Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
15 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Ne drži se u pritvoru nego je zatvoren u bolnici protiv svoje volje jer doktori procenjuju da predstavlja opasnost po sebe i/ili druge zbog psihičke bolesti. Kada/ ako to nekada ne bude bilo tako moraće da ga puste. 

Znači sa formalno-pravne strane je legalno po srpskim zakonima?

Posted
21 minutes ago, noskich said:

Znači sa formalno-pravne strane je legalno po srpskim zakonima?

Da

Posted

Tu su malo kontradiktorne informacije. Zar nije objavljeno da je veštačenje pokazalo da nije duševno bolestan?

Posted
1 minute ago, bejzbolka said:

Tu su malo kontradiktorne informacije. Zar nije objavljeno da je veštačenje pokazalo da nije duševno bolestan?

Ko bi to potpisao?

Posted

ja sam totalni analfabeta glede psihologije, psihijatrije i sl

međutim, zbilja mi nije jasno koje su to jebene metode koje bi pokazalo da dete koje je hladnokrvno ubilo deset svojih vršnjaka, nije duševno bolesno ?

niti je on prvi ni poslednji koji nije adekvatno vaspitan, od koga su roditelji zahtevali štošta, moguće ili nemoguće i da ne nabrajam dalje, mogućnosti za roditeljsko zlostavljanje su nepobrojive

pa da li sva ta deca postanu masovne ubice, pa ne, sigurno

• +1 1
Posted

Ako nije duševno bolestan moraju da ga puste. Zato će mu sigurno još neko vreme to pisati. 

On je inače u postupku protiv svojih roditelja dobio i status oštećenog. 

Dusevna bolest može i da prođe, a već se ovde objašnjavalo od strucnih ljudi šta je bolest, a šta ne.

Sa krivičnog stanovišta bitno je da li je mogao da upravlja svojim postupcima i da li je znao da je to što radi pogrešno. Takođe, bitno je da li može da prati odbranu i ucestvuje u njoj. 

Posto je imao manje od 14 ovo iz prošlog pasusa je nebitno jer nije krivično odgovoran. 

• Hvala 1
Posted

hvala Hamlete na objašnjenju, znam ja da je dosta pisano i na temu duševne bolesti, sve mi je jasno, nego prosto onako razmišljam kao laik, ne zamerite

Posted
45 minutes ago, duda said:

niti je on prvi ni poslednji koji nije adekvatno vaspitan, od koga su roditelji zahtevali štošta, moguće ili nemoguće i da ne nabrajam dalje, mogućnosti za roditeljsko zlostavljanje su nepobrojive

pa da li sva ta deca postanu masovne ubice, pa ne, sigurno

internet, daje im ideje, dokumentarci o onim pucnjavama u USA i onda uvek ide kopiranje, a posebno mladja deca sa ogranicenom pamecu i ogranicenom empatijom misle da je dobra ideja i da ce biti slavni. Zato vise ne sme oruzje da se drzi u kuci, ko ima decu.

Posted

Znači više ga drže iz političkih razloga i zato što ne znaju šta bi sa njim, nego što za to imaju osnova. 

Bolest će da prođe samo i ako Vučko kaže da je to tako. Nikako drugačije.

Posted (edited)
45 minutes ago, duda said:

hvala Hamlete na objašnjenju, znam ja da je dosta pisano i na temu duševne bolesti, sve mi je jasno, nego prosto onako razmišljam kao laik, ne zamerite

Ako mene pitaš, kao i mnogo mojih kolega, nije on normalan sigurno.

No, možda će neko reći da jeste, jer je znao šta radi. To ne znači da nije poremećen, a pre svega opasan po sebe i okolinu, pa ne znam ko je taj ko će ga pustiti. Nadam se da će mu dati da stanuje do njega. 

Edited by Svemir Zeka
  • Hvala 1
Posted

Ja bih rekao da ga drže jer objektivno ne znaju šta će sa njim. Ako ga puste, mora da živi negde, da ide u školu. Plus neki doktor mora da potpiše da on izlazi i posle da razmišlja da li će njega uhapsiti ako ovaj nešto ponovi. Nije neophodan Vučić da bi ga držali kako god.

Posted

Gde se inače drže psihopate koje na duši imaju 10 života? 

Posted
7 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Ja bih rekao da ga drže jer objektivno ne znaju šta će sa njim. Ako ga puste, mora da živi negde, da ide u školu. Plus neki doktor mora da potpiše da on izlazi i posle da razmišlja da li će njega uhapsiti ako ovaj nešto ponovi. Nije neophodan Vučić da bi ga držali kako god.

Nije neophodan, ali bi me iznenadilo da on tu ne donosi konačnu odluku.