Sara Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Ne radi se toliko o pogresnom vremenu, koliko o pogresnoj porodici 2
Ptica trkacica Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 1 minute ago, Svemir Zeka said: Pa gde nađe Mančester živa bila? To sve gola radnička klasa, a tamo u 24 party people sve sami deprimirani. Ja bih zbog partija i muzike, a ne zbog deprimiranih. Posle bih se preselila u Brajton npr.
Svemir Zeka Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 1 minute ago, Braća Strugacki said: udobnije živiš kao niža srednja klasa nego kao aristokrata XIX veka, čak i da te ne pošalju u internat do punoletstva da te mlati ko stigne Pa ne jurim udobnost, nego filozofsko kontempliranje o značaju psihijatrije u Evropi
Jimmy Kowalski Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 John Cleese ima super foru, gde kaze za svoju kevu koja je bukvalno prozivela ceo 20. vek (101 godinu imala kad je umrla): "She lived through I world war, great depression, rising of hitler and stalin, II world war, atomic bomb, space age... she lived through it all... without really noticing any of it.. Ja bih voleo da sam bio Teslin savremenik uslovno receno, rodjen malo posle njega 1870-80, neki Njujork (moze i London ili Pariz, nisam toliko izbirljiv ) i onda gledam kako se svet drasticno menja sledecih decenija. Naravno, ne da budem neki kukavni lucki radnik koji jedva sastavlja kraj s krajem i od svega ne vidim nista ko Cleesova keva, nego neki Leopold, the 3rd Duke of Albany.. 3
Svemir Zeka Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Just now, Ptica trkacica said: Ja bih zbog partija i muzike, a ne zbog deprimiranih. Posle bih se preselila u Brajton npr. A pa tako je nastalo sve to, trebalo je preživeti život tamo
Jimmy Kowalski Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 10 minutes ago, Svemir Zeka said: Najveći me bedak uhvati kad gledam filmove iz osamdesetih: koliko su ljudi tad bili detinjasti. Pa mi bude žal što nisam bila odrasla tada, recimo negde u Americi, ali ja biram NYC nosila bih podignute šiške i debele obrve i šišmiš haljine, bila retardirano srećna i pevala Aj šud bi sou laki. Međutim, opet bi me sačekalo nešto bezveze kasnije, onda ajmo ranije: na primer negde u Engleskoj kraj 19. ili početak 20. veka, ali da sam aristokratija, drugačije ne. Ne bih birala ništa u zemljama istočnog bloka, pa ni ovih prostora. Dosta mi ga je za sva vremena. +1 Pa narafski.. 1
foto Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 ja bi da budem bejbi bumer i da prozivim pola 60tih i pola 70tih u pravim godinama. posle me bacite u sfrj do 90. a nakon toga na neko sto dalje mesto od bitnih desavanja. beach bar i nista vise. 1
Ptica trkacica Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 1 minute ago, Svemir Zeka said: A pa tako je nastalo sve to, trebalo je preživeti život tamo Znam, zato bih ja samo partijala, a ne bih da sam se zlopatila Mada, nije baš sve bilo tako crno. Bilo je i tu nekih čari. Volim fajtere i srvajvere. 1
Svemir Zeka Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 4 minutes ago, Jimmy Kowalski said: +1 Pa narafski.. Dikensove ćerke su živele superiška. Jedna jeste, dok se druga udala....
Ratamahatta Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 15 minutes ago, Ptica trkacica said: Posle bih se preselila u Brajton npr. 1
Ptica trkacica Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Ko nije gledio, da odgleda: https://www.imdb.com/title/tt0274309/ Ima na YT sa titlovima na engleskom. 1
villiem Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 Druga polovina sedamdesetih i polovina osamdesetih - Amerika. Meni to izgleda kao vrhunac bezbriznog u svetu, vreme pionira, nepregledna prerija dvadesetog veka. Francuska veza, ne znam iz koje je godine al taj muzicki pravac i atmosfera. Bitlsi, punk, Maradona, jedini problem garderoba, al bas ozbiljan problem.
morgana Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 7 minutes ago, Ptica trkacica said: Ko nije gledio, da odgleda: https://www.imdb.com/title/tt0274309/ Ima na YT sa titlovima na engleskom. boze koliko ja volim taj film 1
Jimmy Kowalski Posted August 8, 2022 Posted August 8, 2022 7 minutes ago, Svemir Zeka said: Dikensove ćerke su živele superiška. Jedna jeste, dok se druga udala.... Sad sam usao na wiki da vidim sta pise. Nisam puno znao o njima. Ej, sad mi prodje kroz glavu, a jel bi volela da si zivela zivot Nellie Bly recimo? Naravno, malo duze od nje, ali ono, da imas takav jedan radoznali, istrazivacki um koji te vodi kroz uzbudljiv zivot?
Recommended Posts