Jump to content
IGNORED

Burnout

eumeswil

Recommended Posts

Posted

Tako je samo sto ja mislim, da ce poceti da postavljaju uslove i odakle mozes da se logujes. Daj boze da nisam u pravu.

U nekim firmama/ zemljama je problem sa radom u inostranstvu i oko poreza (gde je zaposleni onda rezident) i sl.

Sent from my iTelephone using Tapatalk
  • +1 1
Posted
12 hours ago, Vapad said:

Mislim da je to klasična pogreška naučnih krugova koji su posmatrali kroz neke svoje naočare :laugh:

Lenjost je stvorila čoveka, da ne trči 12 sati ne bi li izmorio ranjenu zver usavršio je ubijanje, da ne rmbači satima na polju, mašine, etc. lenjost i shvatanje njene prednosti su napravili modernog čoveka, my 5 cents.

Ja sam spreman za deep space era

Ti sto su razvijali masine nisu nuzno bili ti sto su satima rmbacili na polju.

Vecina tih izuma delo su prosto radoznalih i talentovanih umova koji su na svemu tome jako puno radili, verovatno i vise nego oni sto su trcali za zverima i rmbacili po polju.

• +1 1
Posted

Umni rad je fizički neizdrživ :D

• Wub 1
Posted

aha, imam desktop i ogroman ekran, savršeno mi odgovara, laptop retko koristim kući. naravno da ga imam, jer moram da ga imam. doduše supruga ima mnogo bolji, pa me to nervira [emoji3]
Nakaci laptop na monitor, pa ces imati veci... ekran od nje :D
  • Haha 1
Posted

Koriste li se docking stanice za lap top racunare sa nakacenim periferijama  u kancelariji? Laptop se prikaci na istu i funkcionise normalo kao i desktop.

• +1 2
Posted
2 hours ago, Mel said:

Ti sto su razvijali masine nisu nuzno bili ti sto su satima rmbacili na polju.

Vecina tih izuma delo su prosto radoznalih i talentovanih umova koji su na svemu tome jako puno radili, verovatno i vise nego oni sto su trcali za zverima i rmbacili po polju.

Ok ok, rad je stvorio coveka :dry:

• Haha 1
Posted
Koriste li se docking stanice za lap top racunare sa nakacenim periferijama  u kancelariji? Laptop se prikaci na istu i funkcionise normalo kao i desktop.
Naravno, u svakom open spejsu imas takav koncept.

Sto se tice burnauta, bitno je ne praviti sebi pritisak veci nego sto treba, imati filter da se smanji stres, znati svoje granice i mozda najbitnije, smanjivati obim posla i prebacivati ga na druge.

• Haha 1
Posted
28 minutes ago, Moonwalker said:

Mom laptopu ne treba docking station... :fantom:

Imam 4 USB-A i 2 USB-C priključka, HDMI i VGA izlaze...  :fantom:

U stvari po težini i veličini, veći je i teži od nekih desktopova... I to značajno, pogotovo teži... :D

Posted
15 hours ago, Vapad said:

Lenjost je stvorila čoveka, da ne trči 12 sati ne bi li izmorio ranjenu zver usavršio je ubijanje, da ne rmbači satima na polju, mašine, etc. 

+1

Spoiler

kr7UUWH.thumb.jpg.87c60151e7fea58a88a9a89153d9c507.jpg

• Haha 1
Posted
13 minutes ago, radisa said:

U stvari po težini i veličini, veći je i teži od nekih desktopova... I to značajno, pogotovo teži... :D

nije stvar u broju ulaza, nego što je već sve povezano i onda ga samo metneš u dock, a tu se već povezani monitori, periferije i slično 

• +1 1
Posted (edited)
15 minutes ago, radisa said:

Kao neki koje koriste kod nas za commissioning. I moj je poteska "mrcina"

Ali je ovo zgodno kad se koristi u ofisu, gde je vec povezano sve sto treba, i u principu moze da se koristi bilo koje slobodno mesto. U zadnje vreme koriste neki uredja sto lici na ruter koji se preko USB kabla (3.0 mislim) kaci za racunar, a perfireje su vezane za taj uredjaj plus mreza ukljucujuci. Zaboravih ime.

Edited by Moonwalker
Posted
5 minutes ago, Lezilebovich said:

nije stvar u broju ulaza, nego što je već sve povezano i onda ga samo metneš u dock, a tu se već povezani monitori, periferije i slično 

Znam, ali zbog svih tih priključaka i veličine, ni ne postoji docking za njega...

A ionako ga koristim (sada) 90% vremena na jednom mestu... Ranije, dok sam išao po klijentima, pre korone, sam bio izvežban, za manje od 15 sekundi sve uključim/isključim i povežem/razvežem...

Posted

U zadnje vreme koriste neki uredja sto lici na ruter koji se preko USB kabla (3.0 mislim) kaci za racunar, a perfireje su vezane za taj uredjaj plus mreza ukljucujuci. Zaboravih ime.

Kod mene se (marka) zove itec. Ide i struja preko njega. Vrlo praktično, uzeo sam si jedan i za doma.
  • +1 1
Posted

freelance zna da bude prilicno zajeban, a nema placenog bolovanja

• +1 5