tacafaca Posted April 14 Posted April 14 Zet moj pije Ozempik, smrsao je 40kg, ima jos minimum toliko da guli. Kune se u taj lek, za sad nema nikakve kontraidikacije. Ovo mu je stoti put da pokusava da smrsa. 2 1
askeladden Posted April 16 Posted April 16 Imam jedan slucaj na Ozampic,posle 6 meseci vide se rezultati .Buduci da doticni ich ne pazi na hranu i ima Diabetes tip 2. Vise se krece nego ranije,da kazes 10k koraka.Mislim da je skinuo 20 kg,a imao je jedno 125,130.Imao je povracanje od nuspojava kad su mu podigli dozu dal na 2mg,nisam siguran.ili sa 0,5 na 1 mg.. 1
Boksi Posted September 13 Posted September 13 Hrono ishrana, možda nekom pomogne. Meni jeste. Što se tiče kilograma sve zavisi koja je početna kilaža. Ja sam smršala nekih 8 kg, što mi je bilo ok, ali važnije što su mi nalazi bili odlični i holesterol se napokon vratio u normalu. I nisam niti jednom imala napad gladi. Ima svašta na netu o toj ishrani. Doduše, na engleskom nema mnogo. Iščitala sam sve što se moglo naći i ukratko sledeće: Nema leba osim za doručak. Za ručak meso i meso i meso (na radost mnogih) i povrće (nemže krompir npr.) Za večeru lagani protein (riba, piletina). Trebalo bi doručkovati do 9 ujutru. Posle toga razmak izmedju obroka 4-6 sati. Može jednom nedeljno za večeru šta vam se ište. Prvih mesec dana (period restrikcije, ako je mršavljenje cilj) ne bi trebalo voće i slatkiše, ali inače može izmedju 17 i 18h. Nema vode pola sata pre i pola sata posle obroka. Poslednji obrok 2h pre odlaska u krevet. Ako se neko odluči da krene u ovu avanturu neka mi piše slobodno. Imam dosta recepata. Kombinovala sam saznanja sa više sajtova, ali ovaj se pokazao kao najbolji: https://hronokuhinja.rs/hrono-ishrana-najvaznija-pravila-restrikcije/ 1
igoraki Posted September 13 Posted September 13 1 minute ago, Boksita said: Nema leba osim za doručak. Prvih mesec dana (period restrikcije, ako je mršavljenje cilj) ne bi trebalo voće i slatkiše, ali inače može izmedju 17 i 18h. Nisam se interesovao za hrono posebno ali zar nije ideja da jedeš ugljene hidrate ujutru ? Mislim da bi onda bilo smislenije jesti i to voće ujutru... Sem toga, bravo...uvek mi je drago da čujem uspešnu priču sa low carb dijetom. 1
Boksi Posted September 13 Posted September 13 Kažu da voće ne bi trebalo nikako jesti ujutru. Kao ni kaše. Da je najbolje hleb ili pecivo od celog zrna (pšenica nije preporučljiva) i što masnije uz to, tipa slaninu, čvarke, kajmak… Ali jaja i mlečno nikako zajedno.
Boksi Posted September 13 Posted September 13 Evo jedan recept za doručak: Pravila sam bar jednom nedeljno. Zasiti baš i kad ovo jedem nemam želju za pravom picom.
Pokojni Ruxin Posted September 13 Posted September 13 (edited) braćo, sestre, prijatelji: - izračunajte otprilike svoj bazalni metabolizam - unosite nekih 20% kalorija manje od toga (čistom dijetom ili kombinacijom dijete i sagorevanjem kalorija kroz vezbe. vezbanje nije bitno za mršavljenje ali je uvek dobro za zdravlje) - pratite otprilike unos kalorija makar neko vreme da steknete utisak koliko zaista unosite kroz jelo i piće (postoje aplikacije poput my fitness pal) - neka vam prioritet bude hrana sa dosta proteina (jaja, piletina, riba, itd) jer više ispunjava i potreban je dovoljan unos proteina kako bi se zadrzalo što više mišića dok se sagorevaju masti. neka preporuka je unos 1.5g - 2.2g proteina po kilogramu - dobra ideja je da se merite svaki dan, ali zanemarite dnevne fluktacije tezine i vadite samo nedeljni prosek kako bi bili sigurni da ste na pravom putu. cilj je da gubite oko 500-1000g nedeljno to je sve otprilike, sve ostalo je zanemarljivo. jedite sta hoćete, koliko hoćete i kad hoćete dok god ste u gornjim parametrima. kad izgubite zeljeni broj kilograma podignite broj kalorija na trenutni bazalni metabolizam kako bi odrzavali zeljenu tezinu. ideja je da steknete zdrave zivotne navike koje su odrzive za razliku od najpopularnije dijete meseca. Edited September 13 by Pokojni Ruxin 3
Boksi Posted September 13 Posted September 13 19 minutes ago, Pokojni Ruxin said: braćo, sestre, prijatelji: - izračunajte otprilike svoj bazalni metabolizam - unosite nekih 20% kalorija manje od toga (čistom dijetom ili kombinacijom dijete i sagorevanjem kalorija kroz vezbe. vezbanje nije bitno za mršavljenje ali je uvek dobro za zdravlje) - pratite otprilike unos kalorija makar neko vreme da steknete utisak koliko zaista unosite kroz jelo i piće (postoje aplikacije poput my fitness pal) - neka vam prioritet bude hrana sa dosta proteina (jaja, piletina, riba, itd) jer više ispunjava i potreban je dovoljan unos proteina kako bi se zadrzalo što više mišića dok se sagorevaju masti. neka preporuka je unos 1.5g - 2.2g proteina po kilogramu - dobra ideja je da se merite svaki dan, ali zanemarite dnevne fluktacije tezine i vadite samo nedeljni prosek kako bi bili sigurni da ste na pravom putu. cilj je da gubite oko 500-1000g nedeljno to je sve otprilike, sve ostalo je zanemarljivo. jedite sta hoćete, koliko hoćete i kad hoćete dok god ste u gornjim parametrima. kad izgubite zeljeni broj kilograma podignite broj kalorija na trenutni bazalni metabolizam kako bi odrzavali zeljenu tezinu. ideja je da steknete zdrave zivotne navike koje su odrzive za razliku od najpopularnije dijete meseca. Jeste, ali meni je trebala motivacija u vidu recepata i spremanja hrane koju do tada nisam. A i odsustvo osećaja težine i manjka energije posle obroka je govorilo da nešto radim kako treba. 1
Djuro Posted September 13 Posted September 13 (edited) 3 hours ago, Pokojni Ruxin said: braćo, sestre, prijatelji: - izračunajte otprilike svoj bazalni metabolizam - unosite nekih 20% kalorija manje od toga (čistom dijetom ili kombinacijom dijete i sagorevanjem kalorija kroz vezbe. vezbanje nije bitno za mršavljenje ali je uvek dobro za zdravlje) - pratite otprilike unos kalorija makar neko vreme da steknete utisak koliko zaista unosite kroz jelo i piće (postoje aplikacije poput my fitness pal) - neka vam prioritet bude hrana sa dosta proteina (jaja, piletina, riba, itd) jer više ispunjava i potreban je dovoljan unos proteina kako bi se zadrzalo što više mišića dok se sagorevaju masti. neka preporuka je unos 1.5g - 2.2g proteina po kilogramu - dobra ideja je da se merite svaki dan, ali zanemarite dnevne fluktacije tezine i vadite samo nedeljni prosek kako bi bili sigurni da ste na pravom putu. cilj je da gubite oko 500-1000g nedeljno to je sve otprilike, sve ostalo je zanemarljivo. jedite sta hoćete, koliko hoćete i kad hoćete dok god ste u gornjim parametrima. kad izgubite zeljeni broj kilograma podignite broj kalorija na trenutni bazalni metabolizam kako bi odrzavali zeljenu tezinu. ideja je da steknete zdrave zivotne navike koje su odrzive za razliku od najpopularnije dijete meseca. jesi li ti probao da uneses 2g proteina po kg? edit: nimalo nije jednostavno. Edited September 13 by Djuro 1
kralj Posted September 13 Posted September 13 Šta to ima da se proba? Pola kile pilećeg filea za ručak i ostatak ćeš da popuniš. Ako baš zafali doda se malo Whey-a.
Vapad Posted September 13 Posted September 13 6 minutes ago, Djuro said: jesi li ti probao da uneses 2g proteina po kg? ma šta je to, osam proteinskih barova, pojedeš tri uz kafu za doručak, par za užinu i par za late night snack i tu si 1
Djuro Posted September 13 Posted September 13 18 minutes ago, kralj said: Šta to ima da se proba? Pola kile pilećeg filea za ručak i ostatak ćeš da popuniš. Ako baš zafali doda se malo Whey-a. sounds legit.
Pokojni Ruxin Posted September 13 Posted September 13 (edited) 54 minutes ago, Djuro said: jesi li ti probao da uneses 2g proteina po kg? edit: nimalo nije jednostavno. da, unosim tu negde svakodnevno. ako omane ishrana tu je whey. ali jedem dosta jaja i piletine fakat, ne hranim se previše zabavno. ali je to pre "bilderska" doza, ako se ne radi strength trening i cilj je samo da se izgube kilogrami kako god mozemo prilično da skratimo priču na jednu stvar - budite u kalorijskom deficitu. mislim da je to lakse postići sa dobrom dozom proteina, a sto je usput dobro i da se potencira gubitak masti umesto gubitka misicne mase...ali nije neophodno. edit - i valja napomenuti da ako se merite svakodnevno to radite ujutru na prazan stomak. random merenje u toku dana ne govori prakticno nista. Edited September 13 by Pokojni Ruxin
Pokojni Ruxin Posted September 13 Posted September 13 1 hour ago, Vapad said: ma šta je to, osam proteinskih barova, pojedeš tri uz kafu za doručak, par za užinu i par za late night snack i tu si evo ti pa računaj https://www.medicalnewstoday.com/articles/321522 ne treba osam proteinskih barova, ali ponekad treba koja doza wheya. whey je relativno jeftin izvor proteina pa nije strašno. jedna merica je oko 25g proteina.
igoraki Posted September 13 Posted September 13 Apropo tvog posta o bazalnom metabolizmu, restrikciji kalorija i svim tim zajebancijama, smršao sam sa 110 na trenutnih 80 bez ikakvog računanja, brojanja kalorija i vežbanja, mislim da sve to nije uopšte neophodno. Slažem se da su proteini bitni, samo ni tu ne treba preterivati pošto će organizam višak koji ne iskoristi da pretvori u šećer.
Recommended Posts