Filozof manijak Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Jel smeju da jašu zmajove tokom onih dana? Da ne postanu previše krvožedni... Link to comment
Weenie Pooh Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 (edited) 1 hour ago, MayDay said: Vini, ti ne znaš kako je to biti žena. Čak i kada imaš zmaja, opet je teška borba u svakom trenutku. Mnjaha, a ti znaš kako je biti najviše rangirana plemkinja u srednjevekovnom društvu, sa zmajem ili bez njega? Novela se (između ostalog) zove the Princess and the Queen, opisuje međusobnu borbu dve najmoćnije žene u Westerosu. A scenariste ovog sranja su očigledno namerile da ih naprave u nemoćne žrtve Patrijaršije, oličene u likovima ujaka Daemona, oca Otoa, i ljubavnika Krispy Kreama. To nije kreativno odstupanje od originala, to je žestoko promašena tema originala. Tu je negde u rangu sa onim da Galadrijela bude krvožedna ratnička princeza. Edit: Preston BTW neironično aplaudira, lupeta kako je borba žene za agency u svetu kojim vladaju muškarci jedna od glavnih tema ASOIAF Edited September 15, 2022 by Weenie Pooh 1 Link to comment
Ayatollah Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Ovo je bio verovatno najgori Preston koga sam ikada gledao, a gledao sam barem 30+ epizoda. Jbg, verovatno i on mora da vodi računa da ga gledaju svakakvi, pa ne može baš da udari po sarkazmu kada je rodna™ ravnopravnost u pitanju. 1 Link to comment
mustang Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Joooj Ovi slepci imaju budzet za zmajeve 5sekundi po epizodi Odgledacu do kraja sezonu i to je to. house of Dragan me nece vise videti. Link to comment
Zabalujev Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Bože gospode, kako ovo postade dosadno u kratkom roku. I ponadah se nekom jačem fajtu na osnovu trejlera, kad ono trt. I ovaj rendering na nivou ps5 smorio više, toliko bolno očigledan cgi. Al dosadno! Dosadno na nivou: plaćam račune na telefonu i ništa ne propuštam. Spoiler Ode pola glave ljubavniku gej mladoženje sa dredovima, al niko da priupita ovoga šta bi, nego se lepo odšetao čovek do bašte da se samoubije. Takođe, kralj i prestolonaslednica sa jednom lađom u prosidbu, ništa pomoćni brodovi, pratnja zbog pirata, mogućih brodoloma itd. Jeste da su zakucali dve iljade pirata na plaže Stepstones z poslednjoj epizodi, al ipak jbt. 3 1 Link to comment
mustang Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Ja mislim da nema vise svrhe stavljati u spojlere. Kud ljubavnik ne ubi onu moroncinu koja je sva pravila zakletve prekrsila. I od niokuda poludi, u 10 sekundi sveukupno sto je u seriji. Bas lose...sve sve lose. 1 Link to comment
mustang Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Trebali su nazvati seriju Dragance kud seli gori i baba se ceslja Link to comment
Lancia Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Kralj ide sve bolan nekom olupinom od brodica da uda kcer u najmocniju pomorsku obitelj u cijem dvorcu nema nikog, samo se dva pedercica macuju drvenim macevima...i tako sve do stakora koji se nasao tu na dvoru da posrce prosutu krv gejevsku, za koju niko ne mari. Ljudi, ovo je sve gluplje i gluplje 3 Link to comment
steins Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Mislim da će Vini da popije kiselinu posle ove epizode 2 3 1 Link to comment
mustang Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 1 minute ago, steins said: Mislim da će Vini da popije kiselinu posle ove epizode Jedva cekam njegov raport Link to comment
beyoncé Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 ovo prelazi u kategoriju toliko loše da je dobro. skoro sve što je neko rekao i uradio u ovoj epizodi je bilo wtf. koliko besmislenih scena. i koliko jeftino izgledajuće. da li je to treš, dragane moj? zbunjena sam, gleda mi se još. haljine i nakit su lepi, priznajem. 1 Link to comment
mustang Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Dragan gori, baba se češlja 1 Link to comment
Lancia Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Ali kakav prelaz sa scene gde vitez obescacivac ubi geja od batina i gde svi poluzinteresovano gledaju u njih (verovatno slabo placeni statisti) na scenu gde se pomenuti vitez sprema da izvrsi harakiri. Pa tu fali jedno 15 minuta radnje, izgorela im traka garant. 2 1 Link to comment
beyoncé Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 a ovi se odjednom venčavaju u drugoj sobi bez kraljice. koja se stvori pored rastrojenog viteza ko zna zašto. i još kralj crče u sred toga, a do juče prošle epizode je bio sasvim živahan. ludilo 1 Link to comment
Popular Post Weenie Pooh Posted September 19, 2022 Popular Post Share Posted September 19, 2022 (edited) Stvarno mi je trebalo jedno 10 minuta posle odgledane epizode da se smirim, ovi probijaju dno sa glupostima. Čak nema ni toliko noviteta, uglavnom se ponavljaju ranije viđena sranja, ali neće me mrzeti da ih obradim. Već je intro obećavajuće glupav. Jaše riba u lov sama samcita, nosi oklop because reasons. Šta si pošla da loviš – jelena. E baš lepo, a kud ćeš tim putem nesrećnice? Što jašeš stazom, jeste to sagradili za jelene da se ne izgube u planinama?! I odjaha ona tako, Vale ravan kao Vojvodina, sve do nekog drugog zamka. Jel’ u tom zamku možda žive jeleni? Ne, tu živi Daemon “Stealthy” Targaryen. Lovkinja na jelene je njegova supruga! Zajebani girl boss, naravno, mlada i lepa i nadrkana, kao i praktično svaka druga žena u ovoj seriji. Obaška to što je Daemon tvrdio da mu je supruga ružna, glupa, i dosadna – to je lagao zbog impotencije! Supruga ga tu napuši - po Daemonu se nije israo samo ko nije hteo - ali onda u trenutku skapira da je došao da je ubije! Zašto bi joj to palo na pamet, boga pitaj. Mogao je da pošalje nekog, ali ne, bolje da dođe lično i svojeručno da... pruži ruku ka njezinom konju Ovaj se propne i zbaci jahačicu, ona se izlomi živa. Pritom je htela da potegne luk i strelu da se odbrani, to bi tek bilo zabavno videti! Šta je asasinu bio plan B za slučaj da se slučajno ne desi ovaj izuzetno malo verovatni slučaj? Nemamo pojma, on with the show… Krenula House of the Dragon u prosidbu! Brodom, što bi zmajem kad imaju brod. Jedan. Kralju baš loše, ali namerio da po svaku cenu uda ćerku, htela ona ili ne htela. Poveo je sa sobom because reasons. Kod kuće u King’s Landingu, oprašta se kraljica od oca koji je dobio otkaz, on joj objašnjava kako će sto posto izbiti rat ako Rhaenyra bude nasledila jer je kraljevstvo puno seksista, moraju da povedu rat protiv nje kako ne bi izbio rat, razumeš Stižu kralj i princeza u Driftmark, teška kršina, neki ruševni zamak u sred ničega. Velaryons bi trebalo da su najbogatija kuća na kontinentu, što žive u toj rupčagi? Još posle mora kralj da priča u kameru kako im je kuća sjajna i bajna, pošto to naravno ne vidimo na ekranu jer nije Fantastična ekranizacija, kao za radio da ste adaptirali knjigu. Šezdeseti put tupe o ujedinjenju dve velike kuće Targaryen i Velaryon, ja po šezdeseti put urlam na ekran da nema šta da se ujedinjuju, na stranu to što su se već u prethodnom pokolenju ujedinili, nego su jedni drugima jebeni vazali! Brakom se ujedinjuju rivali, ujedinjuju se zaraćene kuće – nema šta da se ujedinuje kraljevska kuća sa svojim najbližim vazalima! T+V brakova je već bilo onoliko, ne zbog politike nego čisto zbog genetike… Ali najluđe od svega je bilo što Velaryon pita kralja, a jel’ može moj sin kad sedne na presto da zadrži moje prezime, to je po običajima Westerosa! Ovaj kao, pa dobro, može da zadrži, ali kad dete bude nasledilo moraće da uzme majčino, a ovaj će “Prihvatam kompromis”. Koji kompromis pizda li ti materina, postavio si sina i unuka na presto a zauzvrat nisi žrtvovao ama baš ništa! Praviš se da činiš uslugu kralju i preko kurca prihvatio prestolonaslednicu u familiju, umesto da mu skute ljubiš što ti je ukazao čast! Gej strana priče je očekivano presmešna, duck-duck-goose metafore, liberalni roditelji čija pozicija varira od “proći će ga” do “važno je da se deca druže”, ginger ljubavnik koji nešto pokušava da spletkari… najbolje je na kraju kad kaže onom Kingsguardu, “Ej, ja znam da ti jebeš buduću kraljicu, ali evo, jebem i ja budućeg kralja, pa sad, ako ti ne kažeš nikome neću ni ja.” Nivo spletkarenja Mali Perica. Komotno je mogao da ne oda da zna njegovu tajnu, umesto što nudi svoju kao neki kontrazalog. Možda ga ovaj ne bi ubio kao zeca. Kad smo već kod Ser Krispija, sjajno je bilo kako se nadrkočio na ljubavnicu prestolonaslednicu zato što ne želi da pobegne sa njim u Kazbu (i tamo se uda za njega, što bi nekako kompenzovalo njegovo kršenje zaveta, pitaj boga šta misli pod tim) Kaže ovako: “Slušaj Renira, ja sam iz Dornish Marches, znači Stormlands, znači Sunspear, to je velika luka, tamo pristaju brodovi iz Esosa, ja sam se uvek pitao kuda oni voze sav taj cimet i narandže! Ajde da se ti i ja na nj’ ukrcamo, da vidimo sveta kao Neda Arnerić i Slavko Štimac u ‘Ko to tamo peva’, jel važi?” Onda kaže ‘beži budalo’, a on će ‘ja sam za tebe znači samo kurva, jel’ tako?’ Poezija u prozi, razumeš, poezija. Posle taj isti ničim izazvan prizna kraljici da joj je jebo poćerku, moli da ga ne štroji nego samo da mu odrubi glavu, ona je u fazonu, ‘nema veze, Krispi, opušteno’. Oblači se sva u zeleno i upada na predsvadbenu predvečeru u sred muževljeva govora because reasons. Svi su jako impresionirani što se obukla u zeleno, ona time znate objavljuje rat! Nemamo pojma kome, ni kako, ni ništa ali užasno smo impresionirani, dramatično je u tri pizde materine je dramatično! Kraljica je ljuta na princezu što je jebala stražara, pa će sad da ratuje sa njom za presto iako to uopšte ne želi, jer ako ne zarate za presto mogao bi da izbije rat oko prestola! I onda najzad malo akcije: Ser Krispy Kreme ničim izazvan ubija Ser Gay Ginger Guy pred celom svadbom, golim oklopljenim rukama mu razbija glavu. I naravno nikom ništa, kralj i dvor nemaju šta da kažu na to, puštaju ga da ode i završavaju venčanje tu, u pustoj prestonoj dvorani, dok mladoženja plače za preminulim ljubavnikom. Ser Krispy odlazi pred weirwood tree da izvrši seppuku, dobro poznata drevna tradicija na jugu Westerosa, ali ga tu sprečava kraljica. Dun dun dun! Kako je napeto i uzbudljivo, kako se sve samo zakuvava, neizdrž me radi samo tako! Edited September 19, 2022 by Weenie Pooh 7 5 1 Link to comment
Recommended Posts