Jump to content

Burnout

Featured Replies

Tako je samo sto ja mislim, da ce poceti da postavljaju uslove i odakle mozes da se logujes. Daj boze da nisam u pravu.

U nekim firmama/ zemljama je problem sa radom u inostranstvu i oko poreza (gde je zaposleni onda rezident) i sl.

Sent from my iTelephone using Tapatalk
  • Replies 464
  • Views 37.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Znaš kako, dok sam radio u sudu, imao sam običaj da kažem da ako danas padne meteor na Peti opštinski sud u Beogradu i ubije svih nas 200 zaposlenih i sudija, bićemo vest jedno pet dana, i to više zbo

• Ayatollah
    Ayatollah

Ako vam je cilj da napredujete u karijeri u smislu većeg senioriteta, samo da znate da je sistem postavljen za ljude koji napreduju dijagonalno (iz stare firmu u novu na veću poziciju) i one koji rade

• Iz mog iskustva vidim da je i dobronamernim ljudima tesko da percepiraju depresiju cak i kad se bas potrude. Cesto cujes te savete tipa idi medju ljude, idi na sport, pricaj pozitivno sa samim sobom..

Posted Images

12 hours ago, Vapad said:

Mislim da je to klasična pogreška naučnih krugova koji su posmatrali kroz neke svoje naočare :laugh:

Lenjost je stvorila čoveka, da ne trči 12 sati ne bi li izmorio ranjenu zver usavršio je ubijanje, da ne rmbači satima na polju, mašine, etc. lenjost i shvatanje njene prednosti su napravili modernog čoveka, my 5 cents.

Ja sam spreman za deep space era

Ti sto su razvijali masine nisu nuzno bili ti sto su satima rmbacili na polju.

Vecina tih izuma delo su prosto radoznalih i talentovanih umova koji su na svemu tome jako puno radili, verovatno i vise nego oni sto su trcali za zverima i rmbacili po polju.

Umni rad je fizički neizdrživ :D

aha, imam desktop i ogroman ekran, savršeno mi odgovara, laptop retko koristim kući. naravno da ga imam, jer moram da ga imam. doduše supruga ima mnogo bolji, pa me to nervira [emoji3]
Nakaci laptop na monitor, pa ces imati veci... ekran od nje :D

Koriste li se docking stanice za lap top racunare sa nakacenim periferijama  u kancelariji? Laptop se prikaci na istu i funkcionise normalo kao i desktop.

2 hours ago, Mel said:

Ti sto su razvijali masine nisu nuzno bili ti sto su satima rmbacili na polju.

Vecina tih izuma delo su prosto radoznalih i talentovanih umova koji su na svemu tome jako puno radili, verovatno i vise nego oni sto su trcali za zverima i rmbacili po polju.

Ok ok, rad je stvorio coveka :dry:

Koriste li se docking stanice za lap top racunare sa nakacenim periferijama  u kancelariji? Laptop se prikaci na istu i funkcionise normalo kao i desktop.
Naravno, u svakom open spejsu imas takav koncept.

Sto se tice burnauta, bitno je ne praviti sebi pritisak veci nego sto treba, imati filter da se smanji stres, znati svoje granice i mozda najbitnije, smanjivati obim posla i prebacivati ga na druge.

28 minutes ago, Moonwalker said:

Mom laptopu ne treba docking station... :fantom:

Imam 4 USB-A i 2 USB-C priključka, HDMI i VGA izlaze...  :fantom:

U stvari po težini i veličini, veći je i teži od nekih desktopova... I to značajno, pogotovo teži... :D

15 hours ago, Vapad said:

Lenjost je stvorila čoveka, da ne trči 12 sati ne bi li izmorio ranjenu zver usavršio je ubijanje, da ne rmbači satima na polju, mašine, etc. 

+1

Spoiler

kr7UUWH.thumb.jpg.87c60151e7fea58a88a9a89153d9c507.jpg

13 minutes ago, radisa said:

U stvari po težini i veličini, veći je i teži od nekih desktopova... I to značajno, pogotovo teži... :D

nije stvar u broju ulaza, nego što je već sve povezano i onda ga samo metneš u dock, a tu se već povezani monitori, periferije i slično 

15 minutes ago, radisa said:

Kao neki koje koriste kod nas za commissioning. I moj je poteska "mrcina"

Ali je ovo zgodno kad se koristi u ofisu, gde je vec povezano sve sto treba, i u principu moze da se koristi bilo koje slobodno mesto. U zadnje vreme koriste neki uredja sto lici na ruter koji se preko USB kabla (3.0 mislim) kaci za racunar, a perfireje su vezane za taj uredjaj plus mreza ukljucujuci. Zaboravih ime.

Edited by Moonwalker

5 minutes ago, Lezilebovich said:

nije stvar u broju ulaza, nego što je već sve povezano i onda ga samo metneš u dock, a tu se već povezani monitori, periferije i slično 

Znam, ali zbog svih tih priključaka i veličine, ni ne postoji docking za njega...

A ionako ga koristim (sada) 90% vremena na jednom mestu... Ranije, dok sam išao po klijentima, pre korone, sam bio izvežban, za manje od 15 sekundi sve uključim/isključim i povežem/razvežem...

U zadnje vreme koriste neki uredja sto lici na ruter koji se preko USB kabla (3.0 mislim) kaci za racunar, a perfireje su vezane za taj uredjaj plus mreza ukljucujuci. Zaboravih ime.

Kod mene se (marka) zove itec. Ide i struja preko njega. Vrlo praktično, uzeo sam si jedan i za doma.
  • Popular Post

Da se upišem u temu, kao neko ko radi otkućetm više od pune decenije, pa još freelancuje, mogu reći da sam u kategoriji "vrlo podložnih da sami sebi naprave burnout". Freelance je po pravilu nestabilan, pa zbog nekog unutrašnjeg straha uvek uzimaš ponuđen posao, uvek može još malo, backup za backup i slično, a još kad se radi od kuće, ihaaaj, radno mesto pored kreveta, samo da završim još ovo i ovo, da bih sutra bio slobodan! Ali đoka, sutra stiže lista od 19 novih taskova od kojih su 23 urgent, takođe 15 ih je neizvodljivo sa današnjom tehnologijom.

Savet koji mogu svima u sličnim situacijama da preporučim je jako dobra organizacija rada i života, secite radno vreme u zacrtani sat, nema ništa da se dovrši, sve može sutra. I odvojite radni deo u posebnu sobu u kojoj ne obitavate i ne spavate, tako kad se zatvore vrata ofisa zatvori se i radni dan. Uz sve ovo godinama sam i razvio određenu dozu letargije prema poslu, u smislu da ako stvari pucaju po šavovima zbog nečega što nije što nije moja krivica neću dozvoliti da to i mene razjebe po šavovima. Može sistem da ne radi dan-dva, uvek može. I dobar psihoterapeut vredi svakog dinara koji mu date, pa i još malo preko toga, bez preterivanja, najbolje potrošene pare u životu.

Inače sam veliki pobornik rada van radnog mesta, kako kome najviše prija, radnicima ne bi trebalo da bude merilo gde i kada rade, već samo rezultat njihovog rada i da li on zaodovljava određene zahteve kvaliteta i vremena isporuke (znači nešto kao kontra-državni pos'o). Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, čuj osiguranje je problem rada van ofisa, internet security i slično, sve se to ispegla, osim ako ne radite za Pentagon. Problem predstavljaju ljudi koji su neorganizovani i neodgovorni, pa misle da ako nisi u ofisu da si na odmoru, te zbog toga rezultat ispašta, i onda je zbog njih home-working na lošem glasu.

freelance zna da bude prilicno zajeban, a nema placenog bolovanja