Jump to content
IGNORED

Kolaps elektroenergetskog sistema?

James Marshall

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, gone fishing said:

budalentina pominje i geotermalnu energiju, neka ga neko obavesti da ne živi na islandu, pa da je to izvodljivo bilo gde osim tamo svi bi odavno počeli da koriste elektrane na geotermalnu energiju

Svi osim Srbalja. Eno vrele vode izbija na sred njive iza Bogatića, vrhunac geačke turizmologije je izbetoniran šanac kroz koji prolazi voda, u njemu možeš da se čvariš. Ima i bazen u Salašu Noćajskom, mora voda da se hladi pre puštanja u isti. 

A kažu ljudi, kapacitet geotermalnih voda pola Mačve da se greje, i kuće i plastenici.

Tldr, toliko kao živalj dobacujemo, svako poređenje sa Islanđanima je višak

Posted (edited)

jbg

edit ... ovo gore jbg je na desbojev post, al ima jos jedno

kad puca puca po sim savovima

Edited by cedo
Posted (edited)
4 hours ago, Filozof manijak said:

Pa eno @Moonwalker se ubila od objašnjavanja kako je struktuirana naša mreža i kakvi su izgledi da se u doglednoj budućnosti ubace obnovljivi izvori energije u većem procentu.

Nek me ona ispravi ako sam je pogrešno interpretirao.

Mislim da se ne sprdamo,u Srbiji ne zele da nameste brojila koja bi vracala struju u mrezu.Eventualno da Brnaba i Brat roknu monopol na sve to,al da ja licno kupim solarne panele po nekim subvencionisam cenama i namestim ih na kucu i ovcarnik od 200kvm i time resim struju za vjeki vjekov,i vracam struju u mrezu i time doprinosim i svojoj ekonomiji i ekologiji.E to ne da se desi.

Ili da kao Nemacka pomogne gradjanima da stave izolaciju na kuce i time smanje potrosnju energenata.Da 

Edited by askeladden
  • +1 4
Posted

Sve je ok, raziđite se

Izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS Miroslav Tomašević izjavio je večeras da nije raspad sistema kada 30.000 potrošača ostane bez struje.

On je naveo da to "jeste neprijatno za potrošače, ali da se kvar reši".

"Raspad sistema je kad cela država ostane bez struje", rekao je Tomašević za televiziju Pink.
Prema njegovim rečima, bilo je problema samo na termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu, ali se ta termoelektrana vratila.

"Termoelektrana u Obrenovcu se vratila, ostao je još jedan blok da vežemo sutra, prema tome to je za mene završena priča", rekao je Tomašević.

Ponovio je da je ugalj zbog tehnoloških prilika u Kolubari bio lošijeg kvaliteta i to se, kako je rekao, zna već određeno vreme, jer nije lako iseliti okolna naselja i omogućiti kopu da odradi svoj deo posla, te da obezbedi ugalj adekvatnog kvaliteta.

Tomašević dodaje da su se onda dogodile kiše, da se ugalj natopio i da je došlo do "zaglavljivanja materijala".

• +1 1
  • Haha 1
Posted

Ili to, ili su izručili 50 šlepera novca  za struju iz uvoza da bi premostili do izbora.

Posted
1 minute ago, ragasto said:

Ili to, ili su izručili 50 šlepera novca  za struju iz uvoza da bi premostili do izbora.

Koliko struje moze da se kupi za tonu Kanidje?

• Wub 1
Posted

kad su mrazevi i niko okolo nema struju ni za svoje potrebe, ne moze da se kupi uopste - rekose malopre u utisku nedelje.

• Hvala 1
Posted

Hvala, nisam gledao...

Onda ostaje ovo @radisa-ino - jal za NG, jal za Božić.

Posted

Dal će i dalje forsirati onoliku novogodišnju rasvetu u ovoj situaciji, živo me interesuje. :fantom:

Posted

Tu LED rasvetu su mu prodali kao energetski osvescenu investiciju pa gori od septembra do marta ;)

• +1 1
Posted
40 minutes ago, Time Crisis said:
"Raspad sistema je kad cela država ostane bez struje", rekao je Tomašević za televiziju Pink.

živi bili pa videli.. 

Eto, da nije razjebana jovanjica, sad bi bilo para za struju, a ovako ćemo nacionalni stadion, tunel do kameničke i most adi huji da stučemo da bi srbi imali da slave slavu, koliko nam je predsednik dobar, a mi se tako ponašamo prema njemu

• +1 1
Posted

Da pre koji mesec nisu u CG otkrili tonu i po kokaina mozda bi i plate skocile pred izbore.