Bright Billy Posted September 15, 2022 Posted September 15, 2022 Nije tacno, on je nas najbolji igrac... 1
MangupIzCivilstva Posted September 15, 2022 Posted September 15, 2022 Jedino sprema se rat Jermena i Azera pa ce morati natrag i nece moci da pomogne ove jeseni... 1
armor Posted September 15, 2022 Posted September 15, 2022 Posebno mi je upalo u oci da Kulibali vrlo lako ispada iz tezista odguruje ga ko god hoce, momak ili nema snage ili je totalno van forme, onaj spic iz Makabija se rvao sa nasim stoperima bez problema, jako su mu tesko uzimali loptu a ovaj na sta lici majko moj.
Bright Billy Posted September 15, 2022 Posted September 15, 2022 (edited) Jbg, usrase se coveku u kariju. Iako je gruzin. Al strasan igrac i ozbiljan covek... @MangupIzCivilstva Edited September 15, 2022 by Bright Billy
MangupIzCivilstva Posted September 15, 2022 Posted September 15, 2022 Pardoniram! To je ko balkanci, sve isto... Jedino sto ga djeli od ostalih Gruzina, Jermena i Azera je kvaliteta njegove igre 1
Dimitrije Posted September 15, 2022 Author Posted September 15, 2022 U ovom trenutku, osim Vladana Milojevica i Mihe, nema slobodnog domaceg trenera dovoljno dobrog za Zvezdu. Vladana vecina ne zeli zbog igre koju promovise. Miha bi bio dobro resenje da mu je zdravlje dobro. (Doduse, on bi i dalje vodio Bolonju da nije dobio otkaz.) Nema druge nego da tim vodi Milos Milojevic bar do pauze za SP. Ako napravi kopernikanski obrt, sto bi znacilo da Zvezda pobedjuje u domacoj ligi i uspe da se dokopa treceg mesta u LE grupi, onda neka Milojevic ostane do kraja sezone jer bi to znacilo da je ocigledno pronasao mustru po kojoj je ovaj tim od gubitnika postao pobednik. Ja sumnjam da Milojevic to moze da ostvari. Zbog toga, treba krenuti u potragu za novim trenerom koji bi preuzeo tim u toku pauze, doveo svoj strucni stab, odveo tim na zimske pripreme gde bi obavio rekonstrukciju tima i postavio jasne osnove sistema igre umesto ovog zbrda-zdola sistema koji trenutno gledamo. Istovremeno, treba da se razmislja o penzionisanju nekih meni dragih igraca koji su vec odsluzili i oduzili se klubu na najbolji moguc nacin, ali cije dalje prisustvo u klubu postaje stetno i po njih i po klub. 1
armor Posted September 15, 2022 Posted September 15, 2022 Jedino sto me ohrabruje je to da koliko god da je Terzic lopina, nije glup i zna da prvo treba da pobedjuje barem kuci a onda da gura te svoje kombinacije da bi ostao u prici. drugi par cipela je to da cemo ove bodove iz Evrope svesti na normalu odnosno vraticemo se tamo gde nam je ocigledno mesto obzirom na nezajazljive apetite nasih celnika
roux senyurt Posted September 15, 2022 Posted September 15, 2022 zvezdini problemi se mogu svrstati u dve grupe. prvu grupu cine temeljni problemi, poput drzave u kojoj funkcionise, odsustvo (jasne) vlasnicke strukture i rukovodstvo sumnjivih namera i diskutabilnih menadzerskih kvaliteta. kada se na to doda i uticaj nekih organizovanih navijackih grupa na funkcionisanje kluba, dobiju se krivi temelji. kada na krive temelje probate da sagradite zidove oni ispadnu krivi. ti krivi zidovi su ta druga grupa zvezdinih problema. nekada, ako dodje kakav dobar majstor, on uspe da napravi zid da nekako stoji neko vreme, cak i da izgleda dobro. ali, kad krene da pravi krov, onda sve propadne i urusi se. grof, miloje i stankovic su bili dovoljno dobri majstori da podignu zidove i krpe ih sa materijalima koje su imali na raspolaganju, ali to je to. tesko da cemo videti nesto mnogo vise od zvezde dok se ne rese problemi iz prve grupe, ako se to ikada i desi. 1 1
Godfrey Posted September 15, 2022 Posted September 15, 2022 9 minutes ago, roux senyurt said: zvezdini problemi se mogu svrstati u dve grupe. prvu grupu cine temeljni problemi, poput drzave u kojoj funkcionise, odsustvo (jasne) vlasnicke strukture i rukovodstvo sumnjivih namera i diskutabilnih menadzerskih kvaliteta. kada se na to doda i uticaj nekih organizovanih navijackih grupa na funkcionisanje kluba, dobiju se krivi temelji. kada na krive temelje probate da sagradite zidove oni ispadnu krivi. ti krivi zidovi su ta druga grupa zvezdinih problema. nekada, ako dodje kakav dobar majstor, on uspe da napravi zid da nekako stoji neko vreme, cak i da izgleda dobro. ali, kad krene da pravi krov, onda sve propadne i urusi se. grof, miloje i stankovic su bili dovoljno dobri majstori da podignu zidove i krpe ih sa materijalima koje su imali na raspolaganju, ali to je to. tesko da cemo videti nesto mnogo vise od zvezde dok se ne rese problemi iz prve grupe, ako se to ikada i desi. Dobar post. Krivi temelji since 1945. Ali da nije bilo krivih temelja, ne bi bilo nikakvih.
roux senyurt Posted September 15, 2022 Posted September 15, 2022 17 minutes ago, Godfrey said: Dobar post. Krivi temelji since 1945. Ali da nije bilo krivih temelja, ne bi bilo nikakvih. u staroj drzavi stvari su funkcionisale dosta drugacije, verovatno su tada temelji bili bolji. problem je da su i oni gradjeni na klizistu koje se aktiviralo. 1
Dimitrije Posted September 15, 2022 Author Posted September 15, 2022 Nije mi jasno zasto Milojevic ne pruza vise prilika Mitrovicu. Mitrovic je dosao u Zvezdu u dobroj formi, dao pobedonosni gol u Lucanima, dao gol Pjuniku u Beogradu, dao gol protiv Javora koji je Zvezdu doveo u vodjstvo u trnutku kada je izgledalo da utakmica moze da se zavrsi neresenim rezultatom. Momak je odigrao dobro prvo poluvreme u NP, imao jednu dobru sansu i dobar sut na gol koji je na nesrecu protivnicki golman odbranio. Sve to mu ne garantuje da ce dobiti bar 10-15 minuta po utakmici. S druge strane, Milojevic daje vise prilika Mustafi koji do sada nije gotovo nista pokazao. Hteli su Mitrovica, dobili ga; momak je cak selektiran u seniorsku reprezentaciju, dok kod nas ima status igraca koji sedi na kraju klupe.
Dimitrije Posted September 15, 2022 Author Posted September 15, 2022 8 minutes ago, roux senyurt said: u staroj drzavi stvari su funkcionisale dosta drugacije, verovatno su tada temelji bili bolji. problem je da su i oni gradjeni na klizistu koje se aktiviralo. Ne zanosite se. 2 3
Popular Post adasevic Posted September 15, 2022 Popular Post Posted September 15, 2022 Losi rezultati ne moraju uvek da znace da neko ne zna. Medjutim, dovoljno je par minuta da vidis da je Bukari brz ko munja, ili da je Sanogo spor ko puz, al da bije za trojicu. Ili da Kanga zna sa loptom. Ponekad ni za trenere nije tesko izvuci zakljucak posle par utakmica. Slazem se da uglavnom nije u redu donositi sud o nekom treneru posle svega 5 utkakmica na klupi, ali... Neverovatno je da je Milojevic uspeo da pogresi bas svaki moguci korak u tih 5 uktamica. I da umesto da koriguje greske, on ide u sve vece i vece. Napisao sam kad je dosao da ima par utkamica na kojima moze da skupi i samopouzdanje i naklonost publike, ali i da krene onim drugim putem ukoliko ne iskoristi te zicere koje je imao. Na zalost desilo se ovo drugo. I tad sam napisao, jedino sto se trazi od njega je da pokaze muda. Da izadje da dobije derbi, a ne da se povuce kad da prvi gol, jer tu nije kraj utakmice. Da nastavi da igra ofanzivno u prvenstvu jer ovaj tim ima kvalitet da tako igra protiv lokalnih rivala. POsle derbija, napravio je Frankenstajna i stavio Srnica i Kangvu da prave igru i uspeo da stavi 5 defanzivaca u domacem prvenstvu i to bez Srnica... Monako i nije toliko lose izgledao, ali je izborom startne postave bio osudjen na ono sto se desilo. Ali i tu je bilo bolje kad je zaigrao ofanzivnije, a ne dok je sedeo Borjanu u krilu. U pazaru smo preziveli, uzasna igra. I onda, "najvazniji" mec u sezoni, krecemo jos defanzivnije nego ikada do sada sa ovim timom, gde vezni igrac menja krilnog napadaca... i opet Srnic. Ne znam kakav genije treba da budes da stavis igraca koij je na 3 prethodne utakmice u Evropi koje je poceo napravio 3 penala... i to iz ciste gluposti. Dakle 5-4-1, gde Kanga potpuno nepotrebno igra krilo (a nije krilo), gde igramo sa 6 defanzivnih igraca. Citam kako je ideja bila da imamo posed... Koji posed, loptu videli nismo u prvom delu. A i ko ce da je gleda? Moze Kanga, Moze i Kangva. Protiv celog veznog reda Turaka? Sanogo je tu da rastura a ne da stvara. Bukari da dobije loptu u prostor da napravi razliku. Umesto toga, ne da nismo dobili posed, nego nismo znali gde bijemo. Sreca je da Turci nisu neki bauk pa su nase nepostojanje na terenu kaznili samo jednim golom, posle bas sramotnog Siljinog izbegavanja starta. Iskreno nisam ocekivao da izvadi Srnica, ne zato sto nije trebalo, nego zato sto po svemu vidjenom deluje da ima neki fetis na Srnu i da je spreman i Kataia da izbaci pre njega... Ta izmena je bila ok, ali smo brzo ostali bez Kangve (nek se savije onaj magarac od sudije... Kangva je za 2 starta na celoj utkamici iskljucen, ovaj drugi uopste nije bio za zuti) i tu je vec jasno da cemo tesko da se vratimo. Kanga je kriv za gol, mogao je da se oslobodi mnogo ranije, ali je opet napravio par driblinga viska i lepo namestio gol... na pogresnu stranu. Ne krivim ga toliko jer je bukvlano ostavljen sam protiv celog veznog reda Trabzona. Na kraju rezultat je jos i super kako smo mi igrali. Velja je uradio jedino sto izgleda nije zaboravio a to je da lepo i skolski mune gol u onakvoj situaciji. Mustafa je lepo namestio, al rekao bih da je to malo napamet bilo, tj. da on uopste ne gleeda gde ubacuje, vec sutne pa sta bude. Ispalo je super. Tesko je ista lepo reci kada tim za 90 minuta pored lepog gola u 89 minutu napravi jos jednu polusansu (Bukari na pas Kangve), ali kapa dole Milunovicu, igrao je ko zmaj. Uz njega jos Borjan je bio ok, kao i preostala dva stropera, ostali u skladu sa igrom... Milojevic kao da nije procitao uputstvo za upotrebu ovog tima. Mi smo izgubili od tog Makbija al smo dali 4 gola i stvorli jos 5-6 100% sansi. Kod Milojevica je umetnost da udjemo u sansu... POkusava da igra defanzivan fudbal sa ofanzivnom ekipom. Konstantno menja pozicije igracima i pokusava da napravi neok izenadjenje sa izmenama. Vrhunac ove mucne veceri je bio ulazak Pankova umesto Kange i trenutak kada smo zaigrali sa 4 stopera u postavi... to nikada niko kod nas nije uradio (Pizon drzi rekord sa 3 stopera i 3 beka i 3 zadnja vezna). Stankovic je na terenu bio 0 minuta, a minutazu je izgubio i Mitrovic, manje vise nicim izazvan. S druge strane, Srnic se ustalio u ekipi, vaskrsavamo Velju, a vidimo da cemo i Rasu verovatno sve cesce gledati... Ono sto je glavni problem je sto se ne vidi nikakva ideja u igri. Kod Vladana Milojevica se odmah videlo sta zeli. Jak blok na sredini i brza transformacija u napad iz nekih polukontri i kontri. Njemu je vaznije bilo da ima fajtere koji kapiraju taj sistem, nego neke vrhunske igrace. Deki je polako menjao taj sistem. Veoma brzo smo sa 2 presli na 1 zadnjeg veznog, a ove sezone smo krenuli bez i jendog, jer smo sklopili kvlaitetnu ekipu gde smo punili rivale sa 5+ golova i tako resavali meceve. Insistirao je na izuzetno brzim krilima (Bukari i Stankovic) kao i igracima koij mogu da brzo odigravaju loptu (Kangva) i brzim kretnjama je demolirao domace dabl dekere. U takvoj igri je Pesic bio dobrodosao jer je bio jos jedan igrac koji je loptu dobijao u sklopu brze razmene pasova i otvaranja prostora. Milos Milojevic bas i nije siguran sta zeli. Bar ja to tako vidim. On pokusava da igra sa osiguracem, zeli posed, ali ga zapravo ne ostvaruje. Preskaceom sredinu i saljemo duge lopte na napadaca. Mislim da se Coltrane nasmejao tom mom zapazanju, ali on fakat nije sidras koji ce da kupi i distribuira te lopte dalje. U principu nam se na to svodi igra. Nema vise kratkih pasova i brze razmene lopti veznih fudbalera, jer uvodjenjem jednog DMC ili kao veceras 5 defanzivaca i Snaogo nema igraca koji to mogu da izvedu pod pritiskom. Sledi Napredak pa pauza. Pobeda ne sme da se dovede u pitanje. Mislim da ako nastavi ovako da menja formacije da nece na dobro da izadje. Ok je da nesto probas, ali mi izgledamo kao guske u magli. 10
Recommended Posts