Jump to content
IGNORED

Nemačka

Parsons

Recommended Posts

Posted

Rekoh "mirni pičvajz". Na ovom mestu je svojevremeno i Hića držao neki vatreni govor pa kao očekuju goste.

Probala i Pegida svojevremeno da drži demonstracije, ali mislim da bi se okupilo više ljudi kad bi klub maketara pozvao svoje članove da se okupe.

Posted

Vrednija polovina dobila posao u Frankfurtu nakon 8 meseci prakse. Poslednja dva meseca prolazili kroz golgotu traženja stana da bih se sada vratio da sredim vizu. Da li je zaista moguće da se čeka 10 do 12 nedelja termin ili sam samo uleteo u nezgodno vreme godišnjih odmora? Moram da ih zovem i u vezi nemačkog, pošto imam položen B2 iz austrije - ali Ergenzungsdeutschprufung za faks a ne ÖSD, koji je naveden na sajtu. Baš će biti nefer da me cimaju da polažem u Geteu zato što ne prihvataju EPD.

Posted

Rekao bih ovako napamet da to nije problem. Nisam ni ja polozio u Gete Institutu, mislim da to vazi za srbiju samo. Ako je uopste jos uvek tacno.

Posted

Vrednija polovina dobila posao u Frankfurtu nakon 8 meseci prakse. Poslednja dva meseca prolazili kroz golgotu traženja stana da bih se sada vratio da sredim vizu. Da li je zaista moguće da se čeka 10 do 12 nedelja termin ili sam samo uleteo u nezgodno vreme godišnjih odmora? Moram da ih zovem i u vezi nemačkog, pošto imam položen B2 iz austrije - ali Ergenzungsdeutschprufung za faks a ne ÖSD, koji je naveden na sajtu. Baš će biti nefer da me cimaju da polažem u Geteu zato što ne prihvataju EPD.

idi, bre... moja zena je u frankfurtu cekala 4 nedelje vizu. ali to je bilo 2003-e

Posted

Rekoh "mirni pičvajz". Na ovom mestu je svojevremeno i Hića držao neki vatreni govor pa kao očekuju goste.

Probala i Pegida svojevremeno da drži demonstracije, ali mislim da bi se okupilo više ljudi kad bi klub maketara pozvao svoje članove da se okupe.

Ma, ide mi sve to na nerve, jer tako se i ovde svake dve godine grad digne na noge, because nazi demo! Prosle godine je bio prvi skup da ih je doslo vise od petoro, a i to ih je bilo mozda tridesetak. Prvi put sam to video mozda 2011, kao demonstracije protiv, skupio se narod ispred stajge i... izaslo ih mozda troje svekupno, sprovela ih policija negde da odrade svoju setnju i posle je uskoro bio razlaz. A ljudi dolaze kao da spasavaju Rosu Luxemburg.

Posted

Meni je drago da tako reaguju, i treba. Tanka je granica i nestaće onog dana kad zavlada opšta kurcobolja.

Posted

Meni je drago da tako reaguju, i treba. Tanka je granica i nestaće onog dana kad zavlada opšta kurcobolja.

Upravo

Posted

Video sam nekoga pre nekoliko dana da je izjavio "history has shown that in a fight against nazis we cannot rely on German state".

Posted

Eno stavio ja na love topic, bakica koja je prezivela Aušvic svirajući harmoniku u zenskom orkestru. I kaze "iskustvo me naučilo."

Posted

Reaguju na nesto sto je poznato kao lose, ali je pravo pitanje koliko slicnih misljenja se nalazi s obe strane barikade povodom nekih aktuelnih desavanja. A znam da ih ima.

• 2 months later...
Posted (edited)

Biste li ostavili auto dve nedelje na nekom P+R u Baden-Badenu? Nesto razmisljamo da idemo Wizzom sa B-B/Karlsrue aerodroma i sta sa kolima u tom slucaju (a da ne placamo redovni parking od 80 evra). U samom gradu ima garaza za dosta manje para ali je neophodan tromesecni ugovor.

Edited by I*m with the pilots
Posted

a ima li (i koliko bi vas koštao) neki rent-a-car koji možete da ostavite na aerodromu?

ovde ima nekih smartova koji se mogu tako koristiti... car2go je firma

Posted (edited)

Hvala na ideji, to deluje generalno super - istrazicemo. Za sad ne videh ni jednu koja ima na BB aerodromu ali imaju mnogo tacaka u samom gradu + otvara mogucnosti za druge gradove.

Edited by I*m with the pilots
Posted

Hmm i nije tako super, jer kola moras vratiti na isto mesto, pricali smo sa car2go i stadtmobil. Ja sam shvatila da je to takva vrsta najma da mozes vratiti kao bicikli - na neku od "stanica", ali nije.

Posted

e jebi ga, nisam to znao :(

mislim znam pouzdano da ovde možeš da pokupiš car2go gde god i da ga ostaviš opet bilo gde, pa i na aerodromu, ali to važi verovatno samo za lokalni keln/bonn aerodrom...