Jump to content

Stocks & Crypto

Featured Replies

Koliko Crypto Bros kompanija je držalo lovu u ovoj banci? 

• Replies 1.1k
  • Views 86.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Zamisli ovakav dan, a onda i trading aplikacija krene da te troluje

• Za ostale sto seru o mojim predviđanjima, kiss my sexy ass. Kad papci budete zaradjivali sestocifreno godisnje ($,€) , mozemo da pricamo. Do tada, shut a fuck up.     (Zakljucila sam da jedi

• Ne secam se ovoga     

Posted Images

Izvinjavam se na postovanju previše tweetova, ali nemam šta pametno da kažem. Interesovalo me je kako stoje ostale banke, pa 

Glavni problem je isti za mnoge: drže obveznice koje ne vrede mnogo danas.

Raznovrsnost je majka - a specijalizacije maćeha.

3 hours ago, Venom said:

Izvinjavam se na postovanju previše tweetova, ali nemam šta pametno da kažem. Interesovalo me je kako stoje ostale banke, pa 

Glavni problem je isti za mnoge: drže obveznice koje ne vrede mnogo danas.

Ne samo obveznice, već ukupna situacija na tržištu. 2022 je bila treća najgora godina u istoriji za investitorske portfolije, a ni 2023 nije bolje počela:

Screenshot-2022-12-31-215418.png 

Screenshot-2023-01-01-102150.png  

Oporaviće se tržište u nekom trenutku naravno, ali taj oporavak može da dođe i 2026. godine. Ja imam sreće da ne moram ništa da prodajem sada, jer bih bio u debelim dvocifrenim minusima, i mogu da čekam koliko je potrebno, ali onaj ko mora da prodaje da bi pokrio svoje obaveze je u priličnim problemima.

Ogromna je frka ovo oko SVB, čudi me da ne komentarišete.

I na domaće startape s američkim kapitalom je uticalo, a EOR kompanije po svetu su u kriznom modu jer se čini da neće moći da budu isplaćene plate (jer para - nema) pa gledaju kako da taj rizik smanje.

image.thumb.png.f7343ebe83e69aa86da3b6b4153adac5.png

7 minutes ago, bags said:

..

Eh, to je bilo pre cetiri dana...

Koliko sam citao ova banka je sinonim za rizicni kapital i investicije, sto znaci u dobra vremena (QE i nulte kamate) imaju fenomenalne perfomanse, kada dodje do zatezanja prve stradaju.

Sad cemo da vidimo gde su junaci iz FED-a, hoce li ponovo krenuti sa stampom i bailoutima...

@Sammael A sto je ova banka bas bila toliko popularna u tom svetu ?

9 minutes ago, brusli said:

Koliko sam citao ova banka je sinonim za rizicni kapital i investicije, sto znaci u dobra vremena (QE i nulte kamate) imaju fenomenalne perfomanse, kada dodje do zatezanja prve stradaju.

Sad cemo da vidimo gde su junaci iz FED-a, hoce li ponovo krenuti sa stampom i bailoutima...

Nema bailouta za ove. Tipična gung-ho banka koja je investirala depozite u sve startape, pa ako samo jedna ili dve postanu jednorozi, vrati im se. Ali, visoke kamate tera ulagače da idu na manji rizik i veću kamatu nego kod ovih, dodje do povlačenja uloga i onda se desi lavina. Svako svoj novac hoće nazad iz straha, i taj strah dovede do katastrofe.

Preuzeti su od druge institucije i otvaraju vrata u ponedeljak pod kontrolom. Imaju $200b assetsa, nije da nemaju ništa vredno kao kod kraha 2008 godine.

Kad smo već kod 200B assetsa:

1 minute ago, dragance said:

Nema bailouta za ove. Tipična gung-ho banka koja je investirala depozite u sve startape, pa ako samo jedna ili dve postanu jednorozi, vrati im se. Ali, visoke kamate tera ulagače da idu na manji rizik i veću kamatu nego kod ovih, dodje do povlačenja uloga i onda se desi lavina. Svako svoj novac hoće nazad iz straha, i taj strah dovede do katastrofe.

Preuzeti su od druge institucije i otvaraju vrata u ponedeljak pod kontrolom. Imaju $200b assetsa, nije da nemaju ništa vredno kao kod kraha 2008 godine.

Koliko si siguran u ovo, jer sam na više mesta pročitao upravo suprotno ? Oni su imali depozite startapova, ali nisu imali gde da ulože pa su uzeli neke nerizične, niskokamatne dugoročne hartije od vrednosti. Onda ih je inflacija sjebala u kontekstu da su startapovi krenuli da povlače depozite, a vrednost tih hartija pala, a ovi morali da prodaju 

A evo je i glavna tempirana bomba:

1 minute ago, Lezilebovich said:

Koliko si siguran u ovo, jer sam na više mesta pročitao upravo suprotno ? Oni su imali depozite startapova, ali nisu imali gde da ulože pa su uzeli neke nerizične, niskokamatne dugoročne hartije od vrednosti. Onda ih je inflacija sjebala u kontekstu da su startapovi krenuli da povlače depozite, a vrednost tih hartija pala, a ovi morali da prodaju 

Verovatno je mešavina oba slučaja.