskoce kad ti je prvih nekoliko opcija nedostupno pa da se nadas da ce njihov ucinak nekako da bude veci od stete koju prave na terenu. Nije lose da imas i takve igrace u rosteru jer ne mozes da imas 15 zveri koji svi hoce da igraju sve i da imas para da ih sakupis, ono sto je problem je sto kod nas kostaju previse jer imaju nezasluzeno visok status. Da nije bilo onog Spartaka prosle godine i nesvesnosti "domace osnove" da u klubu vise nema Covica koji ce da ih sacuva mi bismo pored Dede i Segija danas gledali u rosteru i Lazica, i Mitrovica, i Nedovica, i jedno 3 miliona evra koji lete kroz prozor na mediokritetne igrace koji nam svaku dobru stvar naplate sa pet losih. Sferopulosu vecno hvala sto je tu gomilu bivsih igraca rasterao, uz svo postovanje i ljubav prema onome sto su nekad bili ili mogli da budu a nisu.A ko i dalje veruje da takva domaca osnova (kazem takva jer nisam protiv koncepta ali jesam protiv osoblja koje je nama popunjavalo koncept) cini nesto dobro timu neka samo pogleda kako igra, kako se ponasa i koliko se trudi Nikola Kalinic ove godine sa svim tim "strancima koji ne osecaju klub" u odnosu na prethodnu u kojoj je bio okruzen gomilom domacih drugara. Nema potrebe dalje ici i obrazlagati bilo sta, cinjenica da se Kallina bolje oseca unutar "nigerijske osnove" gde svako pegla do poslednjeg atoma snage nego unutar srpske gde je morao da rinta za petoricu govori sve sto ima da se kaze na tu temu.
October 31, 2025Oct 31 5 hours ago, sasha said:Samo nek se oni vrate i sa Batlerom integrišu polako, ovako ne bi dugo mogli a i stižu sve teži protivnici. Raspored nam je bio odličan kad već situacija oko povreda nije. Svaka čast na ovome do sada i igračima i Saletu.Nismo mi mogli ni sinoc, videlo se u poslednjoj cetvrtini da smo ostali bez goriva i da smo izvukli utakmicu na isparenjima. Sve vreme sam u prvom poluvremenu srao zeni da ne mozemo da igramo u ritmu u kojem smo igrali i da smo se zajebali sto bar ne vodimo 20 razlike pa da pred kraj "cuvamo rezultat" jer ce neminovno pre svega Kodi izgubiti snagu (sto se i desilo) a kad on izgubi snagu tesko cemo do kosa, posto nam trenutno uglavnom fale oni igraci koji mogu sami da izmisle kos. Kodi je zbog umora sve zivo promasio u cetvrtoj cetvrtini, ukljucujuci i zicere, prst sa neba je bio Izundu koji je sve te promasaje oko obruca nemilosrdno vracao u kos. Da mi je neko rekao da cemo pobediti u Evroligi tako sto ce za dva i po minuta u zavrsnici Izundu ubaciti deset poena, maltene sve nase poene iz igre u tom periodu, samo bih se nasmejao.Batler u Subotici mora da igra koliko moze makar nas Spartak ubijao preko njega dok se ne pokupi u odbrani. Nwora je zdrav, terapije su zavrsene i igrace protiv Panatanaikosa, bilo bi dobro da imamo i Batlera na nekih desetak minuta. Kodija ne bih ni vodio u Suboticu, trenutno nam previse toga sedi na njegovim ledjima i potrebno nam je da se malo odmori.
October 31, 2025Oct 31 7 minutes ago, uini said:@harper lee , butler ce da se osveti celoj dudovoj sumi :/Sta ima bilo ko da se sveti Spartaku? Naprotiv, treba da im urucimo plaketu i Plavsica da ih pojaca, ljudi su nam spasili ovu sezonu.
October 31, 2025Oct 31 1 hour ago, harper lee said:Sta ima bilo ko da se sveti Spartaku? Naprotiv, treba da im urucimo plaketu i Plavsica da ih pojaca, ljudi su nam spasili ovu sezonu.Onda Jusupu orden Svetog Save i Jago Dos Santos upakovan sa kilo duvan članaka.
October 31, 2025Oct 31 Videlo se sinoć u onih par minuta da ćemo ipak morati da sačekamo Batlera. Nije on navikao na onakvu brzinu i onakve agresivne odbrane. Šteta što mu nije ušao onaj šut za 3. Moraće da guli u ABA za početak i postepeno se šalta u EL, ali siguran sam da Obradović već ima master plan za njega i da će nam biti dosta koristan...Kodi me je sinoć definitivno kupio, ludilo šta je odigrao. U Sferovom mandatu je igrao nekako stegnuto. Veliki je plus što je ekipa očigledno kliknula, hemija je vrhunska (i biće tako dok pobeđujemo). Uvek neko iskoči kad se neko umori ili ga pokriju. Sinoć Izundu, sledeći put će neko drugi.Uživancija, najzad i mi Zvezdaši da uživamo u full modu (u nadi da će dugo da potraje)...
October 31, 2025Oct 31 44 minutes ago, sigurnost said:Onda Jusupu orden Svetog Save i Jago Dos Santos upakovan sa kilo duvan članaka.Jusup nas je resio trenera koji nije umeo da vodi ekipu koju je selektirao da bude bas ovakva kakva je sada. Spartak nam je ucinio stratesku uslugu time sto nas je ocistio od krpelja koji su mislili da ce u debeloj hladivini i za velike pare zavrsiti karijeru kod nas. Rekao bih da je dugorocno Spartak uradio vise za nas.Mislim da bi bio red i da pohvalimo novu upravu na koju je isprosipana neverovatna kolicina zuci, tim pre sto je ona smradina od Covica jedva cekala da ceo ovaj projekat prdne u cabar kako bi on mogao da se siri svojim "znam ja, preko 50 godina sam u kosarci" pricama. Trebalo je stisnuti muda pa pocistiti iz tima "legende kluba" i dozivljavati zbog toga histeriju raznih kuzmanovica, stimaca i slicnih rakocevica, velikih ljubitelja domace drvne gradje i zasluznih gradjana. Uvek kad nekom padne na pamet da Sferopulosa naziva zalizanim girosom treba da se seti da je na njegovo insistiranje razbijen taj Covicev mit koji nam je godinama vezivao bukagije oko nogu i pravio od nas socijalnu ustanovu.Jebo te, uhvatio sam sebe juce da ne mogu da docekam utakmicu a da mi nije bas previse bitno da li cemo da je dobijemo ili ne jer znam i da smo je izgubili da smo uradili sve sto smo mogli da je dobijemo, da necu da psujem i bogoradim zbog ucinka u odbrani "mislio sam da cu tamo da zavrsim karijeru" Nedovica i "mesto mi je u NBA, sve ostalo mi je ispod casti" Petruseva, kreveljenja Mitrovica kad god mu se nesto dosudi i poraza od 40+ razlike jer "ionako nam ni za sta ne treba, zabole me" pa kad te ipak zaboli onda udaras protivnika iz nemoci i frustracije jer se usudio da zlouptrebi tvoje neigranje i osramoti te.
October 31, 2025Oct 31 Petrušev je sam otišao, odbio Zvezdinu ponudu.O Mitrović sve najbolje. Hvala i zbogom.Sfeopulos je izgubio poštovanje ekipe koju je sam selektivno i morao je da ode.
October 31, 2025Oct 31 17 minutes ago, Valk said:Šemi bog, trojica ga podižu Kalina: Kol'ki biceps, jebo te.Chima: Na kakvu ces ti meni dijetu, smejem se i kad pomislim.Kodi: Hej, bre, vi sa klupe, dolazite ovamo, sta koji moj zabusavate. I dovedite Jaga da ga podmetnemo kao klocnu.