Jump to content

Ruskinje /i poneki Rus ali retko/ - u Beogradu i Srpijici

Featured Replies

• Replies 439
  • Views 35.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dobro upućena prijateljica je oduševljena sto (kaže ona) uveče u izlascima ne nose bruseve. Ruskinje, ne Rusi. Neki je opšti utisak da su bgd Rusi malo moderniji nego naši ljudi. Meni odevnim kombinac

• ostadoh dužan ovo....   rešio da izvedem ženu za valentinovo, ipak je 25 godina iza nas pa kao ajd da bude malo kao nekad.   prvobitni plan je bio da odemo kod nami u istok na pali

• Ovo me podseti na poslednje putovanje u Moskvu, pre jedno deset godina.   U nekom restoranu pitam gde je tualet i kazu oni meni 'pravo' (sto je, je li, na ruskom, desno) - i ja krenem pravo

Posted Images

Kuku, Nusiceva 4, bacio sam prepruku ovde pre mesec dana

• Author

prevideo sam potpis u dnu cjenika, ne bih inače pitao

Zašto se svi čudite, čovek je samo pitao.

Ima neki navodno dobar ruski bar u TC Sremska. Ja zamalo tamo da zavrsim za Novu godinu, ali nisam bio ni tada ni posle.

On 28. 2. 2024. at 4:36, Frile said:

wiktionary kaže da "derecho" (u španskom, pravo i desno) i "right"  (engleski) vode poreklo iz istog indoevropskog izvora, pa su do španskog i engleskog stigli preko latinskog "directus"
"pravo" (u slovenskim jezicima, koje u mnogim od njih znači i pravo i desno) ima takođe indoevropski koren, ali različit od onog gornjeg
znači imamo dve prastare indoevropske reči čiji se potomci koriste za pravce pravo i za desno

jako je zanimljivo isti izrazi u mnogim jezicima imaju još jedno značenje - pravo (pravna nauka)

/troll off

Derecho u spanskom je imenica, a ne prilog i time ima uze znacenje nego right na engleskom.

You re right = Tienes razón na spanskom.

48 minutes ago, Budja said:

You re right = Tienes razón na spanskom.

pa naravno da nije potpuno isto

ali zato "human rights" su "derechos humanos"; "pravni fakultet" je "fakultad de derecho"

1 hour ago, Kampokei said:

Ima neki navodno dobar ruski bar u TC Sremska. Ja zamalo tamo da zavrsim za Novu godinu, ali nisam bio ni tada ni posle.

Bife bar, dosta je hipsterski čak i po ruskim standardima.

7 minutes ago, Frile said:

pa naravno da nije potpuno isto

ali zato "human rights" su "derechos humanos"; "pravni fakultet" je "fakultad de derecho"

Slazemo se.

• 2 months later...
  • Author

kakvu sam ruskinju danas video oko 16h u sonderu

neka gori sve

bukvalno od ratova na ovamo nije se tako nešto pojavilo u gradu

zapravo bi rutinski prošla kao legendarne splićanke iz osamdesetih

taman ten, dugačke noge, jako male ali prelepe grudi /bez brusa naravno/, vezana kosa u punđu, fenomenalan ten, nenormalno šarmantna, sve na njoj savršeno a ništa napadno ili izazovno

zašto nisam bio iznenađen

zato jer kako je počela vrela sezona i razgolićivanje mogu samo da se pomolim svevišnjem što je šetnja historikalom jedno nadasve izuzetno pičkopaćeničko iskustvo, a tek ulazak na ruska mesta o ljudi braćo moja.

• Author

evo da ne bude da sam izmislio, ima i drugih koji su zamijetili evo jedna žena npr

Novosadjanke, koja se udala, razvesce se.

taman, veći pool za mene :trlja ruke:

Rubbing Hands Disagree GIF

27 minutes ago, Eleniko said:

evo da ne bude da sam izmislio, ima i drugih koji su zamijetili evo jedna žena npr

Jes, još kad bi Ruskinje htele sa Srbljima. Da pričaju samo, a tek ostalo.