Jump to content
IGNORED

Burnout

eumeswil

Recommended Posts

Posted
42 minutes ago, goofs said:

Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, čuj osiguranje je problem rada van ofisa, internet security i slično, sve se to ispegla, osim ako ne radite za Pentagon.

Nije bas tako, i ne mora sve da bude posao u Pentagonu. Rizici pri radu mogu biti razni, a polise osiguranja koje ispregovaraju koncerni pojedinac nema sanase da dobije. 

Posted

Dajani Paunović nekako polazi za rukom da najteže i najzahtjevnije projekte završava sa lakoćom.

Možda je ipak do nas? :unsure:

• Haha 2
Posted
1 hour ago, goofs said:

Savet koji mogu svima u sličnim situacijama da preporučim je jako dobra organizacija rada i života, secite radno vreme u zacrtani sat, nema ništa da se dovrši, sve može sutra.

Ja ovo pocela da radim kod drugog freelance projekta (silom prilika*, nije bas bio moj izbor), pa je rezultat da sad em radim prekovremeno em su mi pripretili otkazom :D

Pa sad cekam imam li posao od jula ili ne :D :(

*A sila prilika je da je dete pa i mi bilo non stop bolesno, a bolovanje ne mogu da uzmem.

Posted
17 minutes ago, Mel said:

Pa sad cekam imam li posao od jula ili ne :D :(

U ovim situacijama obicno bude promocija. :lolol:

• +1 1
  • Haha 1
Posted
49 minutes ago, Moonwalker said:

Nije bas tako, i ne mora sve da bude posao u Pentagonu. Rizici pri radu mogu biti razni, a polise osiguranja koje ispregovaraju koncerni pojedinac nema sanase da dobije. 

Pa pojedinacno - ne, naravno, samo kazem kad bi bilo pameti i volje u korporaciji sve to i pravno i tehnicki bi moglo da se ispegla tako da se ljudima omoguci rad sa udaljene lokacije, za profesije kod kojih je to moguce. 

Posted

A nama koji radimo u kancu da se poveća plata stavkom nadoknada za razdvojenost od doma. :fantom:

• +1 1
Posted

Zbog vas iz kanca ce se na kraju sa 78 ici u penziju :D

• Haha 1
Posted

Bolje uzmi 83. do Zemuna, kraće je :D

• Haha 6
Posted
1 hour ago, morgana said:

freelance zna da bude prilicno zajeban, a nema placenog bolovanja

Pa ima i to kod dobrog zdravstvenog i penzionog osiguranja. Ovde zdravstveno plaća do 60 dana, posle preuzima penziono… 

Posted
Just now, aram said:

Pa ima i to kod dobrog zdravstvenog i penzionog osiguranja. Ovde zdravstveno plaća do 60 dana, posle preuzima penziono… 

pa ovdje nema

Posted (edited)
3 minutes ago, morgana said:

pa ovdje nema

Pa jasno mi je, ali dobro je znati da to može, pa vršiti pritisak. Ili se osigurati u inostranstvu, ako je moguće, privatno. 
ed: kod privatnog osiguranja postoji sve i svašta što se može uključiti, samo treba tražiti, niko vam to neće sam ponuditi. 

Edited by aram
  • +1 1
Posted
1 hour ago, morgana said:

freelance zna da bude prilicno zajeban, a nema placenog bolovanja

Vrlo cesto ni godisnjeg, to jos nisam doziveo, da solim muda a idu pare :laugh: Cak sam i laptop nosio namore da odradim 2-3 sata dnevno da mi neka pirana ne preuzme poso

• +1 3
Posted
1 minute ago, Plajvi said:

Vrlo cesto ni godisnjeg, to jos nisam doziveo, da solim muda a idu pare :laugh: Cak sam i laptop nosio namore da odradim 2-3 sata dnevno da mi neka pirana ne preuzme poso

da bre. triessedam kora. mada nemam ambicije da mijenjam modalitet poslovanja, povremeno mi se dobro smuci.

• +1 2
Posted
20 minutes ago, Filozof manijak said:

A nama koji radimo u kancu da se poveća plata stavkom nadoknada za razdvojenost od doma. :fantom:

+ safety kit za ekstremne situacije

FD9258B5-7D15-4E67-8380-5434B0F9D4DA.jpeg.e0c276f1e56668cb1a1449fde90a7dcd.jpeg

• +1 1
  • Haha 1
Posted
3 minutes ago, Plajvi said:

Ja sam jedno godinu-dve imao bas ozbiljan trip oko godisnjeg, jer freelancere on kosta duplo - deo novca ode na uobicajene stvari, putovanje, smestaj itd, a drugi deo je onaj koji ne zaradis za taj mesec radeci. Zajebana rabota, mislim, sve je ok kad dobro promislis i postavis stvari na pravo mesto, ali je trip.

• +1 3