Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje žena - opšta tema

Featured Replies

Meni samo nije jasno koja je tačno bila potreba za tekstom u kome se brani Vudi Alen, s obzirom da on i nije bio neka meta u poslednje vreme, osim one bizarne fotke sa Epštajnom, ali ni ta fotka ne menja ništa u vezi sa njim što se već nije znalo od ranije.

• Replies 3.4k
  • Views 358.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Baš tako.  Kako bi bilo da se prihvati da nas žene bez penisa prosto zabole penis koji nemamo za to kako se oseća žena s penisom koja je penisom koji ima silovala drugu ženu bez penisa?  Ona

• Taihoskopija
    Taihoskopija

Naravno da nije normalno živeti u društvu u kom moram da budem spremna da nosim mačetu ispod miške,  treniram aikido, ujedam, urličem,  šamaram, apelujem, teram u pičku materinu i  nabadam glavom da b

Posted Images

2 minutes ago, copkillah said:

Meni samo nije jasno koja je tačno bila potreba za tekstom u kome se brani Vudi Alen, s obzirom da on i nije bio neka meta u poslednje vreme, osim one bizarne fotke sa Epštajnom, ali ni ta fotka ne menja ništa u vezi sa njim što se već nije znalo od ranije.

Možda radi po učinku - gde je bio taj tekst?

Sad mi se javlja da je on i ranije pisao o njemu.

Joj što je meni taj Vudi Alen jedna oduvek antipatična pojava, nevezano od bilo čega

@dunja U nekom trenutku se na fakultetima pokrenula tema da se aktivira tim psihologa za razgovor sa studentima i zaposlenima, pa se to preoblikovalo u pomoć oko predispitne anksioznosti i sličnih problema, ali na kraju mislim da se ništa nije realizovalo.

Profesori i dalje rade, neki su otišli u penziju, žmurilo se.

Seksualnog uznemiravanja ima i u osnovnim školama, u gadnom društvu živimo...

Odvratne stvari. U prosvetu zaista treba primati ljude koji prođu sve moguće provere psihologa i psihijatra, mnogi pedofili zloupotrebiće lak pristup deci i mladima.

Edited by Klara

@Klara @dunja

Znam da se pricalo, ali mislim da se jako malo toga sustinski promenilo. Ne samo kod nas, globalno. I dalje se izbegavaju problematicni, i dalje se takvo znanje prenosi, i to je porazavajuce. Zasto bi neko bio primoran da sa time zivi, da mu se umanjuju mogucnosti (neces recimo specijalizovati predmet koji taj profesor drzi)... Mislim da je jos gore na nivou postdiplomaca/post-doc, tu se tek cuti, posto mozes da zavrsis karijeru.

Institucionalno je bilo pokusaja da se nesto promeni, ali bojim se vise kozmetickih. Na zapadu bar na svim nivoima postoje harassment, equality etc. committee i tamo gde ih nije bilo, i kao se shvataju ozbiljnije, ali pred njima na univerzitetima obicno zavrse prijave studenata protiv drugih studenata, ne osoblja. Bar u mom iskustvu, sedela sam na par njih. Percepcija je ocigledno takva da se ne veruje da bi prijavljivanje imalo smisla ili se boje odmazde, i oba su osnovana. U slucajevima za koje znam da je neki profesor 'zglajznuo' to je uradjeno vrlo diskretno, nekima je omoguceno da se penzionisu u tisini, neki su pomereni na druga radna mesta gde nemaju direktan kontakt sa studentima, nekima koji nisu bili trajno zaposleni nije produzen ugovor, bez dalje buke, otisli su negde drugde da verovatno rade to isto... Izbegavanje potencijalnog urusavanja institucionalnog ugleda je najverovatnije primarni razlog. S druge strane, posto su zrtve uglavnom studentkinje, mislim da ima nesto i do toga da ima jos uvek relativno malo zena na institucionalnim pozicijama, a njima se obicno obrate ako se same ne odvaze na zvanicnu prijavu...

To je pozadina mog komentara- ovime bi njegova maticna institucija trebalo da se bavi, ako ima osnova, a bojim se da se ne bavi.

ne znam sta je doticni sada uradio ali dijagonalno procitavsi da se radi o tekstu koji se naslanja na njegov raniji opus imam neodoljivu mada priprostu potrebu da kazem da je primitivan, neizivljen agresivan i - krajnje nebitno - intelektualnu blijed i da mu kao takvom nije mjesto u iole drustveno odgovornom mediju

Samo što je on toliko dugo takav, da mi je prosto neverovatno da je sad bilo šta drugačije. (Svakako Danas ne smatram medijem s kolumnistima od kredibiliteta)

2 hours ago, Halvard said:

Ček bre. Ako je to osoba za koju mislim da jeste, a verovatno je tako, nema ko drugi da bude, to je profesor?! Bra-te. mellow

A ovde se sablažnjavalo nad vaspitačicama u vrtiću koje se malo raskalašnije vesele uz muziku.

Martin Scorsese Movie GIF

tongue

Ma jok, ono sam ja malo zajunila.

Izvinjavam se na upadu. Nastavite.

Edited by Boksi

Khm, ok....vratite priče o studentkinjama

"Neurotični 56-godišnjak"

Ovako se ne pišu tekstovi čiji autori pretenduju da budu ozbiljno shvaćeni.

Valjda kad se primaju redakcijske plate, moraju nečim da popune prostor, pogotovo preko praznika ili leta kad niko neće da piše. Nije valjda nego je tako. Važi i za Radar i za Peščanik. Neko je trošio svoje vreme na analizu cancela i anticancela Vudija Alena Jebeno neverovatno.

Usput sam danas prolistala fb feed i vidim zaostale linkove tog prvobitnog teksta, postavljaju ga žene. I komentarišu takođe, kao vrhunskog autora kog prate od malena. Neke smo spominjali i ovde.

Bemte živote.

Edited by Svemir Zeka

6 minutes ago, Svemir Zeka said:

Valjda kad se primaju redakcijske plate, moraju nečim da popune prostor. Nije valjda nego je tako. Važi i za Radar i za Peščanik. Neko je trošio svoje vreme na analizu cancela i anticancela Vudija Alena Jebeno neverovatno.

Usput sam danas prolistala fb feed i vidim zaostale linkove tog prvobitnog teksta, postavljaju ga žene. I komentarišu takođe, kao vrhunskog autora kog prate od malena. Neke smo spominjali i ovde.

Bemte živote.

Da imitiram kronosa

image.png

16 hours ago, Mel said:

Da imitiram kronosa

image.png

RzK7TBq.gif

D

No image preview

Smart glasses: 'I was secretly filmed and trolled online'

Footage of Oonagh was posted on social media where it attracted hundreds of sexual and derogatory comments.

On 6. 1. 2026. at 1:25, ljuttko said:

A čemu iščudjavanje nad njegovim pisanjem, pre nego što je napustio ovo naše mesto imao je prilično eksplicitne opise svojih krevetskih aktivnosti uključujući pominjanje godina devojaka i ja sam mislim tek tada shvatila da je , u ono vreme , bio asistent na faksu jer je bez imalo ograde govorio o vezama sa studentkinjama koje su kao njega spopadale. Koliko se sećam kačio je i neke fotke, nije da je skrivao identitet baš , ličilo je na puvanje pubertetskog omladinca, što reče Zeka, napaljenka na nti stepen . Izgleda da je ostao u tom modu samo sada dobija fol ozbiljne novine da promoviše svoje male i velike seksualne frustracije uvijene u šareni papir socioloških tekstova i istraživanja

Bio je i rad da iznosi eksplicitne opise svojih krevetskih aktivnosti, kranje krindž sadržaj uvek bio. No, družio se sa popularnim ljudima nekim ovde pa mu prolazilo yucky