Jump to content
IGNORED

Slučaj Mihaljica

pt 2.0

Recommended Posts

13 minutes ago, aram said:

pa ulazim ja, pitam te jer si se postavio tako da sam zaključio da bi mogao da znaš...

Odgovarao sam  Moonwalkerki na tvrdnju da takvi stanovi ne postoje u Srbiji. 

2 minutes ago, Filozof manijak said:

onda se kola slome na ovoj jadnoj ženi

kako da ti kažem, bolje na njoj nego na njenoj deci

• +1 2
6 minutes ago, aram said:

kako da ti kažem, bolje na njoj nego na njenoj deci

Ne slazem se. 

Mozda bi bilo bolje da se pomogne majci a tako i deci.

Ali kapiram da je lakše oduzeti decu i smestiti ih u nepoznatu im hraniteljsku porodicu.

• +1 2
1 hour ago, Svemir Zeka said:

levičarski diskurs

ja sam hteo odmah da ti odgovorim na ovo, ali ne postizavam. elem - ovo nije levičarsko. ovo je levičarsko koliko je putin levičar. na stranu to što je levica u ozbiljnoj pogubljenosti, ovo je priča AfD-a, ovo je priča Fratelli d'Italia, ovo je priča borci za istinu Vs duboka država.

• +1 4
3 minutes ago, Filozof manijak said:

Ali kapiram da je lakše oduzeti decu i smestiti ih u nepoznatu im hraniteljsku porodicu.

netačno. lakše je ostaviti ih majci i praviti se da je sve ok. pa ako im se nešto desi jebi ga...

• +1 2
  • Hvala 1
2 minutes ago, Filozof manijak said:

ЦСР тврди да није одузео децу, већ да је реч о ”привременом измештању”. Тек се хранитељство не помиње.

Цитирам из вести на 021 портала:

"Deci je najbolje sa njihovim roditeljima ako nisu ugrožavajući, ako su spremni da rade na svojim roditeljskim obavezama. Ovde treba da bude fokus na deci, a ne na pravu majke. Ono je važno, ali je najvažnija bezbednost dece. Sve vreme je plan od početka da se deca vrate u biološku porodicu, ali sa planom usluga, sa korektivnim nadzorom, gde su konstatovani svi ovi propusti i da se ti propusti isprave. Za početak da se obezbede uslovi za stanovanje koji su bar na higijenskom minimumu"

• +1 1
5 minutes ago, Filozof manijak said:

Ne slazem se. 

Mozda bi bilo bolje da se pomogne majci a tako i deci.

Nisi u pravu. Hraniteljska porodica je privremeno rešenje, dok se ne pomogne majci. 

Pomoć majci nije samo u novcu. Čak u ovom slučaju nije ni glavna.

• +1 3

Valjda postoji neka sredina izmedju tih ekstrema, ostavljanja i pravljenja da je sve ok, i ovog oduzimanja dece. 

• +1 1

Zanima me jos jedno, da li osim tog neuslovnog stanovanja postoji jos neki razlog za to privremeno izmestanje?

Neko je spomenuo i zlostavljanje dece. Ako je to tacno, ko je zlostavljao decu, i kako?

Ako nije tacno...

To je privremeno izmeštanje dece. To i jeste jedno od prelaznih rešenja. Ako je tačno to što se govori l uslugama csr do sad, prelaznih rešenja je bilo poprilično. 

Just now, Filozof manijak said:

Zanima me jos jedno, da li osim tog neuslovnog stanovanja postoji jos neki razlog za to privremeno izmestanje?

Neko je spomenuo i zlostavljanje dece. Ako je to tacno, ko je zlostavljao decu, i kako?

Ako nije tacno...

Postoji. 

Deca su, po navodima, bila higijenski izuzetno zapuštena, neuhranjena iz razloga zanemarivanja, a ja bih religijski post na hlebu i vodi nazvala i zlostavljanjem. 

• +1 7
  • Hvala 2
12 minutes ago, Filozof manijak said:

Valjda postoji neka sredina izmedju tih ekstrema

ja nikako ne bih nazvao ekstremom pokušaj da se deca zaštite. po svaku cenu.

• +1 2
7 minutes ago, Svemir Zeka said:

religijski post na hlebu i vodi

veliki post traje 48 dana, na hlebu i vodi trogodišnje dete - to nije za oduzimanje dece, to je za zatvor.

• +1 5
  • Vojvodo,serdare 1