Oniks Posted January 20 Posted January 20 41 minutes ago, Engineer said: Ne znam šta da kažem na ovo. Lično mi ne smeta, ali ne znam da li postoji tim/odeljenje od 10 ljudi sa istim pozicijama u bilo kojoj oblasti i da imaju istu platu. Po ovome bi mogli da kazne preko 90% firmi preko noći Mada čini mi se da mogu da se vade na stav 3, i da dokažu da doprinos nije isti Mislim tu se postavlja pitanje kako to se kvantifikuje. U pitanju je baš slippery slope. Tu bi jedino "možda" i to naglašavam pod navodnicima, moglo da prođe negde kod prodaje, gde bi neko imao veću zaradu u onom delu koji se odnosi na prodaju zbog veće ostvarene prodaje u odnosu na kolegu iz tima, ako ima istu stručnu spremu, znanje i iskustvo.
Shan Jan Posted January 21 Posted January 21 Malo smesno, malo zalosno, sto pre 10-20 godina smo se frapirali na ovakve slucajeve a danas je to skoro svaki jebeni CEO:
Mr.Mxyzptlk Posted January 23 Posted January 23 izgleda se u vrumu sprema kolektivni odmor. inside info puko im ekomerc deo 2
lord_s Posted January 23 Posted January 23 (edited) 41 minutes ago, salerokada said: Šta je Vrum? e-commerce platforma za trgovinu automobilima Imali su cini mi se reklame na NFL Super bowlu i NBA Finals utakmicama pre par godina. Tako u to vreme sam i procitao da su otvorili kanc kod nas ali od tada nista nisam cuo od njih Edited January 23 by lord_s 1
brusli Posted January 23 Posted January 23 Koja je veza Vroom i Vast, jel to ista firma samo 2 dela ? 1
Shan Jan Posted January 23 Posted January 23 3 minutes ago, brusli said: Koja je veza Vroom i Vast, jel to ista firma samo 2 dela ? Vast je valjda kupljen od strane Vroom-a. 2
Lezilebovich Posted January 26 Posted January 26 https://inside.fishingbooker.com/anketa-o-platama/ 1 2
Shan Jan Posted January 26 Posted January 26 Par zanimljivih crtica; - QA zaradjuju manje nego sto sam ocekivao - I za Data inzenjere sam ocekivao da zaradjuju mnogo vise. Mozda je ovo problem sto se time danas zove sve zivo? - Nema sanse da senior DevOps u proseku zaradjuje samo 3k - PM-ovi bas setaju sa platama, izgleda mnogo zavisi od firme u kojoj zavrse
Sammael Posted January 26 Posted January 26 Boga pitaj šta su oni sve podveli pod PM, cenim da je tu bilo i scrum mastera kojima plate baš znaju da variraju (od 900 do 3000€) a senioritet je retko jasan. Mogli su i za viši menadžment da ubace da vidim dal da tražim povišicu 2 2
Lucia Posted January 26 Posted January 26 Ne vidim podatak o firmama: iz koliko/kojih firmi su ispitanici, kakva je raspodela i sl. Cifre mi deluju niske. Bice da su dobre firme zaobidjene tj. da oni koji dobro zaradjuju i ne ucestvuju u ovakvim anketama (pa i ugovor moze to da brani).
zikaPantelej Posted January 26 Posted January 26 Zna li se šta vezano za ovu vest https://innovation-village.com/sap-announces-major-restructuring-plan-affecting-8000-jobs/ Mislim da su i naši mediji preneli.. Koje pozicije se prekvalifikuju u koje nove? Mislim da je to ključno posmatrati, šta rade veliki preliće se i na nas male kad tad.. a bolje da budemo makar upućeni
Recommended Posts