Serena Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Samo nek se javljaju Novaku bas takvi daju inspiraciju 3
Serena Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Zavist i ljubomora govori iz njih, da je Novak toliko opsesivan anestezirao bi lakat 2017 i vakcinisao bi se da ne propusta slemove. 5 1
Popular Post Heaviside Posted September 19, 2023 Popular Post Posted September 19, 2023 Ovo su sve odlicne izjave po Novaka. Ide u pravcu Dzordanovog imidza/kulta coveka koji je opsednut takmicenjem tj. pobedama. Rafa u sustini kaze, mozda nesvesno, da je Novak najveci pobednik od njih trojice. Cicipas kao top10 igrac priznaje da ne razume nista, da ne dobacuje do Djokovicevog stanja duha. Kaze kao da se sveti nekom, a nema sta vise da dokazuje, nista mu nije jasno. Stubbs kaze da mu se divi i da nagadja o izvorima njegove motivacije. I sve cesce izjave teniskih legendi da je Novak bez dileme najbolji teniser svih vremena. Pratimo ga svi od malih nogu, od mucenja da zavrsi meceve, godinama bez ijednog slema, pepe imaza i lakta, serije poraza u finalima, konstantnog osporavanja i kao tenisera i kao licnosti, nenamrnih sabotaza iz sopstvenih redova....Neverovatno je sta je taj covek postigao, kakva rad na sebi u svim segmentima i vera u taj rad, kakva disciplina da se gazi i gazi. Taktika, tehnika, agilnost, dugovecnost, motivacija, muda, adaptacije... Ma lik je bog sporta, nema dalje i svima je to jasno. 14 1
Amos Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 (edited) Se zajebavate da nije opsesivan? Svaki top sportista je opsesivan, u treningu, želji za pobedom, kompletnim stavom prema životu. Aleksa Avramović je opsesivno uradio scouting za mečap sa SGA-om, a kamoli 1 Djoković koji brine o svom zdravlju opsesivno u nivou sa Lebronom. Kapiram da je navijački happy hour, ali žena nije rekla ništa tako strašno ili mrziteljski. Edited September 19, 2023 by Amos 3
Heaviside Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 8 minutes ago, Serena said: Zavist i ljubomora govori iz njih, da je Novak toliko opsesivan anestezirao bi lakat 2017 i vakcinisao bi se da ne propusta slemove. Nema niceg loseg u opsesivnosti pobedama, to je ono sto se trazi u sportu. Ja ni ne mislim da su ovo neke preterano zlonamerne izjave. Ovakve stvari pricaju ljudi o Dzordanu u dokumentarcu pravljenom sa ciljem da se na granici neukusa od njega napravi polubog. Vakcina je kompleksna prica. Nije nemoguce da je on mislio da je na dugi rok i za njegovu karijeru bolje da se ne vakcinise.
Micko8 Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 (edited) Ta prica je kiselo grozdje. Kao Djokovic je opsesivan, eto mu trofeji, mi smo tenis igrali iz ljubavi zato nas raja voli A ovaj rizikovao karijeru zato sto nije hteo da se vakcinise, bio zabranjen na dva grend slema koja bi najverovatnije i osvojio. Edited September 19, 2023 by Micko8
Serena Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Novak nije znao kako ce se zavrsiti prica sa koronom i vakcinama. U onom intervjuu za bbs je rekao da se nece vakcinisati po cenu da ne osvoji vise ni jedan slem i da zavrsi karijeru. Znaci briga o zdravlju pre svega. Nadal je anestezirao stopalo da bi mogao da nastavi da igra. Federer je u 40. nakon operacije kolena pokusao da se vrati pa se dokrajcio i ko je onda tu opsesivan? 4
Heaviside Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Sva trojica su poremećeni u tom smislu, potpuno je nemoguće da nije tako. I to nije loša stvar. U delu sveta kojem se zamera negativan odnos prema Novaku i odakle i dolaze ove izjave se ospesivnost uspehom ne gleda kao negativna osobina, aman. Naprotiv, to se smatra nečim što razlikuje overachiever-e od ostalih. Da, verovatno da ima malo kiselog grožđa kod nekih ali ništa strašno. Te priče u stilu jeste on bolji od mene, ali samo zato što se više trudi dok sam ja kul nisu uobičajene na zapadu™ koliko u Srbiji. 5
Amos Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 16 minutes ago, Serena said: Federer je u 40. nakon operacije kolena pokusao da se vrati pa se dokrajcio i ko je onda tu opsesivan? Svaki top sportista je opsesivan, učitavate nešto čega nema. Nadalu noga izgleda kao da ga je pregazio kombajn, sportisti rizikuju da budu ćopavci nakon penzionisanja zbog opsesivnosti. Kao što Heaviside napisa, to je kompliment na tom nivou.
Amos Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Na Kirjosa se gleda kao na klovna sa propalom karijerom upravo zato što nije bio opsesivan nego je hteo u pab na pivo i mingling. 3
W.F.C. Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 4 hours ago, Micko8 said: Ta prica je kiselo grozdje. Kao Djokovic je opsesivan, eto mu trofeji, mi smo tenis igrali iz ljubavi zato nas raja voli A ovaj rizikovao karijeru zato sto nije hteo da se vakcinise, bio zabranjen na dva grend slema koja bi najverovatnije i osvojio. I oteran sa treceg zbog skupljacice loptica i bio mu zabranjen pristup na gomilu Mastersa i nisu mu dati bodovi za osvojen W... 1
stray cat Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 (edited) Rafa: "I'm not frustrated for a very simple reason: because I believe I did everything in my power for things to go as best as possible for me" Interviewer: "Rafa, with 22 GS you cannot live frustrated. I'm telling you that." R: "Of course you can! For example. I think Novak, in that sense, lives it in a more intense way than me. For him, I think it's a frustration... or would have been a greater frustration, not to achieve it. And maybe that's why he was able to achieve it." --- Koliko ja razumem engleski, Nadal nije spominjao opsesiju NĐovu da se pobeđuje, osvajaju turniri, bude najbolji, već je rekao (u intervjuU) da bi, po njegovom mišljenju, NĐ bio (veoma) frustriran da zamene mesta (da NĐ ima 22 slema, a RN 24) (što znači da je NĐ već bio (veoma) frustriran kada je, posle RGa 2022, RN imao 22, a on dva manje, mada se, kako voditelj kaže, ne može biti frustriran s tolikim brojem osvojenih slemova) i da ga je baš ta frustracija pogurala (NĐa) da osvoji još četiri slema. Za razliku od njega, RNa, koji nije frustriran jer veruje da je učinio sve u njegovoj moći da bude najbolje moguće po njega. Skraćeno, Rafa bi da bude najbolji (prvi), a Nole bi da ne bude drugi (i zato je prvi). Mislim, ja tako razumem Rafinu izjavu. Edited September 19, 2023 by stray cat
duda Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Ma sere Rafa po običaju. Čuj kao on nije frustriran a Novak jeste , tj bio bi. I baš je Rafa taj lumen koji to zna i ima pravo da kaže. Kiselo je ovde grožđe.
red star forever Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Ma nije Nole pametan nego štreber..
Recommended Posts