Jump to content
IGNORED

Med & druge pčelinje rabote

napadaj

Recommended Posts

Posted

Naj volim kad medari kukaju kako je propala sezona, a u trgovinama se to ne primeti.

• +1 1
Posted
1 hour ago, kralj said:

Evo sad je medovizija na Tašu, bilo bi lekovito da tamo instaliraju neku mini laboratoriju i pohapse sve sirupaše.

Da li ima uopšte neka relativno brza metoda za otkrivanje falsifikata?

Nešto mislim da sam čitao da to i nije baš jednostavna rabota...

Posted

Ove kreativne metode iz časopisa su sve prevaziđene, sad prodaju neke pakete koji mere nekoliko parametra o poreklu šećera, ali ne znam ni to koliko je pouzdano. 

• +1 1
Posted (edited)

Medeni se radi kristal medom :fantom:

Edited by ubibobi
  • Haha 6
Posted (edited)
2 hours ago, kralj said:

Ne rekoše džabe da med ne treba uzimati ni od kog ko ide dalje od prvog kolena na porodičnom stablu.

I opet se vraćamo na ovo i u pravu si skroz. :sad:

Ako se ikad odlučim da krenem u tu priču (ostala je sva skalamerija od dede) javljam se za savete, a plaćam u medu :)

Edited by Boksi
Posted

Ne razumem, a volela bih, sta tačno znači sa ne ide dalje od prvog kolena?

Posted
5 minutes ago, dunja said:

Ne razumem, a volela bih, sta tačno znači sa ne ide dalje od prvog kolena?

Znači da će i rodbina da ti uvali falci med. Desilo se i meni.

• Haha 2
  • Hvala 1
  • Tužno 1
Posted
7 hours ago, Kosmos Srbija said:

Није помама, него - има га. Ствар је у томе што пчеле ливадски сакупљају трунчицу, по трунчицу, по трунчицу, треба им читава вечност да сакупе нешто мало меда. А на багрему за недељу дана сакупе колико на ливади за три месеца. 

tako je. a i opšte je poznato da bagrenja ima neuporedivo više na zemaljskoj kugli nego livada

zbog toga smo svi zbunjeni činjenicom da je bagremov dvaput skuplji

• Haha 3
Posted
2 hours ago, ubibobi said:

Medeni se radi kristal medom :fantom:

+1

Nema boljeg rada. Ako ne saviješ kašiku dok vadiš iz tegle, to nije med. Zbog praktični razlozi najbolje kratkim i debelim nožem. Zapratite me za više lajfhakova

• +1 1
  • Haha 3
Posted
2 hours ago, dunja said:

bouže :gospode:

Mi imamo jednu košnicu u selu, od prošle godine (moj brat zapeo hoće da proizvodi med, pa našao nekog lika iz sela da nam to održava, koji ume oko toga, pošto nismo tamo, a tata sam neće time da se bavi).

Ja se pozitivno zaprepastala kad smo prvi put izvadili med, koliko je toga bilo i kakva je to magija prirode čoveče :heart:

Onda delili redom familiji, prijateljima, jer ne možemo da izedemo sve sami, a gle lepote:

Screenshot_2024-10-05-09-47-41-71_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.thumb.jpg.9103fb81a5f6948edd68fc99437dfa84.jpg

Vreme je za PPPijac!

• +1 2
Posted

Upala mi kašika u med.

Greškom, metalna. Jel istina ko što kažu mož'ga sad bacit?

Posted
1 minute ago, francuski sobar said:

Upala mi kašika u med.

Greškom, metalna. Jel istina ko što kažu mož'ga sad bacit?

Kako su meni objasnili, ne, jer se danas med vrca i skladišti u metalu, tj. inoxu, tako da metal kao takav nije problem, ali jeste aluminijum, od čega su se nekada pravile kašike.

• +1 2
  • Hvala 1