dragance Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 31 minutes ago, radisa said: Hvala Kad se navikneš i SAP je ok... Ali, ono što kažu, navknu se ljudi i u pustinji da žive... :( Inače, SAP je jako failovao sa analytic alatima, PBI če pojesti SAC kao dete čokoladu... Savaki projekat u poslednjeih godinu dana je: "kakav je mogućenost integracije SAP i PBI"... Počeo sam da razvijem alterantivne metode za povezivanje, jer je SAP naravno zakomplikovao sve, do nemogućnosti korišćenja.... :( Uzmi moj CloudBridge 🙃
radisa Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 11 minutes ago, dragance said: https://cloudbridgesolution.com Ovo je samo integracija podatka, nema neko vizuelno rešenje za prikaz, kao SAC,PBI,BOBJ?
dragance Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Evo vidi ovde par detalja. Tek smo ih kupili, pa proučavam šta može, a šta ne može. Klijentima se svidja. https://cloudbridgesolution.com/user-centric-design
Mel Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 4 hours ago, Have_Fun said: @Mel kao odgovor možeš pročitati ovo što je Shan Jan opisao, s tim što je ovaj primer vrednog momka na mestu. A ja sam na linkedinu a bogami i na primeru svojih poznanika viđao kako im se titula seniora dodeljuje na osnovu vremena provedenog u nekoj firmi gde je firma odlučila da se nakon 5 (ovo je bio najčešći slučaj) ili 7 ili 10 godina automatski postaje senior. A ne na osnovu znanja, veština i rada. Pa svi sad u email potpisima, vizit karticama ili na linkedinu ili gde već drže titulu "senior" ovo ili ono. Te ih takve firme zaista i prodaju klijentima kao seniore. Ovaj primer od @Shan Jana je ipak izuzetak. A ja pitam po kojoj logici je ne izuzetak, nego pravilo, da se ljudi sa 5 godina iskustva smatraju za eksperte/seniore. Mislim kapiram da je to neka dinamika ponuda potraznja itd, ali rechi bi ipak trebealo koliko toliko da zadrze smisao... 2
djeneralche Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Indijci u godine radnog iskustva racunaju i faks a mislim da oni imaju i ispite tipa priprema za intervju, pisanje cvja i sl. Znam da dosta Nemaca pocinju da rade posle srednje skole a koledz zavrsavaju dok rade. I onda sa 33 godina slave 15godisnjice u firmi.
bags Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 1 hour ago, djeneralche said: Ima i Oracle svoj small size ERP, da ne kazem djubre, NetSuite, na zalost radio sam na toj platformi, jeste lepa para bila ali nadam se nikada vise. Mi smo sprzili milione USD da sakrijemo to zlo iza modermog frontenda. Hyperion je posebno zlo.
djeneralche Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 12 minutes ago, bags said: Mi smo sprzili milione USD da sakrijemo to zlo iza modermog frontenda. Hyperion je posebno zlo. I feel your pain. Ali moze jos gore, tu postoji REST API koji ste koristili, ja sam pisao SuiteScript skripte, to je poseban krug pakla. 1
Have_Fun Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 57 minutes ago, Mel said: Ovaj primer od @Shan Jana je ipak izuzetak. A ja pitam po kojoj logici je ne izuzetak, nego pravilo, da se ljudi sa 5 godina iskustva smatraju za eksperte/seniore. Mislim kapiram da je to neka dinamika ponuda potraznja itd, ali rechi bi ipak trebealo koliko toliko da zadrze smisao... E pa upravo se to i ja pitam, jer ne deluje mi normalno ni logično. Ispada da je: Vreme provedeno u firmi > znanje, skill, rad Na stranu to što je za vreme stavljen period od samo 5god 1
Shan Jan Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Mozda prosto ima veze sa ogromnom potraznjom za ljudima i onda razni ljudi sa ispodprosecnim znanjem ucenjuju firmu da im daju vece plate i vece znanje da ne bi i oni otisli.
Mel Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 8 minutes ago, Shan Jan said: Mozda prosto ima veze sa ogromnom potraznjom za ljudima i onda razni ljudi sa ispodprosecnim znanjem ucenjuju firmu da im daju vece plate i vece znanje da ne bi i oni otisli. Lepo je to 1
CPP Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 17 minutes ago, Shan Jan said: Mozda prosto ima veze sa ogromnom potraznjom za ljudima i onda razni ljudi sa ispodprosecnim znanjem ucenjuju firmu da im daju vece plate i vece znanje da ne bi i oni otisli. Pa sad, ucenjuju. Malo je i do toga da firme ne uskladjuju ocekivanja sa mogucnostima (u smislu sta je obecano da se uradi u kom roku u kom budzetu) Mislim, ne malo, nego uglavnom. Preplaceni (losi) radnici su samo manifestacija.
Zverilla Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 4 hours ago, Shan Jan said: Mozda prosto ima veze sa ogromnom potraznjom za ljudima i onda razni ljudi sa ispodprosecnim znanjem ucenjuju firmu da im daju vece plate i vece znanje da ne bi i oni otisli. + Senior titula firmu ne košta ništa 2
noskich Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 (edited) Dosta je do interne klasifikacije firme. Neke firme preteruju u titulama, druge zakidaju na njima. Recimo Senior Manager u jednoj firmi može biti i neko sa par godina iskustva ko je sebe toliko upregao da mu titraju. A u drugoj firmi čovek sa 20 godina iskustva i sa 10oro ljudi ispod njega. Što je titula više generička to je i elastičnija. Edited June 20, 2023 by noskich
Tpojka Posted July 11, 2023 Posted July 11, 2023 Jedno loose question: kol'ko nije puno da tražim za upgrade mašine?
Recommended Posts