jms_uk Posted May 31, 2022 Posted May 31, 2022 Tako je samo sto ja mislim, da ce poceti da postavljaju uslove i odakle mozes da se logujes. Daj boze da nisam u pravu.U nekim firmama/ zemljama je problem sa radom u inostranstvu i oko poreza (gde je zaposleni onda rezident) i sl. Sent from my iTelephone using Tapatalk 1
Mel Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 12 hours ago, Vapad said: Mislim da je to klasična pogreška naučnih krugova koji su posmatrali kroz neke svoje naočare Lenjost je stvorila čoveka, da ne trči 12 sati ne bi li izmorio ranjenu zver usavršio je ubijanje, da ne rmbači satima na polju, mašine, etc. lenjost i shvatanje njene prednosti su napravili modernog čoveka, my 5 cents. Ja sam spreman za deep space era Ti sto su razvijali masine nisu nuzno bili ti sto su satima rmbacili na polju. Vecina tih izuma delo su prosto radoznalih i talentovanih umova koji su na svemu tome jako puno radili, verovatno i vise nego oni sto su trcali za zverima i rmbacili po polju. 1
Milosh76 Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 aha, imam desktop i ogroman ekran, savršeno mi odgovara, laptop retko koristim kući. naravno da ga imam, jer moram da ga imam. doduše supruga ima mnogo bolji, pa me to nervira [emoji3]Nakaci laptop na monitor, pa ces imati veci... ekran od nje 1
Moonwalker Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 Koriste li se docking stanice za lap top racunare sa nakacenim periferijama u kancelariji? Laptop se prikaci na istu i funkcionise normalo kao i desktop. 2
Vapad Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 2 hours ago, Mel said: Ti sto su razvijali masine nisu nuzno bili ti sto su satima rmbacili na polju. Vecina tih izuma delo su prosto radoznalih i talentovanih umova koji su na svemu tome jako puno radili, verovatno i vise nego oni sto su trcali za zverima i rmbacili po polju. Ok ok, rad je stvorio coveka 1
Milosh76 Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 Koriste li se docking stanice za lap top racunare sa nakacenim periferijama u kancelariji? Laptop se prikaci na istu i funkcionise normalo kao i desktop.Naravno, u svakom open spejsu imas takav koncept.Sto se tice burnauta, bitno je ne praviti sebi pritisak veci nego sto treba, imati filter da se smanji stres, znati svoje granice i mozda najbitnije, smanjivati obim posla i prebacivati ga na druge. 1
radisa Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 28 minutes ago, Moonwalker said: Koriste li se docking stanice za lap top racunare sa nakacenim periferijama u kancelariji? Laptop se prikaci na istu i funkcionise normalo kao i desktop. Mom laptopu ne treba docking station... Imam 4 USB-A i 2 USB-C priključka, HDMI i VGA izlaze... U stvari po težini i veličini, veći je i teži od nekih desktopova... I to značajno, pogotovo teži...
Desmond Bojčinski Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 15 hours ago, Vapad said: Lenjost je stvorila čoveka, da ne trči 12 sati ne bi li izmorio ranjenu zver usavršio je ubijanje, da ne rmbači satima na polju, mašine, etc. +1 Spoiler 1
Lezilebovich Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 13 minutes ago, radisa said: Mom laptopu ne treba docking station... Imam 4 USB-A i 2 USB-C priključka, HDMI i VGA izlaze... U stvari po težini i veličini, veći je i teži od nekih desktopova... I to značajno, pogotovo teži... nije stvar u broju ulaza, nego što je već sve povezano i onda ga samo metneš u dock, a tu se već povezani monitori, periferije i slično 1
Moonwalker Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 (edited) 15 minutes ago, radisa said: Mom laptopu ne treba docking station... Imam 4 USB-A i 2 USB-C priključka, HDMI i VGA izlaze... U stvari po težini i veličini, veći je i teži od nekih desktopova... I to značajno, pogotovo teži... Kao neki koje koriste kod nas za commissioning. I moj je poteska "mrcina" Ali je ovo zgodno kad se koristi u ofisu, gde je vec povezano sve sto treba, i u principu moze da se koristi bilo koje slobodno mesto. U zadnje vreme koriste neki uredja sto lici na ruter koji se preko USB kabla (3.0 mislim) kaci za racunar, a perfireje su vezane za taj uredjaj plus mreza ukljucujuci. Zaboravih ime. Edited June 1, 2022 by Moonwalker
radisa Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 5 minutes ago, Lezilebovich said: nije stvar u broju ulaza, nego što je već sve povezano i onda ga samo metneš u dock, a tu se već povezani monitori, periferije i slično Znam, ali zbog svih tih priključaka i veličine, ni ne postoji docking za njega... A ionako ga koristim (sada) 90% vremena na jednom mestu... Ranije, dok sam išao po klijentima, pre korone, sam bio izvežban, za manje od 15 sekundi sve uključim/isključim i povežem/razvežem...
Roger Sanchez Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 U zadnje vreme koriste neki uredja sto lici na ruter koji se preko USB kabla (3.0 mislim) kaci za racunar, a perfireje su vezane za taj uredjaj plus mreza ukljucujuci. Zaboravih ime.Kod mene se (marka) zove itec. Ide i struja preko njega. Vrlo praktično, uzeo sam si jedan i za doma. 1
Popular Post goofs Posted June 1, 2022 Popular Post Posted June 1, 2022 Da se upišem u temu, kao neko ko radi otkućetm više od pune decenije, pa još freelancuje, mogu reći da sam u kategoriji "vrlo podložnih da sami sebi naprave burnout". Freelance je po pravilu nestabilan, pa zbog nekog unutrašnjeg straha uvek uzimaš ponuđen posao, uvek može još malo, backup za backup i slično, a još kad se radi od kuće, ihaaaj, radno mesto pored kreveta, samo da završim još ovo i ovo, da bih sutra bio slobodan! Ali đoka, sutra stiže lista od 19 novih taskova od kojih su 23 urgent, takođe 15 ih je neizvodljivo sa današnjom tehnologijom. Savet koji mogu svima u sličnim situacijama da preporučim je jako dobra organizacija rada i života, secite radno vreme u zacrtani sat, nema ništa da se dovrši, sve može sutra. I odvojite radni deo u posebnu sobu u kojoj ne obitavate i ne spavate, tako kad se zatvore vrata ofisa zatvori se i radni dan. Uz sve ovo godinama sam i razvio određenu dozu letargije prema poslu, u smislu da ako stvari pucaju po šavovima zbog nečega što nije što nije moja krivica neću dozvoliti da to i mene razjebe po šavovima. Može sistem da ne radi dan-dva, uvek može. I dobar psihoterapeut vredi svakog dinara koji mu date, pa i još malo preko toga, bez preterivanja, najbolje potrošene pare u životu. Inače sam veliki pobornik rada van radnog mesta, kako kome najviše prija, radnicima ne bi trebalo da bude merilo gde i kada rade, već samo rezultat njihovog rada i da li on zaodovljava određene zahteve kvaliteta i vremena isporuke (znači nešto kao kontra-državni pos'o). Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, čuj osiguranje je problem rada van ofisa, internet security i slično, sve se to ispegla, osim ako ne radite za Pentagon. Problem predstavljaju ljudi koji su neorganizovani i neodgovorni, pa misle da ako nisi u ofisu da si na odmoru, te zbog toga rezultat ispašta, i onda je zbog njih home-working na lošem glasu. 11 1
morgana Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 freelance zna da bude prilicno zajeban, a nema placenog bolovanja 5
Recommended Posts