Venom Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 Koliko Crypto Bros kompanija je držalo lovu u ovoj banci?
Venom Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 Izvinjavam se na postovanju previše tweetova, ali nemam šta pametno da kažem. Interesovalo me je kako stoje ostale banke, pa Glavni problem je isti za mnoge: drže obveznice koje ne vrede mnogo danas.
dragance Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 Raznovrsnost je majka - a specijalizacije maćeha. 1
Ayatollah Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 3 hours ago, Venom said: Izvinjavam se na postovanju previše tweetova, ali nemam šta pametno da kažem. Interesovalo me je kako stoje ostale banke, pa Glavni problem je isti za mnoge: drže obveznice koje ne vrede mnogo danas. Ne samo obveznice, već ukupna situacija na tržištu. 2022 je bila treća najgora godina u istoriji za investitorske portfolije, a ni 2023 nije bolje počela: Oporaviće se tržište u nekom trenutku naravno, ali taj oporavak može da dođe i 2026. godine. Ja imam sreće da ne moram ništa da prodajem sada, jer bih bio u debelim dvocifrenim minusima, i mogu da čekam koliko je potrebno, ali onaj ko mora da prodaje da bi pokrio svoje obaveze je u priličnim problemima.
brusli Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 Hoce li se usuditi: https://fortune.com/2023/03/10/bill-ackman-twitter-silicon-valley-bank-bailout-startups/
Sammael Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 Ogromna je frka ovo oko SVB, čudi me da ne komentarišete. I na domaće startape s američkim kapitalom je uticalo, a EOR kompanije po svetu su u kriznom modu jer se čini da neće moći da budu isplaćene plate (jer para - nema) pa gledaju kako da taj rizik smanje.
jms_uk Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 7 minutes ago, bags said: .. Eh, to je bilo pre cetiri dana...
brusli Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 Koliko sam citao ova banka je sinonim za rizicni kapital i investicije, sto znaci u dobra vremena (QE i nulte kamate) imaju fenomenalne perfomanse, kada dodje do zatezanja prve stradaju. Sad cemo da vidimo gde su junaci iz FED-a, hoce li ponovo krenuti sa stampom i bailoutima...
Lezilebovich Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 @Sammael A sto je ova banka bas bila toliko popularna u tom svetu ? 1
dragance Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 9 minutes ago, brusli said: Koliko sam citao ova banka je sinonim za rizicni kapital i investicije, sto znaci u dobra vremena (QE i nulte kamate) imaju fenomenalne perfomanse, kada dodje do zatezanja prve stradaju. Sad cemo da vidimo gde su junaci iz FED-a, hoce li ponovo krenuti sa stampom i bailoutima... Nema bailouta za ove. Tipična gung-ho banka koja je investirala depozite u sve startape, pa ako samo jedna ili dve postanu jednorozi, vrati im se. Ali, visoke kamate tera ulagače da idu na manji rizik i veću kamatu nego kod ovih, dodje do povlačenja uloga i onda se desi lavina. Svako svoj novac hoće nazad iz straha, i taj strah dovede do katastrofe. Preuzeti su od druge institucije i otvaraju vrata u ponedeljak pod kontrolom. Imaju $200b assetsa, nije da nemaju ništa vredno kao kod kraha 2008 godine.
Lezilebovich Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 1 minute ago, dragance said: Nema bailouta za ove. Tipična gung-ho banka koja je investirala depozite u sve startape, pa ako samo jedna ili dve postanu jednorozi, vrati im se. Ali, visoke kamate tera ulagače da idu na manji rizik i veću kamatu nego kod ovih, dodje do povlačenja uloga i onda se desi lavina. Svako svoj novac hoće nazad iz straha, i taj strah dovede do katastrofe. Preuzeti su od druge institucije i otvaraju vrata u ponedeljak pod kontrolom. Imaju $200b assetsa, nije da nemaju ništa vredno kao kod kraha 2008 godine. Koliko si siguran u ovo, jer sam na više mesta pročitao upravo suprotno ? Oni su imali depozite startapova, ali nisu imali gde da ulože pa su uzeli neke nerizične, niskokamatne dugoročne hartije od vrednosti. Onda ih je inflacija sjebala u kontekstu da su startapovi krenuli da povlače depozite, a vrednost tih hartija pala, a ovi morali da prodaju 1
dragance Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 1 minute ago, Lezilebovich said: Koliko si siguran u ovo, jer sam na više mesta pročitao upravo suprotno ? Oni su imali depozite startapova, ali nisu imali gde da ulože pa su uzeli neke nerizične, niskokamatne dugoročne hartije od vrednosti. Onda ih je inflacija sjebala u kontekstu da su startapovi krenuli da povlače depozite, a vrednost tih hartija pala, a ovi morali da prodaju Verovatno je mešavina oba slučaja. 1
Recommended Posts