May 3, 20233 yr 4 minutes ago, Djuro said: Ma nema sanse, nikakve. Pa kako nema ? Šta, roditelji tek tako mogu da ostavljaju oružje maloletnicima na izvolite ma jebala bi im ja majku za ceo život, a život njihovog deteta je već sjeban, toliko da ne znam da li bi mu bilo bolje da i nije živ
May 3, 20233 yr Znaci tinejdzer moze teoretski da ubije 100 ljudi, maksimalna kazna je 10 godina a roditeljima nista?
May 3, 20233 yr 10 godina kazne u srpskom zatvoru za to dete, koje je mozda i na spektrumu, uz ono kako sada izgledaju srpski zatvori (think Iran) je prestrasna kazna. Podjimo od toga. Ono sto nije smelo da bude je da njegov istripovani otac sa ocigledno ozbiljnim mentalnim problemima ima oruzje. Znaci po Srbiji bi trebalo oduzeti bukvalno komplet naoruzanje, uz retke izuzetke vezane za ljude koji se bave lovom i to da nisu alkosi i slicno, znaci 5% bi moglo da ostane. I da nismo narko drzava, znaci sve ovo bice nikad.
May 3, 20233 yr 2 minutes ago, Mel said: 10 godina kazne u srpskom zatvoru za to dete, koje je mozda i na spektrumu, uz ono kako sada izgledaju srpski zatvori (think Iran) je prestrasna kazna. Srce mi se cepa ... ubio je desetoro druge dece, svoje drugove i sad kao da brinem o njegovom blagostanju ... ko ga jebe i njega i njegove bolesne roditelje Edited May 3, 20233 yr by Lezilebovich
May 3, 20233 yr Popular Post 20 minutes ago, Frile said: sad gledam fb oca tog klinca otac zaluđenik za oružje, streljaštvo, airsoft, igranje rata Može tata sada malo u Bahmut, pa neka se tamo igra rata. Evo, može da bira da li će u Wagner ili u Internacionalnu legiju...
May 3, 20233 yr 14 minutes ago, dùda said: Pa kako nema ? Šta, roditelji tek tako mogu da ostavljaju oružje maloletnicima na izvolite ma jebala bi im ja majku za ceo život, a život njihovog deteta je već sjeban, toliko da ne znam da li bi mu bilo bolje da i nije živ Roditelji imaju samo gradjasnko pravnu odgovornost, odgovaraju za stetu. (imaju i prekrsajnu ali to nije za ovakve slucajeve.) nije pravedno ali je tako. edit: vise detalja ovde https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/odgovornost-roditelja-za-nedela-svoje-dece/ Edited May 3, 20233 yr by Djuro
May 3, 20233 yr 1 minute ago, Tsai said: To je tacno, oruzje trrba da ima samo vojska i policija. Kolko mrzim oruzje jbt + milion i kakvi lovci kakvi bakrači samo ga dati ovim mučenicima na planinama da brane stada od vukova i kraj priče.
May 3, 20233 yr Deca odavno imaju pristup roditeljskom arsenalu. 90ih je to dovelo do gomile tragedija, ali po pravilu pojedinačnih. Nekad u školama, češće po kućama. Nešto bilo u medijima, dosta toga nije. U srednjoj sam išao na sahranu druga iz susedne učionice koji je poginuo u rodjenoj kući, da ne idem sad u detalje. Ali ovi masovni pokolji su nešto drugo. To je neki potpuno jeziv koktel faktora, i onda dete dodje u školu sa pet šaržera i puca kao da je ful utrenirani specijalac kako bi ubio što više svojih vršnjaka. To je nov momenat kakav nije vidjen ni u 90im.
May 3, 20233 yr 5 minutes ago, Mel said: 10 godina kazne u srpskom zatvoru za to dete, koje je mozda i na spektrumu, uz ono kako sada izgledaju srpski zatvori (think Iran) je prestrasna kazna. Podjimo od toga. Ono sto nije smelo da bude je da njegov istripovani otac sa ocigledno ozbiljnim mentalnim problemima ima oruzje. Znaci po Srbiji bi trebalo oduzeti bukvalno komplet naoruzanje, uz retke izuzetke vezane za ljude koji se bave lovom i to da nisu alkosi i slicno, znaci 5% bi moglo da ostane. I da nismo narko drzava, znaci sve ovo bice nikad. Maloletnicki zatvor je u Valjevu valjda. Edited May 3, 20233 yr by Moonwalker
May 3, 20233 yr zar nije propisano zakonom kako se cuva to oruzje u kuci? Da li za to ima odgovornost?
May 3, 20233 yr 2 minutes ago, Tsai said: To je tacno, oruzje trrba da ima samo vojska i policija. To je 1 toksicni paprikas i filozofsko pitanje na koje ne postoji tacan odgovor Jednako jezivo zvuci ovo koliko i da ga ima svako Jer lagano moze da se desi isto ovo sa sinom pandura ili vojnog oficira i di si tu si
May 3, 20233 yr Popular Post 16 minutes ago, Caligula said: Pa sada su govna proglasila uzbunu, treba ovo personalizovati i usmeriti gnev. Skolski primer spinovanja. Ovaj decak koji je pucao po skoli je sledecih dana meta medija. Njegovi roditelji takodje. Balavi vec sprema taktiku kako da iz ovoga izvuce nekoliko pozitivnih i sto manje negativnih poena. Ma mi smo u stvari govna, ne oni. Iskljucujem se, nema ovde sta da se kaze. Ovo je za gnev i cutanje. Ako neko pozove na ulicu, eto me. Hajde, molim te, nemoj da mešaš politiku u ovo, nema smisla stvarno, da ne kažem da je neukusno. Nikakve veze ovo nema sa naprednjacima, desilo bi se sve da je NDM BGD na vlasti, više ima veze sa Tik Tokom i YouTube-om, nego sa RTS-om i Pinkom.