October 17, 2025Oct 17 14 minutes ago, sasha said:Ovo sam slušao, samo ne znam da li je čitao Ljuba Tadić ili Dragan NikolićMa ja ne podnosim te maderaške, poslednji krug u monci sentimente kad se sve rešavalo pesnicama, ali ovde se samo nacrtalo.
October 17, 2025Oct 17 3 hours ago, sasha said:Dobićete za poklon od Kampaca trojku sa ivice šesnaesterca sa zvukom sirene(da ublaži poraz doduše).Ajde neka bude trojki duplo koliko Lucifer ima godina i koševa duplo više od Harperovih(nije da znam ali računam oko 86 je ok).Srećno vam biloDruze, hvala sto si mi stesao krstenicu na pristojnu ali ako veceras damo duplo koseva od broja mojih godina NBA ce da uvrsti utakmicu u Hall of Fame a Real ce da pretrpi najveci poraz otkako je Franko otisao s vlasti.
October 17, 2025Oct 17 2 hours ago, sasha said:Ovo sam slušao, samo ne znam da li je čitao Ljuba Tadić ili Dragan NikolićAko se ne varam to je iz knjige Bogdana Tirnanica "Beograd za pocetnike".
October 17, 2025Oct 17 3 minutes ago, harper lee said:Ako se ne varam to je iz knjige Bogdana Tirnanica "Beograd za pocetnike".Tačno.Ima i o partizanima.Tirke je još bio u punoj formi kada je ovo pisao.
October 17, 2025Oct 17 4 minutes ago, sigurnost said:Tačno.Ima i o partizanima.Tirke je još bio u punoj formi kada je ovo pisao.Sto je najgore, ovo Tirketovo nije bilo daleko od istine a onda su dosle Delije, na silu od kluba napravile nekakav "stub srpstva" i slicna palanacka sranja i promenila mu identitet. Pre nekoliko godina je Tomislav Ivkovic dao intervju za neki hrvatski portal i u njemu je pricao o razlici izmedju Zvezde i Dinama, takodje velikog kluba i clana Velike Cetvorke, iz kojeg je dosao u Zvezdu. Lik kaze da nije mogao da veruje koliko je Zvezda bila profesionalnije organizovana i da bi imao problema da se adaptira da mu nije bilo Janjanina koji je vec prosao taj dril, kaze da je tek kad je otisao u Porto shvatio da je to standard za ozbiljne i velike klubove. Pricao je neku anegdotu kako je otisao u prostorije uprave da popije kafu, na sta je inace navikao u Dinamu, i izazvao paniku u klubu jer su svi mislili da mu se nesto desilo. Naime, u Zvezdi igraci i clanovi strucnog staba u prostorije uprave su mogli da dodju samo po pozivu i ako bi se igrac gore pojavio nenajavljen to je automatski znacilo da se nesto nenormalno desava s njim.Takodje je pricao kako je uprava u svakom trenutku znala gde se krecu igraci, kada i gde izlaze, kada su krenuli kuci na spavanje, ali to je deo onog drugog, policijskog identiteta kluba.
October 17, 2025Oct 17 Popular Post Uzgred i kad sam vec kod ovih starih prica a posto mi se danas moze da trolujem... valjda...Postoji teorija da je kljucni razlog intelektualne superiornosti civilizacije anticke Grcke u odnosu na sve druge civilizacije u istoriji ljudske rase to sto je anticka Grcka jedina civilizacija koja je dozivela da svoj najveci mit vidi u realnosti. Najveci mit Grcke je mit o Ahilu, heroju cija je tragicna smrt u naponu mladalacke snage posredovanjem bogova predskazana po rodjenju izborom da bude ili najslavniji ratnik Grcke i umre mlad ili da dugo pozivi ali anoniman. Homerova "Ilijada" zapravo ne govori o padu Troje i Trojanskom ratu, ona govori o kulminaciji i kraju Ahilove sudbine, citav ep pocinje stihom "Srdzbu boginjo pevaj Ahileja, Pelejeva sina". Taj prekrasni mit o prolaznosti zivota i neprolaznosti slave Grcka je videla u Aleksandru Makedonskom, mladicu koji je u sebi objedinio sve ahilejske arhetipove, osvojio citav poznati svet, umro mlad i ostao slavan u istoriji kao najveci ratnik i osvajac kojeg je ljudska vrsta ikada videla. Teorija je da je kultura koja je svoj najveci mit dozivela da vidi uzivo ispunila svoj istorijski zadatak, zaokruzila svoje postojanje i umrla prirodnom smrcu jer je stvorila sve sto je izmastala da stvori i za njom vise nema potrebe.Na isti nacin je fudbalski klub Crvena Zvezda za koji smo mi stariji poceli da navijamo umro u Bariju, u trenucima ostvarenja svog najveceg mita, osvajanja titule najboljeg kluba na svetu. Kao sto je i posle Aleksandrovog ucitelja Aristotela i Grcka proizvela neke velike umove tako je i Zvezda posle Barija imala neke svoje trenutke ali to vise nije bilo to, bilo je i jeste samo senka i odraz nekadasnje velicine, povremeno podsecanje na ono sto je nepovratno izgubljeno i za cim vise nije ni bilo potrebe jer je ispunilo svrhu svog postojanja videvsi svoj najveci mit uzivo u trenucima kada je Ilija Najdoski podigao pehar Kupa Sampiona. Suptilna koincidencija je da je u isto vreme umirala drzava ciji je Zvezda bila najveci fudbalski proizvod i simbol, isto kao sto je i Aleksandar likvidirao sportski teren na kojem je stekao slavu, superiorni svet grckih polisa.Posle Barija grupa Delije koja je osnovana dve godine ranije pocela je da ima sve veci i veci uticaj, sistematski je rusila svetski imidz Zvezde da bi umesto njega nametnula srpski, za Zvezdu je pocela da navija velika grupa glory-hunter navijaca srpske nacionalnosti, ranijih navijaca klubova iz drugih republika koji su u medjuvremenu postali inostrani klubovi. Zahvaljujuci njima Zvezdina fudbalska popularnost se pretvorila u srpsku popularnost, promenjena je ikonografija kluba, na silu je nametnut glupavi, toksicni nacionalisticki diskurs na tribinama o jednom od cetiri stuba srpstva i klub koji je nekad bio paradigma vrhunske organizacije i gospodskog ponasanja postao je steciste najveceg sljama u drzavi, ukljucujuci i kriminalni. Prirodno i ocekivano, zavrsilo se tako sto danas Zvezdinim identiteom i iz kancelarija i sa tribina upravljaju ljudi koji nekada ne bi smeli da predju prag kluba jer im u njemu nije bilo mesto. Kad danas vidim cak i ko sve putuje sa klubom na gostovanja i pojavljuje se na stadionu zeludac mi se zaveze u cvor, to su ljudi koji ne bi prepoznali moju i Tirketovu Zvezdu sve da ih u obliku crveno-belog klupskog autobusa zgazi na pesackom prelazu.Navijaci Zvezde koji su rodjeni posle Barija verovatno nikada nece razumeti za koji klub navijaju jer sustinski identitet Zvezde koji je pravljen da bi progonio i na kraju dogonio svoj najveci mit i razlog svog postojanja vise ne postoji. Ova sadasnja Zvezda kao srpski klub dobacuje donde dokle dobacuje Srbija, samu je sebe osudila na palanacku prosecnost. Onaj srpski fudbalski Ahil iz mita odavno vec putuje Haronovom barkom Letom, rekom zaborava. Edited October 17, 2025Oct 17 by harper lee
October 17, 2025Oct 17 Taj odlomak knjige se zove Crvena zvezda za početnike i ostatak teksta je jednako romantizovan, ali govori upravo o toj vrsti superiornosti. Minus doušnici.Inače, ciganija se nekako prošvercovala kroz stroge fašisoidne kriterijume navijačke grupe. Iz današnje perspektive ove Tirketove reči u tom smislu imaju svojevrsnu potvrdu - čak se i Delije Sever nisu odrekle ciganskog identiteta.
October 17, 2025Oct 17 Kombinovani studio™, evo složili se Vlade i Loki da su favoriti večeras Real i Partizan.
October 17, 2025Oct 17 4 hours ago, harper lee said:Uzgred i kad sam vec kod ovih starih prica a posto mi se danas moze da trolujem... valjda...Postoji teorija da je kljucni razlog intelektualne superiornosti civilizacije anticke Grcke u odnosu na sve druge civilizacije u istoriji ljudske rase to sto je anticka Grcka jedina civilizacija koja je dozivela da svoj najveci mit vidi u realnosti. Najveci mit Grcke je mit o Ahilu, heroju cija je tragicna smrt u naponu mladalacke snage posredovanjem bogova predskazana po rodjenju izborom da bude ili najslavniji ratnik Grcke i umre mlad ili da dugo pozivi ali anoniman. Homerova "Ilijada" zapravo ne govori o padu Troje i Trojanskom ratu, ona govori o kulminaciji i kraju Ahilove sudbine, citav ep pocinje stihom "Srdzbu boginjo pevaj Ahileja, Pelejeva sina". Taj prekrasni mit o prolaznosti zivota i neprolaznosti slave Grcka je videla u Aleksandru Makedonskom, mladicu koji je u sebi objedinio sve ahilejske arhetipove, osvojio citav poznati svet, umro mlad i ostao slavan u istoriji kao najveci ratnik i osvajac kojeg je ljudska vrsta ikada videla. Teorija je da je kultura koja je svoj najveci mit dozivela da vidi uzivo ispunila svoj istorijski zadatak, zaokruzila svoje postojanje i umrla prirodnom smrcu jer je stvorila sve sto je izmastala da stvori i za njom vise nema potrebe.Na isti nacin je fudbalski klub Crvena Zvezda za koji smo mi stariji poceli da navijamo umro u Bariju, u trenucima ostvarenja svog najveceg mita, osvajanja titule najboljeg kluba na svetu. Kao sto je i posle Aleksandrovog ucitelja Aristotela i Grcka proizvela neke velike umove tako je i Zvezda posle Barija imala neke svoje trenutke ali to vise nije bilo to, bilo je i jeste samo senka i odraz nekadasnje velicine, povremeno podsecanje na ono sto je nepovratno izgubljeno i za cim vise nije ni bilo potrebe jer je ispunilo svrhu svog postojanja videvsi svoj najveci mit uzivo u trenucima kada je Ilija Najdoski podigao pehar Kupa Sampiona. Suptilna koincidencija je da je u isto vreme umirala drzava ciji je Zvezda bila najveci fudbalski proizvod i simbol, isto kao sto je i Aleksandar likvidirao sportski teren na kojem je stekao slavu, superiorni svet grckih polisa.Posle Barija grupa Delije koja je osnovana dve godine ranije pocela je da ima sve veci i veci uticaj, sistematski je rusila svetski imidz Zvezde da bi umesto njega nametnula srpski, za Zvezdu je pocela da navija velika grupa glory-hunter navijaca srpske nacionalnosti, ranijih navijaca klubova iz drugih republika koji su u medjuvremenu postali inostrani klubovi. Zahvaljujuci njima Zvezdina fudbalska popularnost se pretvorila u srpsku popularnost, promenjena je ikonografija kluba, na silu je nametnut glupavi, toksicni nacionalisticki diskurs na tribinama o jednom od cetiri stuba srpstva i klub koji je nekad bio paradigma vrhunske organizacije i gospodskog ponasanja postao je steciste najveceg sljama u drzavi, ukljucujuci i kriminalni. Prirodno i ocekivano, zavrsilo se tako sto danas Zvezdinim identiteom i iz kancelarija i sa tribina upravljaju ljudi koji nekada ne bi smeli da predju prag kluba jer im u njemu nije bilo mesto. Kad danas vidim cak i ko sve putuje sa klubom na gostovanja i pojavljuje se na stadionu zeludac mi se zaveze u cvor, to su ljudi koji ne bi prepoznali moju i Tirketovu Zvezdu sve da ih u obliku crveno-belog klupskog autobusa zgazi na pesackom prelazu.Navijaci Zvezde koji su rodjeni posle Barija verovatno nikada nece razumeti za koji klub navijaju jer sustinski identitet Zvezde koji je pravljen da bi progonio i na kraju dogonio svoj najveci mit i razlog svog postojanja vise ne postoji. Ova sadasnja Zvezda kao srpski klub dobacuje donde dokle dobacuje Srbija, samu je sebe osudila na palanacku prosecnost. Onaj srpski fudbalski Ahil iz mita odavno vec putuje Haronovom barkom Letom, rekom zaborava.kraj FK Crvena Zvezda, kakvu smo do tada poznavali, desio se u Sofiji 1.4.1992. godine.
October 17, 2025Oct 17 https://www.instagram.com/reel/DP6pxkRCIt4/?igsh=MWJ6N2t5dHNxZXJxOA==Krenulo čepljenje, ljubi brat.A prvo mu vikne "murš!", hodajući krindž Ilić Edited October 17, 2025Oct 17 by Valk
October 17, 2025Oct 17 Dok još nije počela utakmica a spominje se Tirketova knjiga, ima ovde ko je nije čitao ili je zaboravio a želi (Cigani Cigani su na početku 3.poglavlje)https://dokumen.pub/qdownload/beograd-za-poetnike-posebna-izdanjanbsped-9788673468433.html
October 17, 2025Oct 17 Ne razumem ovaj stil oblačenja, sako i dole patike za tenis. Ko oblači ove ljude?