August 30, 20186 yr Author Just now, roksi said: kazem ja... ovaj komplet topik je sporta radi. duchamp: cas genije, cas nije Aj sad pokusaj da citas sta pisem
August 30, 20186 yr 17 minutes ago, Caligula said: Ja sam polozio pet ispita istorije umetnosti. To sto me ne interesuju metastaze disanovog pisoara je kvalitet a ne nedostatak. Ti si ocigledno nesposoban da se samoisteras iz etabliranog i ja to mogu da razumem i ne pada mi na pamet da te omalovazavam zbog toga, a jos manje da lazem o tebi. Mozda si u pravu ali pet ispita iz istorije umjetnosti jednostavno nema ništa sa onim šta ti tvrdis u vezi savremene umjetnosti. U stvari, to samo može da pojasni ovaj majndfak i da opravda ono što ja tvrdim. Ti ne posjedujes dovoljno znanja o savremenoj umjetnosti. Nije to problem, ali problem je kritikovati nešto o čemu zapravo jako malo znaš . Ti si u toj tvojoj istoriji stao kod pisoara. Sve ostalo je metastaza toga, kao što sam tvrdis.
August 30, 20186 yr Author 4 minutes ago, Krampa said: Mozda si u pravu ali pet ispita iz istorije umjetnosti jednostavno nema ništa sa onim šta ti tvrdis u vezi savremene umjetnosti. U stvari, to samo može da pojasni ovaj majndfak i da opravda ono što ja tvrdim. Ti ne posjedujes dovoljno znanja o savremenoj umjetnosti. Nije to problem, ali problem je kritikovati nešto o čemu zapravo jako malo znaš . Ti si u toj tvojoj istoriji stao kod pisoara. Sve ostalo je metastaza toga, kao što sam tvrdis. Ako mislis na neko faktografsko znanje, tu si u pravu. Ali ako si primetio ovde govorim o logici npr. konceptuale (gde je ideja vaznija od dela he he). Ne moram da poznajem komplet turbofolk da bih rekao da je promasaj. Kako ti miris te stvari u glavi (izlozim komad djubreta koji cistacica kasnije greskom baci, a iza tog djubreta serem na veliko) ne znam, ali nije moj problem.
August 30, 20186 yr 1 minute ago, Host said: Dozvoli da objasnim: Caligula uvek vrti istu plocu - malo vrti A stranu, pa onda malo B e to vec objasnjava stosta. Spoiler a nice guy, i'm sure. but a one string banjo
August 30, 20186 yr Author 5 minutes ago, roksi said: e to vec objasnjava stosta. Hide contents a nice guy, i'm sure. but a one string banjo Nista bolje od dobre racionalizacije Edited August 30, 20186 yr by Caligula
August 30, 20186 yr jos jednom da upadnem, izvinjavam se 14 minutes ago, Caligula said: Ako mislis na neko faktografsko znanje, tu si u pravu. Ali ako si primetio ovde govorim o logici npr. konceptuale (gde je ideja vaznija od dela he he). Ne moram da poznajem komplet turbofolk da bih rekao da je promasaj. Kako ti miris te stvari u glavi (izlozim komad djubreta koji cistacica kasnije greskom baci, a iza tog djubreta serem na veliko) ne znam, ali nije moj problem. sta to uopste znaci - da li mozes da objasnis to? koncept/ideja moze da biva (i jeste) delo. ako ne mislis tako, kako mozes da cenis i branis, recimo, pikasa? uopste, kako bi objasnio nekom danas (a ima jos uvek ljudi koji ne smatraju to umetnost i kome su pikasova dela ruzna i nevredna) vrednost tih dela?
August 30, 20186 yr 5 minutes ago, Caligula said: Nista bolje od dobre racionalizacije nope, vidis, greska. vec sagledavanje sire slike
August 30, 20186 yr E, pametnjakovići, evo vam jedna knjiga u kojoj se uzgred pojavljuje meni tad neverovatno pitanje i uzgred se daje i odgovor. Pitanje je jednostavno, kantovsko: Kako je moguće da umetnost ima istoriju? Pa čitajte, ako niste previše ubrzani
August 30, 20186 yr 2 minutes ago, Bujodrag said: E, pametnjakovići, evo vam jedna knjiga u kojoj se uzgred pojavljuje meni tad neverovatno pitanje i uzgred se daje i odgovor. Pitanje je jednostavno, kantovsko: Kako je moguće da umetnost ima istoriju? Pa čitajte, ako niste previše ubrzani predivno pitanje!
August 30, 20186 yr Author 8 minutes ago, roksi said: nope, vidis, greska. vec sagledavanje sire slike Da ti je do sire slike citala bi sta se ovde pisalo.
August 30, 20186 yr 1 minute ago, Caligula said: Da ti je do sire slike citala bi sta se ovde pisalo. mislila sam na sire nego sto je ova tema. i to sam napisala bez iole sarkazma, btw. elem: 12 minutes ago, roksi said: sta to uopste znaci - da li mozes da objasnis to? koncept/ideja moze da biva (i jeste) delo. ako ne mislis tako, kako mozes da cenis i branis, recimo, pikasa? uopste, kako bi objasnio nekom danas (a ima jos uvek ljudi koji ne smatraju to umetnost i kome su pikasova dela ruzna i nevredna) vrednost tih dela?
August 30, 20186 yr 24 minutes ago, Bujodrag said: E, pametnjakovići, evo vam jedna knjiga u kojoj se uzgred pojavljuje meni tad neverovatno pitanje i uzgred se daje i odgovor. Pitanje je jednostavno, kantovsko: Kako je moguće da umetnost ima istoriju? Kako je moguce? Pa lepo, umetnost proizilazi iz konteksta kulture. Ne vidim sta tu nije jasno.
August 30, 20186 yr 7 minutes ago, Meazza said: Kako je moguce? Pa lepo, umetnost proizilazi iz konteksta kulture. Ne vidim sta tu nije jasno. A koja je razlika izmedju umjetnosti i istorije umjetnosti?
August 30, 20186 yr Just now, Krampa said: A koja je razlika izmedju umjetnosti i istorije umjetnosti? Fenomen i istorija fenomena su isto? Muzika i istorija muzike su isto?