Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Košarkaški podcast

Poll 86 members have voted

1. 1. Omiljeni domaći podkast?

• Luka & Kuzma
      1%
      1
    • Edin & Miloš
      42%
      25
    • Jao Mile
      5%
      3
    • Srđan i Vujak
      5%
      3
    • 6.75 range
      33%
      20
    • nešto drugo
      11%
      7

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

12 hours ago, Valk said:

Koliko je to nevažno, i sa koliko šmeka je Edin svoje simpatije iskazivao dok disrespecta nije bilo ni u naznakama.

Apsolutno. Pa na onom legendarnom klipu je izhajpovao Bogdanovićevu trojku za titulu, ne znajući da posle sledi Kecman. Baš profesionalac i mnogo više zaljubljenik u košarku nego navijač.

• Replies 580
  • Views 39.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• vorda
    vorda

Sportklub Preminuo Edin Avdić Poznati košarkaški novinar, komentator i podkaster Edin Avdić preminuo je danas u 47. godini.

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

• Plissken
    Plissken

Ne mogu sebi da dodjem. Zivot bas nije fer...odlaze Edin, Dule, Deki Milojevic...a ljudski otpad koji decenijama seje mrznju kao da ce ziveti vecno.

Posted Images

• Popular Post

Ma apsolutno. Kad ode ovako mlad čovek, iluzorno je i isticati bilo koji segment njegovog posla. To je pre svega ubitačan gubitak za porodicu. Nisam 100% siguran, ali mislim da sam ga svojevremeno negde na Zvezdari video kako gura kolica, mada ne znam da je javno ikad pominjao da je otac.

Profesionalno, on je već napravio karijeru kao soliter, Iks-oks je svetska ekskluziva, doveo je Željka da crta akcije, Tea naterao da priča o košarci koliko zbirno nije pričao pred kamerama za života, upao i razgaćio se kod Jokića... Meni je ta njegova potkast karijera što se tiče zanata daleko slabija od komentatorske, a naročito od kolumnijske. Njegovi tekstovi su sportski antetomićizmi. Besprekorna struktura i povremeni izleti u spontano koji daju dušu celini, kao kad se izdobija dok piše kako je Grent Hil dao ćaletov sako za prvu košarkašku loptu.

Slava ti dobri medo.

• Popular Post

Što više razmišljam o njemu to se više bedačim.

Kako mi "uzima za zdravo za gotovo" da smo savremenici takvih ljudi.

Moja žena, dok ja gledam podkast je "usvojila" da njega zove "... Onaaaj" po njegovoj poštapalici. To je izgledalo kao da ga ponižava, ali sinoč kad smo seli počela je da nabraja njegove segmente.

Eto to ostane iza čoveka.

A tek ga je čekalo da dominira.

"Dan kada je otišo Hase..."

Ima i ta komponenta sarajevske raje koja ovakve situacije čini dodatno uznemirujućim. Treba biti ozbiljan šampion da tu urođenu čistotu i naivnost, koja je kod Edina očito ostala netaknuta, kao da se juče rodila, potrošiš za života kao magarci Nele i Kusta.

Juče ne pustim poslednju epizodu Udvajanja, ostavim kao za danas. Sad ne mogu da gledam.

Nijedan novinar na ovim prostorima nije voleo košarku kao Edin, i ta ljubav se videla u svakom intervjuu i podkastu koji je radio. Iz nje je došlo veliko znanje, koje je znao da prenese, za razliku od velike većine kolega komentatora.

Počivaj u miru.

edit: ako neko nije gledao, neka obavezno pogleda X & O's sa Acom Petrovićem, razgovor 2 čoveka koji dele strast prema košarci

Edited by Sokrat

1 hour ago, kralj said:

Ma apsolutno. Kad ode ovako mlad čovek, iluzorno je i isticati bilo koji segment njegovog posla. To je pre svega ubitačan gubitak za porodicu. Nisam 100% siguran, ali mislim da sam ga svojevremeno negde na Zvezdari video kako gura kolica, mada ne znam da je javno ikad pominjao da je otac.

Jeste,

klinac mu sa mojim klincem ide u skolu, mali je. Pre svega pomenutog ogroman gubitak za porodicu.

E ljudi moji kakva tuga, ja sam sledjen od šoka. Kakav gubitak, nenadoknadiv...jebeni užas..

20 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

Feeling kao kad je stigla vest za Kobija, prosto ne možeš da veruješ šta čitaš. Malo sam tražio dlaku u jajetu u njegovim podkastima i pisao razna kritička sranja, ali sam svaki upijao. Nema sumnje da se radi o najboljem košarkaškom novinaru na ovim prostorima u poslednje dve decenije. Broj znamenitih košarkaških ikona iz celog sveta na njegovoj sahrani će to i potvrditi. Ostaje praznina koju nema ko da popuni.

Apsolutno. Verujem da je mnogima teško da u ovom trenutku šoka uopšte prate košarku. Samo to dovoljno govori koliki je uticaj imao na sve nas koji volimo ovaj sport na ovim prostorima. Moraće da prođe sigurno još dosta vremena da se svi naviknemo na novinarsku žabokrečinu koja nam je preostala i da se opiremo koliko možemo. Nekad mi dođe da poispadaju i Zvezda i Partizan iz EL, samo da ne moram na svakom koraku da gledam raznorazne šupljoglavce kako drve o nečemu što evidentno pojma nemaju samo zato što je to eto aktuelno.

Nisam ga poznavao a opet bio je nekako tako blizak. Bio mi je komšija iz kraja, pio je kafu na mestima gde sam i ja odlazio, imamo zajedničke prijatelje, ma nikom nije ni do čega a posebno do košarke.

Nije sto je umro, nego ja stvarno ne znam nikoga koga je on nervirao dok je bio ziv.

Uopste nije bio polarizujuc, manje-vise svi koje znam a koji volu i prate kosarku su ga gotivili, me included

Gospode, tek sam sad uhvatio vest. Hvatao nesto po forumu, edin avdic zvezda, ovo ono, mislio sam neko navijacko proseravanje.

Kakav uzas i kakav gubitak za kosarku.

• Author

znao je koga treba

Prosto mu je sve "pasovalo".

Bilo ko drugi da ovo ispriča bilo bi "jeeeste..."

Super je opis videa na Eurobasket nalozima ispod "sa parkinga" videa:

You don't need to understand, to understand

• Popular Post