Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

Mi na poslu imamo Cursor Enterprise plan, meni je Opus 4.8 jedan request, prema 2 sto je composer 2.5 ili opus 4.6

• Replies 4.4k
  • Views 369.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Opcija 1 : trenutni tim, super harmonican i uhodan dobar roadmap za naredne 2 god, zanimljive i raznovrsne tehnologije odlican Product Owner Mane: nova sefica, sposobna ali izuzetno namazana i miko

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

Posted Images

12 hours ago, djilkos said:

Ha ha ha

image.png

Meni Fable radi, mada nisam primetio neku preveliku razliku jos uvek.

Radi ti zato što tamo u svom nalogu na Claude sajtu nisi odčekirao da mogu da koriste tvoje sesije za trening modela s_d

Ja sam još uvek na Sonetu, mnogo su se žalili ljudi na Opusa.

Ubisoft zatvara kanc u Beogradu, 100 ljudi ostaje bez posla.

Screenshot_2026-06-11-11-40-42-201_com.linkedin.android-edit.jpg

jel to ubijanje grafickog dizajna?

10 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

Screenshot_2026-06-11-11-40-42-201_com.linkedin.android-edit.jpg

Zapravo 230 ukupno, Vinipeg, Beograd, deo San Franciska i još nešto. Obzirom da su prošle godine bili u debelom minusu i da ih hebe ko stigne...

On 10. 6. 2026. at 12:40, goofs said:

Radi ti zato što tamo u svom nalogu na Claude sajtu nisi odčekirao da mogu da koriste tvoje sesije za trening modela s_d

Ja sam još uvek na Sonetu, mnogo su se žalili ljudi na Opusa.

Dal stvarno treniraju ili ne niko ne može da zna, ali zvanično objašnjenje je da za Fable čuvaju 30 dana podatke zbog bezbednosti (čitaj: da te uhvate ako uspeš da jailbreakuješ Mythos).

A ono je vrv enterprise account i zero data retention. Fable uredno radi na consumer accountima sa ugašenim Help improve our AI models.

Edited by shamotnapec

Američka vlada izdala je hitnu naredbu kojom je kompanija Anthropic primorana da odmah obustavi pristup svojim najnaprednijim AI modelima Fable 5 i Mythos 5. Prema saopštenju kompanije, odluka je doneta 12. juna uz obrazloženje da postoje razlozi povezani sa nacionalnom bezbednošću, ali bez detaljnijeg javnog objašnjenja.

8 hours ago, djilkos said:

Američka vlada izdala je hitnu naredbu kojom je kompanija Anthropic primorana da odmah obustavi pristup svojim najnaprednijim AI modelima Fable 5 i Mythos 5. Prema saopštenju kompanije, odluka je doneta 12. juna uz obrazloženje da postoje razlozi povezani sa nacionalnom bezbednošću, ali bez detaljnijeg javnog objašnjenja.

Osveta sto su odbili da rade za MoD?

Nakon potpisivanja ugovora od 200 miliona dolara, Anthropic je tražio garancije da se njihova AI tehnologija neće koristiti za masovni nadzor i razvoj oružja.

Kada dve strane nisu mogle da nađu zajednički jezik, Pentagon je zvanično proglasio Anthropic za "rizik u lancu snabdevanja" po nacionalnu bezbednost. To je prvi put u istoriji da je američka kompanija dobila etiketu koja se inače daje stranim špijunskim firmama, što je Anthropic navelo da podnese tužbu protiv sopstvene vlade.

Ja se slabo razumem u vas IT strucnjake, ali da li se te garancije potpisuju pre ili kraja pregovora?

Ovo je/lici na podelili smo kintu ali sada nije OK?

Edited by foto

@foto . Pa nije baš tako išlo. Ugovor je potpisan sredinom 2025. Početkom 2026. je DoD rekao da se odredbe opštih uslova ne odnose na njih, pa je krenuo spor.

Isplata nije unapred, već iz korišćenje

Hvala na objasnjenju. Rekoh da ne znam kako to ide.

Da li moze da mi kaže neko da li je ovo istina za developers i za IT u Bugarskoj. Ona Bugarska firma što radi formatiranje dokumenta nešto slično Microsoft word i tome. Mi je rekao da plate idu do 10k EUR a da srednja plata poprečna u Bugarskoj je 5000 EUR za mid developers. Da li njegova pričam ima nekog smisla?