Caligula Posted August 30, 2018 Author Posted August 30, 2018 Just now, roksi said: kazem ja... ovaj komplet topik je sporta radi. duchamp: cas genije, cas nije Aj sad pokusaj da citas sta pisem
Krampa Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 17 minutes ago, Caligula said: Ja sam polozio pet ispita istorije umetnosti. To sto me ne interesuju metastaze disanovog pisoara je kvalitet a ne nedostatak. Ti si ocigledno nesposoban da se samoisteras iz etabliranog i ja to mogu da razumem i ne pada mi na pamet da te omalovazavam zbog toga, a jos manje da lazem o tebi. Mozda si u pravu ali pet ispita iz istorije umjetnosti jednostavno nema ništa sa onim šta ti tvrdis u vezi savremene umjetnosti. U stvari, to samo može da pojasni ovaj majndfak i da opravda ono što ja tvrdim. Ti ne posjedujes dovoljno znanja o savremenoj umjetnosti. Nije to problem, ali problem je kritikovati nešto o čemu zapravo jako malo znaš . Ti si u toj tvojoj istoriji stao kod pisoara. Sve ostalo je metastaza toga, kao što sam tvrdis.
Caligula Posted August 30, 2018 Author Posted August 30, 2018 4 minutes ago, Krampa said: Mozda si u pravu ali pet ispita iz istorije umjetnosti jednostavno nema ništa sa onim šta ti tvrdis u vezi savremene umjetnosti. U stvari, to samo može da pojasni ovaj majndfak i da opravda ono što ja tvrdim. Ti ne posjedujes dovoljno znanja o savremenoj umjetnosti. Nije to problem, ali problem je kritikovati nešto o čemu zapravo jako malo znaš . Ti si u toj tvojoj istoriji stao kod pisoara. Sve ostalo je metastaza toga, kao što sam tvrdis. Ako mislis na neko faktografsko znanje, tu si u pravu. Ali ako si primetio ovde govorim o logici npr. konceptuale (gde je ideja vaznija od dela he he). Ne moram da poznajem komplet turbofolk da bih rekao da je promasaj. Kako ti miris te stvari u glavi (izlozim komad djubreta koji cistacica kasnije greskom baci, a iza tog djubreta serem na veliko) ne znam, ali nije moj problem.
roksi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 1 minute ago, Host said: Dozvoli da objasnim: Caligula uvek vrti istu plocu - malo vrti A stranu, pa onda malo B e to vec objasnjava stosta. Spoiler a nice guy, i'm sure. but a one string banjo
Caligula Posted August 30, 2018 Author Posted August 30, 2018 (edited) 5 minutes ago, roksi said: e to vec objasnjava stosta. Hide contents a nice guy, i'm sure. but a one string banjo Nista bolje od dobre racionalizacije Edited August 30, 2018 by Caligula
roksi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 jos jednom da upadnem, izvinjavam se 14 minutes ago, Caligula said: Ako mislis na neko faktografsko znanje, tu si u pravu. Ali ako si primetio ovde govorim o logici npr. konceptuale (gde je ideja vaznija od dela he he). Ne moram da poznajem komplet turbofolk da bih rekao da je promasaj. Kako ti miris te stvari u glavi (izlozim komad djubreta koji cistacica kasnije greskom baci, a iza tog djubreta serem na veliko) ne znam, ali nije moj problem. sta to uopste znaci - da li mozes da objasnis to? koncept/ideja moze da biva (i jeste) delo. ako ne mislis tako, kako mozes da cenis i branis, recimo, pikasa? uopste, kako bi objasnio nekom danas (a ima jos uvek ljudi koji ne smatraju to umetnost i kome su pikasova dela ruzna i nevredna) vrednost tih dela?
roksi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 5 minutes ago, Caligula said: Nista bolje od dobre racionalizacije nope, vidis, greska. vec sagledavanje sire slike
Bujodrag Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 E, pametnjakovići, evo vam jedna knjiga u kojoj se uzgred pojavljuje meni tad neverovatno pitanje i uzgred se daje i odgovor. Pitanje je jednostavno, kantovsko: Kako je moguće da umetnost ima istoriju? Pa čitajte, ako niste previše ubrzani
roksi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 2 minutes ago, Bujodrag said: E, pametnjakovići, evo vam jedna knjiga u kojoj se uzgred pojavljuje meni tad neverovatno pitanje i uzgred se daje i odgovor. Pitanje je jednostavno, kantovsko: Kako je moguće da umetnost ima istoriju? Pa čitajte, ako niste previše ubrzani predivno pitanje!
Caligula Posted August 30, 2018 Author Posted August 30, 2018 8 minutes ago, roksi said: nope, vidis, greska. vec sagledavanje sire slike Da ti je do sire slike citala bi sta se ovde pisalo.
roksi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 1 minute ago, Caligula said: Da ti je do sire slike citala bi sta se ovde pisalo. mislila sam na sire nego sto je ova tema. i to sam napisala bez iole sarkazma, btw. elem: 12 minutes ago, roksi said: sta to uopste znaci - da li mozes da objasnis to? koncept/ideja moze da biva (i jeste) delo. ako ne mislis tako, kako mozes da cenis i branis, recimo, pikasa? uopste, kako bi objasnio nekom danas (a ima jos uvek ljudi koji ne smatraju to umetnost i kome su pikasova dela ruzna i nevredna) vrednost tih dela?
Meazza Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 1 hour ago, Bujodrag said: A šta drugo može da ima? Ne verujem da me ovo pitas.
Meazza Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 24 minutes ago, Bujodrag said: E, pametnjakovići, evo vam jedna knjiga u kojoj se uzgred pojavljuje meni tad neverovatno pitanje i uzgred se daje i odgovor. Pitanje je jednostavno, kantovsko: Kako je moguće da umetnost ima istoriju? Kako je moguce? Pa lepo, umetnost proizilazi iz konteksta kulture. Ne vidim sta tu nije jasno.
Krampa Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 7 minutes ago, Meazza said: Kako je moguce? Pa lepo, umetnost proizilazi iz konteksta kulture. Ne vidim sta tu nije jasno. A koja je razlika izmedju umjetnosti i istorije umjetnosti?
Meazza Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Just now, Krampa said: A koja je razlika izmedju umjetnosti i istorije umjetnosti? Fenomen i istorija fenomena su isto? Muzika i istorija muzike su isto?
Recommended Posts