April 6Apr 6 Zaista ne pratim savremenu klupsku košarku kao vi, da ponovim nekada se tim slagao oko pleja i centra. Ukoliko Kodi ostane u KKCZ to bi mu bila treća godina i kontinuitet prisustva što je važna stvar. Uvek na papir može da se stavi šta neki igrač donosi ili čime ne može da doprinese, a pogotovo plejmejker tj. da li ekipu i ostale igrače čini boljim ili ne. Da li od starta pokušava da poveže konce ekipe i razigrava i druge ili razigrava sebe. Koje su dobre stvari i nedostaci Kodija ili Džareda ili nekog trećeg vi odlično znate.Džared je bliže dvojci, mada u telu plejmejkera, a Kodi je gabaritima više dvojka, ali je po onome što se traži specifični plejmejker. Vezano za Kodijev odlazak ili ostanak, uz novac naravno, biće i garancije da li će da dobije određenu minutažu i ulogu u timu u koji bi otišao.Uz to, postoje i igrači koji se zasite određene sredine (pogotovo stranci) posle nekog vremena (traže nove izazove) i sebe više u njoj ne vide (postaje nesrećan) bez obzira na ono što mu se nudi u postojećem timu.
April 6Apr 6 1 hour ago, JPM said:Upravo u tome i jeste problem.Projekcije rostera se rade oko glavnog igraca, a to je Kodi. Kad njega produzimo onda neka se misle sta dalje.probao sam gore da predstavim par mogućih faktora. CMM je opasan igrač ali nije dijego maradona, pa da se potpiše po svaku cenu.najvažnije je da mi o ovome špekulišemo zato što je neki italijanski novinar (?) rekao u podcastu da je oly blizu da potpiše kodija.možda je tako ali svakako ne znamo sve faktorei na fantaziju gradiš ekipu u odnosu na one koje možeš ili ne možeš imati u rosteru.možda je cody u jednom kontekstu glavni igrač a u drugom nije baš. mislim, to važi za skoro svakog igrača
April 6Apr 6 Nećemo biti slabiji na Kodijevoj poziciji sledeće sezone. Luwawu sigurno i ako smo pametni Trent Forest.
April 6Apr 6 Biti jači pojedinačno, igrački, nije nikakva garancija većeg uspeha. Mnogo toga je i do skladnosti rostera. To smo valjda naučili ove godine, znatno jači tim, igrački, a rezultat će biti otprilike isti.Veći problem od toga je i stalno menjanje jezgra ekipe, pa ponovno uigravanje i slične stvari.Ekipama kao što smo mi je jako važno da odmah na početku sezone kliknu i budu dobri, jer posle svi dignu formu a u zadnjih desetak kola je najteže pobeđivati. To smo takođe naučili i prošle i ove sezone.Dakle, možda mi stvarno napravimo po imenima još jači tim, ali to ne garantuje ništa.
April 6Apr 6 1 minute ago, JPM said:Biti jači pojedinačno, igrački, nije nikakva garancija većeg uspeha. Mnogo toga je i do skladnosti rostera. To smo valjda naučili ove godine, znatno jači tim, igrački, a rezultat će biti otprilike isti.za moje afinitete, ovo je izuzetno skladan roster, samo nema ko da ga vozi u optimumu, junou.
April 6Apr 6 6 minutes ago, uini said:za moje afinitete, ovo je izuzetno skladan roster, samo nema ko da ga vozi u optimumu, junou.Za moje fali jedan bek šuter. Imamo nekoliko kombo bekova. Čista dvojka nam treba.
April 6Apr 6 I meni deluje da je promišljeno selektiran. Rezervni plej i glue Kalina 2016 umesto Kaline 2026.
April 6Apr 6 Meni, koliko sam gledao (pet utakmica) nedostaje i viša četvorka koja će da redovnije uzima pogotovo skokove u odbrani, zatvara reket i osvaja ničije lopte. Nisam siguran ni koliko centri sem Bolomboja (koji je opet malo niži) mogu bilo šta ozbiljnije da brane i da pruže neki kontinuitet u odbrani. Edited April 6Apr 6 by alkibijad
April 6Apr 6 55 minutes ago, JPM said:Za moje fali jedan bek šuter. Imamo nekoliko kombo bekova. Čista dvojka nam treba.butler je bek šuter, koji zna da hendluje loptu dovoljno da aisstira situaciono. nwora je bek šuter ili nisko krilo ali je šuterimali smo i jednog vrsnog šutera na pleju. carter je takođe bek, ima u karijeri oko 40% za tri i 58% za dva. to što i on pomalo hendluje loptu nije minus Edited April 6Apr 6 by uini
April 6Apr 6 55 minutes ago, alkibijad said:Meni, koliko sam gledao (pet utakmica) nedostaje i viša četvorka koja će da redovnije uzima pogotovo skokove u odbrani, zatvara reket i osvaja ničije lopte.moneke je PF koji je drugi u celoj ligi po def rebs (0.2 manje od prvog) & šesti u el po total rebs (0.7 manje od prvog), usput vrlo često vuče tranziciju čim uhvati tu loptu.na to imamo i ojeleya i kalinarija koji su proper hustleri i iščupaju te ničije lopte, bilo kao skok ili ukradu neštoa centri su nam više nego korektni na temu.kao što rekoh, ozbiljna selekcija Edited April 6Apr 6 by uini