mustang Posted November 19, 2022 Author Posted November 19, 2022 Teranis lazljivica na 11godina zatvora osudjena. Ajd da vidimo da li ce dlaka ovom semu faliti. Ja kazem nema sanse u corku da ide, previse se pralo para za demokrate, Ukrajinu i neke republikance.
Redoran Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 On 13.11.2022. at 13:03, mraki said: Nadam se da će sa ovim kripto kupko početi da se odmotava, nije ovo jedina prevara sigurno… Neverovatno mi kako ljudi nasedaju na to. Meni ništa nije neverovatno još otkako sam pre mnogo godina prvi put čitao o lukovicama lala u Holandiji. Uopšte me ne bi začudilo da neki Uspeh Armstrong sutra pokrene trgovinu virtuelnim kerećim izmetom i ubedi ceo svet da će taj commodity do 2030. zameniti veštačko đubrivo a do 2040. postati univerzalno sredstvo plaćanja koje će zameniti sve svetske valute, i da mu na osnovu toga jedno 90% čovečanstva deponuje kompletnu ušteđevinu i imovinu direktno na privatan račun na Kajmanskim Ostrvima.
mustang Posted November 19, 2022 Author Posted November 19, 2022 A ata jensa lalama? Ne znam tu priču
jezovuk Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 (edited) https://en.wikipedia.org/wiki/Tulip_mania Prvi 'bubble' ikada. Ima i par boardgame-ova sa tom tematikom Edited November 19, 2022 by jezovuk
Redoran Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 24 minutes ago, mustang said: A ata jensa lalama? Ne znam tu priču Investopedia. Ima i ublažena History verzija ali ostalo je zabeleženo da je za 5-6 komada najvrednijih vrsta lukovica mogla da se pazari dvospratna kuća u Amsterdamu. Stvar je praktično propala kada su ljudi nakon ulupavanja ušteđevine i likvidnih sredstava počeli da traže načine da kupe još lukovica za koje nisu imali pare, pa su se dosetili... fjučersa naravno. 1
brusli Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 Eh da su bile CB tada, pa da opale pokoji QE, mozda bi bio i "soft landing".
Sestre Bronte Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 About Genesis The premier institutional digital asset financial services firm. ups i did it again
Lezilebovich Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 Nema veze sto si uzeo milijardu, sto si vodio jednu od najnepostenijih firmi ikada, ali ako si medijima drag, davao pare kome treba sa ih dajes, pokusace da te ucine dopadljivim
Budja Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 9 hours ago, brusli said: Eh da su bile CB tada, pa da opale pokoji QE, mozda bi bio i "soft landing".
brusli Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 (edited) Zanimljivo da se prvi bubble (early to mid-1600s) poklopio sa formiranjem Bank of Amsterdam (1609). Slucajnost neki bi rekli... Inace, prva CB je formirana 1668, Swedish Riksbank. https://www.clevelandfed.org/publications/economic-commentary/2007/ec-20071201-a-brief-history-of-central-banks Quote The story of central banking goes back at least to the seventeenth century, to the founding of the first institution recognized as a central bank, the Swedish Riksbank. Established in 1668 as a joint stock bank, it was chartered to lend the government funds and to act as a clearing house for commerce. A few decades later (1694), the most famous central bank of the era, the Bank of England, was founded also as a joint stock company to purchase government debt. QE je prvi put primenjen u Japanu 2001: https://en.wikipedia.org/wiki/Quantitative_easing I od tada, samo nebo je granica. Edited November 20, 2022 by brusli 1
Pokojni Ruxin Posted November 26, 2022 Posted November 26, 2022 ako već imamo crypto temu red je da na njoj stoji ovaj apsolutni jućub klasik 1 1
mustang Posted December 1, 2022 Author Posted December 1, 2022 Kakav je community za amc i ape... predivno Drze se zajedno, ulecu shorteri, ma niko od community ne popušta i ne prodaje. Koja solidarnost,.lojalnost i ljubav!
mustang Posted December 2, 2022 Author Posted December 2, 2022 (edited) On 16.11.2022. at 9:11, mustang said: Banke nemam vise, sve sam potrosila Svasta sam pokupovala....će da vidimo sad.... On 16.11.2022. at 14:36, extragluv said: uh Napeto! Edited December 2, 2022 by mustang
Recommended Posts