Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

Jebote, pa dvomeča na proleće smo dobili fazon 5 u istoriji, poslednji pre 35 godina.

Nije da sam nabaždaren da branim Stankelu, ali baš ga jalovo napade.

• Replies 6.5k
  • Views 300.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

• Author
8 minutes ago, JohnnyD said:

Ispao je od Omonije, Serifa, Haife, Rendzersa, Milana i Lila. Nikad na prolece nije dobio dvomec. To vise nije sreca, niti igraci, to je trener i politika kluba. Upropastio je mnoge potencijalno dobre sezone, i u Ligi Sampiona i Ligi Evrope. Usao u svadju pre ili kasnije u svakom klubu u kojem je radio van Zvezde, da je na kraju morao da se vrati u tu istu Zvezdu. Mozemo do sutra o njemu da pricamo kao igrackoj legendi, kakva i jeste, ali Zvezda zbog njega udara u plafon godinama i sezonama, jer je jednostavno los trener, a jos losiji pedagog.

Zasto onda nismo probili taj plafon sa Baharom i Milojevicem?

6 minutes ago, kralj said:

Jebote, pa dvomeča na proleće smo dobili fazon 5 u istoriji, poslednji pre 35 godina.

Nije da sam nabaždaren da branim Stankelu, ali baš ga jalovo napade.

Mnogo je veci problem sto je 3 puta ispadao od timova koji se zovu Omonija, Serif i Haifa. Nadam se da i tu imas cime da ga odbranis.

Odakle ti ideja da bih ga branio? Zvezda je decenijama ispadala iz Evrope u sezoni jagoda. Ovi protivnici nisu sigurno nepobedivi, ali sa druge strane ispostavilo se i da nisu baš totalni dunsteri. Naročito Šerif. Ne bih voleo da je Stanković trener Zvezde, samo igre u Evropi ne mogu da budu razlog za to. Ču' ispao od Milana i Lila na proleće. Kod Stankovića je najbolja stvar što je započeo sa forsiranjem klinaca u prvom timu, strategijom koju su svi pre njega obilazili u širokom luku pod izgovorom pritiska rezultata od možeš misliti stroge zvezdaške javnosti. U tom smislu, nisam siguran ni da je Harper u pravu kada kaže da se prodaja tih klinaca za ove dvocifrenosti ne reflektuje na progres kluba. Možda je i u pravu, ali deluje mi da se ipak jedan deo preliva.

Izvini, mozemo da pricamo na bilo koje teme, i cenim tvoje postove, ali ko god smatra da Stankovic ima neki trenerski kvalitet tu jednostavno nemam vise sta da pricam. Njegove konferencije prosto odisu negativnom energijom, novinari koji su "U redu" i uvlace mu se pitanjem su podobni, svi ostali su protivnici Zvezde. Zvuci poznato?

Ma nema frke. Ne slažemo se oko trenerskog znanja, van terena je pakao naravno.

Gledao sam mnoge utakmice jesenas, a mislim sve ovog proleća. Ogroman je napredak u igri. Utakmica protiv Lila tamo je bila trenerska klinika.

• Author

Malo sam umoran od ovih navijaca koji su za Zvezdu poceli da navijaju posle Barija ili zbog Barija, ti glory hunter slepaoci slabo sta razumeju osim da bi Zvezda trebalo da bude u 20 klubova u Evropi (I shit you not, negde sam to procitao danas) da Terzic ne krade, kao da se u Evropi ne igra jedno desetak liga znacajno boljih od nase i jos desetak koji su tu negde po kvalitetu. Karakteristicni su po tome sto kad pobedimo onda je protivnik govno od ekipe a kad izgubimo onda smo mi jos vece govno od ekipe, po njima nikad nikog nismo pobedili a da je znao da igra fudbal.

Razlog zasto je Zvezda udarila u plafon ne sedi na klupi vec u upravi. Dosli smo u fazu kad se dovoljno ozbiljne pare vrte u klubu da je ostalo malo motiva da klub napravi dalji iskorak, radilo se udarnicki da se dodje na ovaj nivo ali smo sada upali u prazan hod rutine mafijaskog biznisa koji nije voljan da dodatno ulozi kako bi se otislo korak vise da ne bi rizikovao ovo sto sad ima. Stankovic je odlicno pripremio ove dve utakmice, ko ne vidi koliko je sa maltene istim igrackim kadrom i bez Ivanica koji nam je najvazniji igrac u poslednjoj trecini napravio bolju igru trebalo bi da prestane da komentarise fudbal jer nema pojma. Nije stvar u tome da se on brani i napada jer je taj vise fudbala zaboravio u poslednjih nedelju dana nego sto cemo mi svi zajedno da sakupimo do kraja zivota pa su ovdasnje kritike deplasirane i smesne, stvar je u tome da se ispravno i bez distrakcije ovog ili onog rezultata sagleda gde smo realno u odnosu na najvece klubove i sta treba da uradimo da tu razliku smanjimo.

Zvezda poslednjih godina ima budzet izmedju 80 i 90 miliona sto je za nase prilike izuzetna cifra i kad bismo mogli da ga odrzavamo u kontinuitetu bilo bi fenomenalno. Sa tim budzetom postoje dva problema, odliv sredstava na stvari koje nemaju veze sa klubom i struktura budzeta. Ni jedno ni drugo nece moci da se resi jer lopovi u klubu i oko njega se nece odreci svoje "zarade" a od vecih TV prava nema nista jer je Arena kladionicarska televizija i uvek ce davati vece pare za prenos utakmice Brentford - Barnli koji ce da pokriju beskonacnim reklamiranjem svih mogucih i nemogucih kladionica nego za Zvezdine utakmice na kojima se kvota krece izmedju 1.15 i 1.25. Jos ako treba da se pljune 600 miliona evra na Premijer ligu da se spusti kita Solaku, kud ces vece srece. Sve dok je struktura budzeta takva da nam je potrebno 30-40 miliona od transfera da bismo ga zatvorili nema tu previse mogucnosti da se znacajno promeni politika rasprodaje svega sto je na prodaju.

Ono sto bi prvo valjalo uraditi kad se zavrsi ona rupa od nacionalnog dna u Surcinu pa bude tamo moglo da se igra je da se pokrije stadion i smanji kapacitet Marakane na ustrb komfora gledaoca. Sada ima tih superlakih akrilnih materijala kojima bi mogla da se resi santava nivelacija krova Marakane i nema razloga da ljudi kisnu na stadionu. Istocna tribina koja je glavna meta kibicera ima najveci potencijal da se po kvalitetu usluge priblizi zapadnoj i tu treba pri vrhu i sa trenutne spoljnje strane poredjati razne sadrzaje a odreci se nekoliko redova stolica. Terzic ima megalomanske ideje sa novim stadionom, pretpostavljam da mu bala curi kad pomisli koliko tu moze da se ugradi, ali i na ovom starom se moze svasta nesto uraditi sto ne kosta mnogo a dosta bi promenilo u pogledu komfora.

33 minutes ago, harper lee said:

Zasto onda nismo probili taj plafon sa Baharom i Milojevicem?

Bahar je bio tu samo godinu dana, usao je direktno u Ligu Sampiona zbog bana Rusije, i imao je zajebanu grupu sa Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsima. Nedovoljno da se oceni njegov kvalitet (koji jeste upitan, ali prosto kratko je bio tu).

Za Milojevica, ako si stvarno ozbiljan jer znam da ovo znas i bolje od mene, Stankovic je apsolutni pocetnik - Miloje je dva puta Dekiju ostavio zelenu livadu - u prvom Dekijevom mandatu ostavio mu je plasman u Ligu Sampiona (koju Dejan vise nikada samostalno nije ponovio vec je ispadao 3 godine za redom), a i sad mu je ostavio dobru poziciju u LE, koju je Deki uprskao u prvom (doduse jako teskom) dvomecu. Miloje je uspeo da pobedi sampiona evrope sa 10 domacih igraca i Benom. I da ne idemo dalje, mislim da nema potrebe.

(uzgred, posto kenjam po Stankovicu unazad nekoliko postova, zelim da dodam da je problem Zvezde Terzic 99%, a Stankovic 1%)

Edited by JohnnyD

• Author
27 minutes ago, kralj said:

Odakle ti ideja da bih ga branio? Zvezda je decenijama ispadala iz Evrope u sezoni jagoda. Ovi protivnici nisu sigurno nepobedivi, ali sa druge strane ispostavilo se i da nisu baš totalni dunsteri. Naročito Šerif. Ne bih voleo da je Stanković trener Zvezde, samo igre u Evropi ne mogu da budu razlog za to. Ču' ispao od Milana i Lila na proleće. Kod Stankovića je najbolja stvar što je započeo sa forsiranjem klinaca u prvom timu, strategijom koju su svi pre njega obilazili u širokom luku pod izgovorom pritiska rezultata od možeš misliti stroge zvezdaške javnosti. U tom smislu, nisam siguran ni da je Harper u pravu kada kaže da se prodaja tih klinaca za ove dvocifrenosti ne reflektuje na progres kluba. Možda je i u pravu, ali deluje mi da se ipak jedan deo preliva.

Naravno da se reflektuje ali postoji tu druga strana price a to je da nam transferi ucestvuju u prihodu sa ogromnih oko 40% od ukupnog budzeta. Drugih 40% dolazi od UEFA bonusa koje da bi prihodovao moras da igras najmanje grupnu fazu jednog od dva najveca evropska takmicenja a za to ti treba respektabilan tim koji mozes da napravis jedino ako ti obe ove stavke od 40% donose novac. To je taj zacarani krug zbog kojeg ce se svi klinci koji mogu da postignu veliku cenu prodavati kad god imaju priliku da ih prodaju. Znam da ce neko reci da se pare bezveze bacaju na razne milsone ili babike ali promasaja u transferima ima svuda na svetu i prave ih i najveci klubovi, nije bilo bas toliko realno koliko se post festum misli ocekivati da Milson nece uspeti da napravi iskorak i da ce Babika da slomi nogu posle 59 odigranih minuta u Zvezdinom dresu. Na kraju, kako su obojica krenuli u klubovima u kojima su na pozajmici mozda i ne bude neki finansijski gubitak kod tih transfera. Greska je, naravno, bila i u vracanju Radonjica, mogao sam i ja da im kazem da od toga nece biti nista, ali razumem zasto su uzeli taj rizik.

Sve ovo drugo sto je kupljeno i ja bih kupio da sam se pitao. Mateus, Veljkovic, Uchena, Rodrigao, Seol, Tiknizjan, Handel, Krunic, Arnautovic, pre njih Duarte i Elsnik, svaka od tih kupovina je itekako imala smisla, svaka na svoj nacin. Cak mislim da nismo pogresili ni sa Ovusuom i Enemom, samo sto ce njima trebati malo vremena da se podignu na nivo zahteva koji postoje u Zvezdi. Svi gledaju tih par ili nekoliko promasaja a upravo sam ti nabrojao 13 kupovina koje su odigrale ovaj dvomec sa Lilom relativno dobro i izjednaceno sa petoplasiranom ekipom francuske lige.

• Author
15 minutes ago, JohnnyD said:

Bahar je bio tu samo godinu dana, usao je direktno u Ligu Sampiona zbog bana Rusije, i imao je zajebanu grupu sa Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsima. Nedovoljno da se oceni njegov kvalitet (koji jeste upitan, ali prosto kratko je bio tu).

Za Milojevica, ako si stvarno ozbiljan jer znam da ovo znas i bolje od mene, Stankovic je apsolutni pocetnik - Miloje je dva puta Dekiju ostavio zelenu livadu - u prvom Dekijevom mandatu ostavio mu je plasman u Ligu Sampiona (koju Dejan vise nikada samostalno nije ponovio vec je ispadao 3 godine za redom), a i sad mu je ostavio dobru poziciju u LE, koju je Deki uprskao u prvom (doduse jako teskom) dvomecu. Miloje je uspeo da pobedi sampiona evrope sa 10 domacih igraca i Benom. I da ne idemo dalje, mislim da nema potrebe.

(uzgred, posto kenjam po Stankovicu unazad nekoliko postova, zelim da dodam da je problem Zvezde Terzic 99%, a Stankovic 1%)

Ne pitam te sta su uradili Bahar i Milojevic vec zasto, ako je Stankovic problem, sa njima nismo probili taj zamisljeni plafon o kojem pricas. To sto je Bahar imao tesku grupu a Milojevic pobedio sampiona Evrope (i u istom takmicenju se nekoliko puta tesko izblamirao porazima od pet-sest golova razlike) su nevazne stvari. Ne kritikujem ja njih dvojicu, samo kazem da su se i oni sudarili sa realnom vrednoscu Zvezde u odnosu na klubove protiv kojih su se takmicili. Odigrao je i Stankovic egal dvomec sa Milanom, poobarao neke rekorde u domacoj ligi, ali ni to nema nikakve veze sa onim o cemu pricamo. Sva trojica su bolji treneri nego sto je Zvezda klub, tu je problem.

Ja Stankovica ne gotivim iz razloga koji nisu fudbalski. Ne smatram ga ni Zvezdinom igrackom legendom jer to nije. Mozda je Interova (i Laciova) legenda, ali u Zvezdi kao igrac nije nista legendarno postigao. Medjutim, kao trener ove godine otkravio je Zvezdin tim koji je usao u status stagnacije i lagane dekadencije i ovog proleca Zvezda je zaigrala bolje, poletnije i lepse i rezultati su vrlo dobri.

Sto se tice Evrope, Zvezda je imala vrlo dobru sezonu. Pafos i Braga su bile lose utakmice. Prva jer tim nije bio konsolidovan a Pafos je bio ozbiljnija ekipa nego sto mu ime i drzava iz koje dolazi govore, a srpskoj publici ta imena su dovoljna da gledaju na klub potcenjivacki. (Mislim da bi se Pafos prosetao kroz srpsku super ligu i mozda osvojio i titulu i duplu krunu.) Druga jer su gotovo svi igraci podbacili. Od pocetka evropskih takmicenja u 2025, Zvezda je dobila 9 utakmica, 4 odigrala nereseno i 4 izgubila. To je djavolski dobar rezultat u Evropi ako racunamo da je 3 utakmice igrala protiv istog tima iz lige 5 i dve dobila. Zvezda je u LE osvojila puno bodova i plasirala se ispod 10. ali iznad 20. mesta sto odgovara kvalitetu tima. Ja nisam ocekivao da Zvezda moze da tuce Lil tri puta zaredom i nisam bio optimista da sinoc eliminisemo Lil. Bolji su tim. Jesmo ih takticki nadmudrili u Lilu, ali juce su to oni uradili u Beogradu. Sve u svemu, ja sam zadovoljan evropskim izdanjem. Manje sam zadovoljan rezultatima u domacoj ligi jer izgubiti 15 bodova do sada je premnogo. Trenutno imamo 9-10 dobrih igraca + Kostov. Treba nam jos 2-3 da napravimo jaku startnu postavu i jos jedno 3-4 za jaku klupu. To dolazi sa vremenom. Nekada smo imali samo Marina i Borjana, kasnije Dragovica, Erakovica, Ivanica i Kataija. Danas je to vise i bolje. Napredujemo.

Zvezda je u celoj istoriji dobila 7 dvomeča posle nove godine (prvi je bio u januaru u četvrtfinalu 56/57). Kad smo izbacili liverpul, nismo dobili sledeći dvomeč na proleće. Poslednji 91. Još jedan, ako računamo grupe sa panatanaikosom 92.

5 minutes ago, harper lee said:

Ne pitam te sta su uradili Bahar i Milojevic vec zasto, ako je Stankovic problem, sa njima nismo probili taj zamisljeni plafon o kojem pricas.

Pa ja sam upravo napisao da smo sa Milojevicem igrali dva puta grupnu fazu lige sampiona, dve godine za redom, i onda kada je dosao Stankovic tri puta nismo probili taj plafon. Ne znam sta ti nije jasno?

I onda smo, nekim "cudom", kada je Stankovic otisao, opet zaigrali u grupnoj fazi LS.

Edited by JohnnyD

Mi smo osednuti idejom da je Zvezda veliki klub. Ona istorijski to jeste, ali u ovom veku ona to nije. Klubovi kao Bode, Pafos, Lil, YB isl. nisu istorijski velika imena ali su trenutno ili u rangu Zvezde ili iznad. Pobediti neke od tih klubova pa i eliminisati u dvomecu (Bode, YB) nije rezultat za potcenjivanje. Da dodjemo do 1/4 ili 1/8 finala LE bio bi lep i znacajan rezultat koji je za sada tesko dostizan. Mozda napravimo taj iskorak sledece sezone. Bitno je da nastavimo da napredujemo kao do sada. Da li je to moguce, to je vec drugo pitanje.

• Author
4 minutes ago, Dimitrije said:

Ja Stankovica ne gotivim iz razloga koji nisu fudbalski. Ne smatram ga ni Zvezdinom igrackom legendom jer to nije. Mozda je Interova (i Laciova) legenda, ali u Zvezdi kao igrac nije nista legendarno postigao. Medjutim, kao trener ove godine otkravio je Zvezdin tim koji je usao u status stagnacije i lagane dekadencije i ovog proleca Zvezda je zaigrala bolje, poletnije i lepse i rezultati su vrlo dobri.

Sto se tice Evrope, Zvezda je imala vrlo dobru sezonu. Pafos i Braga su bile lose utakmice. Prva jer tim nije bio konsolidovan a Pafos je bio ozbiljnija ekipa nego sto mu ime i drzava iz koje dolazi govore, a srpskoj publici ta imena su dovoljna da gledaju na klub potcenjivacki. (Mislim da bi se Pafos prosetao kroz srpsku super ligu i mozda osvojio i titulu i duplu krunu.) Druga jer su gotovo svi igraci podbacili. Od pocetka evropskih takmicenja u 2025, Zvezda je dobila 9 utakmica, 4 odigrala nereseno i 4 izgubila. To je djavolski dobar rezultat u Evropi ako racunamo da je 3 utakmice igrala protiv istog tima iz lige 5 i dve dobila. Zvezda je u LE osvojila puno bodova i plasirala se ispod 10. ali iznad 20. mesta sto odgovara kvalitetu tima. Ja nisam ocekivao da Zvezda moze da tuce Lil tri puta zaredom i nisam bio optimista da sinoc eliminisemo Lil. Bolji su tim. Jesmo ih takticki nadmudrili u Lilu, ali juce su to oni uradili u Beogradu. Sve u svemu, ja sam zadovoljan evropskim izdanjem. Manje sam zadovoljan rezultatima u domacoj ligi jer izgubiti 15 bodova do sada je premnogo. Trenutno imamo 9-10 dobrih igraca + Kostov. Treba nam jos 2-3 da napravimo jaku startnu postavu i jos jedno 3-4 za jaku klupu. To dolazi sa vremenom. Nekada smo imali samo Marina i Borjana, kasnije Dragovica, Erakovica, Ivanica i Kataija. Danas je to vise i bolje. Napredujemo.

Da se igralo samo dva-tri meseca kasnije izbacili bismo Pafos, da se igralo juce odvalili bismo ih od zivota. Pafos je solidan tim koji je na hype odigrao tih par meseci iznad ocekivanja i potonuo, naravno da pored Zvezde ne bi osvojio titulu u Srbiji. Problem je sto je kod nas letnji prelazni rok najvazniji i svake letnje kvalifikacije igramo dok tim jos nije "namesten", plus se Milojevic protiv Leha izglupirao sa Krunicem i ostavio ga da dobije zuti zbog kojeg nije igrao prvu utakmicu. I sada cemo opet isto da uradimo, pretpostavljam sa istim rezultatom. Ako na leto odu Seol i Tiknizjan, a vrlo je verovatno, opet cemo imati jednu liniju u timu i to defanzivnu koja ce da pretrpi ogromne promene.

Drugi problem, koji mozda i ne bude problem ove godine jer smo vec dosta bodova izgubili, je sto prolece nakon ispadanja iz Evrope obicno odigramo sa pola gasa i preko kurca jer smo titulu osvojili sto smo osvojili. To je nekoliko meseci neobaveznog fudbala i sticanja losih navika koje ne mogu tek tako da se otresu na pripremama i posle kad dodje gusto u kvalifikacijama.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.