Jump to content
IGNORED

BG restorani v2.0

renne

Recommended Posts

Posted

Repovi u maloj Zvezdari su spektakl. Verovatno bolje nisam jeo. Gurmanska isto odlicna a i sve ostalo dosta dobro.

+ Ne znam odakle dobavljaju paradajz ali svaka im čast. Ne treba Šopska samo taj paradajz i eventualno sir

Posted

Kod Milutina na bogosloviji, roštilj desetka salate takodje. Rakija i vino iz Aleksandrovca. 

FA5B6C17-FE72-47C6-A70C-4F8B6F8278E0.jpeg

Posted

Pinot u West 65. Ima nesto Michelinovo kao reklamicu. Rekao bih da je poskup, ali je stvarno dobro i, navodno, vode racuna o svakom proizvodu , ne samo o glavnim jelima ( hleb njihov, paradajiz je bio stvarno dobar... )

sumnjam da bih otisao da ja placam.

• +1 1
Posted

bio sam danas kod goce i renata ispod pančevačkog mosta

iskreno tamo sam odavno prestao da idem jer im se reputacija dosta srozalla ali mi se već 2x u 3 meseca namestilo da svratim posle agonije na buvljaku u pančevu, da se dozovem sebi. a ne vozi mi se kroz bangladeš krnjače do alaskih ribara.

kod goce i renata se solidno vratio kvalitet, najvažnije - r.čorba je odlična, puna krupnih komada mesa, nije se štedelo ni na paradajzu ni na ljutoj paprici. 590 košta porcija koja obilno hrani dvoje a može i troje kao zagrevanje za ribu kao glavno jelo. velika činija koja je baš puna.

iako smo se prilično najeli od čorbe uzeli smo pola kile soma u susamu da ne ostanemo gladni ciketani, dugo smo čekali ali je vredelo, som se ne oseća na dunavski mulj, hrskavo je ispržen i nadasve nije masan. tip top. salate - vitaminska i dalmatinska mešavina - takođe za pohvalu.

mene starog alkosa su kupili sa flajkom sode za uz kišovo belo za špricer.

kako su sve cene otišle u gradu u kurac, učinilo mi se da je 4700 za dvoje podnošljivo. jeftinije nego račun za dvoje u bad ramenu.

vikendom je gužva, bez rezervacije posle 2 nema šanse. nas je izvuklo što smo stigli na bum oko 1.15 pa su nam dali sto nekog ko je rezervisao za 4.

• +1 3
  • 2 weeks later...
Posted

Ahimsa Vega-Yoga u Cara Dušana - nekoliko stolova ispred, nekoliko unutra, ispred sanka, ali to nije sve, uskim i dugim hodnikom prolazi se u drugi deo restorana, veci i prijatno uredjen, ali bez prirodne ventilacije.

IMG_7203.thumb.jpeg.9f76138c7b7410dcc36af902e1adc22d.jpeg

IMG_7204.thumb.jpeg.e3c779be5f23472877eb10342fee76e1.jpeg

Prvo je Tajlandski zeleni kari sa jasmin pirincem, drugo Ramen.

Restoran je veganski, meni moze da se vidi na instagramu, na pitanje otkud halumi, konobar ljubazno, mada nesigurno rece da je vegetarijanski 🙂.

Kari je bio vrlo ljut, patlidzan, luk, indijski orah, brokoli na pirincu u sosu. Samo sam probala, meni je bilo preljuto

Ramen je bio sa kokosovim mlekom i kiseo, spanac, sejtan, alge, sargarepa, mladi luk. Ukusno, ali vise fjuzn, nego ramen.

Imaju cevapcice, burgere, giros, salate, bowl-ove, lazanje, falafel, a i dorucak.

Prijatan enterijer i cinjenica da je u Bgd nevelika ponuda veganske restoranske hrane navesce me da odem ponovo, verovatno na Etiopljanski gulas od crvenog sociva.

• Hvala 1
Posted
On 2. 6. 2024. at 17:19, banatjanin said:

Da prijavim da je u zemunskom Pretopu pica sa prasećom salatom vrh vrhova, realno - omaž, naravno, mučenom Bucku, ali na divnom kiselom testu, sa savršenim prasećim nadevom sa puno kapara. 

Prasetina standardno odlična, kiseli lebac šije sve ostale u gradu, jedino burek s prasećim obrazima onako, recimo OK. Fali mi nadeva, a kore sabijenije. 
četvoro gladnih i boca odličnog penušavca, dva i po soma po glavi. Za normalne i umerene sigurno i manje

lebac najbolji ubedljivo. Ja kad sam bio u Aprilu bila je pizza sa mladim lukom, sparglama i ulje selena. 

Sta se pilo?

• 2 weeks later...
Posted

Orašac sinoć posle zillion godina 

Sve isto kao ranije, roštilj sranje, muzika 'nako, cene užasne, 5 soma po čoveku realno nizašta 

Ali ćevapi epski, ne znam šta im rade, ukus detinjstva, nadmoćan nad svim šatro sarajevskim, pribojskim, pazarskim, ovo su ćevapi-duhovi iz Titovih kafana. 

I bašta. Parče starog Bulevara zbog koga se rezerviše preko veze kod Miloja 15 dana unapred. Nisam video nikog da je izašao neraspoložen. Znaš da su te uradili, ali nije ti krivo. 

• +1 5
  • Wub 3
  • Hvala 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

ćevapi su mi lakmus za kafanu, ko zajcevu kupus salata. mislim, ako ne znaš tj. zajebeš kod čevapa pa šta znaš mili brate

sreća te sam savladao proces, pa kad hoću i imam vremena znam

šta mi je raditi

• +1 2
  • 2 weeks later...
Posted

Ne znam gde da pitam pa aj ovde, pravimo sinu prvi rodjendan za nedelju dana pa me zanima jel ima neko preporuku za dobar ketering, treba nam hrana za 50 ljudi.

Posted

Meni Jerry najbolji od svih koje sam probao.

Posted

Povučen time što mi je outpost par puta bio dobar, rešio sam da prvom Istoku dam još jednu šansu.

Žali Bože para, hrane i vremena. Bukvalno je bolje da sam uzeo random Kineza sa ulice. Kako im uspeva da manji outpost sa nivoa trafike bude toliko bolji od flagshipa mi je prosto neverovatno.

• Vojvodo,serdare 1
Posted
On 16. 7. 2024. at 17:16, *edited by mod said:

Povučen time što mi je outpost par puta bio dobar, rešio sam da prvom Istoku dam još jednu šansu.

Žali Bože para, hrane i vremena. Bukvalno je bolje da sam uzeo random Kineza sa ulice. Kako im uspeva da manji outpost sa nivoa trafike bude toliko bolji od flagshipa mi je prosto neverovatno.

Word. Meni je posle nekoliko datih šansi, enigma da to.i dalje radi, i sa onim cenama.

Posted

Drugar gastos dosao u Beograd da poseti roditelje, popravi zube i pojede negde dobre cevape "ko nekad" :)

Pitao me gde da ode na cevape da to nije nesto tipa Walter, "Kod Dekija", kod Goje i sl. vec neka klasicna kafana, gde se moze poruciti i nesto drugo osim cevapa. Ima li neka preporuka? Beograd i bliza okolina (motorizovan je).

Posted (edited)

Neka ode u Moravu (Palilulska pijaca ili Mercator), tamo su najbolji ćevapi posle Goje.

A ako bi baš kafanu, "Pod lozom".

Edited by napadaj
Posted

Pod Lozom je overio, nije mu se dojmilo nesto.