June 27, 2025Jun 27 Video sam na drugom mestu vest o prekomernom zagadjenju u odredjenom periodu u Obrenovcu/delovima Beograda. Odjebali su nesto fino u proizvodnji znaci. Uklapa se sve.
July 4, 2025Jul 4 N1 Info RSEPS: Promene poziva na broj za domaćinstva u BeograduAkcionarsko društvo „Elektroprivreda Srbije“ nastavlja sa unapređenjem poslovnog sistema i obaveštava kupce iz kategorije domaćinstva sa područja Beograda da ćeNe valja ovo.
July 9, 2025Jul 9 On 13. 5. 2025. at 17:56, namenski said:@foto evo malo sam provetrio sopstvene matematike: sa sadasnjom cenom gasa, struja dodje isto ili cvrc skuplje od drzavne, i to sa pristupom da ne ni u jednom trenutku ne razmisljas kada ces i koji potrosac da arcis, koji prekidac da on/off-ujes...Teško da strujom i gasom možeš biti jeftiniji u off the gridu bilo gde na svetuOn 24. 5. 2025. at 10:19, Eleniko said:moguće je tehnički, sasvim je dovoljno, ne treba ti 250m2 panela za to ali treba proveriti stanje na terenu, kako se ophode lokalni organi ED i ostalog spram činjenice da će strujomer da ti se vrti unazad i da ako prećeraš, tj ne trošiš dovoljno, može da ti se desi da ti čitanje ovog meseca bude manje nego prethodno čitanje. šta se tada dešava ne znam, jedino što znam da su moji drugari koji ovo rade u greciji malo u frci šta može da se desi i da li će žive da ih peku organi vlasti tamo.bavim se time upravo, ako uspem da otkupim tri panela od nekih nemaca u susednom selu koji su ih doneli ali im ne treba, kačim na ogradu balkona.Uh, teranje brojila unazad je ozbiljan prestup i može da napravi njima ozbiljan problem ako trafo nije spreman za to i ako ti struja koju predaješ nije po specsu.Ima sličan legalan režim prosumer (producer i consumer), ali prvo treba da se oteliš da dobiješ sve sertifikate od eps-a za to i da ti odobre taj režim ako proizvodnja ne izaziva ove gore probleme. A onda dobiješ i specijalno brojilo - koje posebno broji struju u oba smera pa oni to nekako računaju i naplaćuju ti neku kao razliku za proizvodne, ali ne i za transmisione troškove po nekoj komplikovanoj računici. Bio jedan konfuzan račun na ovoj temi gde je čovek više proizvodio nego trošio, vodio se u nekom plusu za proizvodnju a opet mu silno naplaćivali za potrošnju - ništa mi nije bilo jasno.Nego naj WTF priča u koju lično nisam poverovao, ali čovek koji je to hteo pa odustao se kleo je da je potrebna ne mala papirologiju i ako hoćeš da si totalno off the grid. Šta njih briga ako ja proizvodim struju sebi a nisam ni prikačen.
July 15, 2025Jul 15 A dok ne poskupi, da se namire ortaci...N1 Info RSRačuni za struju plaćaju se EPS-u preko Alta bankeEPS je obavestio korisnike da se menja račun za uplatu, umesto dosadašnjeg trezorskog računa, uplate će se vršiti na tekući račun Alta banke.Već je počelo, promenjen je i broj računa i poziv na broj na junskom računu.
July 22, 2025Jul 22 On 15. 7. 2025. at 13:45, zorglub said:A dok ne poskupi, da se namire ortaci...N1 Info RSRačuni za struju plaćaju se EPS-u preko Alta bankeEPS je obavestio korisnike da se menja račun za uplatu, umesto dosadašnjeg trezorskog računa, uplate će se vršiti na tekući račun Alta banke.Već je počelo, promenjen je i broj računa i poziv na broj na junskom računu.Upravo mi je stigao račun za juni i uplata ide na tekući kod poštanske štedionice (200-75402-20) gde je uvek išao.
July 22, 2025Jul 22 2 minutes ago, JozoMujica said:Upravo mi je stigao račun za juni i uplata ide na tekući kod poštanske štedionice (200-75402-20) gde je uvek išao.Nisi iz Beograda.
July 22, 2025Jul 22 25 minutes ago, kronostime said:Nisi iz Beograda.Nigde nisam pročitao da se promena odnosi samo na Beograd. Ovako ne bih imao ništa protiv da se promene i tablice na kolima, valuta, međunarodna oznaka...
July 22, 2025Jul 22 2 minutes ago, JozoMujica said:Nigde nisam pročitao da se promena odnosi samo na Beograd.Ovako ne bih imao ništa protiv da se promene i tablice na kolima, valuta, međunarodna oznaka... Glasom Bate Zivojinovica:Sumadinac, kuco stara.....
August 11, 2025Aug 11 But here’s the current prediction from the I.E.A.: by 2026, solar will generate more electricity than all the world’s nuclear plants combined. By 2029, it will generate more than all the hydro dams. By 2031, it will have outstripped gas and, by 2032, coal. According to the I.E.A., solar is likely to become the world’s primary source of all energy, not just electricity, by 2035.1GW instalisane snage sol panela na svakih 15h u svetu sjajan tekst: 4.6 Billion Years On, the Sun Is Having a Moment | The New Yorker
August 25, 2025Aug 25 Neko je beše spomenuo...https://www.instagram.com/p/DNXd_W0IwC7/?igsh=dHB2YTJzNDQ2NXpz