April 6Apr 6 Fali bolji playbook i neka kreacija sa krila kakvu Kalinari donekle donosi, ali ni blizu kao nekad.Mada, meni je najveći wtf kako ne igramo bolju odbranu, ali moguće da Batler, Nvora i Moneke jednostavno nisu u stanju da igraju skoncentrisano u kontinuitetu, a previše je tri takve preteće pukotine u tri tako bitna igrača. Moneke je bar po Sašinom dolasku i onoj seriji delovao kao da može, al u poslednje vreme ispada kao sa ringišpila.
April 6Apr 6 1 minute ago, uini said:moneke je PF koji je drugi u celoj ligi po def rebs (0.2 manje od prvog) & šesti u el po total rebs (0.7 manje od prvog), usput vrlo često vuče tranziciju čim uhvati tu loptu.na to imamo i ojeleya i kalinarija koji su proper hustleri i iščupaju te ničije lopte, bilo kao skok ili ukradu neštoa centri su nam više nego korektni na temu.kao što rekoh, ozbiljna selekcijaMoguće, ne pratim statistiku, verujem ti. Ali meni se čini, ovako prema nekom vidnom testu, priličan problem, ako protivnik pritisne i ide jače na ofanzivni skok. Da se tu slabije zatvara reket i da se lopte skidaju s glave, bez obzira na statistiku. Roster je pretpran usled povreda i dolaska novih igrača, verovatno se ne bi tako ni slagao da je sve bilo fizički zdravije na početku.I treba biti pošten (bez obzira šta se govori kroz medije) i sagledati je li odbrana ono što je pretežna snaga ove ekipe ili je to napad, tj. od čega se prevashodno živi i umire, pa će i tu biti mnogo toga jasnije...
April 6Apr 6 što se odbrane tiče, pisali smo dosta puta da uključimo na najjače početkom treće čevrtine, pa kakao budeono što je problem, je opet playbook koji pominješ, samo ovoga puta u defanzivi: niš default mode je "switch all the time" kao ona pesma party all the timeja volim preuzimanje kao princip u savremenoj košarci, mislim da je neophodan ali ne na ovaj način koji mi igramo, jer prosto telefoniramo megafonom SA'ĆEMO DA PREUZIMAMO KAO I OBIČNO & NEĆEMO NAPRAVITI NIKAKVU PROMENU DA VAS MALO ZBUNIMO .spremite se@kralj
April 6Apr 6 Promenili smo skoro čitav tim i trenera, tako da nismo stigli da radimo na detaljima ... što bi Kari rekao: "Da nisu bitni, ne bi ni postojali."
April 6Apr 6 2 minutes ago, alkibijad said:Moguće, ne pratim statistiku, verujem ti. Ali meni se čini, ovako prema nekom vidnom testu, priličan problem, ako protivnik pritisne i ide jače na ofanzivni skok. Da se tu slabije zatvara reket i da se lopte skidaju s glave, bez obzira na statistiku. verovatno se tako zalomilo u tih 5-6 tekmi koje si gledao, na nivou dosadasnje sezone je vise nego okej.prvi smo u total skokovima u celoj ligi, drugi ako se gledaju posebno defanzivni ili ofanzivnine moze se puno vise od toga, jedino da budemo prvi
April 6Apr 6 Hmm, ako se sa jednim od najboljih plejmejkera u Evropi tim bori za poziciju 8-10, taj tim mora da ima ima solidne deficite na ostalim pozicijama... Ili taj plejmejker i nije toliko dobar?
April 6Apr 6 Nije tako prosto, Efes ima jednog od najboljih igrača na svakoj poziciji, pa će poslednji da završe.
April 6Apr 6 19 minutes ago, uini said:što se odbrane tiče, pisali smo dosta puta da uključimo na najjače početkom treće čevrtine, pa kakao budeono što je problem, je opet playbook koji pominješ, samo ovoga puta u defanzivi: niš default mode je "switch all the time" kao ona pesma party all the timeja volim preuzimanje kao princip u savremenoj košarci, mislim da je neophodan ali ne na ovaj način koji mi igramo, jer prosto telefoniramo megafonom SA'ĆEMO DA PREUZIMAMO KAO I OBIČNO & NEĆEMO NAPRAVITI NIKAKVU PROMENU DA VAS MALO ZBUNIMO .spremite se@kraljDelimično si u pravu. Meni ipak najdominantniji utisak o poroznosti odbrane ostavljaju ispadanja i kašnjenja. Mislim da mnogo više patimo od toga nego od preuzimanja koja su istina gotovo neiznuđena. Timovi se inače lome da isprovociraju svič, mi ga često poklonimo u 5. sekundu napada.
April 6Apr 6 32 minutes ago, assignment said:Hmm, ako se sa jednim od najboljih plejmejkera u Evropi tim bori za poziciju 8-10, taj tim mora da ima ima solidne deficite na ostalim pozicijama... Ili taj plejmejker i nije toliko dobar?nekoliko aspekata nase igre i individualno i ekipno je sam vrh, top5ja bih pre pomislio da trener nije toliko dobar a ne plej
April 6Apr 6 Slažem se sa uinijem da nam te tim definitivno bar plej of nivo, sa svim nedostacima. Prednosti ima značajno više. Slažem se i da je neraznovrsnost igre krivica trenera. Slikovito bi bilo da on ima Ferari u rukama a vozi ga do treće brzine. Sale ne ume da izvuče pun potencijal ove ekipe.
April 6Apr 6 2 hours ago, levi said:CMM i ForestNažalost Forest je nešto kao CMM bez šutaSigurno misliš obrnuto Edited April 6Apr 6 by karmacoma
April 6Apr 6 12 minutes ago, kralj said:I još nešto me nervira - totalno odsustvo pritiska na loptu, denial odbrana ništa...Igrao je Carter na Carliku, igrao i Miljenović isto na Carliku. Ali nije dugo potrajalo, a zapravo su odlično igrali odbranu na njemu u prvom poluvremenu. Ali nas ubio Sterling Braun.
April 6Apr 6 6 minutes ago, karmacoma said:Sigurno misliš obrnutoZa divno čudo, ne. Forest ima užasan šut za tri, nekih 27%.
April 6Apr 6 procitajmo frishku obradovu izjavu, jos jedna za arhivu:„Kome još da skratim?“, uzvratio je pitanjem trener Crvene zvezde dan pred utakmicu sa Parizom u kojoj je, usled serije loših rezultata u poslednje vreme, pobeda postala imperativ za njegov tim.„Možda treba da razmislim da je produžimo malo u odnosu na glavne igrače. Ne bih se složio da je potrebno neko skraćenje. Objašnjavao sam to unutar četiri zida. Nije to baš lako rečima objasniti“, rekao je Obradović