Boksi Posted October 5 Posted October 5 Naj volim kad medari kukaju kako je propala sezona, a u trgovinama se to ne primeti. 1
igoraki Posted October 5 Posted October 5 1 hour ago, kralj said: Evo sad je medovizija na Tašu, bilo bi lekovito da tamo instaliraju neku mini laboratoriju i pohapse sve sirupaše. Da li ima uopšte neka relativno brza metoda za otkrivanje falsifikata? Nešto mislim da sam čitao da to i nije baš jednostavna rabota...
Boksi Posted October 5 Posted October 5 18 minutes ago, igoraki said: Da li ima uopšte neka relativno brza metoda za otkrivanje falsifikata? Nešto mislim da sam čitao da to i nije baš jednostavna rabota... https://www.danas.rs/vesti/drustvo/kako-razlikovati-pravi-med-od-falsifikata/ Moja baba bi znala po tom mehuru da oceni. Ja jedino znam da ako se kristališe trebalo bi da je pravi.
kralj Posted October 5 Posted October 5 Ove kreativne metode iz časopisa su sve prevaziđene, sad prodaju neke pakete koji mere nekoliko parametra o poreklu šećera, ali ne znam ni to koliko je pouzdano. 1
ubibobi Posted October 5 Posted October 5 (edited) Medeni se radi kristal medom Edited October 5 by ubibobi 6
kralj Posted October 5 Posted October 5 1 minute ago, Boksi said: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/kako-razlikovati-pravi-med-od-falsifikata/ Moja baba bi znala po tom mehuru da oceni. Ja jedino znam da ako se kristališe trebalo bi da je pravi. Pravi med se kristališe, ali našli su još davno metod da izazovu kristalizaciju i kod fejk medova. 1
Boksi Posted October 5 Posted October 5 (edited) 2 hours ago, kralj said: Ne rekoše džabe da med ne treba uzimati ni od kog ko ide dalje od prvog kolena na porodičnom stablu. I opet se vraćamo na ovo i u pravu si skroz. Ako se ikad odlučim da krenem u tu priču (ostala je sva skalamerija od dede) javljam se za savete, a plaćam u medu Edited October 5 by Boksi
dunja Posted October 5 Posted October 5 Ne razumem, a volela bih, sta tačno znači sa ne ide dalje od prvog kolena?
Boksi Posted October 5 Posted October 5 5 minutes ago, dunja said: Ne razumem, a volela bih, sta tačno znači sa ne ide dalje od prvog kolena? Znači da će i rodbina da ti uvali falci med. Desilo se i meni. 2 1 1
Popular Post dunja Posted October 5 Popular Post Posted October 5 (edited) bouže Mi imamo jednu košnicu u selu, od prošle godine (moj brat zapeo hoće da proizvodi med, pa našao nekog lika iz sela da nam to održava, koji ume oko toga, pošto nismo tamo, a tata sam neće time da se bavi). Ja se pozitivno zaprepastala kad smo prvi put izvadili med, koliko je toga bilo i kakva je to magija prirode čoveče Onda delili redom familiji, prijateljima, jer ne možemo da izedemo sve sami, a gle lepote: Edited October 5 by dunja 4 12 1
slepa živana Posted October 5 Posted October 5 7 hours ago, Kosmos Srbija said: Није помама, него - има га. Ствар је у томе што пчеле ливадски сакупљају трунчицу, по трунчицу, по трунчицу, треба им читава вечност да сакупе нешто мало меда. А на багрему за недељу дана сакупе колико на ливади за три месеца. tako je. a i opšte je poznato da bagrenja ima neuporedivo više na zemaljskoj kugli nego livada zbog toga smo svi zbunjeni činjenicom da je bagremov dvaput skuplji 3
Desmond Bojčinski Posted October 5 Posted October 5 2 hours ago, ubibobi said: Medeni se radi kristal medom +1 Nema boljeg rada. Ako ne saviješ kašiku dok vadiš iz tegle, to nije med. Zbog praktični razlozi najbolje kratkim i debelim nožem. Zapratite me za više lajfhakova 1 3
Shan Jan Posted October 5 Posted October 5 2 hours ago, dunja said: bouže Mi imamo jednu košnicu u selu, od prošle godine (moj brat zapeo hoće da proizvodi med, pa našao nekog lika iz sela da nam to održava, koji ume oko toga, pošto nismo tamo, a tata sam neće time da se bavi). Ja se pozitivno zaprepastala kad smo prvi put izvadili med, koliko je toga bilo i kakva je to magija prirode čoveče Onda delili redom familiji, prijateljima, jer ne možemo da izedemo sve sami, a gle lepote: Vreme je za PPPijac! 2
francuski sobar Posted October 5 Posted October 5 Upala mi kašika u med. Greškom, metalna. Jel istina ko što kažu mož'ga sad bacit?
dunja Posted October 5 Posted October 5 1 minute ago, francuski sobar said: Upala mi kašika u med. Greškom, metalna. Jel istina ko što kažu mož'ga sad bacit? Kako su meni objasnili, ne, jer se danas med vrca i skladišti u metalu, tj. inoxu, tako da metal kao takav nije problem, ali jeste aluminijum, od čega su se nekada pravile kašike. 2 1
Recommended Posts