October 16, 20222 yr 1 hour ago, Venom said: Npr. šlic pantalona se u principu ne kaže tako, ali cenim da je to neka regionalna varijanta koja je doprla do nas. pa ne, schlitz hose su pantalone sa prorezom. npr. ovako
October 16, 20222 yr mi smo kao deca govorili rosule. valjda nam bilo lakse da stavimo samoglasnik izmedju dva suglasnika, nego da lomimo jezik sa lš. @aram ova jadna uglasta cela kao da je ispala kroz prorez. poz
October 18, 20222 yr Ja volim Ikeu i ne bih da miniram temu, ali: moj tata je koliko sinoc bebi rekao "moraćemo da ti apcigujemo to" Od abziehen (abcien) =oduzeti Tu rec stvarno nisam čula trista godina.
October 18, 20222 yr @I*m with the pilots ja je znam u znacenju smirglanja kola vodenim smirglpapirom, priprema za farbanje. radio sam kao klinac, u srednjioj, preko leta, na raspustima kod auto lakirera.
October 18, 20222 yr Stare snajderke (gle sad i to ) su to cesto koristile kad treba da preprave nesto.
October 18, 20222 yr jedan snajder, kad musterija svojim zeljama izadje iz njegove vizije kostima/haljine: molim vas, da ne kompromitujemo model. poz
December 7, 20222 yr 23 hours ago, kud u maglu Simoviću said: i ti si od onih što ne razlikuje pucvalo i glimericu Kaže se "pucvala" i "glinerica".
December 8, 20222 yr I u engleskom je slično, tračak nade se kaže "a glimmer of hope". Quote glimmer, v. to shine with a weak light or a light that is not continuous glimmer, n. 1 a light that glimmers weakly: We saw a glimmer of light in the distance. 2 a slight sign of something good or positive: This month's sales figures offer a glimmer of hope for the depressed economy. Edited December 8, 20222 yr by vememah
December 8, 20222 yr naravno da je glimerica, poteklo iz nemačkog, kao i razne "cangle" ( špic, cvik, blankir, monter (iskrivljeno u "motor")), pa teštik, šrafštuk, da ne pominjem sa na šraf navrtao muter pošto se na njega nataknu šajbna i federšajbna. imamo i razne "nadle" (ziher, šper......).
December 8, 20222 yr 7 hours ago, kud u maglu Simoviću said: Umro bih u neznanju. Edited December 8, 20222 yr by Svarog