mustang Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Ma epizoda teska glupost...sad ce valjda da krenu da se krljaju Link to comment
J-♣ Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Kad smo kod detalja, živ pacov na dekoraciji iznad kreveta koga Alisent iz ležećeg položaja mirno posmatra. 1 Link to comment
Sara Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Meni deluju mnogo prljavije od GOT-a, u bukvalnom smislu. Mustanze@ kako će da završi princeza? Link to comment
mustang Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 7 minutes ago, Sara said: Meni deluju mnogo prljavije od GOT-a, u bukvalnom smislu. Mustanze@ kako će da završi princeza? Spoiler Jedno od dece alicent, njen zmaj ima da je prepolovi na pola. Posle ce deca da se biju medjusobno oko prestola 2 Link to comment
Weenie Pooh Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 1 hour ago, J-♣ said: Kad smo kod detalja, živ pacov na dekoraciji iznad kreveta koga Alisent iz ležećeg položaja mirno posmatra. Da, ne kapiram toliku opuštenciju - pacove koliko znam niko nikad nigde nije trpeo. Razumem da mora da ih bude i u dvorcima, ali valjda bi se motali oko kuhinja i skladišta a ne po kraljičinom budoaru na vrhu svega? Trebalo bi da pozove polsugu i dobro ih izriba, ali ova aristokratija je dosta popustljiva sa slugama - oni što ribaju kralja, on stenje, kraljica uskoči da ih odmeni i nikom ništa, samo on kaže "imaš lakšu ruku nego oni"; što im bar ne rekoste da rade malo nežnije, ako već nećete da ih izbičujete? Zaboravio sam da pohvalim epizodu, na čak dva mesta se Targaryen ponaša kao Targaryen: kad Daemon kaže sestričini "commoners bi više voleli da naslednik ima pišu", ona kaže otprilike "šta me boli dupe šta bi oni više voleli?" Kasnije, kad Viserys čuje da mu je ćerka išla u skandalozni provod, on širi ruke i pita "So?" Link to comment
Weenie Pooh Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 1 hour ago, mustang said: Hide contents Obrnuto, prvo će da se biju oko prestola a tek kad se sve završi će da ih jedu zmajevi. Link to comment
Sara Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 u GOT-u je tamo gde su princevi samo svila i kadifa mozda se vode logikom da se ovde radi o precima pa treba da su zapušteniji i divljiji Link to comment
mustang Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 4 hours ago, Weenie Pooh said: Obrnuto, prvo će da se biju oko prestola a tek kad se sve završi će da ih jedu zmajevi. Aha.thx Spoiler A oce li princeza ikad postati kraljica i sesti za svoj presto? Link to comment
Weenie Pooh Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 @mustang Hoće, ne brini. Ili bi bar trebalo, pošto vidim da su počeli da menjaju stvari. Npr. ovaj matori što je dobio otkaz, otac od aktuelne kraljice - on bi trebalo da je ostao na položaju sve vreme. Tako da, ne znam sa 100% sigurnošću da ti kažem gde voze. 1 1 Link to comment
Downforce Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 Voze u gomilu budalastina, sto je i bilo maltene svaki put kada su skrenuli sa originalne price i otisli u kreativni pizdimaterinis. Ono, knjige su gotove u tom smislu i svi ocekuju da se desi ono sto se desilo tamo...e pa ne. To je isuvise dosadno. Imali su raspone od tri, cetiri godine (koji se tako olako preskacu u ovim epizodama) da se razvlace i grade likove, ali im je ocigledno lakse da batale pricu i naprave neke neverovatne obrte... 1 Link to comment
MayDay Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 On 13.9.2022. at 12:29, Weenie Pooh said: Da, ne kapiram toliku opuštenciju - pacove koliko znam niko nikad nigde nije trpeo. Razumem da mora da ih bude i u dvorcima, ali valjda bi se motali oko kuhinja i skladišta a ne po kraljičinom budoaru na vrhu svega? Trebalo bi da pozove polsugu i dobro ih izriba, ali ova aristokratija je dosta popustljiva sa slugama - oni što ribaju kralja, on stenje, kraljica uskoči da ih odmeni i nikom ništa, samo on kaže "imaš lakšu ruku nego oni"; što im bar ne rekoste da rade malo nežnije, ako već nećete da ih izbičujete? Zaboravio sam da pohvalim epizodu, na čak dva mesta se Targaryen ponaša kao Targaryen: kad Daemon kaže sestričini "commoners bi više voleli da naslednik ima pišu", ona kaže otprilike "šta me boli dupe šta bi oni više voleli?" Kasnije, kad Viserys čuje da mu je ćerka išla u skandalozni provod, on širi ruke i pita "So?" Kako se ponasaju Targs? Boli ih dupe sta kazu plemstvo i pucina? Link to comment
Weenie Pooh Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 (edited) 3 hours ago, MayDay said: Kako se ponasaju Targs? Boli ih dupe sta kazu plemstvo i pucina? Pa da, jedini umišljeniji vlastelin od srednjevekovnog vlastelina je srednjevekovni vlastelin koji jaše na zmaju. Ljudima je "ognjem i mačem" porodični moto, eej, bukvalno sve što imaju uzeli su na silu! A sad, samo par generacija posle brutalnog osvajanja, odjednom sipaju mudrosti tipa "Their opinion should be of great concern to you if one day you hope to rule them." I to baš govori najluđi egocentrični manijak od aktuelne generacije egocentričnih manijaka, naslovni Rogue Prince, koga smo u prvoj epizodi gledali kako na ulici disciplinuje građanstvo prekim sudom Ako si pisac nesposoban da se mislima izmesti iz modernog sveta u kom si se rodio, prosto nemoj da pišeš fantasy. ~ Edit: Ništa manje debilno nije ni neprestano kukumavčenje zmajevite princeze na zrnu graška. "Mnjeeee, Patrijarhat, mnjeee! Brak je za ženu smrtna presuda, mnjeee! Da sam se rodila kao muško mogla bi da budem vitez, mnjeee!" Ali jebote, bukvalno te ništa u životu ne sputava! Ćerka si kraljeva, prestolonaslednica, jašeš zmaja, niko ti ništa ne može, jebe ti se za ceo svet. Ako hoćeš da se osamiš, osedlaj Syrax i vozi gde god poželiš, neće te niko zaustaviti. U životu te niko ni na šta još nikad nije naterao, a ti ne prestaješ da se žališ na sudbu kletu! Edited September 14, 2022 by Weenie Pooh Link to comment
MayDay Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Vini, ti ne znaš kako je to biti žena. Čak i kada imaš zmaja, opet je teška borba u svakom trenutku. 1 1 Link to comment
Downforce Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 Cak i kad imas zmaja - zmaj ima mecu. Link to comment
Recommended Posts