April 22Apr 22 Just now, uini said:u tom smislu, bih i danas birao barcu pa monako za prolaz u plejof.Ovo ti je kao kad te pitaju da li ti se više sviđa 3 i 5% šanse za prolaz. Reći ćeš 5, jel sam pogodio?Svejedno nismo imali šanse.
April 22Apr 22 Vlade Đ. uglavnom kritikuje (a ponekad i pohvali) plejmejkera CMM zbog toga jer je plej produžena trenerova ruka na terenu (prema drevnim shvatanjima). Posredno, između redova, kroz kritiku plejmejkera možeš da iskritikuješ i trenera a da ga uopšte ne pomeneš. (ne kažem da to radi i Vlade Đ.)
April 22Apr 22 pa nemoj da me zavitlavaš. prvo, nije tačno da smo imali 3% ili 5% šanse. ne kladim se ali ko je u materiji, sigurno može da izvuče realne procentedrugo, pričamo o realnom kontekstu a ne šta bi se desilo da smo dobili 2x partizan, makabi i bajern.
April 22Apr 22 Šta mislite, da li bismo imali bolji plasman na kraju da je ostao Toma u stručnom štabu? Edited April 22Apr 22 by vorda
April 22Apr 22 2 minutes ago, alkibijad said:Vlade Đ. uglavnom kritikuje (a ponekad i pohvali) plejmejkera CMM zbog toga jer je plej produžena trenerova ruka na terenu (prema drevnim shvatanjima). Posredno, između redova, kroz kritiku plejmejkera možeš da iskritikuješ i trenera a da ga uopšte ne pomeneš. (ne kažem da to radi i Vlade Đ.)ne radi to vlade đ. definitvno, jer je blatio CMMa eksplicitno i u ono tozla-doba, kada smo ređali pobede i lomili protivnike tranzicijom. skinuo mu je kapu kada je odigrao neke epske partije ali nije da on kritikuje obrada preko njega. nisam slušao sinoć taj exit interview aali sam čuo dovoljno baljezgarija na temu. njemu je jago bio najbolji plej zvezde, koji mora puno više da igra, što je i obrad mislio
April 22Apr 22 3 minutes ago, vorda said:Šta mislite, da li bismo imali bolji plasman na kraju da je ostao Toma u stručnom štabu?Nemoguće odgovoriti. Činjenica je da je Saša već bio potpisan i da Toma nije imao šta da izgubi, očekivao se težak poraz. On se tu izborio maestralno kao underdog, ali ko zna kako bi se on nosio sa teretom koji je imao Saša.
April 22Apr 22 5 minutes ago, uini said:pa nemoj da me zavitlavaš.prvo, nije tačno da smo imali 3% ili 5% šanse. ne kladim se ali ko je u materiji, sigurno može da izvuče realne procentedrugo, pričamo o realnom kontekstu a ne šta bi se desilo da smo dobili 2x partizan, makabi i bajern.Vrlo sam ozbiljan. Mi protiv Barselone imamo najgori skor od svih timova u Evroligi. Valjda samo 3 pobede i dvadesetak poraza. A na gostovanju samo jednu pobedu, prošle sezone. Dakle, svi realni parametri govorili su da su nam šanse mizerne. Da smo bili sedmi ili osmi, ne bi bilo garancije ali bismo imali značajno bolje šanse da odemo u plej of, a to bi bilo dovoljno da se kaže da je sezona uspešna.
April 22Apr 22 3 minutes ago, JPM said:Vrlo sam ozbiljan. Mi protiv Barselone imamo najgori skor od svih timova u Evroligi. Valjda samo 3 pobede i dvadesetak poraza. A na gostovanju samo jednu pobedu, prošle sezone.Dakle, svi realni parametri govorili su da su nam šanse mizerne. Da smo bili sedmi ili osmi, ne bi bilo garancije ali bismo imali značajno bolje šanse da odemo u plej of, a to bi bilo dovoljno da se kaže da je sezona uspešna.Naše šanse za prolaz u plejof su bile zapravo 4%.Šanse za prolaz Barse 10 % , i ako bi prošli Barsu šanse krotjv Monaka bi bile 40%. Edited April 22Apr 22 by sigurnost
April 22Apr 22 1 minute ago, sigurnost said:Naše šanse za prolaz u plejof su bile zapravo 4%.Šanse za prolaz Barse 10 % , j ako bi prošli Barsu šanse krotjv Monaka bi bile 40%.Tačno. Čak i ako si sarkastično odgovorio, opet tačno.
April 22Apr 22 6 minutes ago, uini said:ne radi to vlade đ. definitvno, jer je blatio CMMa eksplicitno i u ono tozla-doba, kada smo ređali pobede i lomili protivnike tranzicijom.skinuo mu je kapu kada je odigrao neke epske partije ali nije da on kritikuje obrada preko njega. nisam slušao sinoć taj exit interview aali sam čuo dovoljno baljezgarija na temu. njemu je jago bio najbolji plej zvezde, koji mora puno više da igra, što je i obrad mislioU tehničkom smislu, na starinski način (a obojica su ta škola) kako se nekad ocenjivao plejmejker Jago je najbolji.I Moneke je statistički super skakač, pa po meni nema mnogo šansi u važnim utakmicama kad je ekipa koja rudari protiv njega 10-15 cm viša, dobro zatvara reket i motivisana je na skok. Edited April 22Apr 22 by alkibijad
April 22Apr 22 15 minutes ago, kralj said:Pa nema, rokate kao da smo na rsbu u poslednje vreme, kao za Real Madrid da navijate. Jedva da i bacim oko.Ne sećam se sad svih igrača iz tog Monaka. Mogao je i Olimpijakos na tom F4 da reši, ali dali su 3 poena u 3/4, inače je sjajno spremio utakmicu. Ubili su ih u prvom poluvremenu.Tadašnji Alfa, Blosongejm, Okobo, Strazel, Moneke, Donta Hol, ovaj Utara iz Pariza mu je igrao petorku... Verovatno ih ima još.Od poznatijih imao je Jamesa, dovukao svog Brauna III iz Kubana, Lojda i Motija.Zvezda da sastavi takav tim, da ne bi Jamesa, prodali bi 500 karata.Jbt, ta Monakova sezona je EL klasik, snimaju se emisije.Samo se pišu utisci onoga što se vidi iz naše igre i kako izgledamo na terenu. Nema potrebe za RSB doskočicama...Očigledno da je taj Monako mogao da igra ovo što SO gura (ISO do iznemoglosti), jer su imali osnovu koja je dugo na okupu, plus su kvalitetniji roster od ovog Zvezdinog. A dovoljno su fizikalni i imaju pomoćno osoblje da igraju i neku osnovnu odbranu. Svakako kvalitet za F4.Kod nas ISO mogu da igraju Nvora i Batler, ostali su igrači sistema i šljakeri. To je funcionisalo dok nismo provaljeni, jedno vreme, a kada su timovi krenuli to da brane kako treba, izbili su Saši jedino oružje iz ruke. Uz očajnu odbranu (koju smo igrali samo onda kad smo bili desetkovani u onoj seriji 7-0 kad je došao) dobili smo ovo što gledamo već neko vreme... nemoć, mučenje, nemogućnost da se odbrani bilo šta... ja mu taj raspad u odbrani najviše i zameram, jer da nije došlo do toga, mnogo bolje bi bili plasirani u regularnom delu...Zvezda nema mogućnost da dovede 6-7 kvalitetnih ISO igrača, što je nešto što bi ležalo Obradoviću. Jednostavno nije kompatibilan sa ovim rosterom... siguran sam da će se to pokazati ako ostane, jer će biti brutalno nakantan od komšija ili Dubaija u ABA... siguran sam u o kao što sam bio siguran kako ćemo proći sa Realom, Partizanom i sinoć Barsom...Ako mu dozvole da krene i sledeće sezone, to će biti velika greška i gubljenje vremena... leteće brže nego Sfero...
April 22Apr 22 Šta su to RSB doskočice?Ne znam koliko ljudi je odavde bilo na tom RSB-u. Ja jesam, dugo vremena, i mogu da vam kažem da je na tom forumu bilo jako puno sasvim normalnih ljudi. Problem nisu bile doskočice, problem je bio taj Rusofilski, VelikoSrBski narativ koji je očito neko od tih glavnih tamo forsirao. Ali kada se pričalo o sportu a ne o politici, bilo je puno kvalitetnih ljudi.
April 22Apr 22 30 minutes ago, alkibijad said:U tehničkom smislu, na starinski način (a obojica su ta škola) kako se nekad ocenjivao plejmejker Jago je najbolji.I Moneke je statistički super skakač, pa po meni nema mnogo šansi u važnim utakmicama kad je ekipa koja rudari protiv njega 10-15 cm viša, dobro zatvara reket i motivisana je na skok.saša obradović, igrač, je bio vrhunski defanzivac na perimetru. CMM nije toliko dobar ali za razliku od saše igrača, može da switchuje na bilo koga.obradović je bio korektan šuter za tri iz otvorenih pozicija ali kao i CMM naučen, pa je imao i sezone koje su bile slabije na temu. CMM je daleko bolji asistent, ne samo po proseku, nego po testu iz očiju, iako naravno nije spektakularan. edit cmm na ulazu / obruču neuporediv sa sašom.jel' to znači da bi yago igrao u repki jugoslavije umesto obrada ili ne-daj-bože zdovca ili je yago najbolji na starinski način u doba radivoja koraća?izuini na ovoj relativno šaljivoj a nadasve bumerka-komparaciji ali poenta je da yago nikada ne bi bio najbolji plej, izuzev u kontekstu u kojem centar ima u proseku 195cm, krilo 185cm a plejmejkeri jago-visine. Edited April 22Apr 22 by uini
April 22Apr 22 Svaki igrač (pa i taj Jago) može da se iskoristi, ukoliko trener zna šta hoće od njega i ima sposobnosti da u timskoj igri istakne njegove vrline i da pokrije njegove mane (timskom igrom).Naši igrači se jednostavno ne kreću. Gledam napade, 4 igrača stoje i gledaju šta će Batler(Nvora) da uradi na prodoru. A on mučenik i kad prođe svog čuvara odmah iskoči novi igrač ispred njega. Kao da ima više igrača Barselone ( a nema, samo se bolje kreću)U odbrani isto, svi stoje gledaju kako se njihov timski kolega muči sa 1:1 odbranom a niko ni da ruku pruži da makar zasmeta na driblingu. Ne mora da to bude ni udvajanje jer tek na udvajanju nemaju pojma šta da rade i kako da se brzo ponovo svi vrate na svog igrača.Još samo jedna stvar. Ne znam kakva je priprema meča bila ali nas je Paskval častio sa 4+ minuta Fall-a na terenu. Još su bili u bonusu. Kako naši igrači nisu znali da je on očajan izvođač slobodnih i zašto nije fauliran više puta kada primi loptu? U ovakvim mečevima je svaki detalj važan