jms_uk Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Ovde je HSBC uskocioHSBC to buy UK arm of Silicon Valley Bank https://www.bbc.co.uk/news/business-64937251Sent from my iTelephone using Tapatalk 2
Ayatollah Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 1 minute ago, jms_uk said: Ovde je HSBC uskocio HSBC to buy UK arm of Silicon Valley Bank https://www.bbc.co.uk/news/business-64937251 Sent from my iTelephone using Tapatalk
Venom Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 8 hours ago, Redoran said: Odakle im pare da u fulu pokriju depozite sad već u dve banke? Tako što je makar zvanična verzija za sada da banka ima dovoljno da pokrije sve uloge. Problem je nastao kad je došlo do panike i kad su klijenti pokušali u kratkom roku da povuku 40 milijardi, oko 1/4 uloga. Pitanje je koja banka bi to preživela. Mislim da je situacija drugačija u odnosu na 2008 u tome što je ovde većina novca uložena u američke državne obveznice. Verovatnoća da to ne vredi ništa je ista kao i verovatnoća da američka vlada ne isplati svoja dugovanja, što nije realno. 2008 su banke sedele na nekakvim derivatima baziranim na napumpanom tržištu nekretnina koje je puklo i koji su onda postali manje više bezvredni. Duža verzija dole. Naravno, pitanje je ko govori istinu, ja sigurno nisam listao izveštaje banke, ali mislim da bi do sada neko već našao rupu u priči. 4
dragance Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Dzaba objasnjavas. Rekoh mu ranije isto. Ali, ne lezi vraze: zapad pro'po!
brusli Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Znaci drzava (FDIC i FED) nece izgubiti nista na ovim intervencijama. Ako je tako onda OK.
brusli Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Ono sto brine, nisu digli stope ni do 5 %, a vec im se urusava ekonomija. Kao Vucicevi vozovi, ne mogu vise od 50 na sat, inace se raspadaju. A nekoc su dizali i preko 15%. 1
Ayatollah Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 2 hours ago, Venom said: Tako što je makar zvanična verzija za sada da banka ima dovoljno da pokrije sve uloge. Problem je nastao kad je došlo do panike i kad su klijenti pokušali u kratkom roku da povuku 40 milijardi, oko 1/4 uloga. Pitanje je koja banka bi to preživela. Mislim da je situacija drugačija u odnosu na 2008 u tome što je ovde većina novca uložena u američke državne obveznice. Verovatnoća da to ne vredi ništa je ista kao i verovatnoća da američka vlada ne isplati svoja dugovanja, što nije realno. 2008 su banke sedele na nekakvim derivatima baziranim na napumpanom tržištu nekretnina koje je puklo i koji su onda postali manje više bezvredni. Duža verzija dole. Naravno, pitanje je ko govori istinu, ja sigurno nisam listao izveštaje banke, ali mislim da bi do sada neko već našao rupu u priči. Ako je to tako, deluje da tu možda ima prostora i za restruktuiranje banke ili njenu prodaju nekom trećem. Ukoliko to američki propisi dopuštaju, naravno, i ako ima zainteresovanih za tako nešto...
Ayatollah Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Po pre-tradingu deluje da za danas treba spremiti kožne gaće, naročito u finansijskom sektoru.
Venom Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Logično, prodaj akcije i stavi pare u banku. 1 hour ago, Ayatollah said: Ako je to tako, deluje da tu možda ima prostora i za restruktuiranje banke ili njenu prodaju nekom trećem. Ukoliko to američki propisi dopuštaju, naravno, i ako ima zainteresovanih za tako nešto... Mislim da se o prodaji priča od početka. Government and Bank of England facilitate sale of Silicon Valley Bank UK Silicon Valley Bank (UK) Ltd has today been sold to HSBC
Redoran Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Banka sa aktivom od 200 milijardi dolara se ne prodaje tako lako (ovo u UK jeste lako ali to je mrvica, treba naći kupca u SAD). Drugo, ako se ovde radilo o privremenom problemu sa likvidnošću usled neočekivane navale (a sve drugo je OK), zašto ga nisu rešili pozajmicom iz nekog emergency fonda koji Fed ima na raspolaganju? Da vidimo kako će ove nedelje stvari da se razvijaju pa ćemo biti pametniji. 1 1
Redoran Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 1 hour ago, Ayatollah said: Po pre-tradingu deluje da za danas treba spremiti kožne gaće, naročito u finansijskom sektoru. Pročitao sam za dve da su se stropoštale, First Republican i Western Alliance. Ne znam da li je to sve pošto i dve mogu biti “multiple” u vremenu senzacionalizma.
Ayatollah Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Koliko vidim za sada, farmacija i IT sektor u porastu, finansijski sektor u debaklu.
Redoran Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Trenutne obustave: https://www.nasdaqtrader.com/trader.aspx?id=tradehalts#
Venom Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Te obustave su isto strava. "Upravljanjem nevidljive ruke se stiže do optimalnog rešenja" "Sistem se raspada, reci Đuri da blokira aerodrom daj investitorima 15 minuta da razmisle". 1
Recommended Posts