Jump to content

Novosti iz sveta automobilizma

Featured Replies

39 minutes ago, Peter Fan said:

sto sam u Americi dozivio samo jednom, (da sirokotrupni avioni idu na domacim linijama).

AA ume da ih tera dosta izmedju hub-ova (MIA/DFW/LAX/JFK).

Do relativno skoro su svi big three ih koristili za transcon i Havaje, sad vise ne toliko.

30 minutes ago, jms_uk said:

AA ume da ih tera dosta izmedju hub-ova (MIA/DFW/LAX/JFK).

Do relativno skoro su svi big three ih koristili za transcon i Havaje, sad vise ne toliko.

Fair enough, ja letim sa/do ORD, a isti je na pola Amerike (a hub je i za AA i UA) tako da vjerovatno i nemaju potrebe za sirokotrupcima.

• 2 weeks later...

Ovaj GR Yaris nema gorivu ćeliju i nije električni automobil, već koristi vodonik kao gorivo u motoru SUS.

Taj Jaris je nešto najbolje što se pojavilo u poslednje vreme, definicija one nahrani svinje i ništa ne diraj. Ali jok, mora vodonik.

• 3 weeks later...

E, ovo je odradjen dizajn

sM2dw14.png

Jel' to menjač?

Lijevi prekidač D(rive) i R(everse), srednji A(uto) i M(anual) a desni L(ow).

Baš efektno uradjeno.

Kamo neutral?

Ovo nadjo' na nekom artiklu

I pulled both paddles to shift into neutral, made sure the auto parking brake was engaged

Kako god, izgleda mi, a možda sam to samo ja, potpuno pogrešno da izbornik brzina bude u vidu prekidača ili potenciometra, klizača poput onih na mikseti.

Edited by zorglub

On 28. 7. 2023. at 22:39, desboj said:

Taj Jaris je nešto najbolje što se pojavilo u poslednje vreme, definicija one nahrani svinje i ništa ne diraj. Ali jok, mora vodonik.

Niko ne dira GR Yaris kakav je trenutno, niti postoje najave da hoće - ono je samo eksperiment. Toyota i dalje traga za različitim alternativama standardnim konceptima EV + baterija i nekako se sve više čini da su u pravu.

Deluje kao da su čekali solid state baterije pa da krenu ozbiljno u ev, bumo vidli

Pokušaj traktata protiv zelenih. :D Popularizacija nastavka nesmetanog rada fabrika automobila sa unutrašnjim sagorevanjem.

Edited by BlackGeorge

On 19. 8. 2023. at 10:22, desboj said:

Deluje kao da su čekali solid state baterije pa da krenu ozbiljno u ev, bumo vidli

da je samo to - moraće da zamene kompletnu infrastrukturu, od kablova sa većim prečnikom pa do novih kapaciteta za proizvodnju struje

Novi Tiguan, tuzan dizajn, bez znaka moze da bude bilo koji auto.

236735-vw%20tiguan%20123.jpg