Filozof manijak Posted March 12 Share Posted March 12 13 minutes ago, aram said: pa ulazim ja, pitam te jer si se postavio tako da sam zaključio da bi mogao da znaš... Odgovarao sam Moonwalkerki na tvrdnju da takvi stanovi ne postoje u Srbiji. Link to comment
aram Posted March 12 Share Posted March 12 2 minutes ago, Filozof manijak said: onda se kola slome na ovoj jadnoj ženi kako da ti kažem, bolje na njoj nego na njenoj deci 2 Link to comment
Svemir Zeka Posted March 12 Share Posted March 12 Niko mi nije odgovorio na post o deci. Ni reakcije, ništa A stvarno me zanima. Link to comment
Filozof manijak Posted March 12 Share Posted March 12 6 minutes ago, aram said: kako da ti kažem, bolje na njoj nego na njenoj deci Ne slazem se. Mozda bi bilo bolje da se pomogne majci a tako i deci. Ali kapiram da je lakše oduzeti decu i smestiti ih u nepoznatu im hraniteljsku porodicu. 2 Link to comment
aram Posted March 12 Share Posted March 12 1 hour ago, Svemir Zeka said: levičarski diskurs ja sam hteo odmah da ti odgovorim na ovo, ali ne postizavam. elem - ovo nije levičarsko. ovo je levičarsko koliko je putin levičar. na stranu to što je levica u ozbiljnoj pogubljenosti, ovo je priča AfD-a, ovo je priča Fratelli d'Italia, ovo je priča borci za istinu Vs duboka država. 4 Link to comment
aram Posted March 12 Share Posted March 12 3 minutes ago, Filozof manijak said: Ali kapiram da je lakše oduzeti decu i smestiti ih u nepoznatu im hraniteljsku porodicu. netačno. lakše je ostaviti ih majci i praviti se da je sve ok. pa ako im se nešto desi jebi ga... 2 1 Link to comment
pt 2.0 Posted March 12 Author Share Posted March 12 2 minutes ago, Filozof manijak said: Ali kapiram da je lakše oduzeti decu i smestiti ih u nepoznatu im hraniteljsku porodicu. ЦСР тврди да није одузео децу, већ да је реч о ”привременом измештању”. Тек се хранитељство не помиње. Цитирам из вести на 021 портала: "Deci je najbolje sa njihovim roditeljima ako nisu ugrožavajući, ako su spremni da rade na svojim roditeljskim obavezama. Ovde treba da bude fokus na deci, a ne na pravu majke. Ono je važno, ali je najvažnija bezbednost dece. Sve vreme je plan od početka da se deca vrate u biološku porodicu, ali sa planom usluga, sa korektivnim nadzorom, gde su konstatovani svi ovi propusti i da se ti propusti isprave. Za početak da se obezbede uslovi za stanovanje koji su bar na higijenskom minimumu" 1 Link to comment
Svemir Zeka Posted March 12 Share Posted March 12 5 minutes ago, Filozof manijak said: Ne slazem se. Mozda bi bilo bolje da se pomogne majci a tako i deci. Ali kapiram da je lakše oduzeti decu i smestiti ih u nepoznatu im hraniteljsku porodicu. Nisi u pravu. Hraniteljska porodica je privremeno rešenje, dok se ne pomogne majci. Pomoć majci nije samo u novcu. Čak u ovom slučaju nije ni glavna. 3 Link to comment
Filozof manijak Posted March 12 Share Posted March 12 Valjda postoji neka sredina izmedju tih ekstrema, ostavljanja i pravljenja da je sve ok, i ovog oduzimanja dece. 1 Link to comment
Filozof manijak Posted March 12 Share Posted March 12 Zanima me jos jedno, da li osim tog neuslovnog stanovanja postoji jos neki razlog za to privremeno izmestanje? Neko je spomenuo i zlostavljanje dece. Ako je to tacno, ko je zlostavljao decu, i kako? Ako nije tacno... Link to comment
Svemir Zeka Posted March 12 Share Posted March 12 To je privremeno izmeštanje dece. To i jeste jedno od prelaznih rešenja. Ako je tačno to što se govori l uslugama csr do sad, prelaznih rešenja je bilo poprilično. Link to comment
Svemir Zeka Posted March 12 Share Posted March 12 Just now, Filozof manijak said: Zanima me jos jedno, da li osim tog neuslovnog stanovanja postoji jos neki razlog za to privremeno izmestanje? Neko je spomenuo i zlostavljanje dece. Ako je to tacno, ko je zlostavljao decu, i kako? Ako nije tacno... Postoji. Deca su, po navodima, bila higijenski izuzetno zapuštena, neuhranjena iz razloga zanemarivanja, a ja bih religijski post na hlebu i vodi nazvala i zlostavljanjem. 7 2 Link to comment
aram Posted March 12 Share Posted March 12 12 minutes ago, Filozof manijak said: Valjda postoji neka sredina izmedju tih ekstrema ja nikako ne bih nazvao ekstremom pokušaj da se deca zaštite. po svaku cenu. 2 Link to comment
Filozof manijak Posted March 12 Share Posted March 12 Uh, sad jos i religijska komponenta. Link to comment
aram Posted March 12 Share Posted March 12 7 minutes ago, Svemir Zeka said: religijski post na hlebu i vodi veliki post traje 48 dana, na hlebu i vodi trogodišnje dete - to nije za oduzimanje dece, to je za zatvor. 5 1 Link to comment
Recommended Posts